| WhatheWow a întrebat:

Am sa va rog sa cititi cu atentie urmatoarea "definitie" si sa dati o denumire STIINTIFICA! El a fost Primul, a Creat Evolutia, e in Tot si in Toate; e Totul.E atom si galaxie, materie si energie, a creat Viata; El e Viata. El a adus Lumina, caldura, e in toate elementele; e gaz, lichid, solid, metal, plasma. Fara El nu exista Viata, Galaxiile, Universul; El e Universul!

Răspuns Câştigător
| CezaraCorina a răspuns:

Explozia big bang a creat Universul, o mare acumuulare de hidrogen...

120 răspunsuri:
| Inferno a răspuns (pentru WhatheWow):

Astept sa ma lamuresti si pe mine ce lucruri eronate am spus ca sunt confuz.

| WhatheWow explică (pentru Inferno):

"Hai sa analizam ce ai spus ca sa vezi canu ai dreptate:
"El a fost Primul."
Nu hidrogenul a fost primul, primii au fost cele 6 tipuri de quarcuri. Dupa ce gravitatia si forta nucleara tare se separa apar aceste 6 tipuri de quarturi. Dintre care doar quarcurile up si Down raman, restull fiind mai mari se dezintegreaza.
"a Creat Evolutia"
Poti spune ca e responsabil de asta, cu toate ca alte particule mult mai importante, particule subatomice, stau la baza procesului.
" e in Tot si in Toate"
Nu e chiar in tot, nu e in energia si materia intunecata, nu se afla in jurul unei gauri negre(orizontul evenimentului).
"e in toate elementele; e gaz, lichid, solid, metal, plasma."
Niste derivati ai lui sunt in aceste forme, nu poti spune ca hidrogenul e metal.
"El e Universul!"
Ai incheiat in stil mare cu o eroare foarte tare.
Noi cunoaste foarte putin din Univers, Universul vizibil.
E ca si cand ai gasit varful icebergului, dar nu stii cum e tot icebergul in intregime." / 1. De ce vorbesti de quarci, cind eu ma refeream la elemente; quarcii sint doar subparticule care alcatuiesc protonii si sint in orice atomi. / 2. De la Hidrogen a inceput Evolutia si ti-am spus ca e primul element format. Spune-mi un element care s-ar fi format inaintea Hidrogenului. / 3. La punctul 3 ai introdus materie si energie intunecata in discutie, pe cind acestea sint doar ipoteze; la fel si cu Gaura Neagra, ce legatura are? E demonstrat stiintific ca Universul are in proportie de 80% Hidrogen. Ca nu exista Hidrogen metalic? Exista; vezi starile Hidrogenului.

| WhatheWow explică (pentru CezaraCorina):

Deci, a fost Hidrogenul Primul?

| WhatheWow explică (pentru Alikke):

Energia fara materie e zero; iar Hidrogenul e materie.

Oamenii de stiinta au certitudinea ca materia si energia intuneacata exista, doar ca nu pot demonstra asta, pentru ca nu emit energie.
Sa aduci in discutie si aceste doua fenomene e foarte normal.
Citez: " Teoria actuala in cosmologie arata ca circa 4% este formata din materie normala..."
Asta e o teorie actuala.
Cand am spus ca energia si materia intunecata sunt ipotetice asa cum si gravitonul am vrut sa spun ca energia intunecata simateria intunecata sunt foarte posibile.
Fiecare forta are un boson gauge al ei, SINGURA forta a carui boson gauge nu a fost descoperit este gravitatia. Gravitonul nu a fost descoperit, dar probabilitatea ca el sa existe este de 80%. Cum pana acum toate fortele se comporta similar si gravitatia trebuie sa se comporte similar.
Asa este si aici, probabilitatea este destul de mare ca sa existe materia si energia intunecata, deci trebuie sa o luam in calcul.
Sa ignori asa ceva e ca si cand ignori si Big Bangul.
Big Bang ofera mai multe dovezi DAR nu e demonstrata total. Nu stim de ce marginile universului sunt similare, su nu stim cum materia s-a extins atat de mult. Asa ca a aparut teoria inflatiei, dar au mai aparut si alte teorii in paralele, ua spune ca lumina avea o viteza mai mare la inceput, etc.
Deci T Big Bang este o teorie nedemonstrata 100%, avem goluri la care nu putem raspunde.
Ori toata "intrebaraea" ta se bazeaza pe aceasta teorie.
Fii atent:
" El a fost Primul"
A fost primul daca admiti teoria Big Bang, dar poti sa spui ca Universul e de la inceput si nu are un inceput. (Asta spune oteorie)

| CezaraCorina a răspuns (pentru WhatheWow):

Daca o luam de la explozia Big Bang incoace pot spune ca da

Am inteles.
1.) Tu in intrebare nu ai spus la ce te referi. Eu ti-am demonstrat ca INTREBARE nu e bine formulata. De unde sa stiu eu ca te referi la particule? Puteai sa te referi la multe lucruri.
" De la Hidrogen a inceput Evolutia si ti-am spus ca e primul element format. Spune-mi un element care s-ar fi format inaintea Hidrogenului."
Ai dreptate, primul ELEMENT a fost hidrogenul, dar din intrebare nu se intelege ca te referi la un element.
3. Ai dreptate, materia intunecata nu e o certitudine. Sa o excludem, m-am grabit.
Legat de gaura neagra, care e o teorie dovedita. Tu ai spus ca hidrogenul e in Toate tot si eu am spus ca nu e peste tot si am dat un exemplu orizontul evenimentului al unei gauri negre.
Si vad ca acum spui ca hidrogenul e 80% si eu nu mai inteleg nimic. Pana acum ai spus ca este pretutindeni, in tot in toate, acum spui ca in 20% din univers nu exista hidrogen. Eu ce sa inteleg?

Legat de hidrogen si de faptul ca poate sa fie metal am cautat si am gasit doar ca poate sa se comporte ca un metal daca este supus la anumiti factori, dar nu se solidifica etc. Asta am gasit.

De la Hidrogen a inceput Evolutia; trebuie sa-ti fac reprezentarea scalara ca unuia ce nu cunoaste nimic sau intelegi? Eu vorbesc de 80% Hidrogen pur, fara alte amestecuri. Noi, de exemplu, sintem 80% apa care e tot hidrogen, animalele, plantele la fel sint in proportie mare, apa. Stelele, planetele gazoase cum ar fi Jupiter. Sint nori de Hidrogen care se intind pe distante de sute de ani lumina. Ce alt element, in afara de Energia si Materia Intunecata ( care sint ipoteze ) e mai prezent si mai activ decit Hidrogenul?

Uite ce am gasit la hidorgenul metalic : "Hidrogenul metalic e o stare (teoretica, deocamdata) in care poate sa ajunga hidrogenul cand e comprimat foarte..."
Si ma acuzi pe mine ca aduc teorii in discutie.

Http://en.wikipedia.org/wiki/Metallic_hydrogen / Ai aici si o reprezentare a unui strat de Hidrogen metalic pe Jupiter; nu e creat in laborator. E adevarat ca pe wiki in limba romana gasesti mult mai putine informatii.

| Alikke a răspuns (pentru WhatheWow):

Ma doare capul. laughing
Atunci Energia fara materie nu exista si materia fara energie nu exista.
Precum lumina si intunericul.
Pentru ca nici materie fara energie nu poate exista.

"e la Hidrogen a inceput Evolutia" Ok, am spus eu ceva?
H si He sunt gazele cele mai des intalnite in univers. He e tot H.
Dar tu ai spus ca e pretutindeni, mi se pare oexagerare. Tu nu ai spus ca te referi la un element chimic, puteai sa te referil ao subparticula. De unde sa stiu eu ca sa dau raspunsul corect? Puteai sa te referi si la informatie. Daca spuneai ca e molecula era ceva diferit, dar nu ai specificat.
Si quarci se comporta identic, de unde sa stie ca nu e vorba de o subparticula?
"Ce alt element, in afara de Energia si Materia Intunecata ( care sint ipoteze ) e mai prezent si mai activ decit Hidrogenul?"
daca specificai ca e un element chimic nu exista altul mai activ si mai des intalnit. Dar nu ai specificat. Si cum nu ai specificat eu nu aveam de unde sa stiu ca nu e vorba de quarci. Asa ca am spus quarcii.

Una fara alta nu pot exista.

Asa poti spune ATOMUL si nimeni nu o sa te poata contrazice; bine doar aia cu Dumnezeu!

Aha, am citit. Deci aici spune ca exista eu am gasit in alta parte in care spunea ca nu exista si am presupus ca e adevarat uite aici: "Hidrogenul metalic e o stare (teoretica, deocamdata) in care poate sa ajunga hidrogenul cand e comprimat foarte tare.S-a teoretizat ca se poate forma o retea cristalina din nuclee de hidrogen (adica protoni de fapt), cu spatiul dintre ele mult mai mic decat raza orbitei electronului atomului de hidrogen in stare neexcitata ( raza Bohr).In aceasta retea, electronii sint liberi si se comporta ca intr-un metal"

Bine,dar daca ai fi precizat ca e un element chimic nu o particula subatomica iti garantez ca raspunsul meu ar fi fost hidrogenul. Dar intrebarea e neclara.

Atunci se pare ca am ajuns la concluzia ca amandoi avem dreptate. ^ _ ^
Deci definitia aceea se poate explica prin prezenta Hidrogenului si Energiei in acelasi timp. Pentru ca una fara alta nu pot exista.

Normal ca nu e ca fierul sau alte metale arhicunoscte. Si Sodiul, daca nu ma insel e tot metal dar aproape ca se rupe ca ceara.

Definitia mea ( poate ai observat ghilimelele ) a fost postata cu un scop. E foarte cunoscut ca marea majoritate a Universului e Hidrogen, nu e o descoperire, ca Hidrogenul e primul element format, ca din el s-au format restul elementelor. Insa, am vrut sa punctez importanta lui in asa fel, incit sa se inteleaga o anume divinitate; ai vazut raspunsurile. Daca nu specificam ca vreau o denumire stiintifica sint sigur ca toti ar fi spus Dumnezeu. Eu nu am gresit insa toti cei care s-au gindit la Dumnezeu, da.

Da, dar nu asta am vrut sa scot in evidenta, ci doar importanta Hidrogenului.

Am vazut ce vrei sa scoti in evidenta pentru ca ai folosit cuvinte care se folosesc adesea in descrierea divinitatii, ei bine asta parca e putin fortat.
Ai folosit cuvinte ca : E in Tot,e Totul,etc. Asta e putin cam tras de par, desigur e cel mai des element intalnit dar nu e chiar in Tot, asta te incurca cand citesti intrebarea. Cel putin pe mine m-a pus in dilema, pentru ca m-am gandit la ceva ce e pretutindeni si nu e chiar asa. De exemplu in jurul unei gauri negre nu poate sa fie nimic, asta spune teoria, deci nu se afla dici hidrogenul.

Super. Imi place ca nu te-ai enervat. O.O
Pai de ce nu ai pus intrebarea ceva de genul: Demonstrati importanta hidrogenului in [... ]? Sau puteai pune un reper.
Oamenii se pot gandii la orice.
Sunt sigura ca putini ar fi putut raspunde daca ai fi pus asa.
Sau poate cativa ar fi fost: Troll mode ON. Ce amuzant suna.
Scuze pentru. OFF Topic.

Scuze,,ai dreptate, ai specificat ca e atom, nu am observat si m-am gandit la particule subatomice."E atom si galaxie..."
N-am observat si asta.

Sa-mi spui ce crezi despre Gaurile Negre, dar nu definitii, iar diseara am sa-ti spun si eu parerea mea.

| TheCritic a răspuns:

Cred ca e vorba despre cel ce ne da speranta, forta, e acel ceva care ne-a creat, e cel ce ne motiveaza, cel ce a creat tot ceea ce omul poate vedea sau nu.happy

| WhatheWow explică (pentru TheCritic):

Si cine e?

| Ozdogan a răspuns:

Dumnezeu! happy

| RAY a răspuns:

Nimeni nu a creat nimic totul a evoluat din ceva energie-masa -materie -hidrogen

Despre gaurile negre?
Cred ca sunt portaluri in timp si spatiu. Einstein spune ca masa curbeaza spatiul si timpul, dar mai are o teorie, teoria torsiunii. Aceasta spune ca un obiect cu masaa suficient de mare poate sa curbeze timpul si spatiul intr-o spirala. O intrebare interesanta este: Unde ajunge toata materia si energia? Pentru asta oamenii de stiinta au inventat acea zona numita singularitate, care nu este inteleasa pre bine.
Cred ca gaurile negre sunt un fel de gauri de vierme Schwarzschild.