Iar comentezi fără să studiezi tot ce am postat înainte? Eu ce te-am rugat? Toate explicaţiile găseşti acolo.
Realizează că:
1. şi găina e o fiinţă vie, care suferă, se teme (şi puii ei masculi, ucişi în primele ore de viaţă)
2. nu e corect să fie sclava ta şi a altora ca tine; nu e ok să deţii sclavi, indiferent de specia lor
3. cum ar fi ca cineva să-ţi ţină soţia în cuşcă în condiţii execrabile, pentru a-i fura ciclul menstrual şi a se hrăni cu el? ţi s-ar părea ok?
...şi-ţi pot aduce zeci astfel de argumente, dar încă nu eşti pregătit mental, pentru a le înţelege şi accepta, încă gândeşti ca o fiară egoistă, care se crede buricul Pământului. Citeşte şi vizualizează Tot ce am postat şi vorbim după.
Tot din seria: fiinţe fascinante, inocente şi lipsite de apărare, care nu sunt lăsate în pace de nişte imbecili.
http://www.facebook.com/......664923609/
Http://youtu.be/R7_fN7LFJZk
La fel e şi în cazul porcilor de crăpciun şi mieilor de paşte (ar paşte ei, dar nu sunt lăsaţi).
Causes of Acne
http://www.youtube.com/watch?v=jd4BQu0-5FE&t=705s
Whole Food Vegan Transition Guide + What I Eat in a Day
http://www.youtube.com/watch?v=Wofs3rFnggs
New Study: Vegan Neanderthals?
http://youtu.be/ZFweLhhYNjQ
Humans are Herbivores in Denial - w/ Science!
http://youtu.be/XmXynDLkbXY
My 'Humans are Herbivores' Video Was Debunked
http://youtu.be/vQyQS3d86BA
TIME: Sorry Vegans, Meat Made Us Human. Response
http://youtu.be/cgmfRUwqGy4
The Human Predator: Eyes in Front Explored
http://youtu.be/Upw1st-wqOg
Western Diet is Child Abuse - Honey Booboo & Obese Infants
http://youtu.be/EmQkKneWEAc
Diet Debunked: Bone Broth
http://youtu.be/HiIx6FBxHvk
5 Pros and Cons of Raw Diets
http://youtu.be/cEF-rBcto2k
Vegan Blood Kills Cancer
http://youtu.be/7fSabEgAAJo
How Sentient Are Animals, Really?
http//youtu.be/9WW8JdCLngI
Ethical Omnivore: Is It Possible?
http://youtu.be/RRNAmVaZrFc
Apropo de jumătăţi de măsură, etică şi alte argumente legate de sănătate.
THIS 78 Year old vegan bodybuilder might make you reconsider your diet.
http://youtu.be/0dsS6Znhw5M
New Diet Study: Largest Weight Loss Without Restriction or Exercise.
http://youtu.be/YrsBpPHbHlg
Female Erectile Dysfunction and the Broken O-r-g-a-s-m.
http://youtu.be/sv9U2ZBQYI0
Food Choices 2016 Documentary
http://youtu.be/6hJNayG6dxk
http://www.youtube.com/results?search_query=Food+Choices+%282016%29
E bine că măcar intenţia ţi-a rămas. :)
Reţete găseşti cu miile pe google. Iată doar câteva exemple:
http://vegantini.wordpress.com
http://www.bucataras.ro/retete/retete-vegane/
http://www.retetecalamama.ro/tag/retete-vegane
Eu una, prefer să improvizez şi să am mereu rezultate surprinzătoare, combinaţii inedite. Îmi place mai mult să creez experimentele mele, decât să le repet pe ale celorlalţi.;))
De vreo 2-3 zile am trecut la raw veganism, care are mult mai multe beneficii pentru sănătate, da' nu ştiu cât o să mă ţină, pentru că sunt prea multe tentaţii în jur şi nu am o motivaţie suficient de puternică pentru a le rezista, cum ar fi argumentul etic în cazul veganismului. Dar pentru sănătatea mea, pentru un surplus de energie mi-ar plăcea totuşi să rămân raw (se simte divin). :)
Făcusem și eu 4 luni de vegetarianism (
Acum mă documentez mai bine, cu ce mi-ai dat, să îmi fac un meniu
Puteam să caut, dar voiam de la tine Mulțumesc, când o să am ocazia, o să mă uit și la documentarele de pe aici ^.^
Aşa să faci! :) Poţi să începi cu "Earthlings", este cel mai cuprinzător şi de impact.
http://youtu.be/UeBGp9PwS6M
Iar reţete cred că-s ultima problemă.;)) Cert e că de foame n-ai să mori.;))
"De ce ar trebui să elimini carnea din dieta ta.
Fără îndoială, am auzit cu toţii de vorba "eşti ceea ce mănânci". Deşi câţiva dintre noi realizează ce înseamnă cu adevărat acest lucru şi ramificaţiile sale asupra sănătăţii noastre, marea majoritate nu iau acest citat în serios, în detrimental sănătăţii lor.
Societatea noastră este împânzită de epidemii de obezitate şi boli de inimă, printre care hipertensiune, ateroscleroza şi colesterol ridicat. Multe grupuri şi organizaţii încearcă să ne facă mai conştienţi cu privire la această situaţie. Multe restaurante încearcă să facă schimbări. Mulţi doctori schimbă felul în care îşi tratează pacienţii. Deşi toate acest lucruri sunt grozave, prea puţin dintre noi aud mesajul ce ne este transmis.
Mulţi dintre noi încă trăim cu idea condiţionată că "aveam nevoie de carne pentru a supravieţui" şi că "aşa mănâncă oamenii din totdeauna". Ambele afirmaţii sunt mituri. Abia cu apariţia frigiderului, lăzii frigorifice şi a societăţii consumeriste au început oamenii să consume carne aşa cum o fac astăzi. Mama mea îmi povesteşte mereu cum la ţară, mâncau carne numai la ocazii speciale.
În continuare, vă voi prezenta câteva dintre motivele pentru care ar trebui să reconsideraţi tot ceea ce înseamnă consumul de carne, şi cum vă afectează sănătatea şi mediul în care trăim. Este un articol mai lung, dar înglobează toate informaţiile pe care le-am strâns de-a lungul timpului cu privire la acest aspect.
1. Carnea este foarte bogată în grăsimi, în special grăsimi saturate
Există numeroase afirmaţii cu privire la grăsimile saturate. Unii pretend că nu avem nevoie deloc de grăsimi saturate pentru a supravieţui, sau că toate grăsimile saturate sunt nocive, în timp ce alţii ne spun să mâncăm cât vrem şi că această subtanţă este esenţială pentru sănătatea noastră. Deşi nu toate grăsimile saturate sunt nocive, grăsimile saturate din produse de origine animală precum carnea par să afecteze în mod direct fruncţiile sistemului nostrum cardiovascular într-un mod negativ. Nu numai că aceste grăsimi pun o presiune pe inima individului prin depunerile de grăsimi pe artere, mărind presiunea sângelui şi cauzând deteriorarea arterelor, dar sunt şi principalele grăsimi responsabile pentru obezitate. Carnea din zilele noastre este mai plină de grăsimi decât a fost vreodată, datorită modului în care animalele sunt grescute, ţinute în cuşti care nu le permit nici măcar să se mişte. Păscutul undeva pe un camp deschis, este deja de mult scos din discuţie. Animalele crescute astăzi doar stau într-o cuşcă şi sunt hrănite, ceea ce duce la depozite de grăsime nesănătoasă mult mai mari ca de obicei.
2. Carnea are foarte mult colesterol
Majoritatea animalelor produc propriul lor colesterol şi nu este nevoie să-l consume pe al altora. Omul este în aceeaşi categorie. În condiţii de stres şi activitate scăzută, cu care se confruntă animalele din ferme, producţia de colesterol creşte.
3. Carnea are foarte multe calorii
Din moment ce carnea conţine atât de multă grăsime, iar grăsimea fiind nutrientul cel mai bogat în calorii, dacă este consumată regulat sau în exces poate duce la îngrăşare, sau chiar la obezitate.
4. Carnea produce compuşi cancerigeni atunci când este gătită
Aceşti compuşi se numesc amine heterociclice şi au fost descoperite acum 25 de ani de savanţi japonezi. Aminele heterociclice au fost găsite în produse din carne, pregătite ca fripturi sau la grătar, în cuptor sau prăjite în tigae, la rotiserie sau la proţap. Aceste amine sunt prezente în orice fel de carne care a fost gătită la o temperature mai mare de 150 de grade Celsius. Ele se formează când amino-acizii (blocuri de proteine) şi creatina (un chimical ce se găseşte în muşchi) reacţionează la temperature ridicate. Cercetătorii au identificat 17 tipuri diferite de amine heterociclice ca rezultat al gătirii carnei de vită, porc, găină sau peşte.
5. Carnea măreşte riscul de cancer de colon
Datorită conţinutului ridicat de proteine, cărnii îi ia foarte mult să fie complet digerată, şi prin urmare stă mai mult timp în intestine. Acest factor permite compuşilor cancerigeni să afecteze căptuşala pereţilor intestinali. Cancerul la colon e o boală răspândită printre consumatorii de carne, şi una foarte agresivă. Vegetarienii sau veganii nu vor sufei niciodată de o asemenea boală.
6. Carnea îngreunează sistemul digestiv
Pe lângă riscul de cancer la colon, carnea poate cauza multe tulburări digestive din aceleaşi motive. Durează mult pentru ca ea să treacă prin intestin, timp în care aceasta putrezeşte. Putrefacţia produce toxine şi amine care se acumulează în ficat, rinichi şi intestinul gros, distruge culturile de bacterii şi cauzează degenerarea pereţilor intestinului subţire. După câţiva ani de dietă carnivoră, carnea în putrefacţie se va lipi de pereţii intestinului, unde adesea cauzează probleme digestive precum sindromul de intestin iritabil, crampe stomacale, prolapsul rectal, hemoroizi, constipaţie şi multe alte probleme care nici măcar nu sunt legate direct de intestin.
7. Carnea are cel mai mare risc de contaminare cu bacterii
Carnea de animal este foarte predispusă la apariţia bacteriilor. Şansele sunt şi mai mari, după ce animalul a fost ucis, şi începe să putrezească. Astăzi, deşi am avansat în a amâna procesul cât de mult putem, prin congelare şi păstrare la rece, cele mai multe boli de toxinfecţie alimentară tot de la carne pornesc, deoarece termeraturile scăzute nu ucid toate speciile de bacterii. Mai rău decât atât, în timp ce e transportată şi stocată, majoritatea cărnii congelate este decongelată şi recongelată de multe ori. Acest lucru este de nedorit.
8. Carnea măreşte şansele de boli auto-imune
Datorită faptului că unele proteine animale sunt foarte apropiate de ale noastre, corpul nostru tratează multe dintre aceste particole drept particole străine şi încearcă să le distrugă. Cam acelaşi lucru se întâmplă şi când un organ transplantat este respins. Când corpul face acest lucru frecvent, după ceva timp, începe să se întoarcă împotriva sa datorită unui fel de proces auto-imun care în cele din urmă duce la afecţiuni precum artrită, lupusul, scleroză ş.a.
9. Carnea conţine hormoni sintetici, care ne perturbă echilibrul hormonal
Majoritatea fermelor din zilele noastre, excepţie fiind cele organice, injectează animalele cu diferiţi hormoni, pentru a le accelera creşterea. Cu cât un animal creşte mai rapid şi mai mare, cu atât creşterea încasărilor este în mod evident mai mare şi mai rapidă. Majoritatea hormonilor sunt varietăţi de hormoni de creştere, care ne perturbă propriul nostru echilibru hormonal, care poate duce la apariţia diferitelor boli. Pe lângă acest fapt, există numeroase teorii şi speculaţii că acesta ar fi motivul pentru care foarte mulţi copii din zilele noastre ating pubertatea mai devreme decât ar fi normal.
10. Carnea conţine antibiotice
Pentru ferme, animalele nu reprezintă decât încasările lor, şi din această cauză majoritatea animlelor le sunt administrate diferite medicamente, mai ales antibiotice. Aceste medicamente nu dispar din organismul animalului. Nu se ştie încă exact cum anume ne afeactează acest lucru, dar cercetătorii studiază efectele lor asupra corpului nostru. Cu toate acestea, ştim cu siguranţă că este unul dintre factorii care au contribuit la creşterea rezistenţei la antibiotice în rândul populaţiei. Practic, antibioticele pe care le folosim nu mai funcţionează atât de bine datorită bacteriilor care s-au obişnuit cu ele în doze mici şi au căpătat rezistenţă, fiind nevoie de antibiotice din ce în ce mai puternice.
11. Carnea poate veni de la animale bolnave
Deşi fiecare animal şi fiecare fermă sunt verificate periodic pentru a depista diferite boli sau infecţii, totuşi cât de sănătoase pot fi nişte animale care stau nemişcate într-o cuşcă toată viaţa lor, fără a face mişcare, fără a luat o gură de aer proastăt sau fără a intra în contact direct cu soarele? Deşi este uşor să depistezi o boală infecţioasă la un animal şi să o tratezi, alte boli cornice nu sunt atât de uşor de depistat."
Sursa (doar una dintre alte mii, la întâmplare): http://arawma.ro/de-ce-ar-trebui-sa-elimini-carnea-din-dieta-ta/