Vrei să știi care e adevărata lui sursă? Adreea Hearrigtone, soția fostului politician neo-nazist Cliff Hearigton, cel care a condus partidul nazist până 2005 când tipa a dat-o în satanism și a devenit mare preoteasă. Acum trăiește din "donațiile pentru cercetare" a adepțiilor creduli.
Pot sa te intreb cum a aparut acea bacterie de la care zici tu ca a aparut toata nebunia asta numita viata?
"Dovezile existenței Holocaustului sunt atât de covârșitoare încât numai un om complet rupt de realitate le poate nega. "
Și totuși e posibil.
"peste 2 două milioane de oameni din cele 6 milioane de victime au fost împușcați de către grupările paramilitare naziste numite Einsatzgruppen, deci nu au fost gazați/arși"
Ăștia 6 milioane ar fi doar evrei, țiganii, bolnavii, deținuții politici, homosexuali, unde îi mai pui, numărul e mult mai mărișor.
" să analizez cu atenție când voi avea timp ce ai zis tu și o să văd dacă am obiecții. De ce se contrazic oameni de știință între ei pe unele subiecte?(de exemplu uni spun că Atlantida a existat iar alții că nu, cei care zic că a existat au păreri diferite cu privire la localizarea locului în care s-a aflat). Sunt mai multe teorii ale modelului în care au dispărut dinozaurii, care e cea mai acceptată de către oameni de știință?"
Când două persoane au opini diferite înseamnă că informația de bază nu e completă, de asta de exemplu nu se pot pune de acord cu privire la existența Atlantidei, sau disparițai dinozauriilor, știința e ca un puzzle din care lipsesc anumit piese, dar dacă le găsim, atunci putem privi totul în ansamblu.
"1. Teoria lui Darwin, este doar o teoria in care eu nu cred. Nu avem cum sa ne tragem din maimute si cu asta basta, ca exemplu: cainii impart 97% din ADN cu Lupii, cu toate astea, lupii nu pot fi domesticiti oricat te-ai chinui, spre exemplu in nici un circ de pe lumea asta nu vei vedea un lup. De ce? Daca ei si cu cainii au un ADN de 97% asemanator. Asa si cu oamenii si maimutele, daca ne tragem din ele, ele de ce nu pot invata sa vorbeasca? Se fac atatea experimente, si incearca sa invete maimutele, cu toate astea, ele nu pot reusi sa vorbeasca sau sa scrie?"
Cred că și tu ești dislex și nu pricepi ce în constă teoria evoluției care spune cam așa: Câini și lupi au 97% din ADN identic pentru că la origine au avut un strămoș comun care au dat naștere la două lini genetice diferite, aceeași chestia și cazul om/maimuță.
Mereu bati campii aiurea? Ce am tot zis de 100 de ori despre Holocaust nu are nicio legatura cu ce afirmi tu.
Se spune ca viata a inceput acum 3.8 miliarde de ani. A fost adusa ideea ca o simpla molecula organica ar putea sa se polimerizeze in conditiile atmosferice primitive ale pamantului. (Atmosfera pamantului nu a fost de la inceput "pregatita" pentru viata pe care o stim noi).
In acea vreme, atmosfera pamantului ar fi avut putin (sau chiar deloc oxigen), avand o consistenta majora de CO2 si N2(nitrogen) + alte gaze. O astfel de atmosfere ofera conditii reduse, in care o molecula organica, cu ajutorul unei surse de energie ca si soarele, sau descarcari energetice, ar putea sa se creeze spontan.
Chiar daca pare Science Fiction sau Fantezie, aceasta "creeare spontana" a fost demonstrata in laborator. Conditiile atmosferei primitive nu au putut fi copiate cu exactitate evident, insa cu materiile de baza, a dovedit ca este posibila o astfel de creatie spontana. (Stanley Miller si Harold C. Urey au demonstrat asta, experimentul Miller -Urey ca referinta)
Asta este o ipoteza.
Alte ipoteza este ca viata ar fi inceput in jeturile hidrotermale, sub ocean. Daca ai vazut documentare, pe fundul oceanului se afla niste orificii prin care sunt lansate fluide bogate in minerale, care ating temperaturi de peste 400*C. Sub aceste orificii, sau mai degraba, in interiorul lor, sunt conditii care conduc la o concentrare mare de molecule. Aceste conditii sunt foarte bune pentru crearea ARN-ului, care este o forma primitiva de ADN. ARN-ul este prima molecula de "ereditate", care a ajutat la stocarea informatiilor, astfel find implicat in creearea vietii. Este presupus ca ARN-ul ar fi existat inaintea inaintea celulelor moderne. Oceanul a avut o alta compozitie cimica, find mult mai acidic. In urma unor reactii intre sulfur, hidrogen si dioxid de carbon (si alte reactii complicate) s-au format molecule organice simple, pe urma au aparut amino-acizii si nucleotide (necesare pentru creearea ADN-ului si ARN-ului) etc...
Mai exista si ipoteza ca viata ar fi ajuns pe pamant pe un asteroid sau cometa. Ceea ce nu e imposibil. Cand spun viata, ma refer la formele cele mai primitive, dupa care, prin diferite mecanisme (poate prin procesele mentionate mai sus), s-au dezvoltat.
Ideea e ca nu se stie. Important sa retii este ca se studiaza, si se cauta. Si ne apropiem incet de un raspuns mai clar, chiar daca poate nu vom afla nicioada cu siguranta.
Stii vorba aia multi citesc putin pricepi? Ei asta ti se aplica tie ca o manusa.Cainele nu se trage din lup la fel cum omul nu se trage din maimuta.O specie cand evoluiaza dispare ca cea fost,nu mai exista in forma aia apare o noua specie, sau mai multe acum pricepusi? Deci un animal care arata stiu si eu probabil ca un canine sau lup, care ar fi putut fi omnivor la un moment dat datorita conditiilor aparute a trebuit sa se schimbe, asa ca unia din ei au deventi caini, altii lupi, deci nu ai cum sa mai vezi animalu ala din care aparu cainii si lupii.La fel si cu oamenii si restul de primate.Omu n-a aparut din maimuta, ci ambele maimuta si omu au aparut dintr-un animal care nu mai exista.Cand tu iei o bara de fier si faci ls strung un surub pai bara aia mai exista? Nu mai exista s-a dus din ea ai facut un surub,ba mai poti face si stiu si eu o piulita nu? Daca bara este destul de mare,sau poti face si alte piese. Apoi daca te uiti la toate piesele o sa vezi cas diferite, dar au ADN asemanator cum ziceai tu, dar nu mai vezi BARA corect? Cam asa si cu evolutia asta o specie odata transformata ea dispare, nu mai ai cum sa o vezi, specia respectiva se transforma in alteceva ori o alta specie ori mai multe, depinde de cat de raspindita era si ce conditii diferite au intilnit.Acum ca tu nu crezi e fix problema ta, dar odata ce tu sustii ca ADn este identic inseammna ca crezi chestia asta dara nici tu nu stii asta .ADN este acelasi la toate fiintile vii, ce le diferentioasa este cantitatea si modu cum is asezate caramizile.Nu stiu cati ani ai dar e bine sa stai si sa gandesti sa rasucesti pe toate partile o chestie inainte sa poti afirma ceva.Na spus nimeni ca omul sar trage din maimute, daca ar fi fost asa nu ar mai fi trebuie sa existe maimute, deci tu nu ai mai fi putut spune ca ne tragem din ceva. Iara maimuta nu poate vorbi pentru ca atunci cand ea aparu au fost alte conditii decat cand aparu omu.E ca si cum din bara aia de fier vine unu si face o piesa de calitate o bijuterioe, vine altul si face un rebut, atat s-a putut la momentu ala.
Ce bine că mai sunt și oameni deștepți pe aici! Vreau să parazitez întrebarea tinarului amic cu altă întrebare.
Poate cineva să recomande un tratat bun de biologie (zoologie?) unde să găsesc descrieri comparative de exemplu construcția și funcționarea ochiului la om (am așa ceva, un tratat de neurologie) și la rac, că și alte aspecte de funcționare fiziologică (de exemplu homeostază), fiziologia celulei etc interspecii. Ceva la un nivel de detaliere rezonabil, probabil în engleză.
(Poate fi folositor și celui care a pus întrebarea).
Mulțumesc!
Tu vrei să te vindeci fara să mergi la doctor și fără să urmezi tratament.
Dacă nu ai încredere în știință, atunci nu poți rezolva dilema ta punind o simplă întrebare pe TPU.
Citește un tratat de biologie, mai uită te și prin fizică, genetică.
Începi cu eseurile lui Schrödinger "Ce este viața".
După ce faci lucrurile astea s-ar putea să-ti mai scadă elanul, dar pasul pentru cine nu crede nimic e necesar.
Poate peste zece ani vei fi chiar tu cel care dă lovitura de moarte teoriei evoluționiste.
Pînă atunci, vorba lui Jesus Crist: "Man, I don't have all the answers. Try Google!".
Din păcate cunoștiințele mele în domeniu nu sunt chiar atât de bogate, desigur cunosc și eu câteva chestii pe care le-am mai citit pe ici-pe-colo, dar sunt chesti general pe care orice individ trecut de o anumită vârstă ar trebui să le știe, din nefericire, nu am studiat materiei de specialitate în domeniu, desigur am avut anul trecut o carte scrisă destul de bună care acoperea destul de multe ari din biologie, dar respectiva carte a fost scrisă pe cu mai bine 40 de ani în urmă undeva prin ani 70.
Mersi! Poate mai stie altcineva de pe aici.
Discutia si semnele de intrebare de aici arata cum ar trebui sa se predea biologia la scoala, nu ca o materie arida ci cu suflet si devotament. Ca si la alte materii, foarte multi profesori si scriitori de manuale se ecraneaza de elev si se rezuma la "a-si face datoria" in sensul Experimentului Millgram.
Am contraexemplu manuale de biologie (sau tehnologie genetica) de liceu suedeze. Contin materie destul de grea, continut serios, dar impanat cu explicatii, exemple practice, tot timpul legatura dintre cele prezentate si semnificatia lor.
"O vasta simplificare a modului in care functioneaza campul magnetic al pamantului. "... ai niște explicații bune dar când bagi o prostie, pardon, o strofa științifică îmi dau seama ca tu nu esti la curent cu ascunderea dovezilor. In primul rând câmpul magnetic al pământului este un total mister deoarece orice magnet prin încălzire își pierde orice proprietăți magnetice, deci nu se poate explica cum lava cea supraîncălzită ar fi capabilă sa întrețină magnetismul darămite sa-l si producă. Asta este o chestie știuta acum o suta de ani dar... eliminată treptat, ca sa fie simplu.
Mai nou nici centrul pământului nu mai este alcătuit din fier ci din uraniu si alte elemente supergrele, (practic suntem super radiați! si nici nu știm! ) si asta deoarece masa Terrei trebuie sa depășească anumite valori pentru ca Teoria gravitației a lui Newton sa fie valabilă. O Terra cu un centru din fier nu ar fi capabilă sa aibă o Luna atât de mare.
Hai ca n-o sa te apuci tu sa cântărește pământul ca sa contrazici teoria, si nici n-o sa te duci tu in centrul pământului ca sa contrazici declarațiile înțelepților de acum 5 ani. Tre sa crezi si gata.
Daca esti crestin nu-ti poti permite sa crezi in evolutie.Ori crezi ca Dumnezeu a facut pamantul ori crezi in maimute care se transforma.Scurt si concis.Si..da pune si tu mana pe o Biblie.
La tot mai multe intrebari nu poate raspunde. Este o teorie impusa politic, dictatorial iar asta nu serveste stiintei. https://www.youtube.com/watch?v=PysWM9X_mwM
Da, da, daca ar preda un profesor de chimie ca sarea de bucatarie este un acid si nu ar dori sa retracteze, ar fi dat afara, nu? Asa si cu DeHart.
80 de raspunsuri la o intrebare despre Evolutie, (cu trecere prin): sufragerie, Hitler, Holocaust, W.A.S.P., Atlantida!
Raspunsuri documentate, link-uri, copy-paste, link-uri, din nou raspunsuri documentate, si, din cand in cand:
"Evolutia face, pentru ca miliarde de ani!"
"Evolutia drege, pentru ca 3.5 miliarde de ani!"
"Evolutia zburda, pentru ca 4 miliarde de ani"
(unii, mai isteti, si-au modificat subtil textele dupa raspunsul 15)
Intrebare:
Daca Evolutia se masoara IN NUMARUL DE GENERATII, si NU in miliardele de ani ale lui peste prajit, sa se determine cat de Gigi sunt 5-7 neni care discuta despre...VITEZA, dau N' de raspunsuri documentate, ( motoare, combustibili...Holocaust! ), si uneori, (deseori) mai ard o : "Viteza se masoara-n zile!"
"pune si tu mana pe o Biblie"
Stai calm puștiule am citit-o.
"aca esti crestin nu-ti poti permite sa crezi in evolutie.Ori crezi ca Dumnezeu a facut pamantul ori crezi in maimute care se transforma."
Pe lângă faptul că ești destul de încăpățânat încât nu ai înțeles modul în care funcționează evoluția și adaptabilitatea la mediu, evoci o prostie cât tine de mare. Ți-am spus și în postul anterior, evoluția nu are legătură nici existența lui Dumnezeu, nici cu apariția vieții pe pământ, ci cu dezvoltarea ei, deci argumentul tău intră într-o eroare de raționament denumită "falsă dihotomie", caută chstia asta pe net, deși într-a 9 a ai să înveți care e faza cu logica.
Și totuși... Complexitatea lucrurilor pare să induce existența unui Creator. Dacă accept creaționismul las fără un răspuns concret întrebarea,, Pe Creator cine l-a făcut?'' iar dacă accept evoluționismul las fără un răspuns clar întrebarea,, cum a apărut prima celulă? '', logica spune,, orice are un creator, din nimic nu poate apărea ceva''ambele teorii sunt ilogice oarecum, dar unu dintre ele trebuie să fie adevărată. Observând complexitatea lucrurilor rațiunea îmi șoptește că e nevoie de un Creator(cu o inteligență foarte mare) pentru ca universul să fie atât de complex dar totodată și armonios, de exemplu 20 de monede care cad de pe un bloc au șanse să cadă toate una peste alta formând un turn? Nu prea cred, șanse de 0, 01%, dar dacă acest lucru se întâmplă? Ce e mai logic? Că acele monede au căzut așa din întâmplare sau că cineva le-a așezat așa cu măiestrie? există multe variante în care lumea ar putea fi un haos total dar ea este în armonie (chiar dacă este extrem de complexă). Privind la complexitatea și armonia lumii deduc că sunt 99, 99% ca să existe un Creator (contribuția mea prin credință e doar 0, 01%, de asta cred în Dumnezeu și sunt creștin) pe de altă parte șansele ca totul să fie apărut,, din greșeală'' sunt de 0, 01% (dacă aș acesta evoluționismul sau/și ateismul ar trebui să contribui cu 99, 99% credință). Ce părere ai despre concepția mea? Ce e greșit la ea?
Prima ar fi aia mentionata de tine daca e nevoie de un creator pentru complexitate atunci ai nevoie de un creator pentru creator si ajungi la o regresie infinita (testoase pana la fund).
Si inca ceva explicatia "Creatorul" nu explica nimic. Daca am fi acceptat explicatia "Pentru ca asa e voia lui Dumnezeu" pentru toate misterele nu am fi rezolvat nimic.
Si am mai spus ca scopul teoriei evolutiei e sa explice sistemul de diversificare al vietii nu aparitia vietii in sine.
Deci teoretic poti crede intr-un creator si poti accepta evolutia in acelasi timp.
Dar daca arunci 2.000.000 de monede de pe bloc si cauti 20 care au cazut una peste alta?
Nu cunoastem care sunt sansele pentru aparitia vietii pentru ca nu stim exact cum apare deci nu putem spune ca e o sansa de 0.01% sa apara viata sau de 99, 99% pentru ca nu avem toate datele necesare.
Problema e ca lumea e in haos. Toate vietatile se lupta sa supravietuiasca, sa se adapteze la mediu. Lumea naturala este intr-o competitie acerba pentru resurse.
Daca lumea era un loc armonios atunci nu dispareau peste 90% din toate speciile care au trait pe pamant.
Ma gandeam sa nu-ti raspund ca am impresia ca o sa-ti scriu degeaba, din moment ce ai inceput din prima cu teorii conspirationiste.
Campul magnetic al pamantului nu e dat de magneti care sa isi piarda magnetismul, ci de miscarea nucleului care produce un efect de dinam.
Iar ce ai zis ca ar fi format din uraniu e o tampenie.
Nu sti nimic decat sa scrii tampeni
1, la ora de biologie nu ai invatat nimic se pare, omul are un stramos comun cu alte primate din care a evoluat, referitor la de ce mai exista alte maimute ca au existat mai multe specii de maimute, de ce nu au disparut lupii daca uni au evoluat in cainii?
2, darwin nu a recunoscut asa ceva din contra chiar el a spus daca vreodata vei gasi o singura fosila care sa demonstreze gresit ceea ce am scris eu teoria mea cade
azi dupa aproape 200 de anii teoria lui a fost confirmata mereu
cica a mers pe o insula? a vazut acolo mai multe specii de pasari care demonstrau teoria lui
Pentru ca nu toata maimutele sunt o singura specie omule de asta, pentru ca fiecare specie s-a adaptat scopul evolutiei nu este sa faca din primate oamenii, evolutia nu are un scop precis ca omul a evoluat si ca e cel mai inteligent asa a fost sa fie datorita evolutiei plus ca au fost mai multe specii de homonoizii deci da au fost mai multe speci da uite ca noi am reusit, tu poti crede in ce vrei dar nu minti
1,nu neam tras din maimute si avem un stramos comun cu ele, adica o specie sa diverstificat in doua, imagineazati ca o rasa de lupi este impartita in doua directi sau 3 vezi bonobo e noi am luat-o in alta directie adica stramosi nostri ca nici noi nici cimpanzeii nici bonobo nu existau atunci, dupa cum ti-am explicat nu toate primatele au ca scop sa evolueze in oamenii, evolutia nu avea ca scop specia noastra, plus ca au existat mai multe specii de homonoizi, dovada este anatomia, adn, fosilele ce facem le negam pe toate? negam ca omul se dezvolta in uter ca un peste? de empriologie au auzit? de masea de minte ce spui ce rol are?
Complexiitatea lucrurilor este normala daca intelegi ca totul e plecat de la simplititate spre complexitate si vezi in natura animale care prezinta ochii mai buni ca noi,ochii mai slabi ca ai nostri vezi cu ochii tai cum a evoluat un organ apoi creierul si tot vezi ca da animalele prin evolutie au ceea ce poseda in prezent,complexitatea deriva din simplitate nu invers, celula aia posibil ca era simpla e cand a fost explozia campriana celulele sau unit formand chesti mai complexe,un creator trebuie sa fie mai complex decat creatia lui desi sansa ca dumnezeu sa fi aparut din nimic e mult mai mica ca insati complexitatea universului,dar nu trebuie sa devi ateu nimeni nu te obliga sa fi ateu mai ales ca ateismul e lipsa de credinta deci nu ai avea credinta,nu trebuie sa ai credinta pentru chesti legate de stiinta, stiinta nu cere credinta sa stii cere dovezi, ca teoria evolutiei se va imbunatati e normal, teoria evolutiei nu e o credinta, dogma, trebuie sa intelegi cum functioneaza stiinta
AvalohAlyn întreabă: