Miliardarii asta au calcat pe cadavre pentru bani, i-au muncit pe angajati pentry niste salarii mici, ca pe niste sclavi, normal ca nu ar merita banii aia.
Deja m/ai plictisit cand ai aiuns la bil gates, culmea el chiar facand niste software la viata lui urmand ca echipa impreuna sa/lndezvolte. Si in plus e nu detine tot Microsoft ci doar o parte. Mai detin si altii mai multe bucati.
Rezumand ce ai scris tu iese asa.
Sunt frustrat ca unii au reusit sa faca afaceri de milarde si tu nu si acum vrei sa isi imparta averea cu tine pentru simplu motiv ca tu nu ai reusit.
Ce te oprește sa faci si tu un miliard de euro?
Ești prea mic să înțelegi întreg mecanismul.Să ajungi miliardar ai nevoie de înțelepciune, ori de inteligență sau să nu îți pese de absolut nimeni și nimic și să fi dispus să faci ORICE doar ca să îți fie ție bine.Acestea fiind categoriile de oameni miliardari, 3 la număr.Motorul afacerii ești tu și doar tu în funcție de capacitățile fiecăruia.
Amazonul are 1.3 milioane de anagajati.
Repet. 1.3 milioane
1.300.000
Atator oameniba dat Bezos de mancare. 1.3 milioane de oameni au ce pune pe masa azi datorita imperiului lui Bezos.
Era mai bine daca oamenii astia nu aveau un loc de munca si Bezos era un sarac? Nu era mai bine, da macar nu erau unii frustrați ca omul are bani
Hai că bune argumente mai ai și tu.
„Ce te oprește sa faci si tu un miliard de euro?„
Principiile mele morale.
Și da, recunosc, sunt frustrat! Dar nu din motivele la care tu te gândești. Eu am 19 ani și familia mea are o stare financiară foarte bună, mereu am avut tot ce am avut nevoie, și majoritatea lucrurilor pe care le-am vrut, am propria mea casă și o carieră promițătoare în față etc. Nu am nevoie de banii nimănui, dar sunt o mulțime de oameni care au. Deci da, sunt frustrat să știu că vreo câteva sute de oameni au mai mulți decât jumătate din planetă, bani pe care nimeni nu îi merită și de care nimeni nu are nevoie, în timp ce sunt o mulțime de oameni care încă mor de foame, nu au acces la apă curată, în timp ce sărăcia mondială crește, în timp ce planeta moare din cauza corporațiilor, în timp ce acești porci burghezi și-au construit averea cu ajutorul exploatării oamenilor din țări sărace(și mult prea des a copiilor) etc. Și dacă tu nu ești frustrat de acest sistem, fie ești o persoană care beneficiază din el, fie ești ignorant, fie nu ai empatie.
De asemenea îmi place cum nu ai încercat să aduci un singur contra argument argumentelor mele și în loc ai decurs doar la un argument ad hominem. Spune destule despre poziția ta.
Dar din moment ce iubești miliardarii așa mult, spune-mi, de ce nu își faci tu o astfel de afacere?
Sclavii din SUA erau așa norocoși nu? Aveau cine să-i hrănească, au fost aduși din junglă, au avut casa lor. Nu înțeleg de ce se plângeau sau voiau libertate. Nu știau să aprecieze generozitatea rasei albe.
Au ce pune pe masa pe dracu, cu minimu` pe economie muncind 8 ore? Nu este cumva sclavie?
Deci tu consideri că oamenii ăia nu ar trebui să primească bani pentru munca lor? Bill Gates a creat Microsoft iar de atunci aproape fiecare laptop există datorită lui. Nu crezi că merită apreciere pentru munca lui? Și să-ți zic ceva: tu-mi zici mie de ăia din Congo, care trăiesc cu un dolar pe zi. Dar vezi ce pregătire trebuie să ai ca să lucrezi într-o mină și ce pregătire trebuie să ai să fii informatician.
Ceea ce prezinți tu aici e efectiv comunism.
Eu nu imi fac o afacere pentru ca nu pot. Nu am ideea, nu am vointa, nu am mintea pentru asa ceva. De aia ii admir pe aia care au reusit.
Auzi, daca zici ca parintii tai au bani ei ajuta pe altii care nu au? Le dau lor jumate din banii castigati de ei? Esti sigur ca parintii tai merita banii aia?
Stiu vreo 3 romani care au fugi de bunavoie in UK si sunt curieri la amazon pe 4000 lire. S au dus de buna voie da da...
Cel mai mila imi e de aia care lucrează pe partea de programare la Amazon. Saracii...
Și acum te întreb eu ceva: de ce prin "muncă" înțelegi doar muncă fizică? Crezi că Bill Gates nu a depus efort INTELECTUAL în a creat, cu Allen, Microsoft? Este o deosebire între efortul fizic și cel intelectual.
Pai da... romani /africani/ bulgari, etc lucreaza ca si curieri, crezi ca englezi se angajau sa fie sclavi?
Aha, deci era mai ok ca 1.3 milioane de anagajati de la amazon sa nu aibă un loc se munca.
Nici aia 400. 000 de la Apple.
Nici aia 2 milioane din franciza McDonald's
Poate nici angajații celor 32.000 locatii Starbukcs.
E ok daca nu erau corporațiile. Toti astia lucrau la nenea Petrica, brutarul de la colt.
Pai da, e cam acelasi lucru si la nenea Petrica, brutarul de la colt primesc acelasi salariu minim.
Deci tu trăiești cu impresia ca toti cei 1. 3 milioane de anagajati de la amazon traiesc pe minimul pe economie nu? Loool
Si tu ii vrei someri pe aia?
Stii ca in alte tari minimul pe economie ofera un trai decent nu?
Nu,dar ce imi e ca lucreaza la Amazon pe minimul pe economie ce imi e ca lucreaza la nenea Petrica la brutarie pe minimul pe economie.
"Stii ca in alte tari minimul pe economie ofera un trai decent nu?"care sunt alea nicaieri nu poti trai decent cu minimul pe economie
Pai la nea Petrica nu vor avea toti actele in regula, ca nea Petrica nu vrea sa plateasca taxe.
Nea Petrica angajeaza 2 nu 1.3 milioane.
Nea Petrica nu angreneaza alte 100 companii unde lucreaza alte milioane de oameni.
Pricepi.
Si uite ca romanii de lucreaza la amazon pe minimul pe economie duc un trai mai decent in Germania sau Uk decât daca lucrau pe minimul pe economie la nea Petrica la Botoșani
Ai dat exemplu Germania da, minimul pe economie e 1.500 euro dintre care chiria e jumatate din salariu, poti sa numesti chestia asta "trai decent"?
Absolut.
O familie în care doi castiga minimul pe economie au un venit de 3000 euro. Din care 700 chiria daca e una decenta.
In Romania. Doua persoane care castiga minimul pe economie adica 2600 lei raman cu 1300 lei daca stai intr-o chirie decenta.
Deci i-a zis. 1300 lei vs 2300euro. Oare cine trăiește mai decent?
Acolo lucrurile sunt si mai scumpe ca la noi, nici unii nu traiesc decent, as putea spune ca si cei cu 1300 de lei si cei cu 2300 de euro sunt la limita supravietuirii.
Deja batii campii.
Milioane de oameni din toata lumea traisc de pe urma corporațiilor. Si unii traiesc chiar bine. Iar altii decent. Asta e idee. Ce sa mai o lungim, ca ajungem la aberații de genul 1300 lei =2300euro