anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum a ajuns omul sa fie net superior celorlalte animale?
P.S. nu sunt vreun religios sau ceva, e o intrebare pusa din curiozitate

85 răspunsuri:
| RaulAlmășan a răspuns (pentru anonim_4396):

Adică materia s-a format?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mclaren12):

Pai da, daca s-ar antrena...DAR DACA NU asta este!
Si apropo, celalalte animale se antreneaza prin activitatile zilnice pe care le au. Si crede-ma ca ele se "antreneaza intensiv". Si totusi nu s-a descoperit niciun animal care sa mai poata alerga cateva zeci de kilometri fara oprire. Ce-i drept, poate exista si nu l-am descoperit noi, dar momentan nu.
Si apropo, de ce negrii ar alerga mai bine decat altii? Ca si eu am observat asta, dar chiar nu stiu de ce. Adica pana la urma toti suntem oameni...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RaulAlmășan):

Da, datorita energiei din big-bang.

Nu se poate, vezi canu stii in ce crezi.
materia in evolutionism a existat din totdeauna.
fiindcă nu se putea forma din nimic.
Si daca spui că s-a format din nimic înseamnă că si Dumnezeu există.
Am mai spus că iti trebuie mai multa credinta sa crezi in evolutionism decât in Dumnezeu.

Pai daca a apărut datorita energiei, energia exista din totdeauna

Da si energia de unde a apărut?
evolutionismul se bazează pe rațiune ateilorcare cred ca nu există paranormal.
Ratiunea credincioșilor crestini e capabila sa inteleaga minunile făcute de Dumnezeu.
Iar daca energia din care a creeat big-bangul era din totdeauna savantii se contrazic singuri.
Daca s-a format din nimic iar se contrazic singuri fiindcă aceste fenomene sunt paralele cu ratiunea omeneasca, iar ateii savanti spun că pentru toate exista doar răspunsuri rationale, care nu au la baza elemente care se desprind din paranormal.
Deci ei de când au scos teoriile si pana azi se contrazic singuri.

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

"Si totusi nu s-a descoperit niciun animal care sa mai poata alerga cateva zeci de kilometri fara oprire."

Numai ca unele animale si-au perfectionat un mod mult mai eficient de deplasare, respectiv zborul. Si sunt unele care pot zbura sute de kilometri fara oprire, nu 50.

"Si apropo, celalalte animale se antreneaza prin activitatile zilnice pe care le au. Si crede-ma ca ele se "antreneaza intensiv"."

Se antreneaza foarte putine in directia asta, din simplul motiv ca nu le este util. Iar cele care intr-adevar au nevoie, au gasit solutii mai bune, cum ti-am explicat mai sus.

| Holiday a răspuns (pentru RaulAlmășan):

"Ratiunea credincioșilor crestini e capabila sa inteleaga minunile făcute de Dumnezeu."

"Intelegerea" minunilor nu se numeste ratiune, ci credinta, prosteasca as adauga eu. De asemenea, nu "le intelegi", ci le accepti ca atare.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru Holiday):

Ba le înțeleg.
Având in vederea ca Dumnezeu a creat totul, învierea cuiva e un lucru simplu pentru Dumnezeu.
Iar Dumnezeu e atotputernic si de asta creierul meu nu pune întrebarea,, cum?"
Fiindcă el fiind atotputernic poate face orice.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru RAY):

Nu,asa gandesti tu fiindcă creierul tău nu are capacitate mare.
ratiunea ta e asa - a fost o data o acumulare de energii care a făcut,, booooom" si sau format planetele si toate sistemele complexe care nu aveau cum sa se formeze din acea explozie.
Apoi a iesit o formă de rahat pe pământ din care am iesit eu si familia mea.

| RAY a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Clar iar habar nu ai de stiinta

Dar tu de unde stii ce a existat totdeauna?

Ma sectanctule acolo era un sarpe nu era nici un satanel, citeste naibi geneza aia,nu interpreta aiurea biblia,satana ca asa se numeste el vine de la cuvantul rival,testare de credinte nu umbla nici unde pe pamant,pentru ca daca ai fi citit biblia ai fi stiut ca doar in lipsa lui dumnezeu nu se intampla nimic, tu faci blasfemie baiete, lasa stiinta ca habar nu ai, nici biblia habar nu ai, esti si un sectanct frustrat atata tot

"Ba le înțeleg."

Aaa, ok, deci intelegerea ta se rezuma la "hocus-pocus". In conditiile astea are sens sa spui ca "intelegi".

"...evolutionismul se bazează pe rațiune ateilorcare cred ca nu există paranormal."

Evolutionismul nu aduce in discutie paranormalul in nici un fel, cu atat mai putin se bazeaza pe ceva legat de el.

Esti un idiot ...citesti sa stii ca acel sarpe era Diavolul.
nu stii nici stiinta nici teologie.
Îmi spui mie ca spun blasfemii.
esti un cretin care se crede superior, dar nu stie din ce rahat a ieșit.
Si vorbești despre lucruri care nu le cunosti.
Măcar nu mai răspunde.
Si nu mi.ai răspuns la întrebare.
ti.e frica cumva?
Nimeni nu va putea vreodată să arate ca Dumnezeu nu există, fiindcă există.

Alooooooooooo incepi cu jigniri cand vezi ca scrii aiureli, sa stii ca a jigni nu inseamna ca ai dreptate si da sectanctule eu am citit de asta stiu, am citit biblia ca si multi alti atei, voi habar nu aveti de propia voastra carte de basme

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca s-a intors la el insusi(unii numind Dumnezeu)/meditat//a avut viziune viitor a observat cu ratiune mediul inconjurator, incât sa "evolueze" treptat.animalele au doar instingtul de supravietuire programat. La fel si majoritatea oamenilor, suntem unde suntem astazi pentru 1% din oameni, care au trait/traiesc, restul sunt doar niste animale. Nu me diferentiem deloc de celelalte, superior nici atât.

| Mclaren12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este ceva specific lor. Poate datorita inzestrarii genetice.

Nimeni nu va putea vreodată să arate ca Dumnezeu nu există, fiindcă există.

sectanctule daca exista alah o sa arzi pe vechi in iad, daca exista iahve nu o sa ai parte de purificare, daca exista iisus nu ti ai iubit aproapele cum se vede ca nu o faci vei arde pe vechi in iad

| minrest a răspuns:

Net superior ca inteligenta, da? Ca doar nu e mai agil decat un tigru, sau mai puternic decat un urs. Omul este o specie de primata care sa-a adaptat succesiv la viata in savana, la existenta terestra, la valorificarea cadavrelor lasate de pradatori, si in final la vanatoare. Dupa cum spui si tu, are cea mai mare viteza pe distante lungi; isi urmarea prada cu zilele, pana o epuiza. In timpul asta, o pierdea din vedere, si o localiza dupa urme. Intreaga inteligenta speculativa a omului isi are originea in interpretarea urmelor, a oricaror indicii, de orice natura, care te pot informa unde e vanatul. Orice superioritate in acest tip de inteligenta ducea, in paleolitic, la o sansa mai buna la supravietuire si reproducere, dar si la o pozitie sociala mai buna in cadrul grupului, probabil chiar de l; ider, ceea ce tot in acces la reproducere inseamna. Astfel s-a selectionat, in sute de mii de ani, inteligenta speculativa de care omul dispune astazi.

Tu nu stii despre ce vorbești.
Iahve e tot Dumnezeu.
Nu mă interesează religiile care merg paralel cu scriptura.
toate care le spui au ca divinitate acelasi Dumnezeu dar dogme diferite.

Tu esti mircea?

| Darkmagic a răspuns:

Intrebare:
Ce are toata lumea cu "alergatul pe distanta de 50 km"?
E vreo smecherie?
Pentru ca:
Husky mentine sprintul (viteza maxima) aprox. 40 de kilometri.
La viteza medie, poate alerga pe o distanta de 300/320 de kilometri.
Cainele salbatic african atinge o viteza maxima de 65/70 km/h, viteza pe care o poate mentine ore.
Camila are o viteza medie de 10 mile/ora, si o poate mentine timp de 16 ore.
Pronghorn (nu stiu cum se spune in romana), atinge o viteza maxima de 50/55 mile/h si poate sa mentina ore intregi o viteza de 30 de mile/h.
Strutul poate sa mentina ore, o viteza de 30 de mile/h.
Ursul polar nu alearga mult, (ar crapa de infarct, din cauza caldurii acumulate), dar se scoate cu inotul, fiind capabil sa inoate sute de km, fara pauza. (cred ca recordul e de aproximativ 700 de km, inot fara oprire)

Mai vreti?
Care e deci, treaba cu alergatura? big grin

Pentru intrebarea lui Constantin:
Nu te amagi singur, NIMENI nu stie cauzele si mecanismele prin care creierul uman s-a dezvoltat pana la forma actuala, fapt care l-a facut pe om: "net superior celorlalte animale".

| RaulAlmășan a răspuns (pentru Holiday):

Sa stii ca teoria evolutionista se bazează pe,, hocus-pocus"
Am mai spus aici ca savantii atei spun ca există un răspuns rational pentru orice.
Rațiunea umana nu e capabila sa inteleaga cum ceva apare din nimic sau a existat din totdeauna.
Asa ca pe tema asta ei ii numesc pe crestini psihopati.
Dar ei se contrazic singuri cu teoria evoluției.
Daca energia care a format explozia era din totdeauna, se contrazic.
Si daca energia s-a format din nimic iar se contrazic.
Fiindcă principiul rațiunii lorca atei este lăsat de o parte când spun ca ceva a existat din totdeauna sau a apărut din nimic.
Deci cu asta se dovedește ca se minte mult.

anonim_4396

Nu stim de unde a aparut energia, dar asta nu inseamna ca nu a existat. Poate vom afla in viitor de unde a aparut energia aceea. Dar ea tot a existat, doar ca nu stim noi de ce.
Daca nu stim motivul pentru ceva nu trebuie sa zicem ca dumnezeu l-a facut.

anonim_4396

Vere, noi nu stim din ce a aparut, dar asta nu inseamna ca nu a aparut. Noi nu stim totul, dar daca nu stim ceva nu trebuie automat sa zicem ca Dumnezeu l-a facut

| SG1995 a răspuns:

Simplu omul a ajuns să:
- nu ai un sezon specific de reproducere asfel că ne reproducem iepureşte oricând, deci asta ne crește rata de supraviețuire ca specie
- suntem o specie sociabilă, deci am dezvoltat nevoia de-a împărți informația
- imaginea și memoria a dat naștere creativității umane și asfel intelectul uman s-a dezvoltat
Acum pui toți acești factori la un loc și iese exact ce să vede:
O specie de primate sociabilă și inteligentă care posedă capacitatea de-a se reproduce în orice sezon cu rată de supraviețuire a indivizilor destul de bună.
În timp am descoperit și medicina și bum, rata de viață e de 70 de ani ca medie, deci pot coexista trei sau patru generații din aceeași familie/clan.

| SG1995 a răspuns (pentru Mclaren12):

Dacă zei ne-au creeat ei de unde vin? A, blasfemie, "cum îndrăznești să-l iei râs pe aghiuță".
Spui evolutioniști sunt manipulați că se cred animale, dar eu nu văd decât specia umană care vreau să-şi da o origine aparte, să pară că e mai specială. Că spui zeii, Yahweh sau extratereștri e același rahat, prefer să își de-a o importanță pe care nu o are decât să accepte că nu e cu nimic mai specială decât alte ființe, e doar o ființă înzestrată cu mai mult noroc. Faptul că mai născut nu e karma sau destinu, e ruleta rusească, dacă aș fi trăit în alte condiții, de exemplu să mă fii născut în Austria, poate era cineva care semăna cu mine la înfățișare, la temperament, dar gândirea, personalitatea sunt chestii pe care le-am dobândit în timp de-a lungu aniilor. Ce-mi justifică existența ca ființă psihologică e gândirea: Gândesc, de Eu exist. Dacă aș pierde modul în care gândesc, actionez, și raportez la viață și propriul trecut într-un anumit sens se poate spune că mor, iar dacă viața internă (psihicul) e ceva așa de fragil, de ce aș fi creația superioară a unui zeu, ci un urmașul unor specii de primate străvechi? De ce aș fi eu mai important ca alte ființe. E ironic cum creștini se gândesc că Yahweh chiar le urmează mofturile când alți nu au parte nici de nevoile de bază. Anul trecut trebuia să fac o operație de 2000 de euro, și în final i-am strâns în termen de o lună, asta pentru că au fost mulți oamenii cărora le-a păsat de situație, dar maică-mea insistase că e de fapt miracol divin, și în timp ce stăteam eu acolo la reanimare m-am gândit la următoarea chestie: Motivul pentru care am fost în stare să strâng banii necesari și să fac aceea operație e pentru că trăiesc într-o țară relativ stabil economic, pe de altă parte, dacă eram undeva în Zambezia de exemplu nu exista nici spitale, nici posibilitatea să strâng bani necesari pentru operație, deci moartea de hidrocefie în Africa e o chestiune banală și la zi, aici doar circumstanțele m-au salvat nu vreun zeu, sau ar fi destul de cinic să cred că un zeu perfect a avut grijă ca eu să mă nasc în Europa în timp ce un tip moare de aceeași boală relativ banală în Africa. Cam așa e și cu creaționismul, cu orice fel de creaționism.

Da,dar este una din variante.
Ori s-a format din nimic ori din totdeauna.
La asta nu poti răspunde că nu oricât ai caută răspunsuri te afunzi mai mult in necunoastere.
Daca cineva descoperă din ce a apărut energia atunci se va pune întrebarea,, acea chestie care a format energia de unde a apărut?"
si tot asa la nesfarsit.
Si după cum am spus e împotriva ratiunii ateilor sa creadă că ceva a apărut din nimic sau ca a existat din totdeauna.
Si asa isi calca in picioare principiile teoriilor arătând ca sau înșelat