Prin combinatia de inteligenta, capacitati fizice bune, si organizare.
Caii sau elefantii sunt mai puternici, dar nu au inteligenta, furnicile sunt organizate, dar nu au putere, etc. Omul le are pe toate, si probabil inteligenta lui e 'a mai inteligenta.
Mi-am pierdut un neuron citind cum se chinuie raulpanker sa aiba sens. E o vorba: cand unul spune ca e mesagerul lui dumnezeu e considerat nebun, dar daca convinge mai multe persoane sa-l urmeze devine religie.
"Dacă zei ne-au creeat ei de unde vin?"
Cu intrebarea asta se poate merge la infinit. Pe ei cine i-a creat? Dar pe creatorul aluia care i-a creeat? Si tot asa pana ajungi sa intrebi cum au aparut primele fiinte din Univers, intrebare la care nu se poate raspunde. N-am de gand sa o lungesc prea mult cu Zeii si Yehova. Dovezile despre existenta Zeilor au fost distruse odata cu expansiunea crestinismului. Ce au ramas in ziua de azi sunt doar ramasite, si alea discreditate de mass-medie pentru ca de, mass-media vrea sa ne faca sa credem ca ori suntem fiinte aparte ori ne-a creat zeul evreilor. Astea sunt cele mai raspandite teorii la ora actuala. Stii ca aia cu zeul evreilor e falsa si a fost inventata ca sa manipuleze lumea. De ce as considera ca evolutionismul este diferit? A fost creeat exact cu acelasi scop ca si crestinismul.
"Dacă aș pierde modul în care gândesc, actionez, și raportez la viață și propriul trecut într-un anumit sens se poate spune că mor"
Nu stiu daca ti-ai dat seama dar oamenii si-au pierdut de mult istoria. Ce avem in ziua de astazi sunt niste oameni care de-a lungul timpului au pus mana pe controlul informatiei si s-au folosit de acest control (si se folosesc) pentru a distruge identitatea umana. Promoveaza tot ce poate fi mai nociv pentru o societate, mizerii precum egalitatea intre oameni, mixul rasial, marxismul, multiculturalismul, religii create pentru a ne transforma in sclavi. In trecut nu era asa bossulica. Raspandirea unor astfel de doctrine s-a dovedit a fi fatala pentru unele imperii antice. Egiptul antic a intrat in colaps dupa ce rasele au inceput sa se mixeze intre ele. Imperiul roman a fost cucerit dupa ce populatia a inceput sa fie spalata pe creier de dogme crestine care au slabit intreaga societate, dogme precum "iubeste-ti dusmanul" sau "intoarce si celalalt obraz".
Vremurile erau total diferite pe atunci. Oamenii isi stiau originile. Stiau ce-i aia spiritualitate. Din motivul asta, un grup de oameni au urat si urasc atat de tare religiile pagane incat au incercat si incearca sa le elimine din existenta. Ca drept dovada ca nicio religie pagana nu mai este practicata la scara larga in ziua de azi, poate in afara de hinduism care a fost infestat cu dogme crestine si si-a pierdut "scopul" original.
Zici ca omul nu este cu nimic special fata de animale. Ai dreptate pana la un punct, anume ca omul este singura fiinta vie care are constiinta superioara, care isi ridica intrebari de constiinta, existentiale, filozofice, istorice, biologice si asa mai departe. Ar fi cam naiv sa credem ca asta-i mana norocului. Din toate miliardele de specii de animale existente, zici ca doar omul a avut norocul sa evolueze cu constiinta superioara, ca mai apoi sa zici ca si norocul asta e dovedit stiintific?
Pai nu e chiar asa.
De fapt, o teorie stiintifica spune ca de fapt universul la un moment dat se va restrange inapoi intr-o mica bila de energie si iar va exploda. Si cica chestia asta se intampla dintotdeauna. Adica probabil acum suntem la al 15-lea, al o mielea univers, sau poate ca chiar dintotdeauna se intampla asta. Nu stim, dar daca nu stim un lucru nu inseamna ca e mana lui Dumnezeu. Poate peste 40 de ani ni se vor lumina mintile...
Cred ca mindrest a zis deja asta nițel mai sus: Omul nu era vânător prea abil, de fapt era o pradă ușoară, deci inteligența și numărul de membri într-un trib de vânători era ceva compensatoriu.
Lucifer vrea sa ajunga mai puternic decat cine? Asta este dualism persan, nu este crestinism. Nu esti nici macar teist. Nu crezi intr-un Dumnezeu atotputernic, crezi intr-un zeu bun si unul rau. Il faci pe RAY dobitoc si indobitocit, pentru ca nu ai argumente. Ai luat proorocia referitoare la orasul Tir, si ai interpretat-o in sensul existentei unui zeu secundar. Ce ai putea sa stii tu despre Dumnezeu, in situatia asta?
"Sa-mi bag ***! Cum dracu am reusit sa primesc 72 de raspunzuri! Ai de plmm"
Tu asa porcos la gură stii să fii? Nu poţi să întreţii un dialog decent?
Esti prost, nu mi.a raspuns la ce am scris.
Eu sunt crestin si stiu ca acum veniti cu acuzatii fiindca vam inchis si nu aveti ce comenta.
Taci si nu mai vorbi aiurea.
Acum vorbesti si tu, daca ai vazut ca am vb cu ray"de ce nu ai raspuns la ce am zis eu?
Fiindca nu ai cum.
Aduci acuzatii false ca lumea sa iti dea dreptate.
Voi stiti ca nu e bine ce credeti dar ii invatati si pe altii prostii.
Satana a existat dintotdeauna, ca Dumnezeu, sau a fost creat? Dacă a fost creat, care e scopul lui? Din ce a fost creat? Cum a fost creat?
Dacă a existat dintotdeauna, de ce Dumnezeu e cel atotputernic?
Ai pus punctul pe ''i''. Doar Dumnezeu nu era prost sa creeze o entitate atat de puternica care sa ii poata scapa de sub control.
Nu mai folosi cuvinte precum "prost" sau "dobitoc", că s-ar putea să te ia adminii la ochi.
Crestinopat prost, tu crezi ca pamantul e plat, nu? Crezi ca pamantul are doar cateva mii de ani si ca soarele se invarte in jurul lui....doamne...ce aberatii!
Poate că termenul speculaţie nu a fost cel mai potrivit. Ce am vrut să spun. Tu ai imaginat un scenariu despre cum s-ar fi putut desfăsura lucrurile. Ceea ce nu-i rău. E bine să ne folosim imaginaţia. Dar asta nu înseamnă că în mod sigur asa a fost. E doar o ipoteză. Nu a fost nimeni acolo să vadă ce si cum.
Mi se pare mai bună poziţia lui Darkmagic, când recunoaste cinstit că nimeni nu stie ce s-a întâmplat de fapt.
Uite, de exemplu:
"isi urmarea prada cu zilele, pana o epuiza. In timpul asta, o pierdea din vedere, si o localiza dupa urme. Intreaga inteligenta speculativa a omului isi are originea in interpretarea urmelor..."
Tu îţi închipui că asa o fi fost, ceea ce nu-I rău, toţi ne dăm cu părerea. Dar trebuie să-l pui pe "cred" în faţă: cred că asa a fost, cred asa s-au derulat lucrurile. Deci să prezinţi asta ca pe un scenariu posibil, nu ca pe un fapt, nu ca pe ceva sigur.
Pai nu, cuvantul paranormal are mai multe intelesuri.
Daca ai de gand sa raspunzi la ce am scris raspunde la tot.
Tu alegi ce poti tu sa raspunzi.
Dar raspunde si la partea cu ratiunea.
Nu inteleg ce legatura are asta cu religia si sa iti fie rusine ca esti ateu O sa vezi cat de mult te inseli, dar atunci va fi prea tarziu... Eh, fiecare raspunde pentru propriile alegeri.
Revenind la intrebare: omul e rau, poate sa chinuie animalele pentru ca are arme/aparatura. De asemenea, cica omul are discernamand, adica stie sa deosebeasca binele de rau, dar din cate vad, in aceasta lume sunt putini ce au discernamant...
Hai sa zicem altfel: daca omul ar fi intreg la mine, nu o bruta indracita ce chinuie/taie si omoare animale si/sau chiar alte persoane, atunci ar trebui sa poata pune instinctul (animalic) in slujba ratiunii, caci are discernamant, are ratiune. Pe cand animalele au instinct, ele pe asta se bazeaza, altfel ar muri.
Dar omul, in loc sa fie ahtiat dupa sex, mancare, bani, droguri, placere si alte mizerii - ce tin de instinct, ar trebui sa isi foloseasca ratiunea si cu aceasta sa isi subjuge instinctele (animalice). Din pacate, multi isi pun ratiunea in slujba instinctului