E destul de interesant. Daca nu ai muri imediat atunci probabil ca ai putea sa devii nemuritor sau sa primesti alt corp. Practic un fel de semizeu.
Depinde cum privesti lucrurile si ce intelegi prin tot si imediat.
Eu asociez acest "tot" cu o putere absoluta. Pana la urma nu ar fi posibil sa-ti creezi propria realitate cu acele cunostinte?
Sau nu ai putea sa influentezi timpul in favoarea ta?
E o intrebare ciudata caci informatiile sunt infinite deci, dupa ar exista si o infinitate de raspunsuri /posibilitati.
Pai din moment ce ai muri imediat, nu ar mai conta, nu ar mai avea nici o valoare, nu ai face nimic cu informatia.
Uite, ceea ce cred eu, desi nu spun ca asta as face. E un mic "risc" ca intre raspunsurile acelea sa ti se raspunda si la cum poti reinvia. Risti sau castigi?
Prima, tot mori pana la urma, conteaza ce faci pana atunci si mi se pare mai interesant sa aflii toate misterele universului decat sa traiesti o viata ''normala'' sau monotona comparativ cu asta.
In mod evident, printre misterele universului cunoscut si necunoscut se afla si secretul nemuririi. Ca urmare, cum pot sa mor, cunoscand secretul?
Eu nu cred ca cineva ar putea stii toate misterele,asa ceva e sf,imposibil, suntem la categoria stiinta nu la basme, povesti, fantezi, as alege sa fiu savant, inteligent sa pot sa traiesc vesnic si sa descopar cat mai multe impreuna cu alti savanti
Si eu isi spun ca stiintific este imposibil asa ceva, nici filozofic nu este posibil, ar fi opusul a ceea ce este Scepticismul
Atunci când x afirmă că știe totul se naște paradoxul dacă într-adevăr oamenii nu știu mai putin sau mai mult, atunci x nu poate ști că oamenii nu știu mai putin sau mai mult
fara jigniri
Daca tu te bazezi pe sistemul Scepticismului, asta nu inseamna ca nu mai exista si alte variante. Ca nu mai poti trai si altfel decat stoic.
Nu inteleg relatia dintre exemplul tau cu paradoxul si ceea ce am intrebat eu. Sorry. Dar sunt deschisa la explicatii.
Nu te-am jignit, ti-am spus doar sa-ti scoti morcovul din fund.
Gandeste rational, de unde ai stii ca nu se va descoperi ceva nou? mereu se descopera ceva nou, cel care ti ar spune cea ceea ce stie el are o limita nici el nu poate stii totul, gen cum a aparut el? ce a fost inainte de big bang? nu exista informatie deci nu putem stii ce a fost sunt doar ipoteze atat
Rational, in intrebarea mea era si afirmatia ca acest om sau ce ar fi aceasta entitate, ti-ar raspunde si la aceste intrebari.
Pentru ca nu exista nici o informatie despre intrebarile majore ale universului sau universurilor, omul are nevoie de acea informatie, vrea s-o cunoasca.
Rational, da. Asa gandesc savantii, dar iti reamintesc ca toti marii descoperitori ai omenirii s-au bazat pe instinct sau pe cunostinte apriori. Imaginatia nu strica deloc nici unui savant. Din contra.
Si, in continuare, nu ai raspuns intrebarii.
Initial ai spus ca pur si simplu mori, moartea este conditia, nu poti sa te abati de la ea, ai zis un lucru aia e
Unde am discuta paradoxurile impuse de omniscienta daca nu la categoria filozofie?
Dar am spus si ce se intampla apoi. OMG. Folositi-va imaginatia.
Evident ca intrebarea nu se bazeaza pe nici o notiune logica. Daca cauti logica, nu mai e. A disparut.
Totul e doar IPOTETIC. Un caz ipotetic.
Iar faptul ca incep sa comentez pe aici nu e pentru a va jigni sau a demonta afirmatiile voastre, ci vreau sa duc totul intr-un punct in care sa ne folosim imaginatia. Easy peasy.
La religie, dumnezeu le stie pe toate nu? dar nu stie unde sunt adam si eva sau regreta ca a facut pamantul, isi recomand vechiul testament sa il citesti, e cea mai buna carte de comedie
În marea lor majoritate, persoanele care au trecut prin aceste experimente au pierdut frica de moarte, dar nici nu doresc să moară, trăiesc viața cu mai mult calm, seninătate și se simt mai fericiți
https://ro.wikipedia.org/wiki/Experien%C8%9Be_aproape_de_moarte
Sunt câţiva useri pe TPU care ştiu deja răspunsurile la toate misterele universului şi încă n-au murit.
DaFrateEuSunt întreabă:
anonim_4396 întreabă: