E destul de interesant. Daca nu ai muri imediat atunci probabil ca ai putea sa devii nemuritor sau sa primesti alt corp. Practic un fel de semizeu.
Depinde cum privesti lucrurile si ce intelegi prin tot si imediat.
Eu asociez acest "tot" cu o putere absoluta. Pana la urma nu ar fi posibil sa-ti creezi propria realitate cu acele cunostinte?
Sau nu ai putea sa influentezi timpul in favoarea ta?
E o intrebare ciudata caci informatiile sunt infinite deci, dupa ar exista si o infinitate de raspunsuri /posibilitati.
Ah...si pentru ca e dificil sa gandesc dupa 24 de nesomn, am observat asa...cam in slowmotion si cu delay, cum ai confundat termenele de "secret"si "mister" si le-ai facut sinonime.
Dar nu bag mana in foc ca am vazut clar.
Poate maine, poate alta-data. Si a fi cretin e misto. cum zicea si replica "Let me tell you a secret: I'm happy because I'm stupid".
Daca o luam cu presupunerile, putem ajunge la n posibilitati, functie de fiecare presupunere. Dar hai, chiar daca e vorba de SF aici, sa fim cit se poate de realisti. Nu imi plac filmele SF care nu tin cont totusi de un minim de realitate. Tocmai am vazut "Gravidul" cu Arnold Schwarzenegger, desigur, un film SF, dar mi-a placut ca avea o noata realista, desi era vorba de ceva de neconceput acolo, o sarcina dusa de un barbat, totusi, in rest filmul a mers pe ceva cit se poate de real. Si, in sensul asta, mi-a placut.
Ramin la ideea ca creierul nu poate asimila multa informatie deodata. Innebunesc doar cand ma gindesc la cita informatie mi-ar bombarda creierul doar intr-o secunda, daca ar fi sa fie cum zici tu. Sunt om, am creier, nu computer cu procesor. Viata e frumoasa daca o iei pe indelete, nu daca tragi nebuneste de ea. Nu are nici un farmec sa stii totul intr-o clipita. Ti-am dat exemplul cu restaurantul. Degeaba as stii eu cum sa imi inteleg sotia, cum sa o fac fericita pe deplin, si asta doar intr-o secunda, daca nu mai apuc sa o si fac. Toata acea informatie devine fara sens. Si aici ai atins tu un punct sensibil. Chiar am eu nevoie sa stiu absolut toate raspunsurile? Chiar are rost sa aflu ce nu ma intereseaza?
Desigur ca, ca orice om, am intrebarile mele, si sunt destule. Daca cauti sa iti traiesti viata cit mai bine, daca iti pasa cum ti-o traiesti, atunci intrebarile incep sa apara, cautarile isi au rostul. Mai mult, fiind in cautarea lui Dumnezeu de mai bine de 25 de ani, si nu sunt tipul de credincios mistic, care accepta orice, chiar si chestii fara vreo logica, desigur ca au aparut o sumedenie de intrebari, inca dinainte de a incepe cautarea, dar si dupa aceea. Multe si-a gasit raspunsul, si de aceea am devenit credincios, altele au ramas la fel de arzatoare, dar vor fi si altele care vor mai aparea probabil. Si, privit din prisma acestei experiente, pot spune ca cunoasterea lucrurilor e foarte lenta, si e de inteles de ce. Deci, prefer sa stau poate ani de zile pentru o "revelatie", pentru acel minut, moment in care sa inteleg cum functioneaza ceva, ca sa ma pot raporta corect la ceva anume, si, ah, ce bucurie e cand ai parte de asa ceva!, decat sa le stiu pe toate imediat, si sa nu ma pot bucura de ele, pentru ca trebuie sa o termin cu toate la fel de repede.
Cred ca raspunsul fiecaruia depinde de ce il face mai fericit.
Daca pentru cineva existenta e un chin sa nu stie raspunsul la anumite intrebari, cu siguranta ar prefera moartea.
Pentru mine alegerea e simpla, daca e sa aleg intre viata si moarte as alege intotdeauna viata, oricum nu avem nicio sansa de a afla raspunsurile tuturor tainelor asa ca am invatat sa traiesc cu aceasta idee.
Intr-un fel viata e mai frumoasa cand e invaluita intr-o aura de mister.
Asa. Scuzele de rigoare. Replay-urile tale nu au fost intocmai lucruri pe care le puteam citi intr-un mod superficial. Mi-am propus sa le aloc timp si am uitat sa revin.
Primul tau replay a fost o reflectie personala. Incercam sa inteleg de ce oamenii gasesc imperios necesar sa aloce timpul unor lucruri lipsite de sens pentru ei. Nu ti-a placut intrebarea mea, iti era inconfortabila. Am inteles. Nu am inteles de ce ai decis ca in secunda aceea sa tastezi ceva. Nu vorbim despre ce a iesit. Este o alegere personala sau, cum vrei tu sa-i spui, intuitie feminina. Ti-am oferit un raspuns sarcastic, adica in acelasi ton (daca intr-adevar vroiai sa afli lucrul acela, imi trimiteai un mesaj privat). Numai ca tu l-ai facut public, deci...sarcasm. Mi-am dat o explicatie: omului nu-i place intrebarea. Atunci am devenit curioasa. Apoi am incercat sa te fac sa raspunzi. Oricum iti pierdusei vremea, ce mai contau cateva minute in plus sau minus? Right?
Cat despre "atacul" sugerat de mine, lucrurile stau simplu: am pus o INTREBARE cu un scop personal. Nu am afirmat in intrebare ca stiu raspunsul. Nu am enuntat ca il caut. Nu a fost cu tenta religioasa (daca privesti la raspunsuri, fiecare raspuns a fost subiectiv; fiecare a privit raspunsul prin modul lui de intelegere). Nu degeaba am pus intrebarea in aceasta categorie. Pe alocuri, am completat cu alte intrebari sau am dat raspunsuri personale, deoarece era ceva ce ma facea curioasa si voiam ca celalalt sa-si depaseasca starea care ai avut-o si tu initial, de greata si, eventual, repulsie.
Nu a fost un experiment, mi-as fi dorit sa fiu atat de desteapta. A fost o simpla curiozitate.
Dau dreptate pasajelor cu a sti prea multe = a te simti mizerabil. Cred ca ceea ce ne face sa devenim din ce in ce mai lipsiti de orientare si, prin urmare, mai anxiosi, mai depresivi, e diferenta de nivel intre ceea ce gandim acum si pana unde pot strabate toate lucrurile gandite de noi. Si da...suntem mult inaintati cu mintea, insa resursele ne sunt limitate. Si atunci, la nivel universal, umanitatea isi trage o palma peste crestet, devenind putin...ametita.
Ultimul pachet de scuze revin pentru greseala cu sinonimele. Eram obosita.
Iar raspunsul la intrebarile sau insistentele personale sunt: Nu, Nu si Nu.
De data aceasta, am ales sa nu ignor.
DaFrateEuSunt întreabă:
anonim_4396 întreabă: