| Celcestietot a întrebat:

Daca Dumnezeu nu exista sau Divinitatea, atunci de ce plang icoanele? De ce savantii nu gasesc nicio explicatie, ca doar suntem in secolul 21 si aproape trimitem oamenii pe Marte? De ce oamenii care au boli incurabile si se roaga la icoana respectiva sunt vindecati? Cum explicati asa ceva, va mai indoiti ca Dumnezeu / Divinitatea nu exista? Daca va mai indoiti, de ce faceti asta?

NOTA : Tratati serios subiectul, deci fara mistouri.

170 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Esti penibil. Uite o intrebare foarte simpla si de bun-simt: daca dumnezo' asta e asa de bazat cit sa faca arca, de ce muma ma-si si-a batut-o de fruntea lui Noe si i-a dat doar planurile si nu a materializat arca din nimic pur si simplu? (Nu imi raspunde cu nestiute sunt caile domnului sau alt spanac de genul asta, nu am trei ani!) https://rationalwiki.org/wiki/Noah's_Ark

Ai grija, ca nu iei pur si simplu ciocanul lui Thor la misto!

| GicaGigekGica a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai asta e ideea, nimeni nu stie ce vrea sa faca si de ce. De exemplu sunt foarte multi oameni credinciosi care la 30 de ani le da Dumnezeu un cancer si ii i-a la el si lasa in urma copiii si nevasta. De ce, nimeni nu stie. Eu iti vestesc cuvantul lui Dumnezeu pentru ca asta a spus el sa facem, dar cine crede sa creada cine nu, treci mai departe

| Celcestietot explică (pentru GicaGigekGica):

Nu o să înțeleagă cel puțin acum de curând, mai bine îl lași.

Da, nimeni nu... pentru ca nu e posibil sa existe o asa mirsavie de divinitate nenorocita care chipurile sa te iubeasca. E trist faptul ca pui botul la astfel de povesti. TRIST.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Va veni o zi cand vei fi judecat pentru ca nu ai crezut si ca L-ai prigonit pe Dumnezeu. Acolo va fi plansul si crasnirea dintilor!

Mai degraba nu va veni nimic. Oare cum ar fi fost lumea fara mizeria aia de biblie pentru astia ca tine?

| Celcestietot explică (pentru GabiDumitrescu):

Dar dacă noi avem dreptate cu Biblia și chiar există Iad pentru necredincioși, la asta te-ai gândit?

| SG1995 a răspuns (pentru StrongHeart):

Din cauza busuiocul. Are efect chimic de curățire a apei.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Esti amuzant. Daca exista iad pentru necredinciosi, atunci dumnezeul asta al vostru e un mizerabil. Prefer sa ard in iad decat sa ma inchin unui dement.

Chiar asa de greu iti este sa respecti niste porunci si sa il recunosti pe Iisus ca fiind Fiul lui Dumnezeu? Este ceva standard, care nu necesita niciun efort si nici atat nu vrei sa faci?

Daca Dumnezeu a dat niste porunci imorale din punctul tau de vedere, atunci este clara treaba. La cele 10 porunci ma refeream...

Sa il recunosc pe un timplar mort acum doua milenii ca fiul divinitatii, pe cand acum oricine ar veni cu o astfel de pretentie ar primi din scurt diagnosticul de schizofrenie si tulburari de personalitate? Serios? Mai degraba recunosc ca Hercule e fiul lui Zeus. Macar povestile cu ei sunt mult mai interesante. Acum, daca tot o bagam pe aia cu poruncile asa-zise ale sefului suprem...
1. Exclusivitate. Mi se pare normal. Trebuie sa cotizezi la o singura biserica, sa nu dai bani si la concurenta.
2. O prelungire a primei. Daca eu vreau sa ma inchin la o frunza, care e problema? De fapt e problema 1, ca frunza nu imi cere bani.
3. Mi se pare normal sa respecti povestea. Orice sclav trebuie sa isi respecte stapinul, ca se duce naibii toata treaba cand incepi sa iei la misto seful.
4. Duminica si inca vreo 5000 de zile pe an trebuie' sa stai sa freci menta, ca doar nu o sa petreci destul timp facind nimic cand te pensionezi. Doar si dumnezeul ala suprem atotputernic si infailibil a obosit dupa 6 zile de munca, cine esti tu sa muncesti in a saptea?
5. De ce doar tata si mama? Respect pe cine merita. Daca tata si mama sunt niste nenorociti, asta nu inseamna ca automat trebuie' sa ii respecti. Asta a fost pusa asa, de umplutura.
6. Teoretic e ok. Practic, daca imi ameninti familia si/sau integritatea proprie si am ocazia sa te trimit pe vesnicele plaiuri ale vinatorii, o voi face. Intre mine si ai mei/altul, ma voi alege mereu pe mine si cei apropiati mie. Normal ca nu ies cu cutitul/toporul/arma pe strada si incep sa rezolv idiotii cu care ma intersectez, nu trebuie' sa fii eu-stiu-ce credincios ca sa nu faci asta. Daca nimic altceva nu o face, ma opreste codul penal din a comite asa ceva.
7. Ha, ha. Tre' sa nu preacurvesti? Adica poti sa curvesti, dar sa nu preacurvesti. Limita dintre curvie si preacurvie nu e definita nicaieri. Un motiv in plus de a induce frustrari sclavului cartii de povesti. E alegerea fiecaruia daca e intr-o relatie monogama sa fie fidel sau nu, daca face sex inainte de casatorie, daca mentine o relatie fara a o legaliza, samd. Sa restrictionezi asta e o mirsavie.
8. Sa nu furi de la stapin, ca doar esti sclav. Sa nu furi in general, haha. Ia uite ce crapa de cinste neamul romanesc. Eu nu fur din principiu. Principiul ala al echilibrului universal, nu ca mi-e mi-e frica de viata de apoi.
9. Inca o umplutura. Cind ai o gramada de sclavi, e o porunca foarte sanatoasa. Se acuza reciproc cu minciuni si ajungi sa executi o gramada nevinovati fara rost, apoi trebuie sa cumperi altii. In ziua de azi, lipsita de rost. Exista pedepse in codul penal pentru marturia mincinoasa.
10. Daca nu furi, care e problema? Acum se duce frustrarea la nivelul superior. Daca vecinul are o nevasta buna, o sa imi zic in gind ce nasoala e? Daca vecinul are o masina care mi-ar place si mie, nu e normal sa ma gindesc ca as vrea si eu una la fel? Daca ar exista posibilitatea sa ma fac cu nevasta si masina vecinului, nu e normal sa SIMT/GINDESC ASTA? Nu zic ca e etic, nu zic ca ar fi nici legal in multe situatii, dar cum naiba sa imi pun frina la niste ginduri absolut NORMALE?
Absolut genial apropos de cele de mai sus: https://www.youtube.com/watch?v=l7M503Ngif4

Ai dovezi pe internet cum ca ceea ce s-a intamplat in Biblie este ca dovedit real de catre savanti, istorici etc. Sunt si in ziua de astazi intamplari care apartin de paranormal, de Divinitate si oamenii cu studii nu au nicio explicatie pentru asa ceva. Sunt o multime de astfel de intamplari pe internet sau in viata reala, asa ca, asa ceva exista. Trebuie sa te conectezi la toata Biblia cand citesti acele porunci, nu cum ai facut tu. Daca ai fi citit-o pe toata, ai fi aflat cum sta treaba.

Da, stiu, am dovezi. Cum ar fi himenul elastic. Nu pot lua in serios adunatura aia de texte plina de stupizenii si jigniri crase la adresa logicii si a bunului-simt.

| FreddieM a răspuns:

Bai Celcestietot, daca nici savantii nu pot explica, tu un amarat de muritor cum de ai curajul sa vii cu asemenea teorii fantasmagorice? Ok, e parerea ta si pot sa te ascult, dar nu incerca sa-i convingi pe toti, deja treaba asta e prea abigua si multinterpretabila, deci lipseste practic concretul, asa ca las-o mai moale.

| Celcestietot explică (pentru FreddieM):

Am curajul, pentru ca Dumnezeu face minuni, iar voi nu aveti cum sa negati puterea Sa, decat din pura rautate.

| GulubuntzBudulush a răspuns:

Dumnezeu există și ne ajută de orice nevoi, a murit pentru noi și s-au și dovedit unele minuni făcute de el. Icoanele plâng datorită făcăturilor și datorită lui Satana care vrea să ne închinăm la chipuri cioplite și nu lui Dumnezeu. Cam asta e.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Eu știam că e,, de ce plâng chitarele''.

https://www.youtube.com/watch?v=dFYHz6fMAT4

| Inferno a răspuns:

"De ce oamenii care au boli incurabile si se roaga la icoana respectiva sunt vindecati?"

Deci in opinia ta, orice boala poate fi vindecat iar moartea poate fi evitata atat timp cat ne rugam la acea icoana. Singurul motiv pentru care oamenii mor este ca nu s-au rugat la icoana respectiva. Delirezi rau.