| Sawarekh a întrebat:

Daca este adevarat ca Imperiul Otoman nu ne-a cucerit, de ce avem foarte multe influente turcesti, inclusiv in alfabet multe cuvinte folosite zi de zi?

Cine ma lamureste, ce s-a intamplat mai exact?

5 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Probabil ca unele cuvinte au ramas in vocabular din perioada cand plateam tributuri sultanilor. Nici nu mai zic de negustorii turci de atunci care mai faceau negot la noi. Nu e obligatoriu ca o natiune sa ne cucereasca, pentru a-i prelua din vocabular. Avem in dex si cuvinte cu provenienta englezeasca, dar asta nu inseamna ca Anglia ne-a anexat vreodata.

| johnnny123 a răspuns:

Nici americanii, englezii sau francezii nu ne-au cucerit, și uite câte expresii am introdus în limbajul uzual.

O limbă poate fi influențată printr-o multitudine de factori, nu doar prin cucerirea respectivei națiuni. Iar cu Imperiul Otoman am avut de-a lungul timpului o groază de interacțiuni, inclusiv relații de vasalitate.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ne au cucerit in sensul de a deveni teritoriul lor fizic, dar o relatie asa de "stapan" "supus" am avut cu ei.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Oho! Cu engleza stăm chiar foarte bine. Când vorbesc unii din generațiile mai noi, nici măcar (dacă nu ești "updatat" cu limbajul) nu înțelegi ce spun. Eu, care am învățat din anii '90 hardware și software, înțeleg multe. Soției mele trebuie să-i traduc. laughing

| Seba2013 a răspuns:

Pentru ca lumea nu a ajuns Culturala omonim ci doar anumitor Imperii cu putere económica si de dezvoltare. Tot timpul IMPERIILE au fost exemplu pentru toata lumea. Roma si Amercanii au dat lumii ritmuri mai avansate pentru ca IMPERIILE nu sunt ca oamenii care se ingrijesc toata ziua sa supravietuiasca. IMPERIILE nu cauta supravietuirea ci dezvoltarea. Se cred fratele mare iar noi copiii mici.