| RAY a întrebat:

De ce foarte multi din specia homos sapiens resping ideea ca sunt animale si se cred superioare lor?
Cu multe persoane m-am contrazis, ba chiar unii rad cand aud ca suntem animale, pai suntem animale, de ce nu recunoastem asta?

https://ro.wikipedia.org/wiki/Om

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

"Daca o sa ma intrebe cineva sinonimul cuvantului om, o sa-i spun ca e "animal""
Asta pentru ca nu ai inteles nimic din ce am spus.
Omul e animal tot asa cum gaina e o pasare, asta nu inseamna ca termenii sunt sinonimi.
Prin "animal" se intelege o intreaga multime de organisme, printre care se afla si omul.
Prin "om" se intelege doar specia Homo Sapiens Sapiens.

"Se pare ca nu esti om, ci animal."
Sigur ca sunt animal. Pentru ca sunt un organism pluricelular inzestrat cu facultatea de a simti si de a se misca.
Pe semne ca tie iti lipseste una din cele de mai sus, daca nu chiar ambele.

""Peștele este o fiinta vertebrata, pluricelulara"
Vezi sa nu. Ai precizat doar doua caracteristici ale pestelui nu ce este pestele.
"PÉȘTE, pești, s. m. 1. (La pl.) Clasă de animale vertebrate acvatice, cu corpul de obicei alungit, cu pielea acoperită cu solzi și bogată în secreții mucoase, cu membrele transformate în înotătoare și cu respirație branhială"

Idem si in cazul omului, unde nu ai precizat numai doua caracteristici ale lui.

Practic ce ai facut acolo e o eroare de logica evidenta. Ai ignorat o buna parte din caracteristicile a doua elemente: A si B si le-ai pastrat doar pe cele care corespund. Concluzia fiind una evident falsa, ca A si B ar fi identice.

62 răspunsuri:
| immortalfaith a răspuns:

Eu nu sunt animal, am stramosi umani
Poate unii chiar se trag din animale sau stramosii lor au fost maimute, nu neg asta dupa ce am vazut comportamentul unora (sau gramatica lor)

| RAY explică (pentru immortalfaith):

Gramatica nu are nici o legatura cu capacitatea intelectuala a unei persoane, nici tu nu cunosti restul de 99, 99% din restul limbiilor existente pe pamant, lipsa unei informati nu are legatura cu inteligenta, cum adica uni au fost maimute din moment ce adn tau cu al meu e indentic in proportie de 99, 99%, absolut orice organ poti sa mi-l donezi nu doar mie si la orice primata dar stai acelasi adn e indentic si cu cimpanzeu in procente de 98, 5%

| Fatamuntilor a răspuns:

Din punct e vedere anatomic DA suntem manifere (pentru ca nastem pui vii)
Suntem superioare animalelor pentru ca reusim sa distigem binele de rau
In unele cazuri putem fi comparati cu un animal, de unde si expresia,, te comporti ca un animal''
Sau cand vrei sa jignesti o femeie o numesti,, catea''!
Sa nu uitam ca animale nu-si parasesc niciodata puiutii, pe cand oamenii care se cred superiori o fac!

| immortalfaith a răspuns (pentru RAY):

Dupa gramatica limbii materne iti cam dai seama ce i poate pielea cuiva (asa cred eu, e okay daca tu crezi altfel)
Daca tu consideri ca esti la fel, du te insoara te cu un cimpanzeu, fa copii cu el si locuiti impreuna
Adn ul tau nu e identic cu al meu, fiecare om are ADN ul propriu, cu diferente fata de altii (un alt exemplu este irisul, este unic la fiecare om, ar mai fi conexiunile nervoase si multe altele care arata cat de unici sunt oamenii)
Oricum, lipsa de informatii are legatura cu inteligenta
Faza cu ADN ul pe care o zici tu cu 99.99 % suna asa : "Suntem 99, 99% identici, amandoi avem ochi, nas, gura" (asta nu inseamna ca suntem identici sau ca suntem animale)

| Kaℓi a răspuns:

E oarecum adevarat, suntem mai mult animale decat plante (majoritatea, nu sunt sigura de unele specimene). Insa de la asta pana la a sustine ca oamenii sunt animale, altfel decat din punct de vedere al unor clasificari stiintifice, e cale lunga.
Prin pozitia bipeda, vorbirea articulata si gandire omul s-a distantat de animalitate.
Acum, desigur, depinde de fiecare ce vede in el si in semenii lui. Teoretic, facand parte din regnul Animalia (asa cum apare pe wiki), suntem animale. Dar eu cred ca suntem mai mult.

| R0R0 a răspuns:

Ne asemanam cu animalele, dar nu suntem cu totul ca ele.
Suntem fiinte cu sentimente, trairi, ganduri.

| RAY explică (pentru Fatamuntilor):

Suntem cateodata mai rai ca alte animale desi stim ca facem rau, vezi aici e rautatea umana de fapt sa fi constient ca faci rau si o faci, alte animale ele fac din instinct fara ratiune

In procente de 99, 99% da e indentic,din pacate vezi nu putem sa facem copii cu alte speci asta ai invatat-o la biologie banuiesc, deci vrei sa spui ca greci,egipteni erau mai prosti ca noi din moment ce duceau lipsa de niste cunostinte care nu existau la momentul respectiv? tu nu observi ca vorbeste animalul din tine si nu partea rationala, nu suna cam asa, suna ca adn nostru e indentic in procentele alea, dar cred ca imi pierd timpul, revino cand gandesti cu partea rationala

| Inferno a răspuns:

Ei când spun "animal" se gândesc la sensul peiorativ al termenului. Adica cel de bruta lipsita de creier.
animal - Om brutal, grosolan, josnic.

In biologie cuvântul animal inseamna doar "ființă organizată, uni- sau pluri-celulară, înzestrată cu facultatea de a simți și de a se mișca".

| RAY explică (pentru R0R0):

Exista caini cu sentimente, trairi, acuma cu ganduri nu stiu

| Inferno a răspuns (pentru Fatamuntilor):

"Suntem superioare animalelor pentru ca reusim sa distigem binele de rau"
Unde scrie ca animalele nu au capacitatea de a distinge binele de rau?
Acceptia biologica a termenului "animal" este diferita de sensul colocvial pe care cuvantu-l are.

"Sa nu uitam ca animale nu-si parasesc niciodata puiutii,"
Unde scrie asta?
Chiar e nevoie sa dau exemple de sute de specii de animale care isi parasesc puii?

| R0R0 a răspuns (pentru RAY):

Tie chiar iti place sa fii numit animal?

| Inferno a răspuns (pentru R0R0):

"Suntem fiinte cu sentimente, trairi, gânduri."
Unde scrie ca animalele nu au sentimente, trairi si gânduri?

| Inferno a răspuns (pentru immortalfaith):

"Eu nu sunt animal, am stramosi umani"
Unde scrie ca omul nu e un animal?

Nu e vorba de ce imi place mie si e vorba de realitate, daca noi am evoluat ca animale de ce sa nu ma consider ca ei? eu personal nu vad diferente intre ele si noi

| Inferno a răspuns (pentru Kaℓi):

"Prin pozitia bipeda, vorbirea articulata si gandire omul s-a distantat de animalitate. "
Unde scrie ca animalele nu pot avea un mers biped, nu pot vorbi articulat si nu pot gandi?

Bine.

Deci daca mie nu-mi place ca am cancer in faza terminala stau acasa ma prefac ca sunt sanatos, maturizarea sta in faptul ca recunosti si ce isi convine si ce nu, de multe ori ma uit la caini, pisici vad in i sinceritate mai multa decat in oamenii, cainele ala daca ni fac nimic nu ma musca dar omul te musca mereu, vezi tu vreun animal atat de hotarat sa ucida si cand e satul ca omul?

Ai o explicatie logică. Nu pot decat sa te felicit!

| immortalfaith a răspuns (pentru Inferno):

Daca un individ, probabil biped, scrie intr o carte "omul e un animal" inseamna ca e?
Unde scrie ca e si poti fi sigur ca e adevarat?
Daca un cimpanzeu, sau o gorila (ce vrei tu) scrie intr o carte "Omul e animal pentru ca face sex cum fac si maimutele" inseamna ca asa e, cine suntem noi sa contrazicem Parerea Cuiva

Inteleg ca te consideri un animal pentru ca gandirea ta se apropie 99, 99% cu a unei maimute
Mai inteleg si ca tu nu accepti alte pareri decat parerea ta, ca nu intelegi semnificatia cuvintelor din vocabularul limbii romane
Acum intrebarea mea este : De ce ti pierzi timpul cu intrebari daca deja le stii raspunsul?

Animalul ala pe care l consideri tu sincer, daca n are mancare o sa innebuneasca, o sa te sfasie probabil (cainele e sincer, n are mancare, te musca), dar eu (sunt si eu un om Unic) chiar daca as fi in pragul mortii din cauza foamei nu ti as face rau
Problema ta este ca judeci Colectiv, nu exista oameni rai, ci Unii oameni sunt rai, Unii oameni ucid si daca ai avut experiente proaste cu unii nu inseamna ca toti sunt la fel

Eu cred ca tu nu accepti nimic nou vrei ca toata lumea sa fie de acord cu tine

| Inferno a răspuns (pentru immortalfaith):

"Daca un individ, probabil biped, scrie intr-o carte "omul e un animal" inseamna ca e?"
Depinde cine e acel om.
Daca el este creatorul conceptului de"animal", iar acest cuvant este acceptat de Gramatica Academiei si altii, atunci inseamna ce zice el ca inseamna.

"Unde scrie ca e si poti fi sigur ca e adevarat?"
Dictionar, manualul de biologie, etc.

"Daca un cimpanzeu sau o gorila (ce vrei tu) scrie intr-o carte "Omul e animal pentru ca face sex cum fac si maimutele" inseamna ca asa e"
Daca se accepta ca termenul "animal" sa aiba si semnificatia respectiva, atunci da, inseamna ce spune el ca inseamna.

Si omul va inebuni fara mancare si va face orice e posibil pentru hrana

| R0R0 a răspuns (pentru Inferno):

Mda...

| immortalfaith a răspuns (pentru Inferno):

Depinde de cine e acel om de ce? Pentru ca daca are 60 de ani, barba si a scris o carte inseamna ca are dreptate?
Gramatica Academiei si altii" au acceptat multe lucruri
Dictionar? Stii prea bine cum se contrazic dictionarele (se poate sa nu stii pentru ca nu ai studiat in profunzime)
Daca stam sa o luam asa au fost multi filosofi care s au contrazis, avand dovezi pentru fiecare afirmatie (asta nu inseamna ca unul are dreptate)
Sa luam istoria romanilor drept exemplu, probabil in 1947 cand Roller a scris Istoria Romaniei si comunismul era la putere oamenii au invatat principii marxist-leniniste cu accent pe influenta slavilor (a fost membru titular al Academiei Romane, presupun ca aici este vorba de "acel om")
Inseamna ca el a scris adevarul? Poti fi sigur ca e adevarat?

Deci, inainte sa mai scrii te rog sa Citesti si sa Intelegi ce scriu inainte de a mi raspunde
"Si Omul va inebuni fara mancare si va face orice e posibil pentru hrana" spui tu, eu ti am spus ca nu poti face referire la Colectiv, de aia oamenii sunt unici
Nu Omul va innebuni fara mancare, ci unii oameni vor innebuni, unii nu
Cand ai doua mere, tu mananci un mar si il nimeresti pe cel stricat, dar nu ai apucat sa l gusti si pe celalalt (celalalt nu e stricat) nu te apuci si spui Merele sunt stricate, spui ca acela este