| RAY a întrebat:

De ce foarte multi din specia homos sapiens resping ideea ca sunt animale si se cred superioare lor?
Cu multe persoane m-am contrazis, ba chiar unii rad cand aud ca suntem animale, pai suntem animale, de ce nu recunoastem asta?

https://ro.wikipedia.org/wiki/Om

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

"Daca o sa ma intrebe cineva sinonimul cuvantului om, o sa-i spun ca e "animal""
Asta pentru ca nu ai inteles nimic din ce am spus.
Omul e animal tot asa cum gaina e o pasare, asta nu inseamna ca termenii sunt sinonimi.
Prin "animal" se intelege o intreaga multime de organisme, printre care se afla si omul.
Prin "om" se intelege doar specia Homo Sapiens Sapiens.

"Se pare ca nu esti om, ci animal."
Sigur ca sunt animal. Pentru ca sunt un organism pluricelular inzestrat cu facultatea de a simti si de a se misca.
Pe semne ca tie iti lipseste una din cele de mai sus, daca nu chiar ambele.

""Peștele este o fiinta vertebrata, pluricelulara"
Vezi sa nu. Ai precizat doar doua caracteristici ale pestelui nu ce este pestele.
"PÉȘTE, pești, s. m. 1. (La pl.) Clasă de animale vertebrate acvatice, cu corpul de obicei alungit, cu pielea acoperită cu solzi și bogată în secreții mucoase, cu membrele transformate în înotătoare și cu respirație branhială"

Idem si in cazul omului, unde nu ai precizat numai doua caracteristici ale lui.

Practic ce ai facut acolo e o eroare de logica evidenta. Ai ignorat o buna parte din caracteristicile a doua elemente: A si B si le-ai pastrat doar pe cele care corespund. Concluzia fiind una evident falsa, ca A si B ar fi identice.

62 răspunsuri:
| RAY explică (pentru sublime89):

Ai dreptate, imi place ca gandesti rational, dar oamenii sunt finte emotionale si prefera minciuna

| sublime89 a răspuns (pentru RAY):

Asa e. Marea majoritate a oamenilor sunt fiinte emotionale, si tocmai de aceea mor religiile atat de greu. Nu e deloc usor sa fii rational. Trebuie sa renunti la acea credinta oarba in tot felul de lucruri care te fac sa te simti bine, si sa infrunti realitatea asa cum e. Persoanele religioase nu sunt dedicate adevarului pe deplin, tocmai pentru ca refuza sa se uite la dovezi. Se tem prea mult ca visele lor vor fi spulberate. De aceea nu pot fi rationali.