Hei, sunt creştin şi o recunosc. Sincer, cred că toată religia este aplicată prost şi devine mai mult un sentiment social decât unul de natură spirituală. Sincer, niciodată nu am înţeles nici ateii care au treabă cu creştinii şi nici creştinii care au treabă cu ateii. De aceea, atâta timp cât nimeni nu îmi constrânge libertatea (indiferent de natura acesteia) atunci pur şi simplu îl ignor. Eşti aşa de ameninţat deoarece creştinii sunt "populaţia" masivă de pe TPU, dar ai putea vedea că anumiţi useri creştini care într-adevăr au ceva în cap pur şi simplu tac deoarece tu nu îi constrângi la nimic. Ar trebui să vezi şi partea aceasta dacă tot vezi partea cu ameninţările. E drept, ai putea presupune şi că unii nu văd aceste argumente, însă nu poţi generaliza faptul că fiecare credincios este încuiat cum nu poţi generaliza faptul că fiecare ateu este inteligent.
Cât despre întrebarea ta, mie mi se pare că este cam greu să argumentezi ceva ce simţi prin vorbe. De exemplu, eu doar simt că există şi dacă aş argumenta astfel în faţa voastră, m-aţi lua drept idiot superficial. De aceea acest argument îmi ajunge doar mie şi nu prea pot fi lovit de alte argumente de a căror natură mă pot îndoi.
Mda, sa fie sanatos si Einstein, un senil fara materie cenusie! Ce replica penibila, "sa fie sanatos". Si ah, doar o persoana extrem de vanitoasa si orgolioasa ar sustine ca are o cunostere atotcuprinzatoare (>.>).
"Nici unul din voi să nu se apropie de ruda lui de sânge, ca să-i descopere goliciunea. Eu sunt Domnul." Evident, citatul se refera doar in contextele cand iti ajuti un verisor/o verisoara sa-si dea tricoul jos, asta chiar e considerat un pacat si ar trebui sa fie ars in iad pentru asa ceva. Daca esti atat de buna in a interpreta o fraza, hai sa-ti spun ca "a avea doua limbi" nu inseamna ca o persoana s-a nascut cu doua limbi pentru ca cei doi parinti au multe pacate si au facut sex inainte de casatorie, ci inseamna ca e fatarnic. Ma mir ce intelegi cand citesti Mihai Eminescu, Tudor Arghezi si Nichita Stanescu! Si nu se mentioneaza ca ar fi ceva in neregula pentru ca biblia e plina de lucruri ce se afla in necorcondanta.
Eterna (si patetica) argumentare ca n-ai cum sa-l intelegi pentru ca el e mare barosan, el vede alte lucruri, el face alte lucruri bla-bla, argumente nule, fara fond, fara baza, fade.
Iti spun eu ca daca nu exista partea cu pedeapsa eterna in crestinism, se spunea doar ca toti vom ajunge rai, atunci nu mai erau atatia crestini. Nu mai aveau de ce sa le fie frica si toata lumea traia fericit.
Si imagineaza-ti (stiu ca e greu) ca esti D-zeu. Care e rostul in a face niste oameni si sa le impui (daca nu impunea, nu exista nicio judecata de apoi; si apropo, de ce nu este indicat a-i judeca pe ceilalti, daca el o face mereu?) sa faca numai lucruri "bune" (din punctul tau de vedere)? Eu unul, daca prin absurd, ar exista D-zeu si as fi in locul lui, as vrea ca oamenii de pe Terra, care sunt ca niste copii pentru mine, sa faca ce vrea, numai sa fie fericiti, in limita legilor "umane", care se pedepsesc de catre stat.
@goldfishbullshit hai ca sunt liber sambata, hai la o cafteala ca vad ca m-ai bate de n-ai mai putea, pseudocrestin inchis la minte ce esti.
Si cand ma gandesc ce pacifisti sunt ateii fara D-zeu si ce razboinici sunt crestinii cu D-zeu, uite-i cum provoaca la bataie )))))). Sigur are o influenta buna asupra voastra... Cand vad exemplele astea ca goldfishbullshit de crestini patetici, ce sa mai spui?!
E normal sa te bata,exista D-zeu, schimba-ti parerea si poate ca vor inceta(nu poate, sigur)!
NICIODATA un crestin adevarat nu te-ar bate...si ar fi bine sa te duci la biserica, oricare ca e penticostala ca e ortodoxa, oricare...Si cum poti spune ca nu exista D-zeu? E in c-ta un om de la bis. penticostala caruia Dumnezeu i-a dat puterea de vindecare si chiar pe mine m-a vindecat pe loc! dar numai cei ce cred in acel moment primesc vindecarea.Si s-a rugat toata sala pentru. mine si m-am facut bine!
@Nekky, cool story bro.
@SMOKY, realizez cat de oligofren esti daca nu poti face diferenta dintre "a bate" si "a ameninta ca bate", plus ca eu nu o sa iau nicio decizie luata pe frica, cum faci tu. Oricum, foarte putini spre deloc crestini cred ca m-ar putea bate.
@oOdEOobOo effect placebo much?
Mda, nici n-am ce sa fac cu specimene care sunt incapabile sa aduca argumente valabile din punct de vedere al logicii si ratiunii. O sa mai raspund doar in caz in care cineva isi poate sustine opiniile prin argumente solide.
Ma bucur ca-ti place si tie Eminescu, Arghezi, Stanescu.
N-am zis nicaieri ca a nu descoperi nuditatea ar insemna sa nu ajuti pe cineva sa-si dea jos tricoul ci exact ce banuiesc ca interpretezi si tu, adica sa nu descoperi nuditatea in vederea actului sexual. Obiectia mea era ca sensul real al versetului e - sa nu descoperi nuditatea unei rude in vederea acului sexual daca nu esti casatorit cu ea.
Imi cer iertare pentru expresia"sa fie sanatos".N-a fost inspirata.
Eu.intr-un fel sunt de acord cu tine.Adica si alte civilizatii anterioare au crezut in zei.in idoli.s.a.m.d! noi suntem la fel credemin d-zeu cum credeau ei in zi si zicem ca ei au crezut gresit! desi nu-i adevarat! atunci cand.sazicem te duci si te rogi pentru ceva si apoi ti se implineshte nu este chiard-zeu,ci gandul! Faptul ca iti doresti lucrul acela foarte mult sau crezi cu adevarat ca ti se va intampla. atunci se intampla pentru ca,crezi! Eu merg mai mult pe ce zice stinta si logica,iar D-zeu e un pic ilogic! Eu merg pe puterea gandului, si legea atractiei! Gandul este cel mai important pentru a reusi si credinta, indiferent in ce crezi!
De prosti ce si... de unde dreacu stiu ei ca exista un dumnezeu? eu chiar nu cred ca ar exista ceva.In trecut erau la moda zeii acum ii dumnezeu in alti 2000 de ani o sa fie la moda Penisul de aur (sau cine stie ce am ziso de gluma ).Voi toti crestinii stiti macar in ce credeti? l-ati vazut vreodata? lati auzit vreodata? lati atins vreodata? raspunsul este NU deci nu avem de unde sa stim daca exista sau nu. Cand dragul nostru dumnezeu o sa isi impinga dosu in fata oamenilor sa il vedem si noi o sa cred in el si o sa va dau dreptu sa ma bateti ca vam explicat ca el nu exista la fel cum nu exista iadul sau raiul. Dupa ce ei murit ai murit gata esti la 2 metri sub pamant sub o cruce asteptand sa vina sa te manance viremii. Deci in concluzie 1. daca ar exista iad as arde in el
2.crestinii vor sa te bata ca sa ii arata la o chestie inexistenta cat de mult tin la tine
3. eu consider ca tot ce a fost facut de mana mea sau a parintilor nu de mana lu dumnezeu sau *** stie ce.
4. Nu stiam ca pe TPU is atatia credinciosi
Esti proasta rau nu vreau sa zic ceva nepotrivit ca imi va suspenda contul cu nu exista DUMNEZEU ca nu e zeu normal ca te iau la bataie.
Is foarte multe semne care zic ca D-zeu exista, dar acum o sa vb despre altceva.
Eu acum 2-3 ani am practicat magie neagra, bineinteles ca multi de aici nu vor crede, dar va zic ce am patit. Timp de 3 ani cat am practicat am ajuns sa pot practica aproape orice era la indemana mea,aveam tot ce imi doream bani,casa,masina inainte sa ma apuc de asta,dar din curiozitate am incercat, apoi am intalnit o fata pe care am placut-o, dar avea prieten de 2 ani si nu voia sa se desparta de el,am inceput sa fac tot felul de incantati (va spun sincer ca exista asa ceva)si am reusit sa o combin fara macar sa ii zic vreo vorba dupa ce am aflat ca are prieten si ca nu vrea sa fie cu mine,asta cu ajutorul demonilor si a puterilor.
Dupa ce ne-am combinat sa zic asa, au inceput "nebuniile", satan are o carte scrisa de oameni despre el si acolo zice ca orice lucru bun/rau il faci se va intoarce impotriva de 3ori, la mine s-a intors de mai multe ori, o sa le insir
Toate s-au intamplat in 3 luni.
Bani, casa, masina tata si-a pierdut locul de munca in Italia unde lucra de 8 ani,fata pe care o voiam avut un accident de masina, bunica mea care era martor a lui Yehova a murit(era sanatoasa)mama cu tata aproape s-au despartit si inca cateva nu mai are rost sa insir
Deci va spun sincer ca satan/demoni exista atunci exista si D-zeu, acum incerc sa ma indrept si sa urmez calea ce a urmat-o si bunica mea
Deci CRESTINII bat pe cineva care isi explica parerea si ei il ameninta ca il ia la bataie? Atunci nu mai sunt crestini, cum sa bati o persoana e pacat! Fiecare cu parerea lui! Eu sincer nu stiu daca exista, o sa vad dupa ce mor. Dumnezeu nu are de ce sa se supere, Dumnezeu trebuie sa te ierte!
Stiti ce ea are dreptate. eu am o parere. eu cred ca Dumnezeu nu exista cum imi zice mie profa de religie intr-un palat in car ce naiba
Eu as crede ca Dumnezeu este o forta. care ne apara si intr-adevar el nea creeat... Stiti cca se spune cand mor oamenii sufletele lor se duc in cer si se odihnesc :eu cred alt ceva. daca dumnezeu este o forta. fircare sufletel dupa acest pamant se duce langa dumnezeu si fcae aceea forta mai rezistenta intr un fel. nu stiu sa explic bine. Eu asta as crede despre Dumnezeu
Sunt crestina Am citit biblia. si am fost uimita. dar tind sa cred ca sunt povesti sincer. adica unele reali si unele scornite. poate exista poruncile acelea pe care Dumnezeu nilea dat sa le respecta. Si in plus am o colaga in clasa care este evreu si crestina jumi juma si este crestina cand ii convine si evreu cand ii convine.
Asta am avut sa spun
Loooolol, eu sincera sa fiu nu vreau sa ne certam dar iti spun asta:
- Nu le raspunde copiilor aceia daca dumnezeu exista sau e bun sau e rau sau e verde sau e galben etc. lasa-i si spune'le ca au ei parinti si daca incep sa planga sa nu le spui! Pentru ca isti sa planga mai tare .
Si sa stii ca dumnezeu exista!
Ce ai fost creata pe pamant din vaci din tauri?
Ai fost creata de Dumnezeu!
Lasa, toate se vor judeca la timpul lor. Nu te pot face sa crezi ca Dumnezeu exista daca nu vrei.
Pa pa.
PENTRU ULTIMA DATA, SUNT BAIAT, IDIOTILOR.
@Adinablabla daca tu-mi spui sa nu mai raspund copiiilor, atunci bine, nu o sa-ti raspund. Plus ca ai venit cu cel mai cretin antiargument creat vreodata. Daca n-ai fost capabila sa citesti pe paginile dinainte explicatia mea in legatura cu geneza, atunci nici nu ma mir ca ai ajuns asa...
Observ ca fiecare raspuns dat in care un om zice ca, crede in D-zeu are vreo 10 stupizi(pe putin)
din cate vad.ateii domina
Deci, si eu sunt ateu, dar nu am nimic cu crestinii,insa nu mi se pare normal sa iu amenintat cu bataia,pentru ca,este alegerea mea,nu a lor, nu cred ca merg la ei acasa sa le spun ce sa manance sau in ce sa creada! si daca tot esti crestin dc ma bati tu pe mine si nu ma bate D-zeul tau? pana la urma nu iti faci dreptate singur, ci iti face El. daca exista
RazzMTB întreabă:
AvalohAlyn întreabă: