Întrebare recomandată | Lizzu a întrebat:

De ce nu exista egalitate intre persoanele care locuiesc acelasi Pamant?

Răspuns Câştigător
| a3e6u9 a răspuns:

Toți oamenii sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții. tongue (asta e o parafrazare din "ferma animalelor" - George Orwell)

Nu există egalitate din cauza egoismului. Bogatului nu-i pasă că alții sunt săraci, oamenii din țările dezvoltate vor să le fie lor bine, nu le pasă că unii mor de foame, etc. Eu i-am văzut plângându-se de cât de rău o duc, deși ei nu știu ce e aia foame. Problema e punctul de vedere, ei compară ce au cu ce au avut, că înainte câștigau mai mult, ei nu compară nivelul lor de dezvoltare cu nivelul celor din Zimbabwe, spre exemplu.

Bine, chestia e că, odată ce oamenii au acces la necesitățile vieții, fără grija zilei de mâine, încep să se gândească și la alții, dar într-un mod destul de limitat.

Nu poate exista egalitate dacă există bani și proprietate. Ca să existe egalitate între oameni, trebuie să declarăm că resursele planetei aparțin tuturor în mod egal, fără bani, fără proprietate.

66 răspunsuri:
| AleDia a răspuns:

Pentru ca asa sunt oamenii, nai ce sa faci.

| M25M a răspuns:

Pe de-o parte este acea ierarhie animala mostenita din regnul animal, trebuie sa fie unii mai puternici de cat altii.
Din perspectiva uman-sociala cred ca din cauza lacomiei, a banului, a supreficialitatii... ar fi multe cauze de analizat.

| Lizzu explică (pentru M25M):

Da, dar ne impiedicam in cauze cand totul poate fi atat de simplu.

| M25M a răspuns (pentru Lizzu):

Liza, daca stam bine sa ne gandim oare cata egalitate este cu adevarat? Si la ce nivel, din punct de vedere al libertatilor si drepturilor? La nivelul codului genetic, sau al fenotipului? Este foarte discutabila egalitatea noastra sau chiar daca aceasta chiar exista.
Eu vad egalitatea doar din perspectiva economica, si ma intreb de niste multe miliarde de oameni trebui sa isi rupa spatele sa se bucure de putinul care il castiga pentru beneficiul corporatiilor lacome?

| Lizzu explică (pentru M25M):

Te inteleg perfect.
Eu vedeam din perspectiva unei lumi in care nu exista cauze, obstacole,piedici in calea umanitatii,in care nu exista interese,corporatii josnice, in care nu exista succes material, in care nu exista bani, banul nu e un motiv de a trai si situatii in care banul nu trebuie sa-ti stea in calea vietii, atunci cand ai nevoie de tratamente pentru a continua viata.Banii aduc moartea oamenilor bolnavi pentru ca ei sunt principalul obstacol in calea insanatosirii. Nu e drept.

Nu ar fi imposibil, doar ca orgoliile globale nu ne lasa sa respiram.

| zurick a răspuns:

Pentru ca uneori nu mai avem rationament si lasam sa iasa animalul din noi.

| Lizzu explică (pentru zurick):

Adevarat.

| Alphawolf a răspuns:

Tu te referi la cea de trai!? Faptul ca suntem diferiti in calitati, capacitati, etc este normal sa fim diferiti si la nivel de trai. Mie unul nu mi-ar conveni sa gandesc si muncesc pentru altul, iar el sa fie egal cu mine...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca nu se doreste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca asa e normal. Inimile noastre bat la fel, respiram sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont.

| Exilee a răspuns:

Mentalitatile acestea sunt de cand lumea. Normal, eu unul am acordat indiferenta acestora, mentalitatilor de acest gen. P[refer sa ma consider un om ca oricare altul.
Degeaba ma consider eu prost, daca lumea ma considera un geniu ( ma rog, am dat un exemplu), sau X este peste Y, deci Y trebuie sa stea mereu sub umbra lui X, dar amandoi ar trebui sa-nteleaga ca faptul ca sunt frati, aceeasi specie umana, aproximativ acelasi ADN, aceleasi comportamente, acelasi scop pentru care sunt in lume, dar unii sunt prea orbi ( se considera puternici sau de-opotriva, se considera inferiori semenilor) ca sa stie ca nu trebuie sa fie nimeni altcineva decat cei ce sunt acum si ca trebuie sa invete sa traiasca prin iubire, nu dupa urma unor categorii sociale.

| Lizzu explică (pentru Exilee):

"sa stie ca nu trebuie sa fie nimeni altcineva decat cei ce sunt acum si ca trebuie sa invete sa traiasca prin iubire, nu dupa urma unor categorii sociale"

Imi place asta. Dar nu se va aplica niciodata din pacate.

| Încrucişătorul a răspuns:

Pt ca e nevoie si de prosti... asa cum suntem noi r[r]omanasii.

| alessia5158 a răspuns:

Pentru ca, omul prin natura sa, este individualist, egocentric si atasat ideii de proprietate.

| Exilee a răspuns (pentru Încrucişătorul):

Hei, de ce oare denigrezi tara si totodata pe tine? Nu suntem noi de vina pentru asta, devina este sistemul de guvernare. De vina sunt cei care se afla la putere. De vina sunt marile corporatii care precum rechinii care vor sa devoreze tot ce le iese-n cale pentru a obtine profit. Ipocrizia pentru cei care ne conduc este prea bland acest termen.

| Lizzu explică (pentru Încrucişătorul):

Suntem intelesi gresit din cauza a catorva locuitori care nu-si vad de vietile lor si pleaca prin lume sa ne faca celebri.Si uite unde s-a ajuns.

Stei linistit, pretutindeni in lume sunt oameni si oameni, nu numai la noi...parerea mea.

| Încrucişătorul a răspuns (pentru Exilee):

Dimpotriva: ignoranta individuala e o virtute dar ignoranta colectiva duce spre apocalipsa. Faptul ca nu protestam si ne mintim mişeleşte ca "lasa, va fi mai bine pentru noi in viitor", e grav.

Faptul ca noi nu iesim afara sa urlam -nu mai conteaza pentru ce, dar sa urlam-, sa le vibreze alora termopanele ca sa constientizeze ca r[r]omanasii, oricat de nespalati sau tampiti sunt, pe langa faptul ca sunt orgoliosi dar si lasi fara maduva in oase, exista, suntem aici si simtim cum totul se duce dracului. Asta i-ar face sa se gandeasca de doua ori, pe UTC-istii lui Ponta si ai lui Băs, cand isi pun in plan nepotisme si standarde duble.
Dar nu, n-avem treaba cu nimeni si nimic, ii injuram la fiecare colt de strada dar, daca i-am vedea in fata, le-am lua scama de pe umar sau le zambim fortat. Deja nu mai am nici o speranta. R[r]omanica = death. De altfel, ne injuram si ne injosim intre noi... doar la asta mai suntem buni si de nimic altceva. Buni de nimic. Intelege: viitorul ne-a fost vandut. Nu mai avem nimic decat sa murim aici in chinuri sau sa murim de dorul casei afara.

Am incetat sa ma identific ca r[r]oman. Nu mai am nici un motiv. Sunt precum Goma: al nimanui. Tara si neamul m-au dezamajit.

Poate ca atunci cand r[r]omanasii vor iesi afara sa urle, cu pancarte ale ochiului atotvazator sau a G-ului aluia taiate cu o linie... poate ca atunci va fi cu adevarat o revolutie. Pana atunci, n-am tara si n-am compatrioti sau "frati de sange".

| RAY a răspuns (pentru Încrucişătorul):

Asa e

| Încrucişătorul a răspuns (pentru Lizzu):

Chiar daca au plecat, de ce nimeni nu zice nimic de situatia in care ne aflam? Toate degradarile, toate injuraturile si toate batjocurile la dresa noastra (ca sa nu mai spun de traiul de viata, salarii si locuri de munca), de ce nimeni nu protesteaza? Sau poate ca suntem de nivelul UK-ului, a Frantei sau, chiar Germaniei, iar eu am fost orb tot acest timp, facandu-mi griji ca prostu' in ceea ce priveste viitorul meu la un loc de munca cu un salariu bine platit si conditii normale, umane?

Ai partial dreptate: faptul ca aia au plecat precum lasii si n-am facut nimic, in colectiv.
Stiu doar ca, in viitor, asta o sa ne fie motiv principal pentru batranii nostri; atunci cand vom realiza ca soarta noastra, si indirect a tarii, a fost vanduta cu varf si indesat. Faptul ca ei stau ca branza acum si nu fac nimic, ignoranta asta colectiva de acum ne va fi noua ghilotina, celor nascuti dupa '92.

| RAY a răspuns:

Niciodata nu a existat egalitate si nici nu va vi vreodata,de ce sa fie x egal cu mine in banii daca ala isi arde banii pe tigari sau bautura, nici intelectual nu poate fi doar cei mai buni merg inainte si e ceva bun,cei slabi au fost calcati in picioare de cei puternici in toata istoria si acum e la fel, suntem sclavilor baniilor celor bogati sau a religiei care ne mentine sub control mental,de ce crezi ca religia a fost promovata de imperiul roman,raspunsul e manipularea, banii, controlu minti, fericire de cei cu mintea deschisa ca ei pot distruge imperi, religia isi spune dai cezarului cei a lui adio greve, proteste fi multumit cu cea ce ai, ca cei saraci pleaca in rai
bine de romanii prefer sa nu vb Trexmaster are dreptate

| Lizzu explică (pentru Încrucişătorul):

Normal ca nimeni nu face nimic. Stii de ce? pentru ca nu suntem o natiune unita,nu suntem uniti,nu ne vrem binele unul altuia, nu ne tinem partea unul altuia si asta ma infurie enorm.
Nu facem nimic sa ne rasculam odata impotriva snobilor astora pe care-i urasc si pe care-i vreau departe de aici.

E comod cand ai o viata fara griji. E comod sa te prefaci ca nu vezi nedreptatile din jur.E bine sa ne legam la ochi si sa trecem mai departe. Asa ne menajam. Pentru ca fiecare se gandeste doar la propria persoana in tara asta.
E o societate indiferenta si de rahat pe care nu o mai vreau, as vrea s-o vad schimbata.
Suntem printre ultimele tari, am ramas in urma ca niste bezmetici in intuneric si nu mai dam odata de lumina care sa ne salveze mintile si sufletele.

Traim doar in indiferenta ca niste roboti zi de zi si atat. Nimic mai mult.
Unde sunt multi exista speranta de schimbare. Dar unde sunt ei, cei multi?

| Lizzu explică (pentru RAY):

Ai dreptate.

| Alphawolf a răspuns (pentru Exilee):

Eu cred ca gresesti. Tu dai vina pe pe conducere, eu dau vina pe religie. Cine are dreptate? Nu am de gand sa apar conducerea, eu sunt constient ca au si ei partea lor de vina, dar nu pot crede ca doar conducerea e de vina. Toti(fara generalizare, pot fi si exceptii) suntem vinovati pentru situatia din tara, mentalitatea este de vina. Este un fel de cerere si oferta. Daca oamenii au nevoie de manele, manele vor primi, daca au nevoie de telenovele, telenovele vor primi, daca au nevoie de spiritualitate, spiritualitate vor primi, etc. Mentalitatea influenteaza decizii. Tot din ce se poate castiga(bani, putere - popularitate) vor fi prioritare altor lucruri - necesitatilor. Noi cerem, noi toleram, noi suntem orbi. Acuzam si sustinem ce nu trebuie, cerem ce nu trebuie, iar asta ne face vinovati, pentru ca noi am influentat acele decizii. Nu ai sa vezi oameni corecti, toti suntem egoisti. Dorintele, necesitatile si problemele il indeparteaza pe om de corectitudine. Noi vorbim, acuzam, dar daca am face si noi parte din conducere am proceda la fel. Omul nu vede, nu vrea sa vada sau nu poate fi constient ca nu este capabil in functia care o detine, iar asta il va face sa se agate cu dinti de pozitia lui, sau sa asceada la una mai buna. Nimeni(cu mici exceptii pentru a nu generaliza) nu ar fi destul de corect daca ar face parte din conducere. Daca faci parte din conducere deja gandesti altfel, iar dupa un timp tot vei pica in ispita.

| Alphawolf a răspuns (pentru Lizzu):

"Nu facem nimic sa ne rasculam odata impotriva snobilor astora pe care-i urasc si pe care-i vreau departe de aici." - Bine zici, doar ca nu este vorba de rascoala, ci toleram si sustinem ce nu trebuie.

| Shammal a răspuns:

Exista insa fiecarea alege o anumita experienta, mod de manifestare, de existenta

| Lizzu explică (pentru Shammal):

Daca exista nu se arata si nu este promovata.

| Lizzu explică (pentru Alphawolf):

Se ajunge involuntar la rascoala pentru ca interesele noastre nu corespund cu ale lor si aici apare rezistenta.
Daca ne-am uni si nu am mai tolera toate aberatiile si aiurelile si nu le-am mai sustine atunci s-ar ivi razvratirea.

| Alphawolf a răspuns (pentru Lizzu):

Dar razvratirea nu cred ca e solutia, eu cred ca cultura este solutia, alta mentalitate. Asa cum ai spus si tu, omul este indiferent, este legat la ochi, nu-l intereseaza decat prezentul si propria persoana, dar daca si-ar da interesul la timp si nu ar inchide ochii la anormalitatile sustinute si introduse in societate nu ar mai fi nevoie de razvratire. Iresponsabilitatea la timpul potrivit creeaza consecinte. Spre ex: Daca la timpul potrivit omul nu inchidea ochii si nu tolera introducerea religiei in scoala, acum nu mai era problema asta. Religia ofera o mentalitate, ea poate conduce pe un drum gresit.

| Lizzu explică (pentru Alphawolf):

Oricum acum e cam tarziu sa se mai retraga din scoli religia...e de cand lumea si pamantul acolo.

Da, interesanta viziunea ta. Daca ar fi fost posibil ca omul sa-si dea seama la timp, ar fi fost bine. Dar acum nu stiu ce se poate face.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

Asta crezi tu despre toti cei care au plecat?