Toți oamenii sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții. (asta e o parafrazare din "ferma animalelor" - George Orwell)
Nu există egalitate din cauza egoismului. Bogatului nu-i pasă că alții sunt săraci, oamenii din țările dezvoltate vor să le fie lor bine, nu le pasă că unii mor de foame, etc. Eu i-am văzut plângându-se de cât de rău o duc, deși ei nu știu ce e aia foame. Problema e punctul de vedere, ei compară ce au cu ce au avut, că înainte câștigau mai mult, ei nu compară nivelul lor de dezvoltare cu nivelul celor din Zimbabwe, spre exemplu.
Bine, chestia e că, odată ce oamenii au acces la necesitățile vieții, fără grija zilei de mâine, încep să se gândească și la alții, dar într-un mod destul de limitat.
Nu poate exista egalitate dacă există bani și proprietate. Ca să existe egalitate între oameni, trebuie să declarăm că resursele planetei aparțin tuturor în mod egal, fără bani, fără proprietate.
Nu,normal ca nu.
Ma refeream la cei care s-au dus acolo pentru un anumit scop, si scopul nu e de a munci cinstit si corect. Cred ca stii la ce ma refer.
Din cauza actelor lor fara capatai toata Europa ne crede o natie de sarlatani si neseriosi...
Pai Europa e de vina atunci nu noi. Daca atata creier au ce vina au oamenii nostri? Sa nu uitam in trecut cate tari din Europa au fost colonizatoare si au furat cu nesimtire. Se intampla si azi, vezi ce s-a intamplat in Cipru si se va mai intampla si cu alte tari. Tiganii nostri Sunt fix o menta fata de ce au facut si vor face ei.
Ce le pasa lor? Lumea tinde sa catalogheze o natie in functie de cativa rataciti. Sa-i bage pe toti intr-o oala, cand nu toti fac parte din acea oala.
Asta e.
Este insa modul in care o persoana exprima aceasta egalitate difera de la persoana la persoana
uite un exemplu: 5 cuburi de platilina egale (identice) sunt puse in mainile a 5 copii, fiecare modeleaza cate o figurina diferita, acum dupa ce cuburile initiale sunt modelate si arata diferit, ele tot egale sunt
Dupa cativa rataciti s-a catalogat si aici mai devreme si cred ca este foarte urat sa se faca asta. Stai linistita ca Sunt si ei constienti ca daca le pleaca romanii le pica si economiile. Tare mi-e teama ca Sunt mai multi de-ai nostri care fac asta decat de-ai lor.
Reflecteaza asupra continutului.http://www.youtube.com/watch?v=_UlQysfpqds
Logic.Sclavii lor am ajuns, ne dau cu piciorul cand nu le mai convine, ca la caini.
Natii nerecunoscatoare.
"De altfel, ne injuram si ne injosim intre noi... doar la asta mai suntem buni si de nimic altceva. Buni de nimic."
"Poate ca atunci cand r[r]omanasii vor iesi afara sa urle, cu pancarte ale ochiului atotvazator sau a G-ului aluia taiate cu o linie... poate ca atunci va fi cu adevarat o revolutie."
--- Trist.dar foarte adevarat.
Waw. Interesant, dar tu estide parere ca tineretul vor crede acel articol? Si daca ar crede, ar face ceva cu privire la acestea?
hotie, sete de bani. Si bine-zis in acel video:'' hotii nu contruiesc, ei fura doar''.
Din pacate prea putin constientizeaza situatia in care ne aflam.Mi-as dori sa vad atitudine, dar schimbarea trebuie sa inceapa mai intai in noi.
O persoana inteligenta trebuie sa fie egala cu o persoana proasta? sau o persoana proasta valoreaza cat o persoana inteligenta?
Egalitate nu a fost niciodata si nici nu va fi, deoarece e vorba de persoane superioare si persoane inferioare.
De exemplu, Romania e o tara cu regim democratic, dar oare oamenii sunt egali? Desigur ca nu, sunt la putere tot analfabetii si escrocii...pe cand oamenii care au o viziune care ar putea ajuta tara sunt ignorati. Oamenii care sunt mult mai buni in profesia respectiva nu ii baga nimeni in seama...mai bine angajezi pe un idiot care a avut relatii, dar habar nu are despre ce este vorba in job-ul respectiv.
Ti-am dat exemplul cu Romania ca se potriveste cu intrebarea ta.
Da, inteligent raspunsul tau, dar eu ma refeream si la drepturile oamenilor..pentru ca ele nu sunt egale, nu toti oamenii sunt egali din punctul asta de vedere.
Dar cei fara case, saraci, care stau pe drumuri? De ce intre ei si cei cu palate, cu piscine si care invart banii dupa cum le convine nu e egalitate?
Mi se pare nedrept. Unii sa aiba cat sa nu poata duce iar altii...sa nu aiba absolut nimic.
Mersi pentru raspuns
Cred că vei găsi în Gandhi unele răspunsuri. Este foarte în temă.
http://bit.ly/14H6Rmf
Ştii, iniţial mi s-a părut un "de ce" inutil, dar dacă stau să mă gândesc, e mai bine să tratăm cauza, nu (doar) efectul.
"Dar cei fara case, saraci, care stau pe drumuri? De ce intre ei si cei cu palate, cu piscine si care invart banii dupa cum le convine nu e egalitate?"
Aia bogati au stiut cum sa traga sforiile ca sa aiba bani, iar aia saraci nu au stiut cum sa se descurce...
Legea armoniei universale, are ca esenta legea dualitatii si a contrariilor, fara de care ea insasi nu ar putea exista LiZa.
Totul este atat de complex si noi atat de "infimi" pentru a intelege CREATIA! Gandeste-te de exemplu la urmatorul aspect:
Sa presupunem prin absurd ca nu am cunoaste gustul natural si amar al ceaiului. N-am putea niciodata atunci sa-i putem aprecia gustul bun si dulce de dupa preparare. Am lua gustul ca atare, (adica cel dulce) si neavand un alt gust (cel amar) la care sa ne raportam si neavand notiunea de "bun", n-am afirma niciodata: "cat de bun este acum"
Reducand totul la o minima dimensiune, cam asa ar putea fi si cu tot ce-i rau sau bun, drept sau nedrept, fericire sau suparare, dorinta si abtinere, s.a.m.d.
DACA DUALITATE N-AR EXISTA, N-AR EXISTA NICI VIATA LIZA!
Alexsiatat
Asa cum zice si NOname, pentru a intelege efectul trebuie sa stii cauza, altfel te duce la un rationament gresit.
Majoritatea celor care sunt pe drumuri au ajuns in acea situatie datorita inconstientei, a viciilor lor, sau in cazul copiilor din inconstienta si nepasarea parintilor lor. Copiii trebuie ajutati, ei nu au nicio vina. Dreptate si corectitudine nu o sa gasim. Pe om il intereseaza propria persoana, propriul interes inainte de orice, toti functionam asa, toti suntem egoisti.
Cu omul prost, inconstient nu te poti lupta, el tot cum ii place lui face, el nu poate anticipa urmarile unei actiuni facute sau nu, ce este necesar si ce nu, ce este prioritar si ce nu, el gandeste doar clipa.
Cine este vinovat de inconstienta lor? Doar cei care i-au crescut si educat. Trist este ca, cei inconstienti se inmultesc cel mai mult, ei fac copii "fara" numar. O parte din ei au fost sau sunt motivati de alocatie, insa alocatia este doar capcana.
Eu cred ca doar informatia, cultura(cea reala, nu cea religioasa) ne poate conduce spre bine, dar pentru asta este nevoie de interes si timp. Iar oamenii nu ar trebui motivati de stat deloc sa faca copii.
Pentru ca nu suntem responsabili de ceea ce suntem.In plus, avem criminalul tupeu de a reproduce.
Nu tine numai de tine sa te descurci ...sunt atat de multi factori asa cum e nesansa, situatiile propice, o baza din care sa pleci, sansele care sa ti se ofere etc.
Da,poate ca ai dreptate cu dualitatea, dar cateodata lucrurile sunt duse la extrem infiorator.
Da, asa e din pacate.
Dar poate toti meritam alta sansa.
Poate unii au ajuns din cauza nenorocitilor de bani, au fost dati afara din case pentru ca nu avut amaratele de hartii sa plateasca.
E ne neimaginat cum simple hartii ne tin in loc cateodata, ne impiedica sa avem ceea ce ne dorim, ne impiedica sa traim.
"Ca să existe egalitate între oameni, trebuie să declarăm că resursele planetei aparțin tuturor în mod egal"
Da, de acord cu asta.
Drepturi egale pentru toti.
La asta ma refeream in intrebare pe langa altele.
Ai dreptate, cand nu suferi de foame nu stii ce e foamea, dar poti intui si poti empatiza... daca chiar iti pasa. Daca nu, asta e.
Degeaba respirăm acelaşi strat de ozon, degeaba suntem oameni, pentru că niciunul nu este egal. Acest lucru nu va exista niciodată. Este prea multă gelozie, exces de ură...
Eu cred ca tine de tine...tu trebuie sa fi stapanul destinului tau.