Pentru ca cei care se poarta urat inspira teama, iar teama este cea mai mare slabiciune a omului. Eu am fost destul de gras cand am fost copil si chiar daca m-am purtat frumos si ii respectam pe cei din jur, faptul ca am fost gras am primit in schimb numai ura si jignire din partea celor din jur. A incercat unul sa ma bata ca sa se dea mare in fata altor idioti, iar eu am ripostat si pe urma s-au bagat alti 3 idioti pentru idiotul care a inceput scandalul. Nu am avut de ales decat sa ma bat cu toti patru, pentru ca fie ca stateam sau nu degeaba, tot urma sa-mi iau bataie. Se pare ca pana la urma, faptul ca eram gras pe langa cei patru, a facut sa fiu mai rezistent si am invins in acea bataie. Am fost un pic ranit si acea zi a fost cea mai infricosatoare zi din viata mea, dar din acea zi am devenit mai barbat ca sa spun asa si pe urma toti ma respectau si nici unul nu mai avea curajul sa ma injure cumva. Asta nu inseamna ca am devenit un batausi sau ca nu mai incerc sa respect pe nimeni, pentru ca daca nu respecti, nu esti respectat, dar am invatat sa nu mai inghit porcariile aruncate in fata de altii.
Pentru ca omul bun e luat de prost. Fi smecher si vei fi considerat un om deosebit, fi bun, si lumea va ride de tine, chiar te poate considera un ciudat. Asta e, nu uita, traim in Romania.
Nu trebuie să generalizăm. Depinde de vârstă, statut social, loc etc. Ex: Dacă ești un elev '' cumsecade '' restul te vor invidia și ca reacție la purtarea ta bună se vor purta urat. Dacă ești un șef bun cu subalternii, oamenii te vor respecta și aprecia.
Pentru ca de aia'...am observt si eu asta si o simt pe pielea mea si nu e bine deloc
Nu cred ca cei rai sunt respectati, sunt temuti, ceea ce e o alta categorie, iar cei cumsecade sunt martirizati din cauza confuziei bunatate=slabiciune.
Cu smecherii ori te ''aliezi'' si te lasi pana la urma manipulat, ori le-o dai pe la spate, atunci sa-i vezi cum se rasucesc in mormant, in viata trebuie sa fii tare, insa sa nu accepti astfel de lucruri la infinit pentru ca pana la urma tu vei fi cel rapus, cedezi psihisc, etc
Pentru ca omul este o curva in general,lingau cu cei mai tari si mai sus-pusi si dur, nemilos, cu cei mai de jos decat el.Asta este o lege nescrisa a lumii in care traim,si asa va ramane pana la sfarsitul ei.
Multi se ascund in spatele unor stereotipuri,imagini,gen credinta,educatie,cultura,si alte asemenea, in fapt nu sunt insa decat niste ipocriti si ipocrite notorii, care nu difera cu nimic de restul lumii.Pana la urma totul tine de imagine,aspect,si putere,indiferent ca este vorba de cea fizica, sentimentala, sau materialista.Intotdeauna cel mai puternic/avantajat in vreun fel sau altul il va trata pe cel mai slab/mai jos decat el exclusiv in mod negativ. Daca sunt si exceptii, da pot fi, dar acestea sunt de 1 la un milion,si nu are nici o legatura cu stereotipurile si imaginile de fatada,ci doar cu felul personal al fiecaruia de a-si trai viata, indiferent de greutatile si obstacolele care ii apar in cale, in principal datorita felului sau atipic si non-conformist (adica de a nu se conforma felului de existenta si comportament al lumii in general) in a-si trai viata...
Cu omul oricat de frumos te-ai purta si l-ai respecta,atat timp cat la randu-ti nu stii sa impui respect, te va manipula si va trage mereu foloase de pe urma ta, fara a-ti oferi nimic in schimb.In special persoanele emotive,care pun toate rahaturile la suflet sunt victimele celor cu psihicul tare,egocentrice, care stiu sa treaca, daca e nevoie si peste cadavre.
E o preconceptie. In ziua de azi aceasta regula nu se mai aplica intr-un asa de mare procent.
Acest comporatament 'urat' denota din forta (bruta de cele mai multe ori), superioritate generala (prin atitudine), din ideea ca ei sunt mai capabili decat altii (o alta preconceptie) etc.
Primul factor e frica, de unde ia nastere respectul, respectul da nastere la loialitate, iar loialitatea iti va aduce si mai mult respect. Insa nu toti care se comporta 'urat', se comporta intr-adevar dur. Adesea depinde de tine cum il etichetezi: rau sau puternic.
Persoanele 'cumsecade' sunt acele persoane care nu folosesc frica sa zic asa ca unealta in castigarea respectului. Iar cand nu ai forta sa zic asa nu ai control. E o chestie instinctuala. Cand cineva nu te poate limita, ai senzatia ca esti mai liber sau egal sau chiar mai puternic si de aceea incepi sa ii judeci mai aspru, sa ii critici sau sa ti faci inferiori.
Ideea e alta, ideea e ca orice om are si o latura buna si rea, cum orice om poate sa fie puternic sau slab. Depinde doar de el sa vada cum poate sa faca asta. Respectul vine din puterea de a conduce, de a indruma si nu neaparat din rautate. Sunt multe persoane care se lasa pacalite si nu inteleg bine corect, atitudinea pe care o persoana vrea sa ti-o transmita.
Un exemplu ar fi cand tatal isi impune respectul cu forta in familie. Toti il vor judeca in mintea lor si il vor acuza, iar pe fata vor fi poate mielusei si il vor respecta. Insa tatal acela in sinea lui, nu vrea neaparat sa fie rau sau e de fapt slab sau se pierde (controlul) sau pur si simplu isi ia asupra sa aceasta sarcina, pe care multi nu o inteleg, aceea de a te invata ca daca in viata ai parte de un lucru rau, inseamna ca ceva trebuie facut si ca tu trebuie combati acel rau. Problema ramane cum, devi si tu unul din oamenii aceia 'rai' sau vei devine o persoana care intelege cu adevarat si stie cum sa se comporte cu oamenii. ETC.
Mersi pentru cei care au citit...
Fiindca daca nu ripostezi la primele lor rautati si esti bun te iau de prost si cred ca-si pot bate joc de tine continuu fara ca tu sa te revolti sau sa te comporti precum ei. te cred timid, las, neajutorat, PROST.(dupa parerea lor)
vedem asta zilnic, dar...
Pentru ca oamenii trebuie sa se impuna pentru a primi respect, iar cel mai usor mod de a te impune este sa " te comporti urat " [ sa nu ajung mai departe...]. Atunci cand te comporti " urat " cu cei din jur, acestia se tem de comportamentul tau urat si nu vor sa te starneasca, astfel incat ajung sa se teama de tine ca persoana, iar oricine stie ca atunci cand inspiri teama e cel mai usor sa inspiri si respect. Dar acesta este un mod gresit de a trai, insa este cel mai la indemana. Multi aleg aceasta alternativa in loc sa castige respectul prin munca proprie.
Legea junglei.
si in plus, care respect? sau tu nu-i auzi pe aia care-i vorbesc pe la spate pe respectivii da in fata nu sufla unu. unde li se inneaca tupeu?
Asta ma intreb eu de 4 ani incoace, si stii de ce? Pt ca mi-am dat seama, mi-am deschis ochii in multe privinte! Ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta sa stii. Greutatile te intaresc.Lasa sa se compoarte rau, ca multe nu au dupa sa stii. Dupa fapta si rasplata.
Salut! Ce primesc persoanele respective nu e respect, e doar teama. Din pacate, asa e lumea in care traim si nu prea poti sa schimbi ceva, cu atat mai mult gandirea celorlalti...te adaptezi.
Pentru ca traim intr-o lume fara scrupule... unde cei fara mila castiga tot timpul.Suntem ca in jungla.cine are coltii mai mari e cel mai tare
Exact cum a zis si "yoyodedeea" Asta e legea junglei. Ceva gen: mananci sau esti mancat. Faza e ca eu sunt cea rea cu gura mare care se comporta urat dar niciodata nu m-am luat de cei cumsecade, cei care sunt linistiti, la locul lor pentru ca nu mi-au facut niciodata nimic, nu m-au deranjat. Dra cei care se dau mari si tari(nu sunt respectati pentru asta) ma enerveaza peste limite si mereu ma iau de ei. Cei cumsecade probabil au parte de rautati si jigniri din partea altora pentru ca le permit.
Ba eu sper ca te-am ajutat intr-un fel sau altul. Nu prea am stiut cum sa ma exprim .
Acum nu prea mai gasesti in tara noastra oameni cumsecade, poate doar cateva exceptii, dar foarte rar. Si chiar daca esti cea mai linistita, cumsecade, perfecta persoana daca ai prietenei care se comporata urat chiar 40% si cateodata chiar mai injura din cand in cand, pentru ca iti e prieten/a bun/a te face sa crezi ca daca injuri/te comporti urat vei deveni vedeta. Si acum ce mai putem spune?
In primul rand ar trebui sa oferi ca sa primesti dar e grav...in ziua de azi nu se mai promoveaza valorile morale in primul rand. priveste in jur. oamenii deosebiti se retrag si la propriu si la figurat si cei care bantuie peste tot is restul care judeca si critica si se comporta aiurea, persoane cu peste 2 fete, etc... un om intelept respecta pe oricine oricum ar fi persoanele din jurul sau de asta cei "rai" sunt respectati. eu consider ca multi nu-s oameni. a fi om inseamna mai mult decat sa ai maini, picioare, creier si sa stai la bloc. is prea multe de zis si oricum am invatat ca parerea mea nu conteaza
...
Pentru ca asa e lumea; cei buni unt considerati,,prosti'' iar cei rai sunt considerati,,smecheri'', dar cel mi bine este sa-i ignoram pe cei care se cred superiori dupa faptele rele pe care le fac, si sa ne vedem in continuare de viata noastra linistalasandu-i pe ei in pace.
Am aceasta problema am fost respectuasa cu toti si totizic ca sunt fitoasa si ca îi barfesc eu care nu am barfit pe nimeni si o fata plina de sine ca si curcanul de umputura de ziua recunostintei si totusi toate fete îi sunt prietene eu cred ca toate fetele care îi sunt prietene sunt ca ea fitoasa si mincinoasa si mama spune ca ma trateaza asa din invidie deci raspunsul este acesta:cei buni sunt tratati asa pentru ca celorlati le e ciuda pe ei iar cei rai sunt tratati bine pentru ca lumea asta e plina de oameni rai „cine se aseamana se aduna"
Nu a existat niciodata dreptate (ei bine, poate cu exceptia basmelor) Retine asta: Nu poti schimba lumea.
Ce mi s-a intamplat mie: A fost un concurs foto PDL si premierea a fost marti. Eram sigura ca o sa ies pe locul 1. Aveam 157 de voturi, cel mai mult, si o poza cu o caleasca cu cai din centrul vechi. Tema: Bucuresti, lumea copiilor. Si a castigat o fata cu o poza cu lebede, alta cu o poza cu o barca pe lac si surpriza suprizei o fata cu o poza cu un bebe ( care pe bune ca era hidos! privea crucis si era gras ), care nu avea NICIO legatura cu concursul. Si a castigat un aparat foto si o bicicleta.
Concluzia: probabil ca avea vreo legatura cu d-na Udrea, cea care a inmanat premiile... ((((((((( Chiar aveam nevoie de aparatul ala foto.
Frica naste respectul fortat, aratat de persoanele slabe de caracter! Persoanele cumsecade au parte doar de respectul celor care sunt educati bine de catre parinti si profesori.
P.P. Cine te-a suparat? Spune-i ca umplu fundul de suturi (cu claparii mei nr. 41). Sa vad cum se comporta atunci cand nu poate sta pe WC, si este nevoit sa faca treaba mare din picioare!
Persoanele bune mereu vor fi mai putin respectate decat cei care se comporta urat ca acestia domina lumea. Cei care se comporta urat de fapt nu sunt atat de smecheri si destepti precum se cred ci ascund adevaratele sentimente pe care le au cum ar fi frica. Dar un lucru este sigur, aceea de a nu te lasa batjocorita/batjocorit de nici o persoana, pentru ca nici ei nu sunt mai presus ca tine ci poate mai prejos cu mult, deoarece tu mereu vei avea ceva in plus fata de ei:respectul fata de cei din jur, sa nu crezi ca acestia care se comporta urat vor fi respectati in viata, vor fi niste nimicuri daca nu isi schimba comportamentul si si daca il schimba nu este sigur ca vor ajunge la nivelul celor respectuosi.