anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unele persoane tin cu dintii de convingerile lor depasite chiar si daca le arati negru pe alb ca gresesc?
Un tip nu crede ca omul a ajuns pe luna. Ii dai link cu Google Moon sa vada clar, el se incapataneaza sa creada ca nu a fost asa. Ii spui ca poate sa foloseasca un telescop sa vada ca omul chiar a fost pe luna. Nu se uita pe niciun telescop, ca doar stie mai bine si restul sunt prosti.
Altul crede ca pamantul este plat. Il rogi sa iti spuna de ce crede asta si daca poate sa iti arate marginile pamantului. Isi da ochii peste cap ca un intelectual ce e si spune ca nu intelege de de traieste printre cretini ca tine.
Unui vegan ii arati o statistica legata de nutrititie simpla, clara, nu te crede si arunca in tine cu o singura carte de care a auzit despre nutritie. Iei cartea de pe jos, si ii arati la om, chiar din cartea aia, ca veganii nu sunt mai protejati absolut deloc de cancer spre exemplu. Negru pe alb, din cartea lui sfanta, si nu te mai baga in seama.
Cum poate un om sa gandeasca atat de defect? Care sunt mecanismele care distrug flexibilitatea gandirii? E oare ceva legat de personalitate?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca fix asta ii face sa se simta speciali.
Da, pe unii prostia ii face sa se simta bine. Evident, prostie pare numai din ochii nostri, nu si ai lor. Ei considera ca detin taine ascunse despre Univers.
Plus ca prosti sunt mai multi pe lumea asta, deci usor de inteles motivul pentru care se gasesc si aduna asa usor intre ei pentru a-si impartasi viziunile eronate.
Apoi trebuie sa creada si cineva in atatea teorii si conspiratii.
Unii fix pentru asta se nasc si se educa.
Sa fie manipulati de alti prosti.

72 răspunsuri:
| Apollo007 a răspuns:

E plin de Gica Contra in tara noastra. Care mai de care sa arate prostia din el. Eu zic ca e mai degraba de inteligenta nu de flexibilitate in gandire. Un om inteligent accepta ca nu le stie pe toate pe cand un prost... Problema e simpla: ai asteptari de la oameni cand ar trebui sa ii iei asa cum sunt. Imi aduc aminte de un vorba unui conferentiar "Nu poti convinge omul care nu vrea sa se lase convins!"

Răspuns utilizator avertizat
| Kogaion a răspuns:

Nu tin partea, dar legat de nutritie, ai fii surprins cate adevaruri sunt ascunse de ochii lumii, dar nu intru mai mult in detalii. Legat de omul ajuns pe luna, da, clar ca au fost oameni pe luna, nu stiu sigur daca Armstrong a fost primul, dar pe luna e clar ca au fost oameni.

| SMH a răspuns:

Orgoliul. Si faptul ca atunci cand investesti mult intr-o convingere, ti-e greu sa o intorci. E vorba de educatie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Kogaion):

Adevararuri ascune exista in toate domeniile din lumea asta. Dar daca absolut nimic, niciun studiu nu a demonstrat pana acum, clar, ca laptele provoaca cancer spre exemplu. Ci toate studiile afirma contrariul, toate statisticiile afirma cotnrariul, toti nutritionistii normali la cap afirma contrariul, toate studiile care spun ca laptele provoaca cancer sunt fie viciate, fie interpretate gresit, TOATE. Atunci de ce am crede o prostie?

| nda a răspuns:

Problema e la tine ca nu accepti ca un individ poate avea o alta parere decat a ta (ciudat, stiu). Trebuie sa intelegi ca nu toti avem aceleasi convingeri ca si tine.
Cand cineva se contrazice cu mine fara argumente si o tine pe a lui, atunci ma retrag eu pentru ca inseamna ca discut cu cine nu trebuie. N-are rost sa abordezi unele subiecte cu persoane nepotrivite. De exemplu, incearca sa-i explici unui credincios ca viata pe Pamant n-a aparut din mana lui Dumnezeu si o sa vezi ca vorbesti cu peretii.
Aia cu flath earth mi se pare si mie o prostie. Cat despre primul pas pe luna, am citit unele teorii si puncte de vedere ale unor oameni care te pun pe ganduri. In fine, avem si noi opinii diferite, ca nu suntem la fel. Ciudat, nu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru nda):

Eu nu vorbesc de acceptarea teoriei mele. Si nu vorbesc nici de convingeri in general de genul: oamenii care iau nota 10 vor ajunge ca Bill Gates. Unde poti sa gasesti exemple care sa iti confirme, cel putin partial ipotezele.
Eu vorbesc de individ si de ce el nu poate sau nu vrea sa isi restructureze schemele perceptive, chiar si cand mediul, societatea, lucrarile stiintifice, programele de educatie, mediul familial, TOATE, cer restructurarea convingerilor rupte de realitate? Si totusi nu se intampla.
E vorba de vointa sau omul pur si simplu e incapabil sau ambele? Si daca e incapabil de ce e incapabil?
Am impresia ca exista unii oameni, pe care poti sa ii trimit in spatiu fortat, sa vada frumos cum se desprinde racheta de pamant si cum Pamantul se transforma intr-o sfera si totusi dupa ce ajung inapoi pe Pamant, sa iti spuna ca totul a fost fals, ca nu a fost asa, ca a fost doar o inregistrare falsa, o simulare proiectata pe calculator, ca ferestrele au fost de fapt niste tablete si ca pamantul e tot plat.
CUMMMM ce au in cap oamenii astia, si ce au fuamt ca vreau si eu!

| iAMVi a răspuns:

Eu nu cred ca omul a fost pe luna in 1969, acum vrei sa te invinuiesc pe tine ca tu crezi asta?

| cristimihailov a răspuns:

Salut, oare nu crezi ca problema poate esti tu?

Cine esti tu sa ii judeci si sa ii contrataci credinta celui cu luna?

Tu ii spui ia telescopul si uita-te daca mai gasesti steagul pe luna. E aiurea. Nu esti primul care a citit teoria conspiratiei cu luna. Ba ca nu mai apare, ba ca in pozele vechi steagul flutura si de fapt pe luna nu e atmosfera, multe chestii din astea. Ba ca programul spatial al USA cu privire la luna s-a oprit datorita extraterestrilor. Si tot asa.

Daca omul vrea sa creada, de ce ii strici tu credinta cu alta pe care noci tu nu o poti demonstra?

Cu pamantul e plat... ce te intereseaza faptul ca ala asa crede. E plat pentru o furnica. E rotund cand il vezi din spatiu. Sunt interpretabile chestiile astea. Lasa-l in fericirea lui si nu iti mai bate capul.

Despre vegani insa... aici tu te inseli crunt. Dar asta e alta discutie. Poate ar fi bine sa te mai documentezi.

Fi intelegator cu altii. Nu asta este oare semnul de putere?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru iAMVi):

Si daca ti-as spune ca poto folosi google moon si sa vezi exact unde au fost oamenii, sa vezi echipamentele, urmele, atunci ai crede?
Si daca ti-as spune ca poti sa verifici cu un telescop, atunci ai crede?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru cristimihailov):

Esti...esti... esti
Pentru tine as bea acid sulfuric

| anonimg a răspuns:

Era un citat care suna cam asa: "Mă enervează când alții spun că sunt perfecti, si nu văd că eu sunt mai bun decât ei". Nu că ar fi vorba despre tine, ci doar ca să mai destindem atmosfera.
Un lucru dovedit nu poate fi negat. Dacă nu crede, atunci nu trebuie să iti bati capul cu astfel de oameni -mă refer la cel care nu crede că omul a ajuns pe lună. Nu stim ce este în mintea lui: poate să ne contrazică doar pentru că îi place asta, dar în mintea lui să creadă adevărul. Sau poate să fie alte motive asemănătoare.

Cât despre vegani, lucrurile sunt discutabile. Vegetalele au în ele vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie, lucruri pe care carnea si derivatele din acestea (lapte, brânză, ouă) nu le oferă. Carențele de vitamine duc la boli grave.
Dar și cafeaua este de origine vegetala; consumată, ea nu face altceva decât să scoată calciul si magneziul din oase pe care organismul le depozitează acolo pentru zilele în care nu le luăm, dar și pentru anii bătrâneții în care corpul le va asimila foarte greu.
De asemenea oricine se poate imbolnavi dacă mănâncă prea mult sau prea putin, dacă mănâncă între mese sau bea apă în timpul mesei. De aceea am zis aici că lucrurile sunt discutabile. Dar vegetarienii si veganii sunt mai sănătoși și trăiesc mai mult decât noi care consumăm carne.

| anonimg a răspuns:

Si în privința religiei lucrurile sunt discutabile. Amintesc doar unul: sunt unii atei care sunt mai placuti înaintea lui Dumnezeu decât unii care se declară creștini.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti verifica cu un telescop ce anume? Uite eu da vreau sa imi arati tu mie prin telescop urme sau ce mai spui tu,steag. Daca tu vezi prin telescop steaga pe luna eu il maninc laughing,deci asta cu luna pute rau,dar rau de tot.Tu ai auzit ce au declarat aia de la NASA? Au declarat ca au pierdut tehnologie prin care ei puteau merge pe luna laughing asta da.
Ia mai urmareaste si chestia cu incalzirea globala,vezi acolo un profesor universitar,apolitic, omu a facut cercetari, a fost chemat in fata unei comisii din congresu american si sa vezi ce spune ala.
Asa pe scurt a zis ca NASA sinca o institutie masluiesc adevaru laughing adica senatorii, unia dintre ei ii puneau intrebari, si spuneau, adica NASA dau stiri fake.Asta profesorul a zis ei nu le zic fake, ei spun ca cosmetizeaza nitel datele sa arate mai frumos laughing asta le-a spus frate si nu vorbea ala de unu singur pe net, vorbea intr-o comisie de senatori. Daca gasesc iti arat filmarea, cineva a pus filmarea pe net.Cine intreaba acolo mai mult? Senatorii republicani, asta le arata date cum zicea el date originale, citite exact cum erau inregistrate, astia republicanii aveau date de la NASA, care erau altceva decat avea asta.Omu a spus, mergeti si cereti datele orginale nu astea cosmetizate de ei.O sa vedeti ca o sa fie cu cele ce vi le prezint eu.A spus omu clar incalzirea globala a fost si inainte de activitatile umane, dar astazi este de fapt racire.Totu s-a facut cu scopul dea mai scoate niste bani de pe unde s-a putut si cine a putut,explica omu.
Deci daca tu crezi pe aia de la NASA care vin si spun ca nu mai au tehnoligia necesara,ca s-a pierdut,vii tu acum sa spui cun telescop vezi ce anume? Asa sa vezi ceva gunoi sau echipamente da,na spus nimeni ca pe Luna n-ar fi echipamente, dar alea au fost trimise fara oameni, sau prabusit acolo, chiar rusii au trimis inainte de americani daca nu ma insel sonde pe Luna.
Deocamdata nu este nici o dovada clara care sa arate ca asa au stat lucrurile.
Am vazut cativa cosmonauti care au fost pe Luna, cel putin asa spuneau ei, dar care fugeau cand ziaristu i-a pus sa jure pe biblie ca au fost pe Luna.
O sa spui ca cei asta.Asa am zis si eu, dar dupa am spus stai asa nitel, daca ala nu ar fi acceptat sa vorbeasca cu ala de ce a mai facuto.Pana sal intrebe ala de jurat pe biblie n-a fost nici o problema,cosmonautu nostru vorbea fara probleme.Dar cand jura pe biblie la tribunal, sau in armata, ori nu mai stiu exact de ce o face?
Eu daca as fi fost cosmonaut si m-as fi dus pe Luna, vine unu si spune uite jura sau o alta metoda as fi zis ok de ce nu, sa risipesc orice urma de indoiala.
Ok te astept cu telescopu ala sa imi arati steagu american de pe Luna.Tu crezi ca daca s-ar fi vzut ce spui tu ar mai fi comentat careva contra ceva? Eu ma indoiesc de asa ceva.Dar nu veni cu video facute de alti, ca au vazut aia prin telescop steagu.Sa vii tu cu telescopu tau sa imi arati ok?

| relian a răspuns (pentru relian):

Scuze am zis republicani cred, despre senatori vorbesc, erau senatori democrati, aia ce intrebau pe profesor tot timpul, si aveau ei datele lor de la NASA.

Bula
| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu ce marire se pot vedea prin telescop urmele omului pe Luna?
Si cu care telescop din tara m-as putea uita?

Si eu sunt sceptic in privinta "om pe luna". Pentru a comanda o nava pe ruta Pamant-Lena si inapoi, ar fi nevoie de
1- tehnologie de comanda suficient de rapida sa faca calculele si comenzile necesare.
Ar fi nevoie de un calculator mai puternic decat un PC dedicat celor mai noi jocuri, altfel naveta spatiala ar zbura "cu lag-uri" in spatiu. In anii "60 un asemenea calculator ar fi avut marimea unui bloc.
Un calculator "super miniaturizat" de atunci care sa incape in capsula Apollo ar fi echivalentul unui... telefon. Nu-mi pot inchipui un zbor la viteza interstelara cu un asemenea calculator.

2- chiar daca forta gravitationala al Lunii este doar a 10-a parte din ceea a Pamantului, pentru lansarea capsulei de aterizare (cu masa de peste o tona) este nevoie de atat combustibil lichid, cat abia ar inapea in capsula. Unde mai ramane loc pentru personal si calculatorul /echipamentul de comanda, alimente, aer, apa etc?

Daca te apuci sa studiezi mai in profunzime macar cele scrise mai sus de mine, atunci iti vei da seama de ce unii gandesc "altfel" decat tine.

Nu toata lumea fuge la farmacie cand vede reclamele de medicamente la televizor!

| minrest a răspuns:

Si de personalitate, da. Dar in mod direct, de ideologie. Omul adopta o ideologie care ii explica universul pe placul lui, investeste in ea si nu va renunta la ideologie si la toata investitia facuta pentru ca ii dai tu un argument. Mai degraba gaseste o rationalizare, si se izoleaza in fata argumentului tau si a argumentelor in general. Iar in ce priveste personalitatea, cei ce au o personalitate dizarmonica de tip paranoid se simt nedreptatiti si dusmaniti de toata lumea. Iar daca adopta o ideologie extrema, bizara si absurda, devenind nazisti, comunisti sau martori ai lui Iehova, toti cei ce au alte opinii ii vor trata cu neincredere si ii vor dezaproba. In felul acesta, ideea lor aberanta ca sunt nedreptatiti si dusmaniti va fi comfirmata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Legat de cat de sanatos e stilul vegan. Hai sa vedem ce spune Studiul China.
In stanga ai regiuni de vegani iar in dreapta in Touli se afla ciobanii dintr-o regiune care se hranesc cu aproape un kg de lapte pe zi si 121grame de carne. Restul din dreapta mananca moderat de toate. https://aws4.artenediana.com/wp-content/uploads/2016/09/Tuoli.jpg
Acum uita-te atent la graficul asta si spune-mi de ce in top la cancer cervical se afla Cangxi? https://aws5.artenediana.com/......etrial.png
De ce in top la leucemie se afla Jingxing? https://aws4.artenediana.com/wp-content/uploads/2016/11/Tuoli-leucemie.png
De ce in top la cancer de stomac se afla Huguan? https://aws4.artenediana.com/......astric.png
De ce in top la cancer de san se afla Jiexiu? https://aws5.artenediana.com/......de-san.png
Ai observat o asemanare intre toate regiunile astea? Eu da, toate sunt vegane. Iar regiunea Touli, unde am scris clar ca aia mananca aproape un kg de lapte pe zi se afla pe locul 4 ca si rata mortalitatii din cauza tuturor cancerelor, imediat dupa 3 regiuni vegane? laughing
https://aws4.artenediana.com/......-China.jpg
Sa mai vorbim de faptul ca avem doua regiuni in care se mananca carne si lapte moderat, Wenjang si Baqing, care au o rata a mortalitatii din cauza tuturor cancerelor, mai mica decat toate cele 5 regiuni vegane? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru relian):

Voiam sa iti raspund in legatura cu luna, dar dupa ce ai inceput sa imi spui de incalzirea globala si sa ma bagi in politica, mi-am dat seama ca ai dreptate si trebuie sa ma retrag
Chestia cu juratul pe biblie a fost cea mai tare.
Bafta in continuare! happy

| johnnny123 a răspuns:

Uite ăsta este un tip foarte deștept, talentat și bine informat care explică perfect motivele:

http://theoatmeal.com/comics/believe

Chiar dacă se folosește de comics-uri și umor, treaba este cât se poate de bine documentată. Citește pînă la capăt, merită.

| RAY a răspuns:

Pai sa analizam dezvoltarea unui copil in Romania,de mic nu este incurajat sa puna intrebari din contra daca pune este redus la tacere,el de la parinti lui invata sa creada in dumnezeu fara a pune intrebari, desi cu toti ne nastem curiosi, la scoala la fel nu este incurajata curiozitatea si reducerea la tacere, daca pui intrebari din nou esti perceput ca fiind prost, astfel majoritatea au gandiri dogmatice, fiind foarte usor de pacalit, fara a avea o gandire critica si rationala, o gandire inchisa si limitata, se vede asta peste tot in Romania, multe intrebari chiar pe TPU sunt de fapt afirmati ceea ce demonstreaza ca multi nu stiu ce inseamna o intrebare.

| RAY a răspuns (pentru Bula):

Vor merge chinezi pe luna si vom afla.

| emy a răspuns:

Buna dimineata, draga! happy Eu zic ca toti suntem asa, toti avem tendinta sa nu renuntam la convingerile noastre. Sa stii ca si eu sunt la fel, numai ca eu pot accepta si alte pareri decat ale mele. Sper ca ti-am fost de folos! Te pup cu drag si iti doresc sa ai o zi frumoasa si o aptamana minunata! kiss Pa, pa!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

Foarte bun clipul, mersi big grin

| GabiDumitrescu a răspuns:

Lasa veganii in pace. Veganismul sau teoria conform careia nu am ajuns pe Luna sunt ceva mult mai ok decat pamintul plat sau dumniedzau care se uita in gura ta ce maninci si te bate la c00r daca nu mergi la ghiserica. Totul e sa ai o minte deschisa si sa fii pregatit sa raspunzi la intrebari incomode.

| JackR a răspuns (pentru Bula):

1. Estimarile astea au fost facute de mult! "Stravechiul" Intel 286 avea o putere de procesare mai mult decat suficienta pentru a realiza, in timp real, toate calculele necesare unui zbor complet (decolare de pe Pamant, inscriere pe orbita lunara, aterixzare pe Luna, decolare de pe Luna, cuplare cu modulul de comanda de pe orbita si intoarcere pe Pamant). Adica treaba pe care a facut-o un cluster de calculatoare in 1969, facuta de un singur procesor in 1982! Nici vorba de "calculator mai puternic decat un PC dedicat celor mai noi jocuri,".
2. Ce iti scapa tie, este faptul ca decolarea de pe Luna s-a realizat intr-un sistem "in trepte". Baza modulului, care continea rezervoarele de combustibil, s-a desprins de modulul in care se aflau astronautii. In acel modul se afla un alt mic rezervor de combustibil, care a fost folosit la reglajele de directie pentru cuplarea cu modulul de comanda al misiunii, care se afla pe o orbita circum-lunara (deci nici echipamentul de comanda si control nu s-a aflat efectiv pe suprafata lunara).
Mai citeste, ce si cum s-a facut, poate mai renunti la cate ceva din scepticism.winking

| doctorandus a răspuns (pentru johnnny123):

De fapt, oamenii inteligenti au definit proceduri prin care se pot intelege care teorii sunt valide si care sunt respinse. Se numeste stiinta si se invata la facultate. Si alte discipline au modalitati de argumentare prin care se alege graul de neghina, in comunitati de oameni cu origini sociale, religii si viziuni despre viata diverse. Cum spunea profesorul meu de teorii sociologice: la acest examen nu exista raspunsuri corecte, ci doar argumentatie corecta.

Ideea e ca nu le putem cere tuturor sa se comporte ca niste intelectuali cu doctorate.

| iAMVi a răspuns (pentru Inferno):

Https://www.youtube.com/watch?v=xiIjyQsYJes&t=1s

Fix umbrele paralele de care ni se spune in video-ul dat de tine ca sunt prezente in fotografii si nu puteau fi falsificate, sunt aratate in acest documentar, cu umbre care o luau in directii diferite, si multe altele...
Asta e cea mai mare prostie auzita azi, auzi ca i-ar si oprit pe ei bugetul sa falsifice aselenizarea :))
Pai la cat buget aveau si cheltuise si inainte...

| iAMVi a răspuns (pentru anonim_4396):

Https://www.youtube.com/watch?v=xiIjyQsYJes&t=1s

Poate te uiti la documentarul asta si vedem ce mai spui, dar sa te uiti cu atentie...