| 6684464 a întrebat:

Demonstrati-mi si mie ca ce scrie in Biblie "se bate cap in cap cu stiinta".
Provocarea este pentru cei ce chiar cred asta.

Răspuns Câştigător
| Anca6991 a răspuns:

De ce trebuie sa se bata cap in cap si nu pot fi complementare? Pentru mine cele doua se pot impleti intr-o oarecare masura pana la un punct, acela fiind contradictia dintre evolutionism si creationism. Referitor la ce scrie in biblie, am idee in linii mari, si cu ceea ce spune stiinta, repet, pana la un anumit punct, cu un minim efort, cred ca se pot ambala destul de frumos.

73 răspunsuri:
| 6684464 explică (pentru Inferno):

Nuuu stiam ca exista, am crezut ca e de prin japonia luat cuvantul. laughing
Am gasit si eu site-ul. Zic doar ca ar trebui sa apara si in DEX...
Daca un asteroid ar cadea pe Pamant, s-ar numi tot meteorit?

| drutzix a răspuns (pentru 6684464):

Pai da, dar Adam si Eva nu au existat. In Biblie aflii cum credeau oamenii ca am aparaut acum 2000-3000 de ani.
Ai intrebat cum se bate Biblia cap in cap cu stiinta si eu ti-am dat un exemplu, Originea omului este unul din multe subiecte in care se contrazic.

| 6684464 explică (pentru drutzix):

Nu scrie in Biblie ca omul a aparut o data cu Adam si Eva, scrie ca Adam si Eva au fost creati de Dumnezeu separat de Pamant, in Rai.
In mod normal nu ar trebui sa gasesti in Biblie ceva legat de oamenii maimuta, dar scrie intr-un capitol despre un fel de sat(trib cel mai probabil) care nu avea cum sa fie alcatuit din copii lui Adam si ai Evei pentru ca nu aveau cum sa se multiplice asa mult intr-o perioada de timp asa scurta. Asta ar fi un indiciu despre oamenii maimuta.
Biblia nu se contrazice cu stiinta la capitolul asta pentru ca ea afirma doar aparitia lui Adam si a Evei si NU spune NU la oamenii maimuta.

Atunci cum explici oamenii aia? Sau cum explici fosilele? Ca fosilele sa apara ceva trebuie sa moara iar daca ne uitam in biblie moartea este consecinta a pacatului => nu exista moarte inainte de adam si eve => nu tu fosile.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Anca6991):

Chiar EXCELENT si mai ales SINTETIC raspuns!

Ce?! Ce vrei sa zici cu asta?! Ce legatura are asta cu ce ti-am raspuns?!
Care parte din "NU spune NU la oamenii maimuta" nu ai inteles-o?!

Te doare capul?
Cum explici ca a existat moarte inaintea lui Adam si a Evei?

Ce-ntrebare...

Conform bibliei moartea este rezultatul pacatului.
De ce mureau animalele daca nu pacatuise nimeni?

Romani 5:12 "De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit… "

Da ma, pentru ca din punct de vedere crestin, atunci cand mori biologic nu mori ca un caine ci "te transformi" in suflet sa te duci in Rai.
Daca mori pacatos atunci mori de tot pentru ca ajungi in iad si nimeni nu o sa-si mai aminteasca de tine mai devreme sau mai tarziu.

Eram sigur 'ma' ca o sa mergi acolo dar nu e asa, nu este o metafora.
Acest verset se refera la moarte biologica. Iar urmatorul verset clarifica acest lucru.

Romani 5:14 "Totuşi moartea a domnit, de la Adam până la Moise, chiar peste cei ce nu păcătuiseră printr-o călcare de lege asemănătoare cu a lui Adam, care este o icoană preînchipuitoare a Celui ce avea să vină. "

| Anca6991 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Multumesc!

Ce? Ti se pare ca am spus vreo metafora?
"de la Adam" pentru ca Adam a fost primul om facut de Dumnezeu in Rai asa ca de la el in coace(pana la Isus) toti care mureau se duceau in iad(sau locuinta mortilor). Unde crezi ca a fost Isus in alea 2-3 zile cat a fost declarat mort? Si de ce crezi ca draq a fost asa preocupat sa-L faca sa treaca de partea lui pe Isus.
Mai citeste o data Noul Testament apoi citeste toata Biblia de la capat; nu ca sa devii credincios ci macar sa stii ce si cum sa intrebi ceva...