*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare
Egoismul O calitate
Egoismul poate fi considerat o calitate pentru ca daca esti egoist nu vei pierde nimic in viata, nu vei face greseli ca cele de ati imprumuta preieteni cu bani iar apoi sa nu ii mai primesti, egoismul te va ajuta sa nu regreti.
Egoismul Un defect
Daca esti egoist oamneni din jur nu te vor place pentru ca te gandesti numai la tine si iti pasa numai de tine, daca esti egoist nimeni nu te va accepta intr-o societate sau intr-un grup, egoismul te face sa nu ai prieteni pentru ca chiar daca ai avea si esti egoist cu siguranta peste o luna acestia o sa te lase.
In concluzie egoismul este bun dar este si rau.
Eu cred ca nu mai trebuie sa fie o calitate ci sa fie un defect pe care nimeni sa nu-l mai aiba vreodata fundita?
Sa fi egoist cu cei care trebuie e o calitate si cu cei cu care nu trebuie e un defect ...cine e de acord?
Este un defect deoarece daca esti egois multi oameni te evita. sper ca te-am ajutat.
Nu sigur ca nu dmn ce aveti cum sa fie egoismul o calitate si Apache eu cel putin as alege sa fiu calcat in picioare decat sa fiu egoist am fost da m-am reparat...
Da, eu cred ca egoismul e o calitate. Este o calitate care trebuie folosita cu mare grija. Uneori poti jigni pe cineva, dar uneori pentru ca sa nu-ti faci tie rau trebuie sa apelezi la ea. Si aici nu ma refer ca sa te gindesti doar la tine. Dar sint foarte putini oameni pe lumea asta care i-ti vor binele si nimeni altcineva nu te poate ajuta decit tu insuti.
Egoismul este un defect, pentru ca societatea in care traim abuzeaza de acest defect, iar pentru a nu fi calcat in picioare (vorba lui apache), esti fortat, sau mai bine spus nevoit ca si tu sa fii egoist sa poti suprafetui. prin urmare egoismul este un defect si nu o calitate.
Dupa parerea mea nu este o calitate! Stii cum se spune: "pune binele celuilalt inaintea binelui tau!"...
Da poti spune si asa.ca este o calitate.cateodata e bine sa fi egoist.deorece unii se gandesc doar la ei.si ar trebui sa faci si u la fel.dar cateodata este un defect.deorece daca am fi cu totii egosti nu am mai sti sa impartim nimic cu ceilalti
In unele cazuri este bine sa fii egoist dar nu exagerat si nu cu oricine
. Trebuie sa ai grija cum te comporti daca nu iti vei pierde prietenii
Nu e o calitate.Deoarece atunci cand esti egoist nu mai esti la fel de iubit si esti vazut cu alti ochi.
Da o calitate destul de proasta dan fine
eu zic ca mai bine sa fii egosit de cat sa te ia lumea peste picior
Tinda sa devina calitate in zilele noastre. de ce? daca dau cuiva ceva, sunt un om bun, sufletist, daca cer si eu nimeni nu are nimic de impartit.Plus ca totul e prea putin ca sa mai dai si altcuiva. Orice e de neajuns.
AvalohAlyn întreabă: