| Azazel_2358 a întrebat:

Egoismul, o calitate sau nu?

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare

232 răspunsuri:
| Ovilacul a răspuns:

Eu consider egoismul o calitate. Altruistii nu ajung prea bine in cele mai multe cazuri. Trebuie sa fie o balanta intre aceste doua trasaturi de caracter ale oamenilor. Egoismul dus la extrem e un defect care te afecteaza pe toate planurile dar si lipsa lui e tot un defect. O doza potrivita de egoism nu strica niciodata.

Răspuns utilizator avertizat
| ADMINISTRATOR_9531 a răspuns:

Nu e o calitate.

| MidnightLady a răspuns:

Calitate. Singura mea calitate.

| MrsPink a răspuns:

Nu e nici calitate nici defect adica face bine celui egoist dar nu face bine celuilaltlaughing dar as zice ca e un defect multi oameni fiing egoinsti isi pierd prieteniiwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O calitate nu, o necesitate da!

| TurnOn a răspuns:

Calitate si defect! depinde! calitate daca stai cu oameni care SUNT egoisti iar defect cand stay cu oameni care NU sunt egoisti!

| skillone a răspuns:

CALITATE... pentru ca daca nu esti egoist...te pot "calca unii in picioare"

| Ralucafergie a răspuns:

Cred ca egoismul e un mare defect

| EmaS a răspuns:

Egoismul este caracteristic pentru societatea noastra.Egoismul cauta folosul sau.Interesul material apare pe primul loc, lasand in urma pe cel spiritual.Din contra, eu zic ca trebuie sa avem o inima simtitoare sa fim receptivi la nevoile celor din jur.A fi altruist este o calitate.

| RфZaημtzα a răspuns:

Egoismul a devenit o calitate in ziua de azi.Egoistul ii face pe altii fericiti dar sunt fericiti dar sa zica, ca datorita lui.El se gandeste numai la el.Egoismul este o forma de viata ce nu are sfarsit.

| caractere a răspuns:

Nu stiu ce inseamna caltitate.

A primit 204 raspunsuri, citeste-le pe toate, e bine de stiut:
http://www.tpu.ro/stiinta-si-filosofie/egoismul-necesar-sau-nu/

| elasexygagica a răspuns:

O mare calitate.

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

Cred că Vizitiul a mai pus acestă întrebare. thinking
Eu o consider o calitate în limitele bunului simţ.
Uneori este peste măsură, iar alteori nu este necesar. Trebuie să ştii când e ok să fii egoist şi când nu, dar asta înseamnă că trebuie să te cunoşti pe tine. Ceea ce este cam improbabil.

P.S. In a selfish world, only the selfish succeed.

| Sorelina a răspuns:

Este o calitate fara de care nu poti sa te diferentiezi de ceilalti

| KazooForYou a răspuns:

Nu, nu este o calitate

| harciog a răspuns:

O calitate pina in momentul cind e folosit in exces pentru ca va deveni defect ca orice calitate de altfel.

| Sabrina25 a răspuns:

Depinde.Este daca nu se face exces de el

| danut a răspuns:

Egoismul este o calitate. NEGATIVA.

| xDoll a răspuns:

Depinde de situatiewinking
cand vine vb de fericirea ta da e bine sa fii egoist
dar cand vine vb de fericirea altuia si tu il poti ajuta nu e tocmai o calitate
deci in colcluzieee
egoismul poate fi o caltate (din pacate)
*ofteaza*

| LuS[z] a răspuns:

Nu e o calitate.E ceva te ajuta sa treci mai departe si mai distant prin lume.DAR O calitate nu este pentru ca o calitatea ar trebui sa te defineasca si sa fie un punct forte.Egoismul nu este asa.Te face rau si sa nu iti pese de ceilalti ceea ce nu e bine straight face

| Joanne a răspuns:

Nu este o calitate.
Puterea de a spune nu atunci cand trebuie, de a avea mereu grija de tine fara a-i rani pe ceilalti, acestea sunt calitati.
Cu toate ca, intr-o lume de egoisti... doar egoistii supravietuiesc...

| Laurik800 a răspuns:

Daca e in masura nu escesiva e buna. cu egoism nu ai prieteni dar nici fara nu poti trai

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa parerea mea, da. Daca nu esti egoist, atunci toti te vor fura. Nu cred ca trebuie sa spunem mereu doar "nu", dar nici doar "da". Am o colega, daca o intrebai "Imi dai si mie un creion?" ea ti-l dadea, unii i-l dadeau inapoi, altii, mai nesimtiti, nu. De asta cred eu ca egoismul este o calitate.

| DianaScorpio a răspuns:

Depinde de situatie. Uneori e un defect enorm, alteori o calitate.

| metallica666 a răspuns:

Mai degraba e o trasatura morala...negativa
dar dupa mine, uneori poate chiar trebuie sa fim un pic egoisti (nu ma criticati, e doar parerea mea)

| babyanca a răspuns:

Nu este o calitate, daca esti sincer si ai curaj infrunti problemele cu fruntea sus happy, daca esti inimos te gandesti si la binele altcuiva.

| ღAnonimღ a răspuns:

In preajma unor persoane, care incearca sa te calce in picioare egoismul este una dintre cele mai mari calitati.
Dar cand ai in fata ta un prieten adevarat, egoismul e unul dintre cele mai mari defecte.

| Elena1996 a răspuns:

Prin egoism, in adevaratul sens al cuvantului nu se intelege o calitate, dar in anumite situatii este folositor.

| Edyward a răspuns:

Poti spune.DA.pe vremuri cu egoismul ajungeai de rasul curcilor.acuma,,nu mai esti la moda'' daca nu esti egoistwinking

Întrebări similare