*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare
Eu consider egoismul o calitate. Altruistii nu ajung prea bine in cele mai multe cazuri. Trebuie sa fie o balanta intre aceste doua trasaturi de caracter ale oamenilor. Egoismul dus la extrem e un defect care te afecteaza pe toate planurile dar si lipsa lui e tot un defect. O doza potrivita de egoism nu strica niciodata.
Nu e nici calitate nici defect adica face bine celui egoist dar nu face bine celuilalt dar as zice ca e un defect multi oameni fiing egoinsti isi pierd prietenii
Calitate si defect! depinde! calitate daca stai cu oameni care SUNT egoisti iar defect cand stay cu oameni care NU sunt egoisti!
Egoismul este caracteristic pentru societatea noastra.Egoismul cauta folosul sau.Interesul material apare pe primul loc, lasand in urma pe cel spiritual.Din contra, eu zic ca trebuie sa avem o inima simtitoare sa fim receptivi la nevoile celor din jur.A fi altruist este o calitate.
Egoismul a devenit o calitate in ziua de azi.Egoistul ii face pe altii fericiti dar sunt fericiti dar sa zica, ca datorita lui.El se gandeste numai la el.Egoismul este o forma de viata ce nu are sfarsit.
Nu stiu ce inseamna caltitate.
A primit 204 raspunsuri, citeste-le pe toate, e bine de stiut:
http://www.tpu.ro/stiinta-si-filosofie/egoismul-necesar-sau-nu/
Cred că Vizitiul a mai pus acestă întrebare.
Eu o consider o calitate în limitele bunului simţ.
Uneori este peste măsură, iar alteori nu este necesar. Trebuie să ştii când e ok să fii egoist şi când nu, dar asta înseamnă că trebuie să te cunoşti pe tine. Ceea ce este cam improbabil.
P.S. In a selfish world, only the selfish succeed.
O calitate pina in momentul cind e folosit in exces pentru ca va deveni defect ca orice calitate de altfel.
Depinde de situatie
cand vine vb de fericirea ta da e bine sa fii egoist
dar cand vine vb de fericirea altuia si tu il poti ajuta nu e tocmai o calitate
deci in colcluzieee
egoismul poate fi o caltate (din pacate)
*ofteaza*
Nu e o calitate.E ceva te ajuta sa treci mai departe si mai distant prin lume.DAR O calitate nu este pentru ca o calitatea ar trebui sa te defineasca si sa fie un punct forte.Egoismul nu este asa.Te face rau si sa nu iti pese de ceilalti ceea ce nu e bine
Nu este o calitate.
Puterea de a spune nu atunci cand trebuie, de a avea mereu grija de tine fara a-i rani pe ceilalti, acestea sunt calitati.
Cu toate ca, intr-o lume de egoisti... doar egoistii supravietuiesc...
Daca e in masura nu escesiva e buna. cu egoism nu ai prieteni dar nici fara nu poti trai
Dupa parerea mea, da. Daca nu esti egoist, atunci toti te vor fura. Nu cred ca trebuie sa spunem mereu doar "nu", dar nici doar "da". Am o colega, daca o intrebai "Imi dai si mie un creion?" ea ti-l dadea, unii i-l dadeau inapoi, altii, mai nesimtiti, nu. De asta cred eu ca egoismul este o calitate.
Mai degraba e o trasatura morala...negativa
dar dupa mine, uneori poate chiar trebuie sa fim un pic egoisti (nu ma criticati, e doar parerea mea)
Nu este o calitate, daca esti sincer si ai curaj infrunti problemele cu fruntea sus , daca esti inimos te gandesti si la binele altcuiva.
In preajma unor persoane, care incearca sa te calce in picioare egoismul este una dintre cele mai mari calitati.
Dar cand ai in fata ta un prieten adevarat, egoismul e unul dintre cele mai mari defecte.
Prin egoism, in adevaratul sens al cuvantului nu se intelege o calitate, dar in anumite situatii este folositor.
Poti spune.DA.pe vremuri cu egoismul ajungeai de rasul curcilor.acuma,,nu mai esti la moda'' daca nu esti egoist
AvalohAlyn întreabă: