| EmaS a întrebat:

Este nevoie de multa credinta pentru a fi ateu.Este evident ca e necesara mai multa credinta ca sa crezi ca fiintele umane au evoluat printr-o interactiune intamplatoare a moleculelor, decat sa crezi intr-un Creator.

Răspuns Câştigător
| dr0wn a răspuns:

Mda Ema draga dai citate si exemple dintr-o carte. Unde sunt doveziile.
Parca esti complet imuna la ceea ce se zice.Nu Exista Nici O Dovada.
Totusi tu insisti sa exemplifici din vastele tale cunostinte care provin din Biblie...o carte de fantezie fara absolut nici o dovada.

Chestia este ca voi sunteti atat de indoctrinati incat nici macar nu va intereseaza faptele/doveziile puse in fata voastra.

De asta daca o sa am copii o sa le explic "mariile religii and stuff" si cand au o varsta sa aleaga ce vor ei.

49 răspunsuri:
| EmaS explică:

Chelstone
Biblia ne prezinta pe acest Dumnezeu ca pe Creatorul nostru.Citeste te rog Psalmul 139.Este extraordinar de frumos.In limba ebraica cuvantul tradus prin tesut inseamna,, brodat,,. Adica suntem creati cu pricepere si arta.Cand Dumnezeu te-a modelat in pantecele mamei tale, El a tesut o broderie aleasa.Chiar daca altcineva nu te-a putut vedea, Dumnezeu a vazut fiecare detaliu din structura trupului tau.Asemeni unui tesator care brodeaza un model in mai multe culori,El ti-a intocmit venele,muschii,nervii, venele, fiecare cuta care te face sa fii unic si special.

| EmaS explică:

Pixxie00
Pai logic, trebuie mai multa credinta ca sa crezi ca din nimic a aparut totul.Este mai usor sa crezi ca exista un Creator care este atotputernic. si care a creat toate lucrurile.

| EmaS explică:

Tapeee
Si moleculele de unde exista? Cum au aparut?

| EmaS explică:

@chelsone
Toti intemeietorii de religii Budha, Confucius, Mahomed sunt oameni care au murit dar sunt intr-un mormant rece.Intemeietorul Crestinismului este Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu care a trait in trup, a murit si a inviat.El este la dreapta lui Dumnezeu.Este viu.Care are credibilitate? Un dumnezeu mort sau un Dumnezeu care a calcat boldul mortii?

| EmaS explică:

@chelstone

Allah înseamnă Dumnezeu în limba arabă. Termenul desemnează noțiunea de Dumnezeu atât pentru arabii musulmani, cât și pentru arabii creștini. El este însă cunoscut mai ales prin religia Islamică, care este religia majoritară a arabilor, fiind un derivat din al-ilah (dumnezeul), care sugerează unicitatea lui. Utilizarea implicită a articolului hotărât în Allah indică deci unitatea divină. În ciuda numelui diferit dat lui Dumnezeu, musulmanii consideră că Dumnezeul la care se închină este același cu Dumnezeul iudeo-creștin.

| EmaS explică:


Mihaidavidoglu1954
Ai dreptate daca am gasi o cale de mijloc,am impaca si capra si varza.Dar la mine, ori e alba, ori e neagra.Nu este loc de gri.

| EmaS explică:

@chelstone
Ei il recunosc pe Dumnezeu, dar nu il recunosc pe Domnul Isus ca Fiu de Dumnezeu pentru ca nu pot sa priceapa ca a fost conceput prin Duhul Sfant.

HepHap
| HepHap a răspuns:

Ma tot intreb care este exact scara pe care se masoara credinta. Tot am vazut ca o invoca lumea...

HepHap
| HepHap a răspuns:

Zenithf prietene, nu sunt un cine stie ce avocat al evolutiei speciilor, dar imi place corectitudinea. Am auzit atatea misquotations referitoare la Darwin ca mai nou trebuie sa intreb. De unde ai luat afirmatia asta?
"Si in final, Darwin chiar recunoaste ca nu are cum sustine teoria sa". Nu contest ca nu e adevarata, vreau doar sa o confirmam.

HepHap
| HepHap a răspuns:

@AndrogynBeauty

Azi ma mananca rau. Nu m-am apucat sa iau la puricat lista aia, dar cel putin jumate din ea stiu ca nu e verificata de surse reale. Descopera.org sau autori precum Acharya S nu sunt surse credibile. Sunt si lucruri adevarate prin ce ai scris tu, la krishna, dar si multa beletristica.

HepHap
| HepHap a răspuns:

@AndrogynBeauty

Marturisesc ca nu m-au putut convinge opiniile tale referitoare la Horus. Sunt anumite neclaritati in ce priveste sincronizarea calendarelor si unele informatii aparent anacronice. Asa ca am scris un mail baietilor de la British Museum. Mi-a raspuns astazi Charles Hoare, muzeograf la British. Raspunsul este nu, nu au nicio dovada, ba mai mult, considera toata povestea o farsa.

HepHap
| HepHap a răspuns:

Nu, love, asta:

Charles Hoare (Database Manager)
Paul Hamlyn Library
British Museum, Great Russell Street
London WC1B 3DG
020 7323 8381 choare@britishmuseum.org

HepHap
| HepHap a răspuns:

Mesajul meu:

Hello,

I have just a short question, I hope I won't take to much of your time. Is it true or is it just a hoax that the British Museum has documents testifying the fact that Horus and Jesus share biographical similarities? Such as the fact that Horus was born on the 25th December, was baptized by an alleged Anap when he was 30 years old etc. I find all these hard to believe, but still i need to verify them. Maybe you can help me. A simple no or yes would be sufficient, although the details would be clearly interesting. Thank you.

Best wishes,
X

Al lui:

Dear X

"Horus" is not an historical person he is a mythological figure found in ancient Egypt religion. The ancient Egyptians did not baptize, this is a Christian practice. It's probably just a hoax.


Yours sincerely

HepHap
| HepHap a răspuns:

@AndrogynBeauty

Scuze, nu stiam ca vorbim de o teorie a conspiratiei. Datele exprimate de tine erau atat de clare (zile si luni, nume de persoane), incat nici nu mi-am pus problema ca ar fi vorba de interpretari. Ma retrag atunci, de obicei in genul asta de discutii nu reusesc sa am un dialog sanatos, pentru ca sunt extraordinar de sceptic.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Să dea dracii dacă ştiam aşa ceva! Fundă?

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Lemonshu,
Să vezi ce bătaie iei de la God pentru că vrei să curveşti! Pardon, preacurveşti. PREA!

| Alphawolf a răspuns:

Credinta ateului are baze rationale si realistice.
De ce as crede intr-un creator? Sunt dovezi sau argumente? Golurile cunoasterii, pentru mine, nu sunt argumente.
Nu exclud de tot un creator, dar acel creator nu are nici cea mai mica asemanare cu cel biblic.

| Alphawolf a răspuns:

@AndrogynBeauty, nu-i intereseaza pe crestini informatiile pe care le-ai prezentat, nici nu cred ca pot face legatura. Ei au Biblia, iar acolo spune clar ca Dumnezeu exista, este viu, este bun, ne iubeste...ne iubeste, ne iar iubeste. Alceva nu-i intereseaza. Tot ce compromite cuvantul biblic sunt minciuni, aberatii si comploturi.

| MMihai a răspuns:

Ema, iubire, tu vezi lucrurile fie în alb, fie în negru, în condițiile în care, în realitate, sunt și foarte multe nuanțe de gri.
Nimeni nu poate sune că teoria /teoriile evoluționistă/ evoluționiste actuală /actuale, nu poate/nu pot fi îmbunătățită / îmbunătățite.
De ce nu am putea accepta, o combinație creaționism-evoluționism?
O explicație creaționist -evoluționistă, și de aici o teorie care îmbină atât ipoteze creaționiste cât și evoluționiste, consider că este cu mult mai probabilă și mai plauzibilă, și ce aici cu o probabilitate de a fi corectă, mult superioară.

Deci iubire, mai sunt și gri-uri, în afară de alb și negră.

| AndrogynBeauty a răspuns:

Dacă există un Creator (nu neg că ar putea fi) cu siguranţă nu are nevoie de mascarada numită religie (slujbe, pomeni, botezuri, ofrande, jertfe), indiferent din ce lume vine ea (arabă, creştină, hindu, amerindiană etc). De fapt, eu cred că legătura cu Dumnezeu trebuie total delimitată de orice practici sectante, dacă această legătură există, ea este între sufletul tău şi această forţă creatoare, şi n-are nicio treabă cu popa, cu ayatollahul sau preotul yoghin. Ăştia-s doar nişte impostori, într-o măsură mai mare sau mai mică care vor să-ţi vândă o poveste. Îţi recomand "Filantropica": "mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană!".

| AndrogynBeauty a răspuns:

Hai să fim puţin metodici. Spune Ema: "Toti intemeietorii de religii Budha, Confucius, Mahomed sunt oameni care au murit dar sunt intr-un mormant rece.Intemeietorul Crestinismului este Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu care a trait in trup, a murit si a inviat.[...] Care are credibilitate? Un dumnezeu mort sau un Dumnezeu care a calcat boldul mortii?"

Horus, Dumnezeul-Soare al Egiptului, s-a născut pe 25 decembrie (cu trei milenii înainte de Christos) din fecioara Isis Maria. Naşterea sa a fost marcată de apariţia unei stele la est, călăuză pentru trei regi porniţi în a proslăvi naşterea zeului mântuitor Horus. La 12 ani era un binecunoscut învăţător, la 30 de ani a fost botezat de către Anap, o figură celebră a acelor timpuri, apoi Horus şi-a început pelerinajul de mântuire şi învăţare. Călătorea întotdeauna alături de 12 discipoli făcând miracole (vindecări ale celor bolnavi, mers pe apă). El era cunoscut prin alte denumiri şi ca "Fiul Ales al lui Dumnezeu", "Bunul Păstor", "Mielul Domnului" etc. După ce a fost trădat de către Typhon, Horus a fost crucificat, îngropat timp de trei zile şi apoi a revenit miraculos la viaţă.

Attis din Phrygia, s-a născut din fecioara Nana pe 25 decembrie. A fost crucificat, pus în mormânt, dar a revenit la viaţă după exact 3 zile.

Krishna (India) s-a născut din fecioara Devaki, venirea sa pe lume fiind anunţată de răsăritul unei stele la est. A înfăptuit miracole cu discipolii săi şi a înviat după moarte.

Dionisos (Grecia) s-a născut din fecioară pe 25 decembrie. Era un învăţător care călătorea înfăptuind miracole, cum ar fi transformarea apei în vin. Era denumit "Regele Regilor", "Unicul Fiu zămislit de Dumnezeu", "Alfa şi Omega" etc. Şi el a reînviat după moarte.

Mithra (Persia) s-a născut din fecioară pe 25 decembrie. Călătoare cu 12 discipoli alături înfăptuind miracole. După moarte, a fost îngropat, iar după 3 zile a înviat. Era denumit "Adevărul", "Lumina" etc. Ziua de adorare a acestui zeu antic era duminica.

Alţi mântuitori cunoscuţi care au foarte multe în comun cu Iisus, s-au născut din fecioare, în preajma zilei de 25 decembrie (trei zile după solstiţiul de iarnă), au înviat din morţi şi au călătorit înfăptuind miracole: Chrishna din Hindostan, Budha Sakia din India, Odin al Scandinaviei, Indra din Tibet, Thammuz din Siria, Cadmus din Grecia, Adonis, fiul fecioarei Io, Grecia, Prometheus din Caucaz etc etc.

De fapt, Iisus este doar cel mai nou dintr-o suită de zei cu aproape aceleaşi caracteristici. Nu mi se pare ăsta un motiv care l-ar face mai credibil. Din contră, mi se pare un plagiat al religiei egiptene.

| AndrogynBeauty a răspuns:

@HepHap: la beletristică putem încadra lejer şi Biblia. Iar din punctul de vedere al surselor, cel puţin în cazul lui Horus, lucrurile sunt evidente - există nenumărate izvoare arheologice (scrieri şi inscripţii antice), inclusiv la British Museum, ca să nu mai spunem de cele din Cairo.

| AndrogynBeauty a răspuns:

HepHap, admirabil efortul depus prin chestionarea unui angajat de la British Museum, dar cele scrise de mine au mult mai multă documentaţie în spate. Şi oricum, punând întrebarea unui angajat de la BM e ca şi cum ai întreba la Pentagon dacă există OZN-uri. Poţi să ai norocul să dai peste unul care nu vrea să ascundă lucrurile, dar e puţin probabil să ai norocul ăsta. În mod normal vei da peste o persoană care-ţi va spune răspicat că nu există aşa ceva, sunt doar invenţiile ziariştilor în căutare de senzaţional.
Ok, să revenim. Sursele mele sunt:
- Tom Harpur - "Pagan Christ" (după informaţii furnizate de trei egiptologi cunoscuţi - dar sigur, controversaţi datorită interpretărilor făcute - Godfrey Higgins (1771-1834), Gerald Massey (1828-1907) şi Alvin Boyd Kuhn (1880-1963).
- interpretările (acceptate, mă mir că tipul de la BM n-a pomenit nimic de treaba asta) obiectelor găsite la Templul Luxor, construit de Amenhotep al treilea (a 8-a dinastie, după anul 1700 î.e.n.)
- James George Frazer - "A Study in Magic and Religion" (Oxford University Press, (1998))

Sigur că istoria e interpretabilă şi relativ uşor de măsluit deci nici eu, probabil nici tu, nu putem băga mâna-n foc pentru aceste informaţii. Cert este că multe lucruri sunt neclare şi de aceea nicio variantă nu trebuie tratată cu superficialitate sau ignorată (ca fiind pro sau contra părerilor "sănătoase", majoritare).

Off-topic: ce naiba se întâmplă cu situl ăsta?! E din ce în ce mai greu de postat ceva din cauza problemelor tehnice. Primesc "Error 102 (net::ERR_CONNECTION_REFUSED): Unknown error."

| chelstone a răspuns:

Eu nu sustin in totalitate faptul ca nu ar exista un creator, insa de unde stim care este acel creator? Zeii egipteni sau greci?, alah sau dumnezeu? Budha sau zei din america latina?

| chelstone a răspuns:

''Biblia ne prezinta pe acest Dumnezeu ca pe Creatorul nostru.Citeste te rog Psalmul 139.Este extraordinar de frumos.In limba ebraica cuvantul tradus prin tesut inseamna,, brodat,,. Adica suntem creati cu pricepere si arta.Cand Dumnezeu te-a modelat in pantecele mamei tale, El a tesut o broderie aleasa.Chiar daca altcineva nu te-a putut vedea, Dumnezeu a vazut fiecare detaliu din structura trupului tau.Asemeni unui tesator care brodeaza un model in mai multe culori,El ti-a intocmit venele,muschii,nervii, venele, fiecare cuta care te face sa fii unic si special.''

Hai ca deja fabulezi grav, procesele nasterii sunt intelese de medici, de la prima faza a insamantarii pana la nasterea propriu-zisa.
Parca-l vad pe dumnezeu cum munceste el sa faca pe unii acum in pantecele lu ma-sa, iar pe de alta parte sa cu un caiet in mana si-i taie pe altii de pe lista...

| chelstone a răspuns:

Ema, moleculele nu sunt cele mai mici particule din univers, poate ai auzit de atom, acesta este indivizibil.
Structura atomului

În chimie şi fizică, atomul (în limba greacă aτομος înseamnă "indivizibil") este cea mai mică particulă posibilă care încă mai păstrează proprietăţile chimice ale unui element (chimic). Dacă, iniţial, cuvântul atom însemna cea mai mică particulă indivizibilă, mai târziu, după ce termenul a căpătat o semnificaţie precisă în ştiinţă, atomii au fost găsiţi a fi divizibili şi compuşi din particule şi mai mici, subatomice.
Cei mai mulţi atomi sunt compuşi din trei tipuri de particule subatomice care guvernează proprietăţile lor externe:
electronii, care au o sarcină electrică negativă şi sunt cele mai puţin masive particule subatomice;
protonii, care au o sarcină electrică pozitivă şi sunt de aproape 1836 ori mai masive decât electronii;
neutronii, care nu au sarcină electrică şi care sunt de aproximativ 1839 ori mai masivi decât electronii.
Protonii şi neutronii creează un nucleu atomic dens şi masiv, ei fiind numiţi şi nucleoni. Electronii formează un larg nor electronic ce înconjoară nucleul.

Citeste si:
Modelul atomic Thomson
Modelul atomic Rutherford
Modelul atomic Bohr
Modelul atomic Bohr-Sommerfeld

Nu stiu daca ai auzit de aceste modele, dar in mod normal se fac la scoala in calsele 9-12

| chelstone a răspuns:

Ema, alah nu e o entitate moarta, iar faptul ca mahomed a murit, da un plus de credibilitate religiei.

| chelstone a răspuns:

''În ciuda numelui diferit dat lui Dumnezeu, musulmanii consideră că Dumnezeul la care se închină este același cu Dumnezeul iudeo-creștin.''

Hai lasa aberatiile, musulmanii nu se inchina la alah care are un fiu iisus

| chelstone a răspuns:

''Ei il recunosc pe Dumnezeu, dar nu il recunosc pe Domnul Isus ca Fiu de Dumnezeu pentru ca nu pot sa priceapa ca a fost conceput prin Duhul Sfant.''

Nu ca aberezi in continuare, ti-am mai spus ca dumezeu nu este egal alah, musulmanii au alte povesti fata de crestini, citeste din coran si-ai sa vezi, la ei alah n-a facut lumea in 6 zile, etc