| Mădă0611 a întrebat:

Exista atei care cred in existenta sufletului, a iubirii, a binelui si raului? Daca da, cum e posibil? big grin

Nu mutati intrebarea, nu e religioasa, ci filosofica.

82 răspunsuri:
| PersonajFictiv a răspuns:

Deci ei cred in existenta sufletului dar nu cred in existenta lui Dumnezeu.
Pot sa creada doar in existenta sufletului dar cand vine vorba de Dumnezeu sa spuna "Nu exista,sufletul s-a format din big bang" sau "Sufletele noastre mereu au existat, Dumnezeu nu exista" si alte zeci, sute sau mii de credinte, exlicatii diferite cand vine vorba de suflet si de Dumnezeu.
Deci, cam asa e posibil.

| RAY a răspuns:

Jay1 greci antici aveau o religie,care se ocupa doar cu viata de apoi,cultul morti,era inclusiv o poarta spre taramul morti, unde era HADES, cultul morti avea sa influenteze crestinismul, credinta in viata de apoi, salvarea prin credinta, raiul si iadul in fapt si in biblie apare HADES

| Nemessys a răspuns:

1. nu
2. da
3. da si da.
Pentru ca noi nu credem in exista unei divinitati. Iubirea o intalnim (vorbind de iubire sincera). Binele si raul la fel. De ce sa nu cred in ele? Alea nu au nicio legatura cu religia.

| Jay1 a răspuns:

Da RAY-Religia grecilor antici este impresionabila, plina de taine si colorituri specifice.

| relian a răspuns (pentru RAY):

Asata este doara parerea ta, dar este gresita.Mai gandeste nitel, apoi mai da o parere. Daca nu ai emotii nici sa faci sex probabil nu ai simti nevoia, deci ai disparea in secunda 2 ca specie laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce zici tu este doar dualism, lumea asta este dualistã din toate punctele de vedere bine, rau/ masculin, feminin/ cald, rece /soare, lunã/ pãmânt, apa etc etc sufletul Nu este nimic altceva decât unirea dintre doua polaritati opuse, dar complementare.

| RAY a răspuns (pentru relian):

Man dorinta sexuala nu are legătura cu iubirea

| Mclaren12 a răspuns (pentru Superior):

Ba nu, "Dumnezeu" nu inseamna fiinta superioara. Acesta este doar numele pe care românii i l-au dat zeului evreiesc. Nu exista alta "fiinta superioara" careia romanii sa-i fi dat numele de "Dumnezeu". In engleza "god" inseamna "Zeu" dar la crestini inseamna si "Dumnezeu", adica zeul lor evreiesc, dar de vreme ce incercai sa fii obiectiv, n-o sa ne referim doar la Yehova care este un singur zeu printre multi altii. Termenul "god" inseamna "fiinta suprema", asa cum zice un dictionar etimologic. Din etimologia greceasca, termenul "Demon" descria o ființă superioara, ghid, putere divina, dar mai prejoasa decat "god" (fiinta suprema), desi in culturile pagane Zeu si Demon este cam acelasi lucru.

https://www.etymonline.com/word/demon#etymonline_v_5575

Observa in linkul articolul de mai sus modul mizerabil prin care evreii cu crestinismul au calomniat si inversat adevaratul sens al termenului "Demon", transformandu-i in monstri in traditia crestina cand in realitate ei erau adevaratii Zei pagani (egipteni, sumerieni, nordici, greci, vedici etc.)
Si mai zici ca crestinii nu sunt spalati pe creier si nu traiesc in minciuni.

| relian a răspuns (pentru RAY):

Serios? Deci dorimta sexuala nu este si aia o emotie, un sentiment? Intersant ce spui tu. Daca tu spui ca asa ar fi o fi, dar eu sunt de alta parere.

| Mădă0611 explică (pentru NOname):

Nu trebuie' sa te impiedice sa faci sau sa simti ceva, trebuie' sa fii de acord ca daca totul e subiectiv/relativ, nu exista in afara mintii. Nihilismul nu e ceva rau, si nihilistul nu e antisocial, depresiv sau nu stiu cum.

Eu am analizat lumea atat de profund incat ma gandesc "sunt atomi doar", dar am o gramada de flori, imi iubesc pufulicii mai mult decat vreun om, ma supara oamenii, dar inteleg ca nu exista suflet sau liber arbitru, deci in locul lor as fi facut exact la fel, si la concluzia asta am ajuns cand am devenit nihilista, fara sa imi dau seama ce e. Cand au auzit prima data cuvantul, eram "gah! oameni rai", apoi am bagat de seama ca ateismul documentat e nihilism.

| Mădă0611 explică (pentru Nemessys):

Au. Religia ofera raspunsuri puerile, ignorante, in lipsa ei le cauti pe cele adevarate, sau le cauti, asa ca descoperi ca bine-rau e doar perceptie subiectiva si relativa. Daca renunti la tine pentru cineva, e bine sau rau?

| Mădă0611 explică (pentru Violleta2022):

Ai terminat de cantat la masa aia? Du-te la alta si nu ma mai deranja daca nu ai ceva folositor de zis. wave

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mădă0611):

Oare nu te doare prostia si aroganta?
Ca asa te aud urland laughing

| Mădă0611 explică (pentru Nilsson):

Nu. laughing Pentru ca as citi degeaba. Am explicat mai sus de ce doar parerile ateilor ma intereseaza. Teistii la alte intrebari, daca or mai fi.

| Nilsson a răspuns (pentru Mădă0611):

Totusi o parere din exterior poate fi mai buna decat cele pe care le-ai primit pana acum.
Ai pus o intrebare foarte buna, si care e raspunsul pana la urma, cum e posibil sa fii ateu si sa crezi in cele enumerate? Vad ca n-ai dat funda deci competitia e deschisa happy
Hai, stiu ca vrei sa afli ce cred, ma mananca buricul degetelor sa scriu happy

| Mădă0611 explică (pentru Nilsson):

Nu dau funda de obicei la intrebarile de genul, da TPU ca nu imi verific e-mail-ul sa-i spun sa isi vada de treaba.

Repet, ma intereseaza doar parerile ateilor.

| Endoryus a răspuns:

Daca zic "nu" la toate, mai are rost sa continui? laughing Vad ca ai zis "daca da".

| Endoryus a răspuns (pentru Violleta2022):

"Oare nu te doare prostia si aroganta?" Ce haios e sa vezi ca hotul striga hotul.

| Endoryus a răspuns:

De ce e asa comun expiratelor sa dea repede ignore cand nu esti de acord cu ele? Gen Donna. Sau pustoaicele de 20 de ani rolling on the floor.

| Mădă0611 explică (pentru Endoryus):

Poti sa zici cum te-ai prins. tongue

| Mădă0611 explică (pentru Endoryus):

Si mie mi-a dat ignore. Nici n-am observat ca a raspuns pana nu i-ai raspuns tu.