| MajorAsshole a întrebat:

Pentru cei care cred in Dumnezeu (eu unul NU cred):

Dumnezeu e nemuritor, da? El cica nu a avut inceput si nu are nici sfarsit, nu? Bun.
Cum se face ca in majoritatea icoanelor cu Dumnezeu si Iisus, Dumnezeu e desenat ca un om batran?

Răspuns Câştigător
| TorenT a răspuns:

Batranetea reflecta intelepciune.

64 răspunsuri:
| ellalove a răspuns:

Scuza`ma ca te intreb dar esti de alta religie de nu crezi in Dumnezeu? Dumnezeu este cu tinee la tot pasul si vrei sa spui ca toate intamplarile si toate lucrurile bune si rele nu se intampla datorita lui Dumnezeu? Poate ai motivele tale dar tot nu as intelege de ce nu crezi in Dumnezeu, si nu mi`o lua in nume de rau dar asta ar putea sa coste multwinkingIntr`adevar este o intrebare buna, dar nu iti raspund pentru ca nu stiu! Poate o sa stergi raspunsu mheu sau ceva dar nu am putut sa tac cand am auzit ca nu crezi in Dumnezeuwinking si sa stii ca nu sunt vreo credincioasa sau ceva dar asa ceva eu una zic ca e innaceptabilwinking

| Alinutaaaalina a răspuns:

Eu sunt penticostala si nu cred in icoanelaughing))Uffff! Deci poti deduce de aici!

Răspuns utilizator avertizat
| Joliefemme a răspuns:

Pentru ca oamenii batrani sunt intelepti, buni, protectori, blanzi, rabdatori, iubitori etc.cum este considerat si d-zeu...si gandeste-te si tu logic... Ar fi culmea sa il picteze(nu deseneze!) ca pe un pusti de 17 ani!

| Here4u a răspuns:

D-zeu nu este desenat in nicio icoana...

| LolNope a răspuns:

Eu cred ca, Dumnezeu este aratat asa deoarece un om batran este considerat si impune respect.
Este pentru autosugestie, deoarece nimeni nu L-a vazut vreodata pe Dumnezeu.

| Gabriel892 a răspuns:

Si cum ai vrea sa arate, ca un copil odata ce exista de inaintea timpului? Batranetea este deseori asociata cu intelepciunea, nu este logic sa il interpretam ca pe cineva batran?

| Damon_8513 a răspuns:

Eu nu imi amintesc sa fi vazut o icoana in care e desenat, pictat Dumnezeu. In icoane apare doar IIsus, Fecioara Maria si alti sfinti. Daca vrei intrebarea este de ce Iisus pare batran?

Raspunsul este urmatorul. Desenele sunt facute dupa infatisarea lui pe care au cunoscut-o cand a venit pe pamant. El cand a venit pe pamant el era om si de aceea imbatranea.

| Andrei233 a răspuns:

Dumnezeu este sintagma prin care se face referire la divinitate.El insusi este divinitatea suprema. Apropo,Dumnezeu nu apare in icoane.Tu il confunzi cu Iisus.Dar,daca te referi la Dumnezeu Fiul,conform celor mai multor culte crestine, una dintre cele trei Persoane ale Sfintei Treimi, alaturi de Tatal si de Sfantul Duh. Dumnezeu Fiul este nascut din Dumnezeu Tatal mai inainte de timp si intrupat ca om, in timp, din Fecioara Maria. Dumnezeu Tatal nu este un batranel cu un ciomag cu care ii pedepseste pe toti rau voitorii, asa cum multi il considera, ci un spirit conform Bibliei. Sper ca te-am lamurit. happy

| Andrei233 a răspuns:

Aloo! Dumnezeu este un DUH, nu un batranel, nu un pusti...un Duh!

| ColaCola a răspuns:

Auzi,tu chiar crezi ca cineva in primul rand l-a vazut pe Dumnezeu? Nu! Nimeni nu l-a vazut deci clar nu au de unde sa stie cum arata.Normal in religia Crestin-Ortodoxa nici nu ar trebui sa crezi in "chip cioplit"si de aceea nu am inteles de ce ne inchinam la Icoane. Oricum, Dumnezeu EXISTA! Pentru asta vei ajunge in fundul Iadului.Necredinta in Dumnezeu este sigurul pacat care nu se iarta NICIODATA! Ai grija ce vorbesti si ce gandesti si cred ca ti-ar folosi niste "vizite"la biserica.

| ioana100 a răspuns:

Vrei sa ne convingi sa nu credem si noi? faci un pacat mare,totul depinde de cum au fost si parintii tai,eu una cred in Dumnezeu,avem foarte multe motive sa credem acest lucru,am avut si inca avem o multime de dovezi,minuni facut de mantuitor si alti sfinti/oameni de rand,cum se face ca unii oameni au vazut-o pe Fecioara Maria sau ingerul pazitor? eu cred din tot sufletul, as mintii daca as spune ca nu am avut vreo indoiala cand eram mai mica dar acum sunt convinsa ca exista si ne vegheaza pasii.Ti-as da un sfat sa renunti la aceasta idee, tie o sa-ti para mai tarziu dupa ce o sa ai nevoie de ajutorul Lui(dupa moarte)!

| iamy a răspuns:

Dumnezeu NU POATE FI NICI DESENAT SI NICI PICTAT! El exista, dar nu exista nimeni care sa-l fi vazut vreodata.Crezi sau nu...e tot ce conteaza!

| WoaDmulL a răspuns:

Ba ma lasati cu toate prostiile daca nu crede nu crede nici eu nu cred lasati baiatul in pace incepeti cu toate cacaturile

| SnowBella a răspuns:

NU exista icoane cu Dumnezeu, doar cu Iisus. N`ai sa gasesti in biserici, sau in alte locuri de acest gen, icoane cu Dumnezeu. El este un duh, nu o persoana, si nu s`a aratat niciodata oamenilor. Documenteaza`te inainte sa pui o astfel de intrebare.

| paty00 a răspuns:

Banuiesc ca este desenat ca un om batran pentru ca imaginea lui sa le inspire credinciosilor despre el ca este intelept si pentru a-i face pe cei de toate varstele sa aiba incredere. (E doar o banuiala)

| alinutzy19 a răspuns:

Daca toate lucrurile s-ar stii viata nu ar mai fi un mister asa ca schimba-ti parerea despre dumnezeu decat in lumea ceaalalta sa ai parte de chin vesnic

| Jibo a răspuns:

Bine zice Delyutsa.Nu Dumnezeu apare in icoane, ci Iisus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tocmai am raspuns la o intrebare mai devreme si se potriveste cu asta laughing Era despre intelepciunea nativa!
Pai cica suntem mai limitati ca EL si de aceea nu putem avea o imagine clara asupra divinitatii, in schimb desenam oameni batrani pe icoane pentru ca ei semnifica intelepciunea si nu neaparat "how cool is God on that wall!"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum se face ca intrebi si te interesezi de cineva inexistent pentru tine? esti nebun? sau ce?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Major,...Dumnezeu este un duh SFINT, tu L-ai vazut vreodata pe Dumnezeu? Sau poate sa spuna cineva ca L-a vazut pe Dumnezeu(tatal)?
Numai bine.

| MishikiCrisy a răspuns:

Pentru ca el e cel mai batran dintre toti, daca nu are sfarit si inceput, logic nu? Asta a zis si cel mai intelept om care a existat vreodata si asta am zis si eu inainte sa vad raspunsul lui. fundita?laughing

| Incarcare a răspuns:

Deoarece NIMENI nu stie cum arata Dumnezeu, dar se stie ca exista deoarece Iisus a fost pe pamant. Oamenii asa si-l imagineaza pe Dumnezeu. O funda?

| fsorin96 a răspuns:

Ma faci sa rad ( cu pofta chiar). Exista icoane cu Dumnezeu? Dumnezeu nu e reprezentat in icoane de Iisus Hristos?

| denysyk a răspuns:

Pai el a ajuns la o varsta si de acolo in coace nu mai imbatraneste

| Naze a răspuns:

Deoarece nu putea sal desene de 14 ani nah...l-a desenat asa deoarece pare mai intelept

| dumitracheboom a răspuns:

Iti spun eu de ce. pentru ca Dumnezeu poate sa aiba ori ce chip vrea el poate deveni un sarpe un leu un tigru poate chiar ca un politist big grin si frate tu esti satanist saud e alta religie

| johnduca a răspuns:

Majorasshole e antihristul