| Parintele a întrebat:

Raspunde d-zeu rugaciunilor?

Răspuns Câştigător
| edoru a răspuns:

Dar rugăciunile noastre merg cu adevărat spre Dumnezeu pentru ca el să poată răspunde?

77 răspunsuri:
| Linda a răspuns:

De exemplu eu acum ma rog sa-si gaseasca loc de munca o prietena care a terminat facultatea de asistenta sociala, are sub 1, 50 inaltime si sub 40 de kg. Miniona adica. Posibil sunt cel putin 200 de persoane cu pregatire similara care cauta loc de munca in orasul nostru. (Oradea). Va tin la curent cu raspunsul.

| Mamamare a răspuns:

Da, El raspunde. Daca tu spui acele rugaciuni cu sufletul curat. Daca tu spui acum rugaciuni, si pe urma spui ceva rau, sau ceva de rau despre cineva, atunci deajaba te-ai rugat! Si pentru a-ti se inplini dorintele, trebuie sa mergi si la Biserica.Parerea mea.

| Parintele explică:

Linda, si daca amica ta primeste postul cum iti poti da seama daca a fost voia lui d-zeu? Si daca nu-l primeste inseamna ca d-zeu e rau?

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Da, raspunde la rugaciunile noastre, chiar daca nu imediat. Dumnezeu intarzie, dar nu uita. Nu trebuie insa sa cerem stupiditati. In acest caz, acea asa zisa rugaciune, desigur ca nu va fi ascultata si nici nu va primi un raspuns. Vom primi in schimb altceva, un raspuns care este mai bun pentru noi. Cu timpul, ni se va dezvalui in viata si motivul, si ni se va da sansa de a intelege de ce. Intotdeauna vom ajunge la concluzia ca acea calea aleasa de catre Dumnezeu este mai buna decat aceea care ne domina mintea la o varsta sau alta a vietii noastre. Cand rugaciunea este justificata si cerinta placuta Lui, trebuie facuta cu multa incredere si tarie, cu acea credinta la fel de mare ca si bobul de mustar. Sa fim convinsi ca am si primit deja ceea ce cerem inca. Indeplinirea unei astfel de rugaciuni facuta cu atata putere, face parte din minunile vietii noastre de zi cu zi, care ne inconjoara, si pe care nu intotdeauna le vedem.

| danut a răspuns:

Si da si nu. Dumnezeu raspunde nu in functie de cerinta noastra ci de CREDINTA noastra, dar El mai raspunde si in functie de planurile Sale fata de noi dar si fata de omenire. Si mai exista o conditionare, raportul nostru cu El, ascultarea noastra in functie de cerintele Sale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciodata nu vorbeste unor muritori ca noi, asa ca nu raspunde!
Asta a fost primul inteles al cuvantului,, raspunde``, acum poate raspunde la cererile noastre, dar cum facem sa i le trimitem, stim o adresa, un mail?
Gata, acum serios! Da, eu cred ca ne raspunde cu aceeasi mondea, adica nu poti sa stai pe pat, beat, iti lipseste o sticla de bere si zici:-Ia sa fac o rugaciune, poate imi mai da Dumnezeu una! sau: - Roaga-te la Dumnezeu sa iti dea ce vei, chestii din astea...

Dumnezeu rapsunde doar celor care se roaga din inima, fara sa aiba ca scop ceva, pur si simplu ii recunosc autoritatea si ii sunt,, supusi``.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai cred ca dalaughing Parinte, din moment ce ti-a iesit 190 la testul de inteligenta, normal ca a raspuns rugaciunii tale; aceea de a ajunge un geniulaughing Mai tare ca Einsteinlaughing

April
| April a răspuns:

Marturisesc ca ma rog foarte rar.Nu consider obisnuitele si stereotipele incantatii de seara sau de dimineata, spuse la necaz sau la bucurie drept rugaciuni, desi pot ajuta ca o speranta sau alinare.Rugaciunea, pentru mine inseamna aspiratie fara cuvinte in linistea cea mai deplina a sufletului spre o implinire a unei sperante despre care in subconstient stiu sigur ca se poate implini.Doar credinta da putere rugaciunii."Cred, Doamne, ajuta necredintei mele". Ajuta-ma sa-mi inving indoiala ca-mi vei asculta rugaciunea.Credinta este cheia raspunsului divin la rugaciunile noastre.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sper sa ne raspunda

| bisnitarpunctcom a răspuns:

50% sa raspunda 50% sa nu raspunda si daca ma rog la cainele meu e posibil sa imi indeplineasca ruga in aceleasi proportiismug luv ure work parintele!

| Eron a răspuns:

Da, insa nu poate cum cerem noi.Noi spunem.Doamne, maine ajuta-ma sa castig multi bani si o sa ajut foarte multi saraci.Insa poate ca nu asta este voia Lui. Poate ca El stie ca tu daca vei castiga multi bani nu vei ajuta nici un sarac sau nevoias si nu te vei indura de banii aceia si ii vei pastra pentru a-ti satisface lacomia(poate inceputa chiar atunci). Insa la rugaciunile sincere 100% si dupa voia Lui, Dumnezeu raspunde. Poate ca mai intarziat, pentru a-ti testa credinta sau poate ca imediat.Numai El stie ce este de facut. Unii se pot supara spunand:dar eu am cerut asta si nu am primit.Si am fost sincer.Insa Dumnezeu stie mai bine ce se poate intampla si daca nu cumva o sa-ti aduca necazuri si nu beneficii.
Ce este cu tine de ai pus tu, un ateu inflacarat, o asemenea intrebare?
Vad ca iti place sa provoci oamenii.Si ai face bine sa iti schimbi utilizatorul, ca mai esti si ipocrit. Cel putin pentru cei de pe TPU.Ai vazut si tu cati ti-au spus sa le spui tu, ca doar esti parinte.Pe mine chiar ma enerveaza oamenii astia. Poate asculti si tu de sfatul unuia care mai spera sa ti se intample o minune si sa crezi si tu in dragostea uimitoare a lui Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orice faci in ziua de azi pui pe seama lui Dumnezeu, pentru ca inaintea oricarui lucru pe cere-l incepi (iti) spui Doamne -ajuta.In momentul in care obti slujba mult dorita sau o nota mare la un examen nu sti sa te bucuri de acel moment si nu-ti poate trece prin minte ca tu ca individ ai forta necesara sa depasesti unele obstacole fara ajutor divin. E un fel de bun simt al fiecaruia, dupa ce castigi ceva sau muncesti pentru acel lucru nu poti sa-ti asumi victoria.
Si mai sunt cateva expresii care se refera la acest lucru"tu nu ai nici un dumnezeu"-adica nu poti duce nimic pana la capat, nu esti bun de nimic, esti nefolositor.Bisericile s-au agatat imediat de rugaciuni profitand de perseverenta enoriasilor care-si rezolva problemele singuri si apoi se gandesc ca fara Dz. nu ar fi nimic.
E greu sa-i spui cuiva ca s-a rugat la pereti pana acum, si un puscarias acuzat pe nedrept dupa 50 de ani de detentie nu va accepta adevarul chiar daca el nu a comis acea crima.
P. S. de ce nu-l lasati pe Dz. sa-mi dea voturi stupide? el nu o face asa bine ca voi sau nu inteleg.

| Parintele explică:

Eron, nu, multumesc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da. Dumnezeu raspunde tuturor rugaciunilor. si se spune ca Dumnezeu ii iubeste mai mult pe cei mai pacatosi.decat pe cei care sunt "drepti" si credinciosi. stiu asta din spusele parintelui Arsenie Boca...
dar voi vredeti ca meritam toate cate le cerem? la asta nu se gandeste nimeni. Dumnezeu ne ofera tot ce avem nevoie. insa noi cum Il rasplatim? prin. fapte care lasa de dorit. prin injuraturi si multe altele... nimeni nu este fara de pacat. numai Iisus Hristos a fost fara pacate. ar trebui sa fim mai buni, intelegatori, iertatori. pentru ca si noi la randul nostru sa primim iertare. fiecare ar trebui sa se gandeasca la ce ar putea face pentru a`si indrepta comportamentul. asta ramane la aprecierea fiecaruia.parerea mea este ca trebuie sa`L cinstim pe Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi... si sa fim increzatori. ca mai devreme sau mai tarziu acesta va raspunde rugamintilor noastre. Doamne-ajuta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@psiholoaga: Nu ai rabdare sa stai dupa dumnezeu?! HA! e un mare pacat sa spui asa ceva asta inseamna ca nu crezi in el! nu te ajuta pentru ca pur si simplu nu'ti pasa de el...de Domnul care ne-a creat si Domnul care ne va ucide! (scuze de comentariu, Parinte!) Si da, de cele mai multe ori raspunde!

| andalu a răspuns:

happy Eu zic ca mai bine decat sa apelam la ajutorul lui, apelam la ajutorul nostru.Sunt multe situatii in care inainte de a cere ceva lui dumnezeu trebuie sa incercam sa ni-l rezolvam singuri.
cred ca dumnezeu a inceput sa fie(as zice chiar ca asta e insa o sa imi sara multi in cap) refugiul nostru, frica de a nu ni se incheia viata definitiv si nevoia de a crede ca ea se prelungeste la infinit dupa moartea fizica, nevoia de a crede ca e cineva care are grija de noi si care sa ne ajute neconditionat!
Pt cei care sunt credinciosi: adevarata credinta in dzeu nu inseamna asta, asta nu inseamna decat prea multa iubire pentru tine insunti!
probabil o sa primesc multe catalogari de stupid la ras asta.

| xibalba a răspuns:

Pai... depinde, eu stiam ca e cu bilet de ordine laughing)

| dany4 a răspuns:

Daca te gandesti si la altii te ajuta...si nu uita cand mai spune si Doamne iti multumesc nu doar Doamne ajuta

| Bubble a răspuns:

Mi se pare ca tu esti un utilizator care nu crede in Dumnezeu,
In nici un caz nu esti parinte! ORICE om credincios stie ca DUmnezeu se scrie cu D maRE! ca si numele tau se scrie cu litera mare! si nu prea se prescurteaza. In fine
DA RASPUNDEhappy fara sa ne dam seama!

| gingasull a răspuns:

Eu sunt ateu, nu cred in nimeni si in nimic strain, decat in mine, in puterea mea de a ma ajuta pe mine insumi, iar atunci cand simt ca nu mai pot ajungand la capatul puterii... stau o clipa si ma gandesc la o vorba : "Ce nu ma omoara, ma intareste". Nu merg la biserica decat in situatii extreme cand sunt fortat de inprejurari: deces, botez.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu nu ne raspunde intotdeauna asa cum am vrea noi sa ne raspunda si avem impresia ca nu ne asculta, dar El stie ce e bine pentru noi si stie ce sa faca

| ~kostynela~ a răspuns:

Dumnezeu iti asculta rugaciunile si iti raspunde la ele dar trebnuie sa ai macar putina credintyza ...acum depinde si ce ceri de la dumnezeu pentru ca daca ceri ceva ce nu iti este necesar dumnezeu nu iti va dawinking

| cosima11 a răspuns:

Categoric da

| alexadriann a răspuns:

Normal ca da

| ramona_1444 a răspuns:

Daca e facuta din inima da

| anca_3211 a răspuns:

Parintele, daca esti ateu si nu crezi in nimic, atunci de ce te preocupa atat parerea unor oameni despre cineva care, in conceptia ta, nici macar nu exista?
E teribilism si comoditate ceea ce faci tu.
Sanatate!
P. S. Dumnezeu raspunde intotdeauna rugaciunilor!

Întrebări similare