Du-te man in Ungaria cine te tine in Ro sa stai? Mii de ani lumina hai ca ai dato de gard. Poate au nevoie de mii de lumini aia da mai stii poate nor avea becuri
De ce avenit toata modova si oltenia in banat? Cred ca nu stii ce vorbesti, eu vad ca in moldova si oltenia is oamenii, nu-i camp gol iar aia care au venit in locurile ce tu le spui, au fost conditii f rele in moldova si oltenia, mai citeste, mai informeaza-te si dupa dai din gura.Deci a fost seceta mare cindva undeva oamenii mureau de foame, si unia nu toti au mers in locuri unde mai ploua, in banat sin ardeal mai ploua cas dealuri munti.Asta asa ca idee. Apoi mai tarziu au mai fost mutati oameni din moldova si oltenia ce spui tu i zonele alea la munca, ardelenii si banatenii nu se dau in gat cu munca.Nu va mai laudati frate ca ardelenii is niste din aia melci, eu am fost, i-am vazut, am muncit cu ei vai de capu meu pai te apuca la anul si multi ani pana sa faca aia o treaba.Dar o sa zici si cand o fac da sta mata in coada.Is satul eu de harnicia ardelenilor.La aia femeia e cocosu in casa,femeia e barbatu,barbatu e molau de abia se misca sincer ma si mira cum fac aia copii deci de aia is moldoveni si ce spui tu in ardeal si banat,au venit la munca,moldovenii is muncitori, ca or si bea aia e alta poveste dar de muncit te asigur ca muncesc mai mult decat ordelenii sau banatenii.Iam vazut si pe ardeleni frate beau de sting, muncesc in viteza luminii stinse, vai de capu nostru, ii conduc femeile pe aia, lasa-ma cu ardelenii ca de data asta ai nimerit ca nuca in perete
De ce Banatu apartine RO? Ma fugi deaci si mai invata ceva ca se pare esti pe linga la mai toate daca vii sa spui ca banatu nu era a RO si ca ei, dar care ei tu stii erau minoritari, nu stiu ce ai vrut sa spui.Erau minorotari cine romanii in banat.Cred ca nu sti ce vorbesti omule.Dar cine erau mai aia majoritari in banat asa dupa tine, sau stiu si eu dupa sursele alea ale tale adevarate? Sa nu spui ca germanii ca gata acum sar de la parter pe fereastra ma duc si ma impusc cun cartus din piele In banat majoritari au fost mereu romanii. Daca o sa vii sa spui ca sarbii afla ca sarbii aia au venit acolo din Serbia pe vremea cand turcii iau luat cu fulgi cu tot pe sarbi.Atunci multi sarbi au trecut dunarea si cu acordu lu nu mai stiu care mIHAI Viteazu sau pripasit acolo, deci au emigrat in banat sarbi.De aia si astazin aia vorbesc si ce mai fac se casatoresc intre ei.Dar du-te si vorbeste cu ei o sa afli de la ei cum au ajuns ei acolo,ei recunsoc si apreciaza ca pe vremea aia romanii i-au primit,si astazi ei transmit copiilor lor lucru asta sa aprecieze ca sunt darotita romanilor.Tu vorbesti asa de la radio sant.Dar daca tu esti german,uitasem iar,normal te informezi si tu de unde poti .Tot spatiu asta unde se afla astazi RO si poate si mai mult apartinu candva romanilor,sau cum se numeau ei,astora care vorbreau aceiasi limba.Du-te si citeste scrieri din alea cronicarilor maghiari pana si aia au scris ca peste tot oamenii acestor locuri vorbeau aceiasi limba.
Eu nu ma dau mare cas roman, nici nu ma laud macar, nici nu-s mandru cas roman dar ce este adevarat trebuie sa recunosc.
Nu mai veni tu cu ungurii tai si cu germanii ca ti-am spus ce cinstiti is astia care neau vandut pe la spate crezandu-se ei mari superiori.Tu cu astia te lauzi? Ba romanii au fost ei parsivi cum zic unia ca dupa ce au fost prieteni cu nemtii sau dat cu rusiiDa sau dat este adevarat, dar nemtii ce au facut ma? Eram in foarte bune relatii cu ei, eram prieteni cel putin asa ziceau ei, sau doara ziceau aparent sa-si faca jocu.Deci tu esti cu mine si noaptea ca hotii ma vinzi la rusi ba lasa-ne cu germanii tai.Aia care au dus doua razboiae mondiale,tu cu aia te lauzi? Nu mai veniti sa aratati ce civilizati is unia cand acum sute de ani faceau legea peste tot,cine nu erau cu ei erau eliminati, tu pe aiai ii lauzi? Ungurii care au incercat sa distruga RO sa distruga o cultura, care schingiua tarani nevinovati, ba tu cu de astea vii? Astia or sa moara ma cu latu de gat zic de unguri ca nau reusit in mii de ani nimic ba dar sa asupresti un teritoriu destul de mare si sa nu fii capabil sai elimini pe locanici arata cat ii ducea mintea de fapt dar ce sa te astepti de la niste barbari migratori astia is ungurii tai si germanii msa fim seriosi acum erau migratori care se ocupau cu furat la drumu mare, cu jafu, pai tu vii sa te lauzi cu astia.
Acum deja o dai in SF-uri ca romanii erau minoritari in banat
Tu multe aiureli scrii si razi non stop, http://www.opiniatimisoarei.ro/......02/12/2010
cand scrii de astea trebuie sa fi corectat omule, pai sunt in Ungaria ma, banatul a fost a austriei si ungariei majoritatea existentei sale
https://ro.wikipedia.org/wiki/Timi%C8%99oara omule in ardeal si in banat au fost germanii ei au facut ceea ce este azi, nu e rasism e adevar, cand romanii erau o minoritate banatul era o mica viena, un oras respectat in europa, sti cate recorduri avem noi?
http://stirileprotv.ro/......radal.html
http://adevarul.ro/......index.html
https://www.historia.ro/......-in-lipova
http://www.protv.ro/......onala.html
si inca cate, nu stiu ce ardeleni ai vazut tu care beau de sting tu fiind in america
Nu mi ai raspuns la intrebare, de ce banatul apartine romaniei daca a fost mereu a austriei si a ungariei?
https://www.pressalert.ro/......inoritari/
Populația Republicii Bănățene era de 1.582.133, dintre care 592.049 români (37, 42%), 387.545 germani (24, 50%), 284.329 sârbi (17, 97%), 242.152 unguri (15, 31%), precum și comunități de slovaci, carașoveni și ruteni. Componența religioasă era după cum urmează: 855.852 ortodocși (54, 10%), 591.447 romano-catolici (37, 38%), precum și grupuri mai puțin numeroase de calviniști, luterani, greco-catolici, evrei etc.
asta in 1918, se vede clar ca romanii nu erau majoritatea https://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_b%C4%83n%C4%83%C8%9Bean%C4%83
Asta inseamna "separarea", "independenta", adica dezbinarea. Toate tarile se faramiteaza pentru beneficii iluzorii. Tarziu isi dau seama ca au gresit, dar nici nu dau inapoi, de rusine.
E deranjanta o afirmatie de a ta: "Şi în final, după alipirea de România, să redevină a noastră." Sa redevina a noastra! Adica, voi vreti sa scoateti castanele din foc, cu mana altuia.
Ucraina, sa se lafaie (cum zici tu) si sa le fie bine!
Lucrurile trebuiesc vazute prin ochii lui Dumnezeu ca sa poata fi intelese.
Chiar daca Moldova sau Romania sau alte tari nu apar in istoria biblica, trebuie sa avem incredere ca pamantul si conducatorii tarilor sunt date de Dumnezeu, chiar daca acum nu intelegem.
Dumnezeu a pus hotare fiecarei tari.
Ungurii sunt de aceeasi obarsie uralo-altaica ca si Avarii. Uite ce se spune despre Avari: Au fost niste hoarde salbatice si pradalnice, mai ceva si decat Hunii. Erau oameni sluti si cu o coada lunga in spate. Cand solii lor s-au prezentat prima data la Constantinopol, s-a ingrozit toata lumea de infatisarea lor fioroasa...
"dar tot moldovean esti oricum" - Probabil acum ai citit pe cealalta diagonala. De unde le scoti? Arata-mi si mie de unde rezulta ca sunt moldovean? Nu ca ar fi o rusine sa fii moldovean: mie imi sunt chiar simpatici moldovenii. Dar daca nu sunt, nu sunt, nici din R. Moldova, nici din Moldova romaneasca. Asta e. Apropo, tu ce esti? oltean? gagauz?
1. Nu inseamna separarea, ci reintregirea. 2. "voi vreti sa scoateti castanele..." - de ce spui "voi"? adica "voi" romanii? pai tu nu esti tot roman? Ar trebui sa spui "noi". Si nu cred ca ai prins ideea. Nu e vorba de scos castane cu mana altuia. Alipirea de Romania e foarte putin probabil ca se va realiza. Chiar daca Moldova va ramane mereu stat separat, macar sa aiba si ei acces la mare. Deci ma gandesc la binele lor (eu nu sunt moldovean, am mai spus-o). 3. Fraza de la urma, cu Ucraina sa se lafaie si sa le fie bine, nu o inteleg. Simpatizezi cu ucrainienii? sau cum? 4. N-am inteles la ce se refera Ray cand spune ca ai dreptate.
Tot cu voia Lui se schimba.
"Tot pamantul este al Meu". (Exod.19:5)
"Cel Preainalt stapaneste peste imparatia oamenilor si o da cui vrea." (Daniel.4:25)
Nu lucrurile de pe pamantul acesta trebuiesc sa fie preocuparea noastra. Noi suntem sfatuiti si incurajati ca sa facem din cer tinta preocuparilor si cautarilor noastre.
"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui". (Matei.6:33)
""Imparatia Mea nu este din lumea aceasta", a raspuns Isus." (Ioan.18:36) Nici a noastra nu trebuie sa fie in lumea aceasta.
"Iata ce vreau sa spun, fratilor: de acum vremea s-a scurtat. Spun lucrul acesta pentru ca [...] cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca si cum nu s-ar folosi de ea; caci chipul lumii acesteia trece." (1Corinteni.7:29,31)
"Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde." (2Petru.3:10)
De autodeterminarea popoarelor ai auzit?
Si pentru a te ajuta sa intelegi: Pentru ca rezolutia Adunarii de la Alba Iulia de pe 1 decembrie 1918 a fost UNIREA Banatului si a Transilvaniei cu Romania.
Dar ce erau? Ma la tine 592 de mii e mai putin decat 387 de mii? Hai ca esti tare de tot. Daca romanii erau 37% iar restul cate 20 sau 17 cum poti sa spui ca romanii nu erau majoritari? Pfff mai dat gata pe bune.Tu compari merele cu perele se pare de aia nu-ti iese la socoteala si mai spui de ce pun asta care rade pe aici.Pai romanii erau cei mai multi ca comunitate acolo. urmau germanii tai si restul lumii.Tu ii bagi pe toti restul la un loc.Asa pot spune si eu ca germanii nu erau majoritari, nu erau nici sarbii, deci nu era nimeni majortar acolo.Dar cei mai multi erau romanii, deci aia arata ca teritoriu ala apartineau romanilor.De ce? Pt ca sunt scrieri care atesta lucru ala ca srabii asa au ajuns acolo, au emigrat de la ei pentru ca intrase turcii, germanii la fel, zona aia era inconjurata de romani deci cum crezi tu ca au sarit germanii peste unguri? E clara ca si germanii venise acolo cumva.E la mintea gainii sa zic asa nu a cocosului.
A fost mereu a ungariei si austriei? Asta o spui tu, istoricii si cronicarii vremei spun altceva.Este a RO pentru ca spatiul ala era locuit de romani de aia.Ce conteaza cine il administreaza,conteaza cine il locuieste pricepi? Si atunci cand sau putut elibera de hoti si banditi,populatia locala a facut-o,talharii au fost alungati si sa restabilit dreptatea.Tu daca imi iei mie ceva cu forta aia inseamna ca iti apartine tie? Omule fugi deaici ca iar aberezi.Du-te in Germania ta si lasa-ne pe noi in pace,dar nu uita sa iti iei costumu de arab cu tine sal ai pregatit
Cauta si citeste despre cronicarii vremurilor alora,pe aia maghiari nu altii si vezi ce au scris aia, vezi ce au spus aia, cine locuia in acele zone cand ei au venit.Tu german si ungur migrator, om fara nici un rost, fara patrie sa-i zic asa vii si asupresti oamenii locului, ii talharesti si apoi vii sa mai ai si pretentii teritorilale du-te ma de aici cu nemtii tai cu tot si cu ungurii tai.
Nu am trait toata viata in america, deci sunt nascut in RO stai linistit.Ce au facut acolo au facut ungurii si germanii spui? Iara aberezi omule.Au facut-o romanii, aia ii sclavageau pe romanii, sa numi spui tu mie ca ungurii si germanii siau adus muncitori din Germania sa faca ce bati tu campii rad ca e de ras desi a fost de plans.Nu mai imi arata tu mie linkuri cu povesti.Ba tu singur cu capu ala poti gandi? Sa nu citesti de la la nimeni sa procesezi tu singur ceea ce vezi esti capabil de asa ceva? Nu mai veni cu linkuri ca sincer te blochez, ce faci tu si altii se numeste magarie, daca pricepi lucru asta.Tu crezi ca eu is atat de idiot ca nu-s capabil sa aut o informatie pe net sau ce? De ce vii tu cu trimiteri, ces astea? Adica eu vezi doamne nu ma pricep sa le caut, asta inseamna, eu asta inteleg ca ma faci prost indirect.Du-te la jalea cu tot cu linkurile tale pricepi? Nus curios de ce imi trimiti tu.Eu apreciezi daca vii sa spui ceva cu cuvintele tale, numi zi tu mie ce povestesc altii.Tot vii cu cifre cu timpnii.Pai esti indroctinat,nu esti capabil sa procesezi chestii banale, simple.Tu trebuie la orice raspunzi sa mergi pe net, sa cauti date, informatii sa vii dupa sa arati ce? Pai tu arati ce zic altii mai? Pai si parerea ta, ideile tale unde sunt? Capu ala de ce ti la pus careva acolo unde e? De aia ti la pus ca sa gandesti tu cu el, nu sa gandeasca altul pentru tine.Is lamurit cu tine,credeam ca te duce capu ala at de cat dar sincer is lamurit acum.
Lasa-te de meseria asta ca nu-i de tine,mergi in Germania ta cu g mic si ia-ti un job, vezi tu faci curatenie, dai cu matura chestii de astea, aia acolo asta te pune sa faci, asa esti vazut si lasa-ne pe noi cu ideile tale cu linkurile tale.
Scriu aiureli, pai arata ce aiureala am scris.Arata ca nu e logic ce spun eu daca poti.Afla ca Israelu a fost al altora majoritatea existentei lui, asta inseamna ce? Ba nu te mai fa de cacao ca te rad toti.
Hai sa reinviem atunci imperiu Roman, desi se pare ca deja este iar viu UE asta este de fapt fostul imperiu roman, ca vorba aia toti aia au fost sub stapanire romana mii de ani.Numai timpenii vorbesti.
Referitor la importanta unui oras asta tine de conjuctura vremurilor rspective, daca un oras este important azi, nu inseamna ca asa va fi forever pricepi? nu stiu cat pricepi dar afla ca asa stau lucrurile.Pe vremea imperiului roman toate drumurile duceau la Roma deci ala era centru universului astazi nu mai este sau dus vremurile alea.
Vad ca incurci avioanele cu submarinele la greu spui banatu era un oras respectat? Pai nu am auzit ca banatu ar fi oras, tu de unde ai scos chestia asta?
Exact asa te-ai exprimat ca banatu era o mica viena, un oras respectat in europa.Eu din geografia ce o stiu, fara sa ma uit pe net, sincer nu am auzit de orasul asta banat.Tu cum de stii si eu nu stiu?
Nu veni cu povesti ca ai gresit ca aia nu-i greseala, ai repetat de cateva ori banatu o mica viena, banatu oras respectat in europa
Mai vrei sa discutam si alte subiecte?
Uite eu iti arat clar aiurelilele ce tu le arunci aici.Arata si tu ce aiureli scriu eu, hai sa vedem.
Ai dreptate e mult petru tine, esti depasit de situatie.Dar sa scrii o fraza cu 2 vorbe si sa explici ce tu intrebi nici geniu deai fi nai putea din 2 vorbe sa explici ceva.De ras nu rad, pun doara acele emoniticoane sau cum le mai spune.Nu vad de ce te deranjeaza alea? Tu ia din ce spun numai ce crezi car fi bun, desi nimic nu-i bun din aiurelilele mele, las ca le zici tu numai de bine Banatu oras european ia de aici alt maimutoi care rade