| Apokales a întrebat:

Te afli pe un pod si pe sub pod trece un tren care goneste pe calea ferata si este pe cale sa loveasca 5 persoane imobilizate pe sinele de tren.
Pe langa tine trece un om supraponderal, iar daca-l arunci peste pod el poate incetini trenul suficient cat sa salvezi cele 5 persoane, insa el nu va supravietui.

Ce faci, lasi cei 5 oameni sa moara sau il arunci pe acel om supraponderal peste pod?

172 răspunsuri:
| Apokales explică (pentru Dorotheea21):

Ok, a trecut ceva timp de cand am pus intrebarea. Ideea era sa vezi cati psihopati sunt pe aici, poti afla asta din intrebare. Intrebarea te poate ajuta sa afli asta. Si intrebarea nu este doar o chestie de moralitate VS ratiune, poate fi si o lupta intre niveluri de perspectiva, de realitate. Gandeste-te din punct de vedere politic, atunci cand te duci la vot nu este indicat sa votezi doar pentru interesul tau, ci pentru interesul intregii societati, in ansamblu.

Eu consider ca nu pot sa-l imping pe acel om, dar daca as avea taria de caracter s-o fac, as face-o pentru ca asta iti ofera o recompensa mai mare, 5 vieti pentru una singura. Un psihopat se gandeste doar la recompensa si mai putin la riscuri, este optimismul intruchipat. Mi-a placut reactia lui Cosmin: "Eu as decide fara nicio problema, da-l dracu de gras nesimtit.".

| Apokales explică (pentru Mosotti):

In Polonia este asa ceva, am vazut un documentar, multumita lui DaniNovember (un user de TPU), si am mai auzit si ceva stiri de pe acolo. Insa polonezii nu-s atat de tolerabili precum restul Europei, bat cu toleranta undeva spre Rusia, iar Romania are astfel de tendinte din cate poti observa. Politicianul foloseste ca masa de manevra, pentru a obtine voturi, lupta dintre propaganda LGBT si biserica catolica/ortodoxa si la polonezi cat si la noi. Cand in realitate adevarul este ca nu prea conteaza, pentru ei conteaza doar numarul de voturi in aceasta batalie, iar in Polonia dreapta a castigat mult si astfel exista o ordine acolo, o directie. Insa la noi e fix pix, nu prea avem gay, dar protestam al dracu' de tare laughing, facem referendum sa nu ne-o traga in fundulet. Suntem da-ti dracu'.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Pai oricum nu ne-o trag daca nu vrem, cine e gay e sau nu e, nu e nevoie de referendum sa votam niste drepturi, ele nu se voteaza.
Mda si Polonia si toti da-i dracu vor doar voturi.

| Apokales explică (pentru Mosotti):

Da, dar macar aia au o directie, noi ne invartim in jurul cozii.

Poftim documentarul dat de DaniNovember: https://www.youtube.com/watch?v=mNg02F6FY_0&t=1s

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Mda, noi suntem boii boilor, e corect, nu facem nimic pentru noi.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Apokales):

De ce crezi ca ti.am evaluat intrebarea? happy
Aceasta putea chiar mai mult, mult mai mult, pacat ca a fost deturnata spre problema avorturilor si esenta ei s-a pierdut un pic.
Cam stiu cine sunt psihopatii si trollii, si incerc sa ii evit. Cu destul succes. happy

Ups! happy
Inca un picut si ma detronezi. laughing
A trecut pe locul doi la 'cele mai vizionate',
O astept pe urmatoarea. Imi doresc sa fie la fel de buna. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Apokales):

Impresia mea e ca continui sa repeti acele cuvinte crezand ca e ceva bun, respectabil in ele. Nu e.
Ce ai enumerat tu sunt presupuneri. Si chiar daca ai putea sa vezi viitorul acelui copil si sa stii ca ar suferi maica-sa pentru ca l-a facut (orice ar inseamna asta), astea nu-s motive sa omori oameni.

| Apokales explică (pentru Dorotheea21):

Mi-ai evaluat intrebarea pentru ca sunt un tip grozav? Nu?!

Uita-te pe YouTube in tendinte si vei observa ca nu se putea mai mult. Observ ca daca o intrebare lunga de pe TPU nu este in sectiunea relatii sau dragoste, atunci nu ti-o citeste nimeni.
Uneori evit sa pun intrebari, incep sa-mi pun prea multe intrebari de modul cum ar fi interpretata si renunt.

| Apokales explică (pentru anonim_4396):

Daaa... dintr-un viol iese ceva frumos. Ce ar fi sa ma duc pe strada sa-i dau pantalonii jos lu' una si sa creez viata? Asa fac doi oameni fericiti, mama si copilul. Pari genul care ar spune "fiecare sa faca ce vrea".
Ca societate in loc sa ne concentram pe prevenirea violului, ne concentram pe diabolizarea avortului.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Dau un telefon si vine fratele tatalui care da si el un telefon si il cheama pe verisorul tatalui de gradul al doilea, vine verisoru si da si el un telefon care il cheama pe Superman din SUA care vine in 15 secunde si gata trenul a fost oprit iar oamenii salvati. Cat despre grasan ii dau 15 lei sa isi cumpere cu 9.50 un senvis cu piept de pui si un suc la 4 lei.

Si cam asta a fost tot Happy End.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

"Ok, a trecut ceva timp de cand am pus intrebarea. Ideea era sa vezi cati psihopati sunt pe aici, poti afla asta din intrebare. Intrebarea te poate ajuta sa afli asta."

Nu multumesc eu personal am preferat sa te i-au la misto.

| Apokales explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Apreciez.

anonim_4396

Acolo ai mai vorbit si despre: "un abuz sau o simpla greseala, ca nu a fost planificat, pentru ca nu era momentul potrivit in viata ei.", nu doar despre viol.

"Pari genul care ar spune "fiecare sa faca ce vrea"."

De unde ai scos asa ceva?

"Ca societate in loc sa ne concentram pe prevenirea violului, ne concentram pe diabolizarea avortului."

Nu e niciun exces de concentrare pe diabolizarea avorturilor in defavoarea prevenirii violurilor.

Ai fi de acord sa se poata face avort numai in cazurile de viol? Sau te folosesti de acest caz extrem de rar ca sa justfici avortul in toate cazurile?

Ti.am evaluat intrebarea pentru ca a fost buna, si mai astept si altele.
O sa te consider un tip grozav cand nu o sa te mai subapreciezi.
Iar aici nu are importanta lungimea intrebarii sau sectiunea unde este pusa. Are importanta cine o pune.
Din nefericire. sad

Avortul in toate cazurile in care mama isi da acordul. Nu iti pasa de animalul sacrificat din farfuria ta, dar iti pasa de fetusul din burta altei persoane? Nu suna a ipocrizie?
Si gandeste-te ca animalele sufera cu adevarat, constiente de acest fapt. Iar cei mai multi dintre noi contribuie la asta. Cum suna torturarea unor specii intregi comparativ cu avortul, cu moartea unui fetus inconstient de durere?

anonim_4396

"Avortul in toate cazurile in care mama isi da acordul"

Nu se pune problema ca o femeie sa fie supusa unui avort fara acordul ei.

Sunt pentru constanta in protejarea vietii oamenilor nevinovati. Nu sunt impotriva oricarui tip de omor, n-am invocat niciodata suferinta fatului ca argument impotriva avortului si cred ca oamenii sunt mult mai importanti decat animalele.

"Nu suna a ipocrizie?"

Nu.

| Inferno a răspuns (pentru Dorotheea21):

"Are importanta cine o pune.
Din nefericire. "

Adica?

Si atunci care-i problema, in afara faptului ca iei o viata?

anonim_4396

Nu-ti inteleg intrebarea. Cum adica "si atunci"?

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Inferno):

Adica unor indivizi cu notorietate pe forum, de multe ori nemeritata, le sunt mai des si mai mult deschise si citite intrebarile.
Vreau si eu sa citesc intrebari interesante, nu sa vad un Meme10Memu si un Dany1988 cum fac spam cu intrebari repetitive, de scoala ajutatoare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sun la poliție! Sunt 5 persoane legate pe șina de tren, sigur că sun la poliție! Sau îl rog pe Hulk ăla să oprească trenullaughing
Crede-mă că dacă este atât de greu să oprească un tren eu nu-l pot clinti, ce să mai zic de aruncat.
Dacă pot face ceva astfel încât să salvez 100 de oameni omorând 10, atunci soluția asta nu este corectă. De fapt nu se poate ajunge la o astfel de soluție pentru că situația este independentă de mine.

Să o spun altfel. Un tren ajunge la un macaz, dacă își continuă drumul corect pentru a ajunge la destinație intră în 10 oameni care protestează pe șină(să spunem că protestează pentru că este un tren mărfar cu petrol). Dacă schimb, el va intra într-un om care trece să ajungă acasă.
Eu nu am nici un drept să-i iau viața omului respectiv, iar protestatarii sunt responsabili de situația lor. Evident că nu voi schimba direcția trenului.

În alt caz în care am o bombă, pe șină sunt legați 10 oameni, iar conducătorul trenului mărfar este unul singur tot nu am dreptul să arunc cu bomba, îndepărtând trenul și omorând omul nevinovat. Vina este celui ce a legat oamenii.

| Inferno a răspuns (pentru Dorotheea21):

Tu te consideri interesanta?

Si atunci ce probleme ai in privinta avortului? Ai vreo problema daca o femeie face avort?

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Inferno):

Tu consideri ca este bine sa ma jignesti cu intrebari de la gradinita?
Caut intrebari interesante, nu ma consider interesanta.
Sunt urmarita pe forum pentru ca sunt destul de simpatica si nu intreb ca arda23456, dar nici de nota 15.

| troleibuz a răspuns (pentru Dorotheea21):

Cine te considera simpatica?

| Apokales explică (pentru troleibuz):

Eu da. Si vezi ca ea n-o sa-ti raspunda pentru ca nu stie cine o considera.

| troleibuz a răspuns (pentru Apokales):

De ce ar face afirmatia asta daca nu ar sti?

Multumesc. happy
Tipul asta nu stie nici macar de ce il ignor.
O sa iti trimit sa vezi.

| Apokales explică (pentru troleibuz):

Pentru ca pe tine nu te place nimeni, iar prin comaparatie ea este cu mult peste tine in privinta astawinking. Nu mai fii trol si intr-o zi poate o sa te toleram mai bine, poate chiar placem, dar sa nu exageram.