Tinand cont ca nu exista atata spatiu ca sa ii tina inchisi pe toti, e clar ca trebuie eutanasiati sau luati in adoptie, dar cam putine persoane i-au caini maidanezi ca sa aiba grija de ei. Mie imi plac foarte mult caini, mai ales cei mari, am 4 caini acasa, 3 ciobanesti caucazian si un marimar, o rasa comuna de caine din Italia, un fel de ciobanesc obisnuit de la noi, si fac parte din familie, dar sincer nu as lua unul de pe strada. Daca tot e sa intretin un caine, cel putin stiu ca am ceva cu care ma pot lauda si in care sa am incredere ca nu intra nimeni in curtea mea. Eu sunt PRO, din cauza ca nu are cum sa se gaseasca loc pentru toti cainii vagabonti.
PRO eutanasiere, categoric. Si cat mai repede, fara atata taraganare.
Animalele nu au suflet, ele actioneaza din instinct primar, Oricine declara altceva e un naiv ca sa nu zic altceva. S-a demonstrat stiintific ca doar delfinii sunt inteligenti si de-aia tot ii casapesc danezii in fiecare an doar ca sa-si arate forta. Sa fim in sfarsit un popor rational, sa ne aparam oamenii ca si asa avem tot mai putini in ROmania, nu putem deveni o natiune de caini la propriu. Cu banii ONG-urilor mai bine crestem vacute cu lapte pentru copilasii saraci.
Sunt pro.....caini acestia nu au nici un rost....creaza numai probleme
Sijnt impotriva eutanasierii. Eutanasierea nu rezolva problema. Problema este a acelora care abandoneaza animalele in strada. Aceste haite de caini nu au fost adusi de o invazie extraterestra. Daca se va scoate o lege impotriva celor care abandoneaza animalele, ca in alte tari europene - cu rabdare, nu vor mai exista caini vagabonzi pe strada. Bineinteles cu colaborarea autoritatilor care sa foloseasca banii destinati adaposturilor, nu sa-i foloseasca la plantat panselute, sau alte smecherii. Daca vor fi eutanasiati cainii acum, vor disparea o perioada, si in citeva lui vom vedea alti caini abandonati care se vor grupa in haite.
De unde stii tu ca sintturbati? Le-ai facut tu analizele? De unde stii ca au suflet rece? Mi se pare ca omul este cel mai crud animal, cu cel mai rece suflet...
Ddraga Annndrrreeaaa in ultimul timp nu am fost in tara si nu am avut sa stiu ca s-a intamplat asa ceva daca stiam spuneam clar contra
Sunt turbati pentru ca se comporta ca niste turbati, deci sunt. Daca tu esti cel mai crud animal nu inseamna ca si eu sunt.
Pro deoarece sunt un pericol public si nu mai poti merge nici pe strada din cauza lor. Sunt mai importanti oamenii ca ei, dar lasa ca sunt unii care zic: " De ce sa omoram cainii? Sunt si ei niste fiinte"... Pai i-ai tu acasa si ingrijeste-i, de ce sa ne muste pe noi? Sa te muste pe tine pentru ca ala cand se enerveaza nu mai tine cont ca ii dai de mancare, ca ai grija de el, ca esti stapanul lui, te musca si gata...
Hei. vreau mai multe raspunsuri pentru intrebarea aceasta : http://www.tpu.ro/......cat-peste/
Contra,deoarece nu e bine sa omori animale fara casa doar pentru ca pot fi periculoase; sunt si ele fiinte vii, care simt. Oricum sunt putini caini, si atat mai lipseste:Sa dispara.Si sa stiti, viata ar fi grea si plictisitoare fara caini, in ciuda turbarilor pe care le pot avea unii.De ce-i ucidem nu inteleg, noi daca am fi eutanasiati nu ne-am simti bine, asa si bietii caini sufera fara motiv.De ce nu vrea lumea sa vada ca exista o cale mai buna de a trai atat pentru om cat si pentru caine?!
Daca ai trai in pericol ai fi atacata de caini in fiecare zi.Si crede-ma viata ar fi plictisitoare si grea daca nu ar fi caini.Totusi exista un mod mai bun de a scapa de caini si acela e:Sa le gasim casa, sa-i dresam pe cei turbati.
Oamenii chiar sunt atacați de câini în fiecare zi. Doar câteva cazuri mai grave sau fatale ajung mediatizate. Dacă nu te atacă pe tine nu înseamnă că nu atacă pe altcineva în altă zonă.
Și de ce trebuie să aibă animalele astea casă? Păi poate au avut înainte dar au fost abandonate! Acum fă-le tu una! Poate te interesează câte costuri implică să faci adăposturi pentru numărul colosal de maidanezi din țară. Parcă adineauri milita unul pe site contra grădinilor zoologice. Nici voi nu vă înțelegeți.
Soluția e una singură: eutanasierea câinilor vagabonți în număr copleșitor și educarea tembelilor iubitori să nu-i mai hrănească în centrele orașelor sau la colțul blocului Au ajuns marile orașe niște comune în România cu acești câini fără stăpân! Și nici să-și mai abandoneze proprii câini! Viața e mai grea fără câini vagabonzi? Câtă lume nu ți-ar da în cap pentru o asemenea inepție pentru că nu poate să meargă liniștită la muncă, la școală, acasă, etc.
Sunt PRO! Daca cainele nu are stapan nu are ce cauta pe strazi, este un pericol pentru orice om! Daca il iubesti asa de mult adopta-l si tine-l la tine in casa, da-i de mancare, tine-l legat!
Ai senzatia ca intrebarea postata de mine e un loc unde sa-ti faci publicitate?
O sa incerc sa fiu scurta pentru ca nu prea am pentru cine sa vorbesc. Bun, deci un caine este infometat, ai prefera sa te manance pe tine, decat sa fie el eutanasiat? Sa inteleg ca tu esti de acord ca aceste animale sa se plimbe libere pe strada. 100% niciun caine de pe strada nu este sanatos. Ba chiar sunt purtatori de boli grave care, de exemplu, iti pot provoca tie, copiilor(daca ai) sau viitorilor tai copii anumite boli. Nu mai zic de purici si capuse... Dar daca tie iti place sa traiesti asa ceva... Nimeni nu te condamna. Cum oamenii au INCERCAT(dar se pare, din exemplul de la tv cu acel copil sfasiat de caini, ca nu prea le-a iesit), asa incearca si cainii(si s-ar putea sa reuseasca pentru ca intr-adevar sunt mai inteligenti decat unii oameni) sa salbaticeasca oamenii.
CAINII INFOMETATI SUNT PERICULOSI indiferent de ce crezi tu! Sa nu mai zic de cei pe care tu(de exemplu) ii hranesti, apoi considerandu-te ca un stapan, sunt gata sa atace pe oricine.
Mie una nu mi se pare normal, din propria experienta vorbind, ca mergand in vacanta intr-o statiune de la mare, plimbandu-ma, alaturi de mine, pe strada sa fie 3 maidanezi care se scarpinau de purici(in cel mai bun caz) si carora blana le zbura in aer. Plus ca in 3 dimineti dintre cele 5 in care am fost in concediu, pe plaja ne-am trezit cu un caine al strazii care a mai intrat si in apa(nu de tot, insa a intrat) insetat fiind.
Nu mi se pare normal ca Romania sa nu atraga turisti chiar si din aceasta cauza.
Iti e frica si sa mai iesi din casa.(Nu vorbesc de tine, MAREA IUBITOARE DE "ANIMALUTE SIMPATICE"). Daca le iubeai atat de mult, ajuta-i la sterilizare si la infiintarea de adaposturi(desi, noi nu avem nici macar SPITALE ca in celelate tari). Mai scuteste-ma...
CARE AR FI CALEA TA DE MIJLOC IN ACEASTA PROBLEMA? Ca banuiesc ca nu vrei sa te plimbi toata viata printre caini. Oare ai vreuna?
Contra,de ce sa omori toti caini? Sa ii omoare doar pe cei care au muscat nu pe cei draguti
Care câini drăguți? Crezi că e ușor să faci deosebirea asta? Poate un câine e drăguț cu tine(caz în care ai putea să-l adopți dacă-l îndrăgești și tu), dar e javră cu alții! Fără un motiv rațional, de vreme ce animalele n-au rațiune! N-ai cum să deosebești câinii străzii!
Porcii si mieii cand ii taiati de craciun si de paste nu mai sunt animale? de ce nu face-ti si atunci proteste? aha e buna carnita... Pro Pro Pro
Tu n-ai inima.Baaa,macar mie-mi pasa de animale si sunt baiat.(sunt baieti care omoara caini nevinovati, de placere).Da se vede ca asa-s baietii ca voi:fara inima.Si de unde stii tu cati maidanezi sunt in tara de-mi spui mie ca costa?
Câinii vagabonzi au inimă când te devorează în grup? Care câini nevinovați!? Câinii n-au ce căuta printre oameni dacă nu au stăpân! Mai e țară ca România? Unde mai există maidanezi? Doar în România. Aici a luat naștere rasa asta corcitură! Cât despre costuri, dacă crezi că e atât de ieftin să hrănești un câine, atunci te invit să hrănești toți câinii vagabonzi din țară! Poți să te documentezi. Ai Google la dispoziție!
Ai fost cumva in alte tari ca sa spui ca doar in Romania sunt maidanezi? Nu vreau sa te insult, dar se vede ca tu esti corcitura aici."Aici a luat nastere rasa asta corcitura!"Te refereai la oameni.
AsafteiAndreiDaniel întreabă: