| CautNume a întrebat:

Sunteti pro sau contra eutanasierii cainilor? De ce?

Răspuns Câştigător
| Cornel_Ichim_1991 a răspuns:

Tinand cont ca nu exista atata spatiu ca sa ii tina inchisi pe toti, e clar ca trebuie eutanasiati sau luati in adoptie, dar cam putine persoane i-au caini maidanezi ca sa aiba grija de ei. Mie imi plac foarte mult caini, mai ales cei mari, am 4 caini acasa, 3 ciobanesti caucazian si un marimar, o rasa comuna de caine din Italia, un fel de ciobanesc obisnuit de la noi, si fac parte din familie, dar sincer nu as lua unul de pe strada. Daca tot e sa intretin un caine, cel putin stiu ca am ceva cu care ma pot lauda si in care sa am incredere ca nu intra nimeni in curtea mea. Eu sunt PRO, din cauza ca nu are cum sa se gaseasca loc pentru toti cainii vagabonti.

249 răspunsuri:
| Ioana_Alexandra_1989 a răspuns (pentru Dia230):

Spune-le asta parintilor copilului omorat de caini

| Bloodseeker a răspuns:

CONTRA! Sunt si ele niste fiinte, cel mai bine ar fi daca ar fi duse la un adapost si sa nu mai fie lasate pe strazi. Dar nah, suntem in Romania se ocupa doar dupa ce moare omul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru PVAAVU329):

Bine, așa e că nu m-am exprimat bine. Maidanez e un termen generic de a desemna câinii fără stăpân. Mai sunt și-n alte țări, desigur, cele apropiate de România și câteva asiatice, țări foarte mari.
Și ca o statistică, unele surse spun că în România sunt 1 milion de maidanezi. Adică raportat la populația țării e un număr imens! Ai bani ca să-i hrănești pe toți? Nu cred. Nimeni n-are, nici statul, nici ultimul bogătaș pe care cel mai mai probabil îl doare un cot de un maidanez flămând. Măcar de s-ar scăpa de ei la orașe! Și tot ar fi ceva.
Țările civilizate au recurs la eutanasiere!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Bloodseeker):

Sunt și ele ființe dar ele nu gândesc ca noi dacă le e foame! Apoi să știi că nu dă nimeni bani pentru adăposturi ca să trăiască regește câinii fără stăpân poate și zeci de ani. După câteva luni cel mult tot la eutanasiere se ajunge! Nu are nimeni de unde să facă adăposturi pentru câți câini sunt de fapt!

| CautNume explică (pentru OfflineOk):

Adica trebuie sa moara oameni?

| CautNume explică (pentru PVAAVU329):

Te-am intrebat daca tu traiesti pe alta planeta, pentru ca asa se pare. "Oricum sunt putini caini"
Si apropo, cei care vor ca maidanezii sa fie eutanasiati au mai multa inima, pentru ca ei se gandesc in primul rand la oameni.

| CautNume explică (pentru Bloodseeker):

Dai tu bani pentru adaposturi si ingrijirea lor? Spuneti toti ca vreti adaposturi, dar cand e vorba de contribuit uitati.

| 00SweetTweety00 a răspuns:

CONTRA TOTALwinking
Doamne,voi nu va ganditi la saracii caini sad eutanasierea nu e o solotie! asta clarwinking! numai oamenii cruzi,reci, fara inima ar aproba o asemenea cruzime sad! Sunt si ei niste fiinte su suflet, si rai au devenit doar din lipsuri, daca ar fi un centru pentru totii maidanezii unde ar fi bine hraniti si tratati cu afectiunea de care au nevoie, nu s-ar ajunge la omorwinking! puppy dog eyes puppy dog eyes love struck love struck
LASATI CAINII SA TRAIASCAwinking! SUNT SI E NISTE SUFLETE PIERDUTE puppy dog eyes

| CautNume explică (pentru 00SweetTweety00):

Dar oamenii nu au dreptul sa traiasca? E mai bine sa traiasca maidanezii in locul oamenilor?

| 00SweetTweety00 a răspuns (pentru CautNume):

Bineinteles ca nu as vrea sa ne domine cainii, dar eutanasierea nu este o solutiewinking! cel mai bine ar fi fost daca ar fi un loc special amenajat pentru eiwinking ~! si se poate asta! cu putina vointa! petru ca repetwinking! SI EI AU SUFLETwinking!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru 00SweetTweety00):

Tu ai idee câte adăposturi trebuie făcute pentru toate corciturile astea?

| broxi a răspuns:

Contra. de ce să omoare săracele animale?

| gratiihoran a răspuns:

Este greu sa distrugi niste vieti dar la mine in localitate umbla in haite, cate 7. Nu putem iesi afara seara ca ne e frica de ei. Altii sunt periculosi si merita...

| Pufulete456 a răspuns:

Contra!

| AnyAnA99 a răspuns:

CONTRA! Eutanasierea nu este o solutie! Caini abandonati vor fi tot timpul pe strada iar in cativa ani s-ar inmulti la loc.De ce sa nu construiasca adaposturi?

| L3o11 a răspuns:

Eu sunt pro deoarece fac prea multe probleme.

| Lightning1997 a răspuns (pentru Dia230):

Trebuie eutanasiati cainii, pentru ca sunt periculosi si nu au suflet, tu vorbesti asa pentru ca nu ai fost atacata, dar nu e corect sa se mai intample ce s a intamplat luni.

| yonela30 a răspuns (pentru anonim_4396):

La noi în oraș i-au omorât aproape pe toți cu legea 227/2002, daca in 14 zile nu sunt adoptati sunt eutanasiati, deci exista lege insa cine sa o aplice și in restul tarii? Tot la noi in 6 ani s-au adoptat doar 4 caini, unde sunt iubitorii de animale?

| Lightning1997 a răspuns (pentru okydoky999):

Cum adica ataca doar cand sunt provocati? Cand nu mai avem loc pe strada de ei? Musca si omoara oameni care nu au facut nimic.

| yonela30 a răspuns (pentru nicegirl97):

Dacă nu ne „băgăm în seamă" o sa mai fie uciși de câini niște copii nevinovați

| TofanCristi a răspuns:

Contra! Trebuie să acordăm viaţă! Pot fi strânşi şi şă-i închidă!

| PerianuPaula99 a răspuns:

Contra, nu au ei vina ca sunt asa.

| Galatz a răspuns:

Sigur pro pentru ca sunt niste bestii, fiare, care omoara oamenii.
Nu ati vazut cum a murit baiatul acela din Bucuresti?

| Ironicnαme a răspuns (pentru PVAAVU329):

Si totusi, cum ramane cu viitorul nostru? Copiii sunt viitorul nostru, nu maidanezii.

| HappyLittleBoozer a răspuns:

Pentru voi eutanasierea e singura metoda de "a scapa" de caini? Exista fonduri pentru acele adaposturi care s-ar presupune ca ar trebui sa existe deja. De ce la Oradea s-a putut gasi o solutie? acolo, peste 350 de caini au fost adunati de pe strazi si adapostiti. Dar bineinteles, e greu sa se faca in fiecare judet asa.
Fondurile respective au fost investite in cu totul si cu totul altceva. Va e atat de usor sa-i judecati pe cei care sunt contra eutanasierii, dar nu ganditi nici macar pe jumatate cat ar trebui.
Copilul care a murit de ce a fost lasat singur la varsta de 4 ani intr-o zona in care este cunoscuta ca fiind periculoasa? Nu se mai pune problema de asta, nu?

Plus ca, daca nu s-ar fi intamplat asa-zisa tragedie, nu s-ar fi declansat haosul asta. Pana acum de ce nu ati sarit toti cum o faceti acum? ati asteptat sa moara cineva ca sa actionati?

| CautNume explică (pentru broxi):

Pentru ca ataca oameni straight face

| CautNume explică (pentru HappyLittleBoozer):

Sunt mii de caini, nu pot fi toti ingrijiti.Si? Daca un copil se pierde prin Bucuresti ti se pare normal sa fie omorat de javre?

| HappyLittleBoozer a răspuns (pentru CautNume):

Ti se pare normal ca un copil (de doar 4 ani) sa se piarda pur si simplu prin Bucuresti?
De ce nu pot fi ingrijiti toti? Pentru ca fondurile s-au investit in alte scopuri?
Cainii n-ar fi ajuns asa daca li s-ar fi acordat importanta cuvenita. Au fost aruncati in strazi de oameni care s-au saturat de ei, dupa care tot rasa umana, asa cum e ea, a protestat impotriva lor. Deci a cui e vina? de ce au ajuns acesti caini pe starzi? oare nu pentru ca omul i-a izgonit din propria-i curte?

| CautNume explică (pentru HappyLittleBoozer):

Un copil e un copil, si se poate rataci oriunde.Nu-mi pasa acum cum au ajuns cainii astia pe strazi, eu nu le-am facut niciodata rau si nu eu i-am parasit, dar eu nu vreau sa ma atace cainii pe mine, dar am sanse sa patesc asta si imi e frica.

Întrebări similare