De obicei la momente speciale din viata noastra (aniversari, ziua de nastere, un succes in cariera sau personal etc.) ne simtim darnici, ne-am deschide buzunarele sa impartim cu cei din jur din bucuria si succesul nostru. Facem asta din dorinta perfect umana de a fi apreciati, bagati in seama si de a socializa.
Este foarte bine cand ajungem sa fie asta o atitudine de viata, un permanent "modus vivendi". Sa punem mai sus de nevoile noastre, pe cele ale semenilor. Desi pare ca as descrie on profil de sfant, cred ca fiecare dintre noi avem puterea de a fi asa.
Ce crezi ca te motiveaza sa ajuti pe cineva aflat in nevoie? Crezi ca o faci pentru ca esti impresionat pe moment sau pentru ca este modul tau de viata?
Imparte cu noi gandurile tale si mai mult: imparte copiilor orfani si sarmani din Romania din belsugul sau din putinul tau, prin campania anuala ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi.
Nu pot spune că am făcut lucruri ''caritabile'', dar fapte buna fac destul de des.
Acum cateva zile.Am gasit un caine pe strada asa ca mi s-a facut mila de al si l-am adoptat.Acum si-a revenit putin pentru ca era foarte... lovit ca sa zic asa. Oricum sper sa se faca bine!
Iubesc cateii!
Ultima data a fost acum cativa ani, cand aveam increderein cei care vin cu tot felul de probleme la usile noastre si cer bani.In prezent, eu nu mai am incredere in acesti oameni care ne pot pacali, cum mi s-a intamplat mie.As da mai des, dar, oricum, nu stiu daca banii mei se duc la o persoana cu probleme sau in mana unor hoti.
Nu prea le dau importanta lucrurilor caritabile, dar banuiesc ca, cat de curand.
Iarna aceasta am ajutat o batranica sa care lemnele de pe o strada destul de departe de ea.
Eram in drum spre casa de la scoala
A vrut sa-mi dea 30 de lei si m-a refuzat-o stiind ca are sotul bolnav
Daca am fost la biblioteca si am citit povesti la copii intre 4 si 7 ani se pune?
Spre rusinea mea a trecut ceva timp. Curand voi dona niste jucarii, haine, poate niste mancare...
Leerix întreabă: