De obicei la momente speciale din viata noastra (aniversari, ziua de nastere, un succes in cariera sau personal etc.) ne simtim darnici, ne-am deschide buzunarele sa impartim cu cei din jur din bucuria si succesul nostru. Facem asta din dorinta perfect umana de a fi apreciati, bagati in seama si de a socializa.
Este foarte bine cand ajungem sa fie asta o atitudine de viata, un permanent "modus vivendi". Sa punem mai sus de nevoile noastre, pe cele ale semenilor. Desi pare ca as descrie on profil de sfant, cred ca fiecare dintre noi avem puterea de a fi asa.
Ce crezi ca te motiveaza sa ajuti pe cineva aflat in nevoie? Crezi ca o faci pentru ca esti impresionat pe moment sau pentru ca este modul tau de viata?
Imparte cu noi gandurile tale si mai mult: imparte copiilor orfani si sarmani din Romania din belsugul sau din putinul tau, prin campania anuala ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi.
Buna, ultimul lucru caritabil a fost saptaman trecuta cand am donat cateva haine pentru un orfelinat.
Daca voi credeti ca a salva un pisoi sa cada in o groapa adanca, un beci mai precis care nu aveam nici scara >>>.
Eu acum 2 luni, printr-un marathon de 3 ore de zumba, pentru a strange bani pentru 2 copii foarte bolnavi.
A trecut ceva timp de cand nu am m-ai facut un gest caritabil, dar sper ca atunci cand mi se iveste ocazia sa o fac.
Compasiunea, daca ar exista mai multa bunatate, viata ar fi mai frumoasa si mai lipsita de griji. Avenm nevoie de " Ingeri pazitori". De ce sa nu fim...fiecare dintre noi?
Am dat o gogoasa cu ciocolata la o fetita saraca, si ajut tot timpul lumea, daca are nevoie de mine cineva sa-l ajut, il ajut(forta fizica sau orice altceva), mai dau cate un banut asa la saraci...imi place sa ajut, si sa ii imbratisez pe cei dragi si pe vreo 3-4 colege care sunt super de treaba
Cred ca cel mai bun lucru caritabil care l-am facut a fost este si va fi MUNCA
Pai..de CRACIUN obisnuim toata clasa sa strangem niste bani cu care luam dulciuri sau haine unui coleg ce este mai dezavantajat de viata si respins de intregul grup scolar. Oricum, de obicei sunt o fire mai miloasa si mai sensibila la anumite chestii care ma fac sa-mi deschid sufletul mai mult! :*
In fiecare zi trebuie sa faci o fapta buna, fara sa astepti ceva in schimb.
Daca prin lucru caritabil se intelege si voluntariat, ultima data a fost vineri si in general fac de doua ori pe saptamana.
Pai a fost de craciun, cunosc doua fete mici si sarace, si am avut haine si jucarii pentru ele si am impachetat in niste cadouri si am pus in plase si am mers la ele si i-am dat si le-am zis ca e din partea lui Mos Craciun!
Leerix întreabă: