De obicei la momente speciale din viata noastra (aniversari, ziua de nastere, un succes in cariera sau personal etc.) ne simtim darnici, ne-am deschide buzunarele sa impartim cu cei din jur din bucuria si succesul nostru. Facem asta din dorinta perfect umana de a fi apreciati, bagati in seama si de a socializa.
Este foarte bine cand ajungem sa fie asta o atitudine de viata, un permanent "modus vivendi". Sa punem mai sus de nevoile noastre, pe cele ale semenilor. Desi pare ca as descrie on profil de sfant, cred ca fiecare dintre noi avem puterea de a fi asa.
Ce crezi ca te motiveaza sa ajuti pe cineva aflat in nevoie? Crezi ca o faci pentru ca esti impresionat pe moment sau pentru ca este modul tau de viata?
Imparte cu noi gandurile tale si mai mult: imparte copiilor orfani si sarmani din Romania din belsugul sau din putinul tau, prin campania anuala ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi.
Azi la scoala.Mi-am dat sandvisu de pachet unui coleg care a ramas fara corn.
Pf, nu am facut un lucru caritabil anume, imi doresc, alaturi de mai multe lume, daca ar exista(cu suflet mare)sa facem voluntariat de lucruri caritabile, nu stiu, orice..imi place sa ajut, iar daca exista lume cu asemenea dorinte, nu exclud sa facem acest proiect.
Ultima data am donat haine si jucarii copiilor nevoiasi in actiunea "Vine mosul"!
Azi cand ma intorceam de la magazin am vazut un copilas la care se resteau o haita de caini. Atunci l-am luat de manuta si ne-am ascuns amandoi pana ce haiata a trecut apoi l-am dus acasa!
Vara trecuta cand toata clasa a strans un morman de haine mai mici si am facut pachetele pentru copii de la orfelinate.Cred ca au fost foarte bucurosi.
Ieri, i-am cumparat un sandwish din ultimii bani unui tip amarat ( nu cersea, pur si simplu l-am vazut ca se chiuia cu doi copii si nu pareau ca au ce sa manance ). Privirea pe care mi-a acordato a fost pur si simplu un drog pe moment
In fiecare zi fac acest lucru, imi ajut aproapele. Nu trebuie mereu sa oferi bani pentru a fi luat ca gest caritabil.
Wow caramela, sunt putini oameni ca tine in tara asta, asa buni la suflet si care sa sara in ajutorul celor nevoiasi.
Tot respectul si stima pentru tine!
Buna
asta imi e firea, nu pot sa ma duc la sfanta biserica daca nu am si 2-3 pacgetele cu ce da domnul si cu ce pot sa ajut si eu..ma ingrazesc la biserica, cand vadca cei avuti cu pachetele cauta sa dea tot celor care au.e strigator la cer, dar nu pot sa comand pe pachetelul nimanui. daca ai sti ce de lume nevoiasa este in tara asa a noastra si nunumai...
O zi frumoasa sa ai
Ieri cand am reintegrat in sfarsit un adolescent in sanul familiei ..am fost bucuros de bucuria lor.
Ieri, cand am vazut o batranica inghetand de frig in fata unui magazin, am mers la magazin si am luat o paine mare si o apa plata de 2l, si i le-am dat ei. sa vedeti numai, a inceput sa planga de fericire . imediat dadeam si eu sa plang . si voi incerca sa o ajut si in continuare.
De Craciun a fost ultima data. Le-am dat colindatorilor mici haine care imi erau mie mici.
Nu tin minte exact dar urmeaza sa fac peste cateva saptamani pentru niste copii di Africa
O intrebare foarte buna, de exemplu eu nici nu mai stiu, cred ca ar trebui sa ne uitam un pic la noi si sa realizam ce a ajuns.
Eu dau mâncarea mea de la scoala unui om fără "putere financiară", un simplu om care doarme pe scari la noi in bloc. De asemenea de curând am ajutat un catel pe jumătate înghețat sa între in scara blocului, dar niște bătrânii morocanosi l-au dat afara. Sa vezi ce moaca avea ! Mă făcea sa !
Azi dimineata la ajutat pe tata usurandui portofelul de banii e un gest caritabil l-am scapat de efort totusi
Azi! Aveam 60 de lei ca sa ii cumpar la mama mea ceva si mi-au mai ramas 10 lei si i-am cumparat unei prietene mai sarace o pizza.
Pai acum o saptamana am gasit un pui de pisica si am gasit un stapan pefect pentru ea. pisica avea 2 saptamani si daca nu iii gaseam stapanul probabil ar fi murit pentru. ca avea o rana la burta.Si am ajutat o batrana sa ajunga acasa
Leerix întreabă: