Super simpatic tipul. Din nefericire, nu ştiu decât să fiu eu de moment, la fel cum tu nu ştii decât să fii un frustrat nesuferit demn de milă, ce înţeapă aiurea pe toată lumea, dar se crede einstein-ul TPU-ului.
Cineva, desigur, de ce nu? Nu ne iau în serios doar cei, care sunt nimeni.
Draga, nu stiu ce fel de "salvator de vieti" te crezi tu aici cand tratezi oamenii mai rau ca pe animale. Nu esti cu nimic mai presus de ceilalti oameni, cand tu crezi ca "animalele sufera cel mai mult". Nu are rost sa stau acum sa iti explic de ce, pentru ca oricum n-ai intelege.
Chiar sunt curios daca ai vorbi sau ai vorbit cu cineva, in realitate, nu in spatele monitorului, unde poti ataca oamenii si sa fii in siguranta, despre subiecte de genul acesta.
Sper doar sa te puna pe ganduri acest mesaj.
Iar tu ești misionarul care ne învață să fim "cineva", minunat.
:)) Ia spune-mi!
http://www.tpu.ro/......c-si-dupa/ :))
Eu lupt pentru dreptate, tu - ca să moară "capra vecinului". :))
Şi abolirea sclaviei umane acum ceva timp era considerată de unii o cauză pierdută, şi lupta pentru dreptul femeilor la vot, şi multe altele, dar ete, na, s-au înşelat.
Ordinea prioritara este aceasta: oameni, animale, plante; niciodata invers, chiar daca sunt unii oameni care au ajuns pe o treapta mai de jos decat a animalelor.
Este adevarat ca si plantele sunt vii. La urma urmei si pamantul are viata in el; caci plantele nu cresc doar cu soare, aer, apa, lumina si caldura. Iar radacinile lor nu sunt doar pentru fixare.
Cei care au mai multa mila de animale decat de oameni, sau care au mila mai mult de plante decat de animale, acestora le lipseste un echilibru.
Iar omul a fost facut sa se hraneasca cu plante.
Sotia mea tocmai curata buruienile din cartofii ce i-am plantat. Ei, cartofii, sunt "baietii nostri", de care trebuie sa avem grija. Chiar asa le zicem.
In privinta focul ce arde o cladire, te cam contrazic. Am avut cunostinte pompieri care spuneau uimiti, caci, ca si tine, nu intelegeau, ca au existat persoane care au sarit in foc pentru plantuta de care au avut grija si s-au atasat. Si fii sigura ca si sotia mea ar fi fost gata sa sara in foc atunci cand a ars casa in care am stat pentru planta ei favorita, un sagotier japonez de toata frumusetea pe care i l-am daruit acum doi ani.
Te cam contrazici, fata draga. "şi când avem de ales între a rupe o floare şi a o lăsa să crească, mai etică este a doua opţiune" Pai nu e la fel de etic sa nu rupi para sau nuca din pom? Aha, ca sa maninci ai voie sa rupi, altfel, nu e etic. Am inteles cum sta treaba cu etica la tine. Dar vezi, tu recunosti ca, asa cum nu e bine sa rup[i o floare, tot asa nu ar fi bine sa rupi plantele ca sa le maninci. Nu veni cu ideea ca tu le-ai crescut, ai avut grija de ele, ca nu tine, la fel facem si noi cu animalele, si ne contrazici ca le chinuim, deci asta nu e un argument, deci, daca ai rupt plantuta, ai chinuit-o, recunosti si tu ca nu e etic.
S-ar putea ca plantele sa fie mai vii decat credem, pentru ca reactioneaza la mult mai multi stimuli decat credem. La fel ca si in cazul balenelor sau a delfinilor, care comunica intrei ei, noi nu stiam asta pana de curand, insa asta nu inseamna ca ei nu au un limbaj al lor.
Deci, tu ai zis-o, nu o fi etic sa ucidem animale, dar nu e etic sa rupem nici o floare, sau o planta oarecare. Insa sunt sigur ca daca cineva drag vine la tine cu un buchet imens de flori de ziua ta din gradina lui, nu il iei la rost ca de ce le-a rupt, ci te bucuri de atentia primita, si de frumusetea florilor, asa ca, mai da-o-ncolo de etica in aceasta privinta. Adevarata etica sta in alte lucruri, mult mai importante. Rupem flori, rupem plante sa le mincam, ucidem animale sale halim, asta e! Aceeasi Marie, dar cu alta palarie.
Mai sunt si animale omnivore, care maninca si carne, si ierburi, si in aceasta categorie intra si omul.
Degeaba ii zici ca daca nu maninci carne nu te saturi. Ea poate are un job de birou, fara mult efort fizic, dar sunt multi, printre care si eu, care au un job solicitant fizic, si fara macar o bucatica de carne pe zi nu ar avea vlaga in ei. Asta e, caloric, carnea iti ofera energia necesara unor munci epuizante.
"Am milă şi pentru plante, nu se pune problema. Şi, desigur, ideal ar fi să putem să nu luăm viaţa nimănui (nici animalelor, nici plantelor)". Daca ai mila, de ce le mai maninci? La fel sunt si eu cu porcii, ii maninc, dar cu respect ca imi intretin viata, si cu mila cand e momentul sa fie sacrificati! E aceeasi mila, ar trebui sa intelegi!
De ce atunci reactioneaza cand sunt iubite, sau cand se aude muzica in jurul lor?
De ce nu te duci tu sa-ti versi frustrarea si nervii pe mizeria aia de site? Pe mine unul n-ai sa ma vezi ca stau pe Facebook,, chiar e site pentru tine, acolo se iau like-uri la o postare ca a ta!
Păi stai stai stai, nu așa, toți deodată și semnăm și proces verbal! Ne mai trebuie oameni, ca să ajungem să convingem tot globu' pământesc.
E tare comparatia care zici ca se face, intre un vegan sanatos si un mincator de carne sedentar si obez, cu vrei trei boli la activ!
Cit despre colesterol, nu ii spune, in mintea ei e clar ca e rau. Asta e efectul propagandei de care a avut parte.
"poate pur și simplu suntem simple verigi ale lanțului trofic și atât". Nu e "poate", asta este! Facem parte dintr-un ecosistem, in care, ca si alte animale, mincam plante sau animale. Nimic gresit in asta, asa am fost creati sa facem, sa ne hranim. E mai grav ca punem etica pe seama asta cand nu e cazul. Da, e de adus in discutie etica atunci cand sunt omorite animale fara sens, sau distruse paduri fara a se gindi la riscuri, dar atita timp cit o facem pentru nevoile noastre, nu cred ca e nici o problema.
I-am spus si eu ca Hitler avea un ciine cu care empatiza foarte mult, insa asta nu l-a oprit sa omoare sase milioane de evrei.