Nu am zis ca ai sau nu dreptul.Asts e un raspuns de copil mic care atunci cand ii spune un musafir sa nu mai dea televizorul tare ca il deranjeaza el spune "mami si tati imi dau voie!". Poate ca site ul iti permite sa faci ce ai zis.E doar o chestie de oameni mari si maturi sa inteleaga anumite reguli de baza cand vine vorba de exprimarea unor opinii sau cand discuti chestii de oameni mari, ori ca niste oameni mari. Daca nu le respecti, risti sa apari ca un copil, ceea ce nu ai intarziat sa o faci.Nu uita ca inainte de a fi utilizator de TPU, esti un om.Site ul fiind frecventat de oameni, nu are sa includa toate regurile nescrise pe care le avem.Tu trebuie sa le stii. Presupun ca ar mai trebui sa iesi din bula ta, in realitate. De insultele pe care le dai la intors in cel mai penibil si cringy prepubescent nici nu o sa mai comenteze.Presupun ca am de aface cu o persoana mai speciala.De regula alora li se permite sa scape cu anumite chestii, pentru ca doae nu ii duce capul.Esti cumva o persoana de genul, Noname? Te consideri mai presus de regulile si conventiile pe care le avem, ce exista in folosul si spiritului unei discutii mature, de la adult la adult? Stiu ca multi ti-au mai recomandat mai in gluma mai n serios o vizita la cabinet.Eu stiu din experienta ca persoanele care cauta sa aiba conflicte cu lumea din jur si tot tin sa se lupte toata ziua cu altii, tind sa o faca din cauza faptului ca la ei acasa, in capusorul lor, nu e ass multa ordine.Conflictele si aparentele false "victorii"pe care le au asupra altora(pe internet de exemplu) doar servesc ca si o modalitare de a uita de ce au ei acasa.Din cate am vazut deja, inainte sa pretinzi ca ii ajuti pe altii si ca faci dreptate, mai curand ai rezolva problemele pe care le ai la tine.Pari a avea mare nevoie.
Crestinismul nu e un basm. Priveste in istorie, si vei vedea ce influenta a avut asupra societatii. Stii ca daca ai fost la scoala o datorezi crestinilor, primele scoli au fost infiintate de misionarii crestini? Cu spitalele treaba sta cam la fel... Si hai sa nu incep ca as putea scrie un roman despre asta, si daca asta e un basm, atunci e cel mai frumos trait de omenire.
Ce are varza? Are prea multe foi, nu stii pe care sa o bagi in seama.
Deci ia uite cum te uiti tu doar la latura negativa. Mi-ai dat eronat si la faptul ca am zis ca esti om la celelalte capitole. O fi asa? Eu cred ca nu, odata ce m-am delectat de nenumarate ori cu intrebarile sau raspunsurile tale, bine argumentate, si bine puse. Dar, na, daca asta tu crezi ca e eronat, eu ce sa mai zic? Ai vazut din nou doar ce am zis despre religie, ca nu le ai deloc la capitolul asta, si nu e de condamnat, e doar o afirmatie, ar fi si culmea sa fii "super" la absolut toate capitolele, la urma urmei, esti si tu om, si ai dreptul sa gresesti, ca doar toti o fac intr-un fel sau altul.
Curios.Asadar ti s-a demonstrat in repetate randuri ca nu ai avut vreo justificare anume pentru ce ai facut(si ce faci, inca, dar eu nu o sa ma cobor la nivelul tau si nu o sa iti dau calificative rele inapoi).Ba ai zis ca vai basme, ba ca e dreptul tau.Inainte ai mai afirmat ca nu te pricepi la capitolul Religie.Si daca apoi cutez sa retaliez si sa iti zic ca ai probleme, sunt atacuri la persoana. Dai mai mult impresia ca ai pus la suflet ce am zis si ca daca nu era adevarat in mod clar nu te-ar fi afectat in asemenea hal.Am atins vreun nerv cumva? Daca ma apar tot la mine e baiul.Te mai victimizezi mult? Amuzant cum nu ai negat ce a spus suntsuper.Dar cumva altii sunt copiii. Daca iti spune mai multa lume ca esti beat atunci nu sunt toti parte din "turma" sau inferiori ori prosti.Persoanele care rationeaza in felul asta si au convingeri pe care altii orice ar zice, nu au nicio influenta, traiesc in lumea lor.Am observat cum nu eziti sa lasi o sumedenie de mesaje si randuri atunci cand simti ca ai situatia sub control si ca atunci cand cineva vine cu argumente valide adaugi scuze gen "nu imi pierd timpul/devii patetic". De regula atunci cand incepi sa faci asta la inceput, simti un pic de vina si de neputinta si te domolesti.Tu presupunand ca faci asta de atata timp, deja nu se mai pune problema. Uite cine traieste in lumea sa.
Nu mi o lua in nume de rau.Doar nu sunt eu genul de care sa te iei.Nu ti-am zis sa nu mai postezi aici sau sa dispari, citez "vezi-ti de treaba ta data viitoare"
De unde scoţi toate acele demonstraţii şi afirmaţii numai tu ştii.
Cred că ţi s-a urcat căldura la cap. Fă un duş rece şi nu te mai lua atât de în serios, nici orice părere care te contrazice pe un site oarecare!
Te-aş servi cu o salată raw-vegană, ce o mănânc acum, să ai creierul mai vitaminizat şi paşnic.
Crede-ma ca marea majoritate a persoanelor de pe site care te observa ajung la aceleasi concluzii ca si mine. Unii nu le pot pune in cuvinte la fel de bine, altii poate au si facut-o deja, iar altii doar observa si trag concluzii. Prin simplul fapt ca ignori ce iti zice suntsuper, pentru ca stii ca daca ai admite, toate acuzatiile mele "scoase" ar capata mai mult volum, imi arati.Deasemenea, atunci cand esti la un nivel mai jos si nu poti sa te compari, aduci opozitia la acelasi nivel cu tine. Exact asta faci cu mesajele tale super ironice si sarcastice. Dar continua sa crezi ca sunt doar "inventate".
Înţeleg că ţi-e greu să faci diferenţa între un vot dat pe merit, după o analizare şi o raţionalizare a răspunsului şi sute date aiurea, luând toate răspunsurile la rând, de ciudă că ai fost contrazis sau mai ştiu ce altceva, ceea ce pe site-ul ăsta şi nu numai se cheamă "abuz" şi, de regulă, se pedepseşte (ca şi bullying-ul, pe care-l faci aici).
Nu ştiu cine eşti, care-i treaba cu tine, nici nu mă interesează, dar observ că ai tendinţa de a pune în cârca altora tot ceea ce eşti şi faci tu.
Analizează-te, aşa, de curiozitate! O să fii şi tu amuzat de situaţie.
Oh, voi, femeile! Cum interpretati voi cuvintele noastre ale barbatilor! Noi va spunem clar in fata ceva, si voi despicati firul in patru, cautind ce am vrut sa spunem de fapt. Parca ai fi sotia mea care si ea face la fel. Dar e de inteles, e unul din aspectele feminitatii.
Dar hai sa fac lucrurile clare. Nu am vrut nicidecum sa zic ca sunt super la toate capitolele, de unde ai scos-p pe asta? De fapt, mai mir, si la capitolul religie faci la fel...
Am cateva capitole la care sunt super, sport (ca doar am fost sportiv de performanta), sudura (ca asta mi-e meseria de baza), amenajari interioare si constructii (ca am lucrat ani de zile in domeniul asta), desen si pictura (pentru ca am studiat destul de mult despre asta), biciclete si tot ce tine de ele (e o mare pasiune) si religia (in care mi-am pus intreaga viata). Cam atit. Sunt complet varza la masini, motoare (de orice fel ar fi ele), bucatarie (desi mi-ar place daca as stii, ca sunt un gurmand inrait), deci, daca e sa ne luam la bani marunti, se vede din asta ca nu am vrut sa zic ceea ce tu ai presupus. In concluzie, ai grija la interpretarile pe care le faci, ca de aici incep problemele pentru tine.
Eu deja m-am convins, prietene. In trecut am avut de a face cu radicalisti religiosi deasemeea. Extremele au in comun urmatorul mod de gandire: "pai daca aia fac asta facem si noi!". Asta e tot si de asta se atrag extremele. Apoi reticenta asta de a admite a gresesc se datoreaza dimensiunii radicalismului lor, care le acapareaza toate dimensiunile aspectele vietii. In Evul Mediu "si totusi se misca; taci din gura ereticule sau te ard pe rug. 2017 "mi se pare ca tu cam ii pui in aceeasi oala pe toti cei care discuta despre religie, tu fiind pe langa total" taci din gura necivilizatule pun pariu ca nu esti vegan. Cam asa sta treaba
Nu ti se pare ca etichetele puse de mine sunt puse si de altii, si atunci nu e problema la mine neaparat, ci la tine? Eu stiu un lucru: daca toti ceilalti zic despre mine un anumit lucru, oricit de mult as crede ca am dreptate, asta determina sa imi reevaluez pozitia, pentru ca, desigur, e cel mai probabil ca eu sa gresesc si ceilalti sa aiba dreptate. Dar tu nu faci asa...
Si din nou, eu am zis ca esti varza doar la religie, nicidecum ca nu ai fi super destul. Inafara de religie te consider a fi foarte super, si recunosc ca ma depasesti cu mult in unele privinte, dar pentru mine asta e nimic, nu ma deranjeaza sa stiu ca altii imi sunt superiori, cel mai bine ar fi ca toti sa fie asa, atunci lumea ar fi mult mai buna. Dar tu din nou ai vazut doar ce am avut de zis in sens negativ, ca esti varza la religie, inclusiv religia ta, veganismul, si nu ai bagat de seama ca te respect in toate celelalte privinte pentru ce faci pe aici si probabil pentru cum esti. Altfel, fii sigura ca nu te invitam la o cafea.
Asta cu "tu eşti una, noi suntem mulţi, deci avem dreptate" nu e un argument (ci o eroare de logică tipică pentru oameni religioşi). Dispreţul tău sau respect mi-e tot aia. Nu mă mulez sub presiunea unuia sau altuia, am capul meu şi ştiu ce fac şi ce gândesc. Nu am nevoia de aprobarea cuiva şi cu atât mai puţin de aprobarea vreunuia dintre voi.
http://imgur.com/y2KfZ7y
Hai, că m-aţi plisctisit, fuga la treabă, că eu am destulă!
Da,acele "raspunsuri bine gandite si rationate". M-a pufnit rasul. Ce poti rationa si gandi bine cand recunosti si tu ca iti dai cu parerea fata de un subiect despre care nu te pricepi. Eroarea si contradictia e in terenul tau.Dar am tot demonstrat asta in comentariile la care ai tot raspuns ironic. Nu e vorba ca altii ti-ar zice sa gandesti ca ei. Dar reactionezi din nou exagerat si extrem, cu egoul infatuat al unui copil. Crede-ma ca daca deciziile tale ar fi fost dupa capul tau si ar fi contat asa mult, cu totii am fi avut de suferit de pe urma lor. Presupun ca acel caz la care ai amutit pe loc atunci cand am spus ca il stiu este doar varful icebergului de micro agresiuni pe care le comiti in mod frecvent.Cu fiecare mesaj pe care il lasi, ti se defineste din ce in ce mai mult portretul de extremist care nu e constient de greselile si erorile pe care le comite, dar stie sa le vada la altii. Si totusi cam tot ce ai facut tu de a lungul discutiei astea a fost doar sa raspunzi ironic sau sa iei ce ziceam eu si sa spui ca eu nu stiu ce.Un fel de NO U. Amuzant cum m-ai ignorat dar calificativul tot a venit
Mai stiu pe unii care dau dovada de aceeasi gindire: bolnavii psihici. Ei zic ca stiu ce e mai bine, si nu conteaza nimic din ce zic ceilalti. Unul din semnele de sanatate psihica e tocmai faptul ca sti sa relationezi cu ceilalti, ca iti pasa de ce zic ei, pentru ca recunosti ca tu poti gresi, si ei, din afara, pot vedea unele aspecte mult mai bine decat vezi tu, si atunci, tinind cont de parerea lor, poti avea o vedere de ansamblu a realitatii. Dar cand doar punctul tau de vedere conteaza, in detrimentul celui al celorlalti, esti intr-o postura grava. Ori esti un geniu, care vede dincolo de ce pot vedea toti ceilalti, ori esti un nebun care se limiteaza doar la ce stie el. Nu uita, orice punct de vedere este si unul de orbire, si de aceea ai nevoie de mai multe puncte de vedere, chiar de sunt ele divergente. Daca stai cu spatele la usa si ai in fata geamul, e stupid sa zici ca usa nu exista pentru ca tu nu o vezi, punctul tau de vedere cu privire la usa e de fapt unul de orbire, desi toti ceilalti, care au in vizor usa iti spun ca exista pentru ca ei o vad. Cam asa stau lucrurile cu tine. Mi-ar place sa stiu ca avem de-a face cu un geniu, insa limitarile de care dai dovada, si pe care nu vrei sa le recunosti, demonstreaza altceva. Nu, stai linistita, nu vreau sa zic ca esti bolnava psihica, dar, ca si mine, ca si toti ceilalti oameni, ai si tu "pasaricile" tale .
Tind să cred că tot ce e viu are viaţă, indiferent ce e, plantă, animal sau om! altceva nu am nevoie să ştiu că trebuie să respect ceea ce ne-au lăsat moştenire strămoşii noştri. Şi, în consecinţă trebuie să respectăm şi să avem grijă de tot şi toate!
De acord. Cu doar o mică menţiune, că presupusa moştenire lăsată strămoşi nici măcar nu e a strămoşilor. Nu deţinem pe nimeni şi nimic, poate doar pe noi, deşi e discutabil şi acolo.
"Când vă referiţi la plante, folosiţi "ce" sau "cine"?"
Intotdeauna "ce".
"De ce? De ce "ce" şi nu "cine"?"
Din simplu motiv ca asta e limba romana. "Cine" se foloseste pentru oameni, "ce" se foloseste pentru obiecte, iar plantele sunt considerate obiecte aici. Deci "ce". Omul, chiar daca intra intr-o stare vegetativ, nu se transforma intr-o planta la propriu. Tot om e. Deci tot "cine".