Ţi-am găsit întrebarea.
http://www.tpu.ro/......nimalelor/
Nu ştiu de ce mă mai şochează reacţiile celor mulţi...
Ce s-a intamplat cu tine? Ti-a mancat unul pisica si de atunci ai inceput sa devii vegana? Am intalnit pana acum multi vegani si am inceput sa ii asociez din ce in ce mai multi cu doctrina religioasa. Mereu aratati ce vreti voi ca sa ii faceti pe altii sa creada ce vreti voi. Mereu aratati animale care o duc greu sau sunt chinuite inainte de a fi omorate dar cum naiba nu arati si alea care o duc mai bine ca multi oameni care mor de foame? Am vazut de mult niste vaci si gaini cum erau ingrijite. Mancare, apa, etc etc, inainte sa fie omorate erau anesteziate ca sa nu simta durere si altele. Dar cum am zis, va asemanati mult cu religiosi. Pana sa ai proasta impresie ca sunt un ragaitor de mici si bere sa stii ca de cam 4 ani mananc foarte sanatos dar niciodata nu am renuntat la carne. Nici macar doctorul nu recomanda asta dar culmea, tot timpul aia care nu sunt doctori stiu mai bine . E mai bine sa spui ca e unu nesimtit ca vrea o bucata de carne in loc sa spui ca asta e normal ca asa a fost invatat de mii de ani. Daca acum milenii era unu sau una ca tine nu cred ca mai exista specia umana. Stii tu, cand vanam cu batul ascutit si ne imbracam cu blana de pe urs sau lup si locuiam in pesteri. Daca era una cu ° vai, dar sufera animalul ° ( pe atunci nu era anestezie ca acum. clar
) cred ca omenirea nu mai exista in momentul de fata. Ma asteptam la alte raspunsuri din partea lui Sublime ca e baiat inteligent, dar din partea ta nu ma mir ca esti vegana. Daca stau sa ma gandesc la toti veganii care i-am intalnit majoritatea erau fete, si restul de 3 4 baieti dai si aia mai fatalai. Pe scurt, astia mai sensibili sunt vegani. Vad un video in care un animal e taiat si gata mor de durere, nu mai conteaza ca sunt si atatea animale care sunt crescute cum trebuie si omorate fara durere, mai nou trebuie sa ne pese de sentimetele animalelor. Nu cred ca te-ai gandit si la biata salata si bietele rosii cand le-ai mancat
. Persoana rea ce esti! ( desigur, varza si rosiile nu pot tipa, ce convenient ).
Nu ştiu ce ţi se pare atât de ciudat în faptul că sunt împotriva violenţei inutile, în faptul că încerc să o stopez, în faptul că doresc să protejez mediul înconjurător de efectele negative ale acestei industrii: poluare, defrişarea pădurilor, încălzirea globală, consumul uriaş al apei potabile, etc. Iar dacă ştiu că cineva se otrăveşte, de ce să nu-i spun că îşi face rău? Încerc să ajut cum pot, să trezesc lumea înainte să se autodistrugă (cu planeta, cu tot).
Şi nu confunda necesitatea cu un moft! Una e să fii un muritor de foame, să nu ai opţiuni şi să alegi răul necesar (deşi e discutabil şi aici), pentru a, efectiv, supravieţui şi cu totul alta e să chinui şi să omori alte fiinţe vii (animale, nu plante! adică nişte organisme care indiscutabil pot simţi durere) sau să-i plăteşti pe alţii pentru tortură, viol şi crimă, doar pentru o plăcere personală de moment.
Iar încercarea ta de a-i ridiculiza pe cei care se opun acestor abuzuri şi faptul că te mândreşti cu egoismul tău, cu nepăsarea şi aroganţa, mă fac să te compătimesc. Te afli mult mai jos pe scara evoluţiei decât ai impresia şi dacă asta înseamnă "normal", sper să fiu cât mai anormală posibil.
. Violenta inutila e ce se intampla cu tigrii din lume care sunt pe cale de disparitie de ani buni. Faptul ca, crestem si mancam gaini, vaci, porci etc nu e violenta inutila dar ce sa stie una ca tine. Se vede ca nu esti prea inteligenta oricum. Ce faci aici e atat de naiv ca pot jura ca ai undeva la 15 ani. Cica faci o schimbare. Nu faci un rahat. Fii fata inteligenta, fa in asa mod sa devii miliardara si fa camapanii si alte chestii care sa le vada toata lumea nu niste copii aici pe site. Crezi ca ai schimbat lumea daca 2 persoane fac o salata noaptea in loc sa manance o bucata de carne? Te simti mai bine? Dormi mai bine? Cum am zis, esti foarte naiva. Mai nou din narcisist am devenit egoist. E ceva. Scad in nesimtire, sunt pe drumul cel bun se pare. De 10000 de ori mai bine un egoist decat un papa lapte.O stai, tu nu bei nici lapte
.
PS. cum am zis, nu te apropria de cuvantul °evolutie°. Nu este pentru una ca tine. Repet, daca era dupa tine, muream acum cateva milenii bune. Asa ca nu vorbi tu de evolutie, esti ultima persoane care ar avea voie.
Ma intreb eu daca pe principiul asta se bazeaza veganii cand adopta o dieta fara carne!
Ma gandesc poate in primul rand pentru sanatatea lor.
Se stie insa ca principale surse de proteine se gasesc in carne/ branza/oua.Atunci de unde sa luam protinele? Din salata?
Chiar ieri ascultam un reportaj la tv ca mai multa energie se consuma intr-o salata decat intr-un cotlet de pilda!
In plus in cadrul unor boli consumul de protine este recomdat.
Se stie ca dieta vegana este destul de scumpa, inacesbila omului de rand. Daca mai are si familie, destabilizeaza bugetul!
Ai scris asta: [quote] Una e să fii un muritor de foame, să nu ai opţiuni şi să alegi răul necesar (deşi e discutabil şi aici), pentru a, efectiv, supravieţui şi cu totul alta e să chinui şi să omori alte fiinţe vii (animale, nu plante! adică nişte organisme care indiscutabil pot simţi durere) [/quote]
Am vazut un experiment intr-un documentar in care se monitoriza o planta prin nu stiu ce fel de senzori. Cand au apropiat o foarfeca de gradinarit de planta cu falsa intentie de a taia o frunza sau o creanga, atunci PLANTA A REACTIONAT, s-au detectat semnale la aparatul acela de monitorizare. Deci sa stii ca si plantele simt durere, chiar daca nu pot sa o exprime prin sunete. Asa ca nu mai consuma nici plante ca si pe ele le doare cand le tai.
Angy, sunt nişte mituri. Tot ce trebuie să faci, e să te documentezi.
Proteinele se găsesc în cantităţi foarte mari în multe alimente vegetale. Iată doar câteva exemple:
http://www.dietetik.ro/......10924.html
http://veganufericit.ro/surse-de-proteine-vegetale
Iar mâncarea vegetariană sau vegană, dacă ştii de unde să te aprovizionezi, iese chiar mai ieftină.
Gândeşte-te, în loc să investeşti în carne, mezeluri, slănină, unt, lapte, iaurt, chefir, smântână, maioneză, brânză, ouă, miere, torturi, îngheţată şi prăjituri care nu sunt "de post", peşte, "fructe de mare", medicamente (după caz), etc (o sumă măricică, nu?), investeşti în produse mult mai sănătoase şi hrănitoare, care în marea sa parte sunt şi mai ieftine. Iar de nuci, alune şi seminţe, care pot fi ceva mai scumpe, nu ai nevoie de cantităţi industriale. Iei câte o pungă de 500g care îţi ajunge şi pentru câteva luni, că se mănâncă câte puţin.
http://gourmandelle.com/......sanatoasa/
http://rawveganjoy.ro/......-de-boala/
http://www.tudortomescu.com/......a-e-scump/
Aşadar, totul e să vrei să renunţi la produse animale, iar banii chiar nu sunt o problemă (doar una imaginară, poate).
De fapt, nu există niciun argument plauzibil, pentru a continua să consumi alte animale, otrăvindu-te, provocând suferinţă şi distrugând planeta. Orice idee care ar putea să semene cu un argument, este doar o scuză (aşa cum şi naziştii îşi găseau scuze mereu).
Degeaba m-ai citat, tot ţi-a scăpat acel "indiscutabil".
Ştiu că plantele sunt deseori subestimate şi pot avea un potenţial nedescoperit. Le respect, le apreciez http://www.tpu.ro/......-si-liber/ însă acesta nu este un motiv suficient de bun ca să mor de foame.
Merci de linkuri!
Daca ar sa fie dupa dupa mine as trai cu salate si fructe toata vara, dar si aici este o problema, nu sunt sigura de proveninta lor.
De obicei cand merg la piata ma uit foarte bine si la cei care vand, si cand vad cate o mamaita, caut sa iau de la ea pentru ca sunt sigura salata e fara pesticide.Nu caut mere din alea mari si luciase ci le caut pe alea micute, cu gauri de viermi, ca nici ala(virmele nu e atat de prost sa se bage la marul tratat)(mic, mic, dar destept)
In general miercurea si vinerea gatesc fara carne...Dar si asa sor'mea zice,,, La fasolea asta parca ar merge si un ciolan'''
Am vazut la Kaufland pungute cu hribi congelati cu 20 de lei punguta de 300 gr...Sunt curioasa sa vad cine da bani pe ei. Noroc ca sunt si ciuperci champignon ceva mai accesibile.Mai am in congelator cateva pungute de ciupeci ( culese, nu cumparate)
Sunt manastiri in care nu se consuma carne, deci ma gandesc ca se poate!
Ti-am spus ca fac un orez cu legume (si ciuperci) o minunatie
Borsul de hribi,, bate'' orice alt alt bors, iar sarmalele cu ciuperci sunt foarte bune!
Bine faci!
Vorbeam şi sublime zilele astea de ciuperci culese prin copilărie şi gătite ca la bunica acasă. Mmm, o minunăţie! Cele de acum nu sunt aşa de bune.
Dar borşul de hribi chiar n-am mai mâncat. Trebuie să-mi dai reţeta.
Iubesc prea mult shaorma, nu as da pe nimic in lume, aici ma refer la mancare! Nu m-as face nici intr-un fel de chip!
Ei da.Asta e o lectie pentru mine sa nu mai scriu la betie, iertati prostia ca si asa nu scapati de ea.My bad.
Ei nu. Sa gasesti fata sa te puna cu boticul pe labute sa vezi ce mananci la salate si bei limonada.
Scriu retetea in mesaj privat ca nu suntem la categoria potrivita si ne bate Cristina!
Sunt de acord si eu cu ce ai spus. Inca o dovada a arogantei omului e mandria asta ca el e in varful lantului trofic. El crede ca ce grozav e ca a ajuns acolo, si ca poate stapani in voie toata planeta. Dar se inseala. Speciile din varful lantului trofic sunt primele care dispar in orice extinctie cat de cat mai mare, pentru ca ele au nevoie de cele mai multe resurse si conditii. De aceea au disparut dinozaurii, dar sobolanii nu. Asa ca toata aroganta noastra s-ar putea transforma in groaza foarte repede, daca continuam sa fim prosti si sa ignoram natura din jurul nostru, si felul in care ne comportam cu ea.
Hmm, iti dai seama ca nu poti convinge miliarde de oameni sa nu mai manance carne, nu? Mereu se va manca carne...
Mereul acela este imposibil. Planeta şi aşa abia ne mai susţine. Nu vom putea să o agresăm la nesfârşit.
Iar momentan mă mulţumesc cu orice pas înainte, oricât de mic. Schimbarea de mentalitate necesită timp, nu se produce peste noapte.
Dacă nu va mai exista cererea pentru ele, treptat va înceta înmulţirea lor forţată şi îşi vor trăi vieţile liniştite într-un număr mult mai redus undeva prin rezervaţii sau/şi ca animale de companie.
Eh, în fine, doar de asta ar fi singura noastră problemă...
A, uite, ceva gen...
http://www.facebook.com/official.peta/videos/10154198871369586/
Eu incerc de vreo 3 saptamani sa trec pe vegan/raw vegan desi am mai mancat carne atunci cand doar aia era de mancare. Totusi ma simt oribil atunci cand o fac. Adica in ***, mananci un cadavru! E absolut oribil sa mananci carne si tesut muscular care apartine unei fiinte, fara sa te simti prost. Oamenii sunt asa penibili protestand mancarea cainilor si pisicilor in unele regiuni iar ei se indoapa in stomac si se caca rasite de animale moarte, in general porci, gaini si vaci obligate sa se nasca si sa fie torturate.
Daca postezi in mod repetat intrebari sau raspunsuri cu greseli de scriere, risti sa ai contul suspendat sau anulat
Ai dreptate, e oribil. Când văd carnea, în loc să salivez, mi se face greaţă şi mi-e ruşine că fac parte din umanitate (în mod normal asociat cu ceva pozitiv, nu?). Nu ştiu cum mâncam înainte cadavre în descompunere ale bietelor animate forţate să se nască pentru tortură. Mă simt mai murdară decât hitler de la tot ce am făcut. Ce mentalităţi bolnave ne obligă să avem sociatatea şi cât de orbi putem fi, cât facem parte din turmă... Bine că măcar tot există o portiţă de scăpare.
Mai studiază-ţi anatomia, înainte să vorbeşti de ea! Ai tractul digestiv prea lung şi neadaptat pentru digestia cărnii, chiar şi aşa gătite cum e, care ajunge să putrezească cu zilele în el, până se întâmplă să fie eliminată.
Iar prietenii non-umani de care au grijă unii vegani se bucură de o viaţă mult mai bună, decât cea pe care au fi putut să o aibă de unii singuri pe străzi sau în sălbăticie, expuşi la intemperiile vremii, la foame, la boli, la prădători şi la cruzimea şi nepăsarea unora (cum se întâmplă cu câinii vagabonzi, de exemplu). Desigur, condiţiile, în care trăieşte un animal, trebuie să fie potrivite pentru el, dar cred că orice vegan care îşi asumă această responsabilitate, face tot posibilul ca prietenul lui să fie fericit, asigurându-i tot de ce are nevoie. N-ai să vezi un vegan chinuind (fără rost) un animal, ci mai degrabă salvându-l. Aşadar, reproşurile tale sunt pe lângă.