A, aici erai! Mereu apar notificările tale cu o întârziere de vreo 2 ore.
Se pare că nu o să reuşim să ajungem la un numitor comun, mai ales dacă îmi tot răstălmăceşti cuvintele şi te lupţi cu fantasmele, create de tine.
În fine, eu rămân cu părerile mele, tu cu ale tale.
Iar dacă totuşi vrei să vezi cât de bine eşti adoptat pentru consumul de carne, convinge-te pe pielea ta: treci măcar pentru câteva săptămâni sau zile la un regim alimentar vegan şi o să vezi în ce postură te vei simţi mai bine!
Pentru mine una, toate contraargumentele sunt apă de ploie, pentru că eu ştiu cum mă simţeam şi cum mă simt.
3 Year Old Refuses to Eat Animals & Changes Her Family Forever
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
''...eu ştiu cum mă simţeam şi cum mă simteam.''
Posibil. Asta nu schimba cu nimic faptul ca :
-carnea nu putrezeste in stomac sau intestine
-Lungimea tractului digestiv nu reprezinta o problema in digerarea carnii. (ea chiar e mai apropiata de a carnivorelor)
- Consumul de carne l-a ajutat pe om sa devina ceea ce e astazi. Vanatoarea ne-a obligat sa devenim mai inteligenti. Iar consumul de carne in sine ne-a ajutat sa economisim cantitati mari de energie in intervale mici de timp.
-Toate studiile despre efectele carnii sunt pe baza de asocieri, studii observationale. Nu exista un mecanism biologic care ar explica rezultatele.
Asa ca nu se poate afirma sigur ca e vorba de carne in sine si nu de anumite substante ce intra in compozitia carnii si care in mod natural nu ar avea ce cauta acolo. Ar putea chiar sa nu aiba legatura cu carne ci cu modul de viata al acelor indivizi.
-Exista si studii care arata ca nu exista nicio legatura intre consumul de carne si cancer, diabet, etc. Sunt mai putine la numar, dar faptul ca exista e un semn de intrebare in plus.
"...cum mă simţeam şi cum mă simteam"? Zău aşa! Nici să citezi nu mai eşti în stare? Cred că ai carenţe de nişte vitamine. Acum pe lângă răstălmăcirea cuvintelor îmi adaugi şi greşeli, ca să par ridicolă, iar tu că ai dreptate?
Ţi-am spus, rămâi la părerile tale, dar nu mă forţa să le adopt! Degeaba cauţi aprobare la mine.
Eu am un altfel de filtru pentru informaţii, iar tu văd că asimilezi fix ceea ce eu arunc. E o preferinţă şi asta şi nu o să stau să încerc să schimb un căpos.
Apropo, tocmai am mâncat o varză murată, deci mi-am realimentat rezervele de B12, deci se poate şi fără crime.
Din seria: "Renunţă, dragă! Mereu va exista sclavia, discriminarea, nedreptatea... Supune-te şi alătură-te turmei!"
De ce aş renunţa? Pentru că o lume ideală e imposibilă? Pentru că mereu vor exista oameni care vor gândi diferit? Acesta este un motiv pentru a lăsa garda jos? Lupt pentru ceea ce cred că e corect şi mai ales pentru cei care nu pot lupta pentru ei înşişi.
Resemnarea şi abandonul nu e o opţiune.
''se poate şi fără crime.''
Problema cu gandirea asta e ca o poti aplica la orice organism viu, inclusiv la plante. Inclusiv la varza.
http://www.culturavietii.ro/2013/12/27/dreptul-plantelor-la-viata/
Suntem animale și noi, la fel ca celelalte specii, și suntem prădători.
Sistemul nostru digestiv s-a obișnuit cu carnea timp de milioane de ani, nu e așa ușor să devii vegetarian de la o zi la alta.
Se poate face, cu timpul, și omului îi trebuie o adaptare a sistemului digestiv și o schimbare a regimului alimentar.
Iar acest lucru diferă de la om la om, nu putem toți avea un regim alimentar identic. Fiecare formă de viață are nevoie de compuse organice pentru a-și întreține metabolismul, dar în cantități diferite, deoarece nicio formă de viață nu este identică alteia. Știi cât ar costa un astfel de studiu pentru fiecare din cele 7 miliarde de oameni? Cu siguranță nu puțin.
Ideea ta este binevoitoare, dar nimeni nu vrea să ia riscul de a se îmbolnăvi deoarece și-au schimbat regimul alimentar, și puțini ar plăti un nutriționist să le spună ce să mănânce.
"Ideea ta este binevoitoare, dar nimeni nu vrea să ia riscul de a se îmbolnăvi deoarece și-au schimbat regimul alimentar, și puțini ar plăti un nutriționist să le spună ce să mănânce."
Nu cred că acesta este motivul, pentru care refuză să renunţe la carne sau, în orice caz, nu principalul, nu singurul.
Cred că e mai mult o comoditate, o obişnuinţă, protejată cu sfinţenie cu ignoranţă. Nu vor să ştie, să vadă, să audă... Preferă să fie lăsaţi în pace. Când mănâncă produse animale, nu se întreabă de unde provin ele şi cu ce sacrificii. Pur şi simplu, se autoizolează de elementul, care ar putea să-i scoată din zona de confort.
Această comoditate vine din faptul că noi oamenii am fost prădători timp de milioane de ani.
Această comoditate vine din egoism, nepăsare, ignoranţă, oportunism şi aroganţă.
A Christmas Poem.
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Honest Christmas.
http://youtu.be/WfCvelT4QtE
Îmi vine să te îmbrăţişez de drag!
Momentele ca acesta îmi redau speranţa în umanitate.