Everybody loses when animals are used for entertainment.
http://www.peta.org/......oo-attack/
"When the momentary pleasure of a meal justifies the murder of another being, it's time to reevaluate our rationalizations.
That eating animals is "Nice" is but one of the "N-Words" omnivores use to justify--to themselves as much as anyone else--killing an innocent being for nothing more than taste preference."
http://www.facebook.com/......701558259/
Vegan Ellen DeGeneres: Awakening Compassion and EARTHLINGS
http://www.youtube.com/watch?v=YgEXRPUxrTA
Multa lume ignora aspectul asta. Dar pana la urma pare ceva... normal. Acum lumea nu se mai gandeste la ce mananca mai deloc. Mai ales cei din mediul urman.
Si cei de la sate. Sau care au animale. Sunt ale lor, le taie, le mananca. Chiar daca poate le e mila de ele. Asa a fost lasat, oarecum.
Nu putem sa devenim toti vegetarieni pentru a nu mai manca... animale.
Tu mananci carne?
Da, nu mănânc nici carne, nici lactate, nici ouă, nici miere, nu folosesc nici pielea animalelor, nici blana, etc şi mă simt mai bine ca niciodată. Simt că m-am regăsit, că, în sfârşit, sunt eu, sunt completă, că am găsit o parte din mine, de care nici nu ştiam, dar lipsa căreia o simţeam. Pentru prima dată în viaţă nici păianjenii nu mă dezgustă. Am realizat că mă scârbea urâciunea mea, faptul că eram învăţată să-i strivesc, să-i rănesc, să-i omor, deşi nu mi-au făcut niciun rău, sunt fiinţe vii la fel ca şi mine. Acum îi iau grijuliu în mână, îi privesc cum se plimbă şi îi eliberez cu drag. E o armonie interioară şi cu tot ce există în exterior incredibilă, înălţătoare. Singurul lucru pe care îl regret e că nu am făcut-o mai devreme, că ai mei şi restul societăţii m-au ţinut în minciuni şi am fost prea slabă şi laşă ca să-mi pun întrebări şi nepregătită să-mi răspund sincer şi să fac ceva, nu doar să accept neputincioasă ceea ce "aşa a fost lăsat, oarecum".
Şi nu văd niciun argument plauzibil de ce ar fi imposibil ca toţi să trăim aşa. Ignoranţa nu e o scuză.
Doresc tuturor să se regăsească cât mai repede şi să simtă toate beneficiile alegerii lor, să se poată privi în oglindă cu o conştiinţă împăcată, plini de viaţă şi sănătate.
Ce ai spus aici este chiar uimitor. Mi-as dori si eu sa pot sa imi rearanjez viata asa. Sa capete un nou sens. Dar societatea asta m-a cam... blocat. In fine.
Paianjenii... mie mereu mi-a placut sa pun micile insecte la locul lor in natura. Fiecare specie este uimitoare.
Insa din pacate, in ochii multor oameni, reprezinta doar animale fara suflet. Chiar si oamenii intre ei se considera asa. Inca nu stiu cum de s-a ajuns la atata "ura" intre oameni. Dar am deviat.
Si la alegere, la ce te-ai referit? Adica unii poate fac multe lucruri urate sa zic asa, poate au un stil de viata nasol dar care pentru ei este perfect. Asta e alegerea lor si poate nu simt nici o remuscare. Daca intelegi.
Si mereu ma intreb daca exista un "tipar" dupa care se poate lua omul pentru a putea spune ca este implinit si ca a reusit sa faca din viata lui ceva extraordinar. Sau poate aceasta "anormalitate" este normalitatea si lumea este limitata la anumite lucruri fara sa realizeze ca mai sunt si alte aspecte ale vietii la fel de frumoase sau poate chiar mai frumoase pe care le-ar putea cunoaste. Sau unii realizeaza asta si nu vor sa o faca.
Ah, acum imi dau seama iar ca am ceva probleme cu aspecte legate de viata
"Adica unii poate fac multe lucruri urate sa zic asa, poate au un stil de viata nasol dar care pentru ei este perfect. Asta e alegerea lor si poate nu simt nici o remuscare."
Cred că toţi, poate în afară de sociopaţi/psihopaţi simţim remuşcări, chiar dacă poate doar la nivel inconştient, pentru că societatea a avut grijă ca să ne programeze să fim amorţiţi, când vine vorba de suferinţa animalelor, care sunt considerate "de consum".
"Ce ai spus aici este chiar uimitor. Mi-as dori si eu sa pot sa imi rearanjez viata asa. Sa capete un nou sens."
Totul e să vrei cu adevărat, atât. Restul o să vină de la sine.
Chiar îţi doresc să reuşeşti.
Nu stiu daca e asa. Nici nu stiu ce trebuie sa fac. Eu sunt pierdut oricum
De asta incerc sa ii ajut pe altii.
Ai putea să începi prin documentare.
De exemplu, găseşti multe link-uri postate de mine la această întrebare, plus cele de la întrebarea precedentă, plus diverse comentarii. Studiază-le cu atenţie! Dacă nu ştii engleză, măcar cele în română. Astfel vei înţelege mai bine ce şi de ce ai de făcut. Succes!
Sunt la facultate cum sa nu stiu engleza. Si m-am documentat si o sa o mai fac.
mersi