anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

SalutY! Ati facut vrodata gesturi nobile? Daca da, le-ati facut din inima si cate?

Răspuns Câştigător
| dof21 a răspuns:

Presupun ca atunci cand cineva face un gest nobil il face din inima. Eu de exemplu i-am dat unui prieten 500 Euro. In urma cu 2 ani a intrat la puscarie saracul (accident pe trecerea de pietoni, fara victime, dar totusi a facut 1. 5 ani), Cand a iesit i-am dat 500 Euro pentru a putea incepe cat de cat noul drum. I-am spus ca nu ii vreau inapoi, dar sa imi promita ca candva, undeva va face si el acelasi gest pentru altcineva.

158 răspunsuri:
| Libelle a răspuns:

Am facut putine dar din inimawinking

| Malvina24 a răspuns:

Nu stiu cat de nobile au parut insa am oferit locul meu pe scaun in microbuz(de multe ori ca eu fac naveta), am inapoiat bani daca au cazut cuiva pe stada si eu veneam in spate! odata am ajutat un om sa care niste bagaje, mai multe nu ma stiu exact! le-am facut din suflet si m-am bucurat de ele!

cami
| cami a răspuns:

Pai daca nu-l faci din inima, nu mai vad de ce s-ar numi "nobil". Doar ca te afirmi si tu putin?

| BRG a răspuns:

Da a m dat un televizor color cadou unei vecine

mira
| mira a răspuns:

Aprecierea unui gest ca fiind nobil este pur subiectiva.

| OanaG a răspuns:

Da, putine dar am pus suflet

| cristi202 a răspuns:

Am facut odata un gest nobil. Eram cu un prieten al meu intr-un parc. Am intilnit un tinar pe care prietenul meu il stia din vedere. A intrat in vorba cu noi, si a inceput sa se plinga. L-am crezut. Prietenul meu l-a ajutat cu niste bani ca sa ajunga intr-o anumita localitate sa isi rezolve niste chestii cu actele, eu cu o intreaga tinuta, pantaloni, camasa si pantofi de care zicea ca are nevoie la lucru pentru a fi angajat. Tragedia e ca in urmatoarele saptamini l-am mai vazut prin oras pe strada facind aproximativ acelasi lucru si cu altii... Cu asta se ocupa - cersea. Si mintea frumos, incit era crezut.
Am mai facut si alta data un gest nobil. Cistigam f bine pe atunci, mai bine ca oricind in viata mea. Avind munca de teren impreuna cu alti doi colegi, eram adesea pe strada, si circulam cel mai adesea intr-o anumita zona. L aun moment dat, o babuta a venit la noi, ne-a aratat o poseta rupta si s-a plins ca nu e din zona, ci dintr-un oras dintr-un alt colt al tarii, si ca nu are bani nici sa se intoarca acasa. Fiind in virsta, am crezut-o, si i-am dat cred ca jumatate din pretul biletului de tren, care era destul de scump pina in acea localitate. Toate bune si frumoase, dupa citeva zile am plecat in concediu la mare, dupa o saptamana ma intorc, si un coleg, mai sugubat el, ma ia la rost de gestul pe care l-am facut. Nu am inteles de ce pina ce nu mi-au explicat ambii colegi ce se intimplase: in acele zile cind fusesem plecat, ei o mai vazusera inca o data pe babuta facind cu altii acelasi lucru.
Bunica mea, o femeie extrem de buna si de credincioasa, nu a mai ajutat pe nimeni de cind a primit o femeie in casa peste noapte a cazat-o intr-o camera cu intrare separata, i-a dat seara sa manince, i-a dat tot seara si bani de drum pentru a doua zi a ajunga acasa, iar a doua zi dimineata s-a trezit cu toate usile deschise si cu dulapurile golite de haine si lucruri.
Orice gest nobil, l-am facut din inima, chiar si cele descrise aici, si nu imi pare rau nici in ziua de azi de cele intimplate, insa am inteles ca trebuie sa deschid ochii bine inainte de a face un gest nobil, caci sunt destui profitori care vor incerca sa profite de pe urma bunatatii mele.

| Emeraude a răspuns:

Da, am facut.Nu pot sa enumar cate, dar destule cat sa-mi imbucurez viata cu un strop, sa stiu ca am ajutat si eu pe cineva si sa ma asigur ca nu-mi va intoarce nici mie Dumnezeu spatele la nevoie, cum nici eu nu am intors spatele altorahappy. In mod cert, le-am facut din inima, altfel nu le faceam.
Am adapostit niste pui de catel pana le-am gasit stapan, am donat haine, jucarii, alimente, bani unui orfelinat in urma cu cativa ani (cu sprijinul financiar din partea parintilor, dar initiativa a fost a meatongue), am sunat la o salvare odata cand i se facuse unei femei in varsta rau pe strada, pe timp de canicula...si ma rog, ar fi si alte gesturi neinsemnate.As face mai multe, daca mi-ar sta in putinta!

| Gicone a răspuns:

Da am facut si in general cu persoanele apropiate

| DerHimmelSollWarten a răspuns:

Nu cred ca exista vreun om in lumea asta care sa faca un gest nobil din alt motiv decat dragoste pentru cei aflati in nevoie. Un gest nobil inseamna sa faci cumparaturile unui batran in varsta, sa ajuti un nevazator sa traverseze strada, sa intinzi o bucata de paine unui flamand, sa zambesti unui om aflat in suferinta, sa redai speranta printr-un gest oricat de mic, sa fii alaturi de persoanele care se simt singure.Cred ca majoritatea dintre noi au facut macar unul din gesturile astea.Si daca nu din inima, atunci de ce?

| kiki a răspuns:

Fiecare dintre noi facem gesturi nobile de diferite tipuri, unele mai mici altele mai mari, dupa posibilitate si dupa cum simte fiecare si este un lucru bun. dar aceste lucruri nu se spun, nici mamei nici tatalui nici sotului.sa nu stie mana stanga ce a facut mana dreapta. o actiune caritabila se face in taina.nu in vazul tuturor si nu se trambiteaza.singurul care trebuie sa vada si sa iti returneze intr-un fel sau altul este DUMNEZEU.pentru EL facem lucruri bune si doar in numele LUI.

| ZEU93 a răspuns:

In opinia mea cand esti tu personal fericit ai sentimentul acela de a dori sa-i faci si pe altii fericiti big grin

| Kylexy a răspuns:

Am facut si le-am facut cu inima deschisa. si nu am sa ma opresc am sa fac incontinuare gesturi nobile

Răspuns utilizator avertizat
| beki13 a răspuns:

In fiecare an de Craciun, le cumpar vecinutelor mele mai saracute si batrane tare portocale si mandarine.Fac asta de cel putin 10 ani, asa sunt de incantate.

| Bii26 a răspuns:

Bună
Am făcut şi eu câteva. Dar din inimă.

| spaikizz a răspuns:

Eu zic ca nu trebuia sa dai funda lui dof21, pentru.ca gesturile nobile nu le faci pentru lauda, iar cei care le fac nu le spun.

| Symona a răspuns:

Ajut toti prietenii din clasa mea sa aiba note mai bune laughinglaughinglaughing

| Gosh. a răspuns:

Nu chiar...

| adyth a răspuns:

Nu cred ca are rost sa enumeram de cate ori am facut gesturi nobile. Gest nobil poate fi considerat si faptul ca nu razi de un copil care a cazut si ceilalti fac haz de necazul lui.
Da, am facut si gesturi nobile, dintr'alea la care te referi tu... dar cum, unde, si cate, nu e problema nimanui. Au fost, si'atat.
E bine sa faci, doar daca simti tu nevoia, nu ca sa le arati celorlalti ca "ai inima mare, sau bani".

| dacia63 a răspuns:

Da foarte multe,nu stiu numarul, daca le-asi numara ar fi ipocrizie.
Consider orice zi in care nu reusesc sa fac gesturi nobile, in care nu reusesc sa daruiesc ceva fara sa astept recompense, o consider o zi pierduta, o zi traita doar pentru a respira, traita in egoism

| c0rn3l1uss a răspuns:

1 - Free Hugs

| Adella05 a răspuns:

Da am impins o babutza pe scarilaughing

glumeambig grin

am facut fapte bune acum nu mi le amintesc pe toate. unele le-am facut din inima unele nuhappy.

| Cryssbest a răspuns:

Intrebarea in sine este stupida. Nu exista nimic mai rau pentru caracterul omului decat sa inceapa sa se laude cu faptele sale bune!
@andalu - jos palaria!

| zalisa a răspuns:

Ei doneaza pentru Haiti dar săracii din România mor de foame...

| (¯`·._)(rojin_roj) (¯`·._) a răspuns:

Da am ajutat cit am putut dar nu m-am laudat niciodata ca am facut un gest nobil deoarece nu este bine, daca poti face un gest nobil sa ajuti pe cineva la nevoie nu trebuie sa te si lauzi cu acea fapta, deoarece in momentul cind ne laudam nu mai este din inima este de lauda, chiar daca nu m-a vazut nimeni pentru acest gest al meu a vazut dumnezeu si este de ajuns sau in concluzie nu trebuie sa stie mina stinga ce face mina dreapta.in momentul cind ajut pe cineva sint constienta ca mi-am salvat viata deoarece o fapta buna ne va lungi viata. daca imi permiti am sa iti spun si o fapta reala care s-a intamplat cu mii de ani in urma.doi tineri urmau sa se casatoreasca dupa casatorie cel care ia casatorit a inceput sa plinga iar altcineva l-a intrebat de ce plinge iar acel om a raspuns ca stie ca miine dimineata cei doi casatoriti voi fii muscati de un sarpe ce era ascuns sub patul lor. cei doi casatoriti au mers acasa nestiind de ce li se vor intimpla si sau asezat la masa sa manince dar au auzit la usa un ciocanit, femeia a mers si a deschis usa unde astepta un batrinel care a rugat-o sa ii de-a ceva de mincare, cei doi casatoriti aveau pe masa doar un castronas cu mincare care la dat acelui batrinel. dimineata cel care a spus ca cei doi vor muri muscati de sarpe a ramas uimit ca acesti erau in viata, dar dumnezeu vazind ca acesti sau lasat pe iei nemincati si au dat mincarea celui batrin nu le-a curmat viata.deci in concluzie facind o fapta buna iti vei lungi si firul vieti tale dar fara lauda.

| Alinaga a răspuns:

Mi se pare ca atunci cand faci un gest nobil este nobil=ceva bun facut din inima nu trebuie sa te lauzi sau sa i scoti ochii persoanei respective ai facut gestul asta il stii doar tu si cu dumnezeu si este de ajuns

| max_4494 a răspuns:

Gesturile nobile trebuie facute, nu numarate!

| Eka7Lyzza a răspuns:

Cred ca daca faci gesturi nobile pentru cineva le faci din inima si din dragostea pentru cei din jur, nu din obligatii. oricum nu vad rostul obligatiilor pentru asemenea gesturi. si da am facut cateva gesturi nobile pentru oamenii care m`au impresionat cu povestea sa mai mult decat altii si cred ca este necesar sa ajutam si noi pe alti oameni oricum banii tot se duc, macar sa se duca cu rost
succes. si apropo tu ai facut gesturi nobile?

Întrebări similare