Buna eu as spune sa ii spui mamei tale ca daca te corecteaza ea la ce ai gresit nu mai inveti nimic mai bine spune-i mamaei tale ca doamna profesoara trebuie sa te verifice ca daca ai gresit ea iti va explica cum trebuia sa faci.
Pai arati mamei tale ca esti in stare sa faci corect exercitiile.Iar atunci mama ta te va mai verifica de vreo 2 ori si daca vede ca tot le faci corect nu o sa te mai verifice.Asa am facut si eu cu mama si nu ma mai verifica la teme
Invata mai bine si de la un timp daca vede ca iei numa note mari o sa te lase inpace...noroc
Spune-i ca nu mai ai 5 ani, daca se enerveaza nu mai vorbi cu ea si isi va da seama ca greseste Asa fac si eu
Crede-ma, si parintii mei sunt asa. Discuta cu mama ta, zi-i care-i problema, fa-o sa inteleaga asta. Si, orice ar face, sunt sigura ca o face pentru binele tau. Numa' bine
Ii spui ce simți dar totuși mama ta face asta pentru ca ii pasa de tine dar spune-i ca ai o varsta si ca trebuie sa iti ofere mai mult spațiu si mai multa încredere
Ai putea-o chema pe mama ta insuportabila sa te supravegheze cand faci temele si sa nu ti le mai controleze dupa...ea nu are suficienta incredere in tine.ce zic..nu are deloc icredere in tine...ar fi bine sa gasesti o modalitate sa o faci sa aiba mare incredere in tine
..Adevărat, atâta timp cât știi să faci exercițile n-ai nevoie, eu mi le fac pe moment, în clasă/pauze, sau spun din minte, mama nu mă mai verifică de un an, și pe semestrul I (mă refer la anul trecut) aveam 3 de 8, și mă tot corecta la teme și chestii, și pe al II-lea n-am avut nici măcar 9, de atunci nu se mai ocupă de mine.Cât despre mama ta, i-ai putea spune că se poate baza pe tine, că e o vârstă la care ar trebui să aibă încredere, totuși și tu ar trebui să o înțelegi îți vrea binele și e mai bine dacă ți-ai face temele, așa ai sta calmă, cred că mama ta te ceartă mai mereu, încearcă să le faci dinainte să te întrebe sau să te pună, când te va întreba de temă, tu vei spune, d-abia acum te-ai găsit să mă întrebi? zace de 3 ore cărțile pregătite pentru mâine în ghiozdan.La început te va mai verifica, dar cu timpul văzând că tu vei face mereu și că ai înțeles spre ce drum vrea să te îndrepte te va lăsa treptat.
Sincer, eu am 12 ani crezi ca nu imi face asa si mie? De 2 ani. Dar am descoperit niste solutii de 3 luni care functionea-za! Uite ce ai de facut :
1. Cand vine la tine sa iti controleze temele, iti scoti toate caietele si cand pune mana pe caiet si nu-l deschide incepe sa povestesti ziua si intamplarile de la scoala. [ doar daca este ocupata gen o mancare ] Pentru ca ii vorbesti pana cand spune ea de buna voie : Asteapta-ma putin ca am mancarea pe foc, vasele de spalat rapid etc. Si dupa le bagi pe toate in ghiozdan pentru ca sigur 66-67 % nu va mai veni. Si daca este o intrebi daca poti iesi pe strada pentru ca poate a uitat sa te controle-ze! Si bucuriee!
2. Cand sti tu ca pe la o anumita ora trebuie sa te corecteze iesi la joaca u 30-40 de min inainte. [ Asta-i foarte, foarte buna mi-a mers de fiecare data! Plus ca parinti vor ca sa nu ajunga copii lor cu ochii in PC si sa iasa pe afara la aer curat!
3. Doar in unele cazuri cand iti spune de mai dimineata gen 11 : 00 ziua sa o ajuti, la tot si ea fiind multumita ceea ce e greu, foarte, foarteee greu sa iti multumesti mama, ea iti va da bani $.$ sau te va **** dulce :* si se va pune in pat la TV pentru ca a terminat treaba mai devreme, si uita de corectat pentru ca a crede ca tu ai ajutat-o si nu mai are nimic pe cap.
Bafta! Sper ca te-am ajutat. Funda?
Cel mai bine ar fi sa o lasi sa te controleze, apoi va vedea ca le faci si va avea incredere in tine. Daca nu-ti convine spune-i deschis ce crezi despre controlatul temelor. Am avut si eu in trecut problema asta pana prin intr-a 6-a.
Exista un motiv bine intemeiat pentru care mama ta iti verifica temele, acesta este atitudinea ta in ceea ce priveste scoala, discuta cu mama ta si vezi ce asteptari are de la tine, incearca sa o convingi sa iti dea mai mult libertate, fi diplomata ( eventual ii spui sa iti dea o lista cu obiectivele pe care asteapta sa le indeplinesti, de ex sa ai media generala peste 7, si ii spui ca vei indeplini obiectivul in felul tau, iar daca nu se va intampla asta, atunci o vei face in felul ei ) sper ca te vei descurca
Fa-o sa aiba incredere in tine! Lucreaza mai mult acasa... sau fa-ti tema cu prietenii intr-un grup ca sa vada ca ti-o faci bine... Altceva nu stiu o.O Bafta! :*
Pai ai putea sa o convingi ca ti-leai facut corect sau ai putea sa vb cu bunica ta sa vorbeasca cu ea sau o alta ruda
Buna fa ce fac si eu ia o tema mai demult stergi data si gata asa scap eu.Sau explica-i clar si raspicat ca nu mai ai nevoie sa iti verifice temele
Buna! Mama ta face asta deoarece poate ai avut vreodata probleme in privinta lor de genul "nu ti-ai facut temele, iar profesorii te-au taxat" sau i-ai mintit vreodata in legatura cu asta. Oricum, nu te supara pe ei. Ei doar iti vor binele, vor sa ajungi ceva in viata. Eu am scapat de ei facandu-mi teme (macar un timp. ).
Pai nu stiu, ascunzi caietul si spui ca ai uitat unde l-ai pus ultima data. Iti sugerez sa il ascunzi foarte bine pentru ca o sa il caute caietul
Îi spui că temele le verifica profesoara sau profesorul la scoala si nu mai e nevoie sa le verifice si ea si daca am note bune inseamna ca temele le-am facut si bine.
Explica-i ca rolul ei ca mama e sa aiba incredere in propriul copil.In plus din greseli invatam.
Și ce este rău în asta? Știu că vrei să fii pe picioarele tale, și consideri că ești destul de mare, dar spre deosebire de alții a căror mame nu se interesează de ei. Nu mai fi rea! Vei regreta într-o zi!
Daca tu nu esti atenta si iei note mici are motive si incearca sa-i dovedesti ca poate sa aiba incredere in tine. Bafta si fii calma!
La partea cu parintii... ei bine, trebuie sa le dai peste nas, fa-ti temele de 2-3 ori cand te verifica ea, gen... fa-ti 2-3 zile temele, ea o sa vada ca ti le faci, apoi probabil doar o sa te intrebe daca ti le-ai facut iar tu cand o sa-i spui ca da, o sa te creada, sau poate ca nici n-o sa mai intrebe
Salutare! Si eu am aceeasi problema si sincer,si eu am fost suparata pe tema aceasta, dar acum cred ca este un lucru bun, de exemplu, daca iti ia profesorul caietul la corectat? Daca vede acolo vreo greseala pe care stie ca de obicei nu o faci, s-ar putea sa-si schimbe un pic parerea despre tine.
Profesoara mea de limba romana ma lauda ca sunt constiincioasa si ca verific mereu caietul inainte de a-l pune in ghiozdan.Este un lucru bun,iti spun!
Poate nu vrei sa se amestece altii in treburile tale,dar se poate(in cazul acesta,mama ta,CARE ITI VREA BINELE) sa aiba o idee chiar buna, adica sa vrea sa modifice ceva in favoarea ta, ca sa nu ai probleme la scoala, de aceea te controleaza mereu.
Aceasta este parerea mea.Ea este adult si in unele cazuri stie cel mai bine.
Este alegerea ta:faci cum consideri. Oricum, bafta! Sper ca te-am ajutat putin.
Spune-i ca esti destul de mare incat sa fii pe cont propriu.Adica,vrei sa fii responsabila in tot ce faci si ar fi bine sa te lese macar ceva timp sa vezi daca iti faci temele. Eu cred ca, nu are suficienta icredere in tine incat te-ar lasa fara sa iti controleze tema :* Funda?