Cand sti ca trebuie sa te verifice prefate ca iti este somn s-au ca tie rau si trebuie sa te culci.
Pasul 1:cand ajungi acasa o intrebi alcv.
pasul 2 daca nu mrg...cand te intreba de teme deschida alt sb.
pasul 3:fi sincera cu mama ta nu are ca sa iti faca...pana la urma e mama ta o sa ii treaca ei
De obicei, cind parintii imi verifica temele, eu o intreb pe mama daca si-a verificat e-mail-ul. deseori merge. daca nu merge, ii zic ca merg sa-mi pun cartile in geanta sau sa-mi pregatesc costumul de ed. fizica. daca nici asta nu merge, atunci ii arat agenda si apoi ii arat un caiet in care am facut cindva niste exercitii si scap. sper sa-ti mearga si tie =)
La 16 ani trebuie sa fii la liceu... depinde la ce ai teme. Din clasa a 9-a nu mi-am mai facut temele si tot am bacul luat -_-
Ia caietul de la ea si baga-l in ghiozdan si daca nu functioneza lasa-o dar asta te enerveaza asa ca spune mamei tale ca nu mai trebuie sa-ti verifice tema pentru ca esti mare si esti sigura pe tine.
Spune-i ca fetita ei a crescut si ca te descurci si fara ca ea sa-ti verifice temele. Incurajeaz-o sa aiba incredere in tine.
Nu inteleg care e problema. Si mie imi verifica si sunt chiar mare. Uneori mamele simt nevoia sa stee cu copii lor mai mult si cauta privilegii ca de exemplu sa iti verifice temele. Te-ai gandit vreo data ca pentru mama ta poate fi o placere? Iti urez o zi buna!
Pai eu zic ca este mai bine sa le verifice si ea. Poarta totusi o discutie si zi-i sa iti lase mai multa libertate!
Eu ii povestesc despre teme si scoala iar ea nu ma mai intreaba de teme. Mult succes si tie!
Daniela..ai doar 15 ani si mama ta doreste ca tu sa ajungi cineva in societatea asta, sa fi respectata, sa ai locul de munca care il doresti, sa ai un viitor stralucit. Astea se obtin prin invatat. Sunt destule poame in lumea asta care nici nu stiu unde se afla Romania si cu ce se mananca si multe altele. Ea nu isi doreste ca tu sa ajungi una dintre ele si are multe asteptari de la tine si iti vrea binele!
Daca incerci sa scapi de asta, o sa regreti foarte mult mai tarziu!
De ce te deranjeaza ca mama ta sa iti verifice temele. rezolvarea problemei e simpla: ii dai temele la verificat fara sa comentezi, ea n-o sa se mai enerveze si totul va fi bine!
Vorbeste altceva cu ea nu ii mai amintii, nu ii spune ca ai teme spune ca nu ai, eu asa fac mereu...succes
Nu inteleg de ce nu te bucura faptul ca are cine sa te verifice si este cineva caruia ii pasa de tine. De ce sa incerci sa-ti pacalesti mama? Eu zic sa iti faci temele si sa te duci tu cu temele la ea sa le verifice fara sa te mai intrebe ceva, astfel te va mai slabi. Daca te opui atunci cand vrea sa verifice pare ca ai avea ceva de ascuns chiar daca nu e asa. Sau mergi intr-o zi la masa si discuta cu ea, spune-i ca te deranjeaza si ca ai vrea mai multa incredere, dar ocazional cheam-o sa-ti verifice temele, asta pentru a pastra intacta relatia mama-fiica.
Mda, stiu exact prin ce treci . E enervant ca cineva sa creada ca nu esti destul de bun, sa nu aiba incredere in tine. Probabil isi face griji pentru ca cresti si nu vrea sa renunti la invatat. Arata-i tu ca nu ai nevoie, dar nu reprosandu-i, ci fa-ti mereu temele perfect, macar pana scapi de "grija asta".
Bafta
Arata-i ca nu ai nevoie. fa-ti temele corect si la timp trust me am trecut prin asta ani de zile)
Ce varsta ai si in ce clasa esti? Si mie imi facea mama la fel. Mama ta este o mama foarte buna si vrea sa fie sigura ca te duci la scoala cu temele bine facute. Orice parinte vrea numai binele copilului ei. Ca sa scapi de verificat, fa-ti temele foarte bine. Daca te verifica, inseamna ca gresesti tu ceva mereu, si nu are incredere ca te poti descurca si singura.
Ai note mici sau esti obraznica? Daca da, atunci mama ta are motiv sa-ti ferifice tema. Daca nu, asa sunt mamele, extrem de grijulii.
Buna, sa stii ca intr-un fel ar trebui sa te bucuri ca ai o mama care se intereseaza de tine... eu zic ca verificatul temelor te stimuleaza sa iti faci temele si totodata sa inveti
Buna! asa este toti parinti la tine bucurate ca nu te corecteaza amundoi parinti ca sa ma corecteaza si pe mine. uite eu asa am procedat doar 2 saptamani uite caum faci. ii zici ca nu ai de scris tu totosi scrii si p caietul de clasa unde apare tema trebuie sa stergi sau zici ca ti-ai pierdut caietul astea este sfaturile mele. la revedere :*
Nu cred ca exista o solutie sigura, deci incearca sa ti le faci ca nu patesti nimic.
Frate nu prea ai ce'i face) asa-s parintii dar ei o fac pentr a ne oferi o educatie buna ce ne va fi zid in spate pentru viitor