| DG_Daniela_1998 a întrebat:

Cum as putea scapa de verificatul temelor? Mama tine mortis sa imi verifice temele si ma enerveaza si nu vrea sa inteleaga ca nu am nevoie si se enerveaza aiurea.

461 răspunsuri:
| ChristianMihai11 a răspuns:

Incearca sa ii spui, cum s-ar simti ea daca tu te-ai uita in lucrurile ei si gata! ( eu am incercat asta si nu ma mai verificat din a 4, si acum sunt a 7-a )

| BibiBiBia a răspuns:

Pai,este cam greu daca si-a pierdut increderea in tine nu e de bine, eu zic sao recastgi cumva altceva nu ai ce face.adica sa-i spui ca nu ai nu te crede sa le ascunzimai rau se infurie. deci incerca sa o ajuti la treburi sa vorbesti despre intamplari sa uite sa le controleze
winking funda?

| Zenithf a răspuns:

Mama, vreau sa-ti demonstrez ca sunt responsabila, dar cum pot sa-ti dovedesc asta, cand tu nu ai incredere nici ca-mi fac singura temele?
Dar asigura-te ca esti destul de stapana pe tine si nu-i vei dovedi cumva contrariul.

| Tudor_Daniel_1993 a răspuns:

VORBITI NUMAI ABERATII!
Tu, Daniela, sa iti faci temele, si te enervezi ca tu stii ca nu ai rezolvat corect! deci... pune mana pe invatat!
Voi, restul, cum puteti sa ajutati o fetita cum sa faca sa nu invete? phbbbbt

| Cherry94 a răspuns:

Cred ca problema e la tine, incearca sa iti dai seama ce motive ii dai sa o verifice, invata bine, scrie corect si vino acasa cu rezultate bune, daca ar vedea asta nu vad de ce te-ar controlawinking

| PopAnaMihaela a răspuns:

Pai las-o, e mama ta laughing

| lulu95 a răspuns:

Incearca sa o eviti cand iti dai seama ca o sa vina sa te verifice... sau daca nu merge fa-ti temele ~o luna ca sa aiba incredere in tine si gata

| OltyYonutz a răspuns:

Buna! Sa sti ca te inteleg si sfatul meu pentru tine e sa ii zici ca nu vrei sau ceva gen! happy

| Lisovski_Patrisia_2000 a răspuns:

Ce cauta aici telefonul copilui, mama te iubeste de aceea asa face ( mie asta nu imi place ca imi face si mie )

| emylyca28 a răspuns:

Intreab-o daca are incredere in tine, si de ce vrea sa te controleze.

| Denis_Ionescu_1995 a răspuns:

Spune-i mamei tale ca scoala nu te ajuta la nimic, mai degraba te impotmoleste iti da invataturi care sunt false, fa in viata doar ceea ce-ti place si pune accent mai putin pe ce nu-ti place. Trateaza totul cu bunatate si vei primi inapoi inzecit. Ofera doar ceea ce vrei sa primesti!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte simplu. Ai 2 posibilitati:
1. Vi acasa numai cu 10
2. O denunti pe mama ta la autoritati si ei or sa te ia din acea familie care are grija de tina sa-ti verifice tema si o sa te duca intr-un cenreu "specializat".

P.S. Sper sa alegi prima varianta

| xrapalexx a răspuns:

Mama ta iti doreste binele...si daca ti le-ai facut, n-ai de ce sa te enervezi...arata-le si gata

| andreeaaqswdefr a răspuns:

Daniela,dacă tu ești cu adevărat un copil conștiincios atunci o vei lăsa pe mama ta să-ți verifice temele și dacă va vedea că ți le faci la un moment dat te va lăsa în pace.

| ceaiuldetei a răspuns:

N-ai să scapi niciodată de făcutul temelor, doar că ele nu vor mai consta în exerciții la matematică și nici în compuneri la limba română, ci în chestii mult mai complicate. Ai răbdare. De ce te grăbești să crești?

Pentru că fetele din clasă de la tine sunt populare și șmechere, au parte de mai multă "libertate" decât tine și își fac de cap până la ore mai târzii, pe când ție îți este refuzat accesul?

Bucură-te că se interesează cineva de soarta ta, chiar dacă, deocamdată, felul în care se întâmplă asta, ție ți se pare "deplasat" și "iritant". Ești copilă, încă. Lasă-te să crești și nu le mai pune piedici celor care se interesează de cum îți merg sarcinile pe care le ai de îndeplinit.

Dacă te enervează, învață să aduci argumente și să discuți calm, despre ce te deranjează. Dacă argumente n-ai și ai doar mofturi, ai să ai mai multe probleme decât crezi.

Fă-ți temele și dacă nu știi și asta te complexează și te frustrează, eventual cere niște ajutor pe la frații/surorile mai mari sau chiar la părinți sau colegi.

Nu da vina pe maică-ta pentru faptul că ești ușor nevrotică : ).

| almirock a răspuns:

Demonstrează-i că ți le faci chiar dacă nu te verifică...

| Stefan_Bogdan_1994 a răspuns:

Nu stiu

| vladutzaM a răspuns:

Explica-i mamei tale ca poate avea incredere in tine ca esti deja mare si ca esti constienta ca trebuie sa le faci.

| SpeedO123 a răspuns:

Poate mama ta are anumite mmotive ca te controleaza temele stii ce fa invata mai bine la scoala si atunci nu te va controla eu asa am facut si vad ca merge

| deeayly a răspuns:

Eu zic cel mai bine sa o lasi pe mama ta sa te corecteze dar desigurnu in fiecare zi fa-o sa capete incredere in tine dupa ce ai terminat de scris te poti duce laea si sa-i arati ce ai scris asa va vdea ca te poti descurca si singura. Acesta este sfatul meu.

| CristiDSD a răspuns (pentru picard20):

E foarte simplu cand te intreaba de teme zi asa : mama tu crezi in mine? daca crezi nu ma verifici macar azi. la mine functiona in clasele 1-8

| CristiDSD a răspuns:

Intreab-o pe mama ta daca are incredere in tine ca te descurci singura si arata-i pretexe ca poti si singura adica : cum ma duc la scoala singura pot sa imi fac temele cum trebuie... etc la mine a mers 1-8

| lordwolf1234 a răspuns:

Buna spune-i mamei tale ca ti-ai facut temele la scoala cu un coleg si tia verificat profa temel

| Mateut_Denisa_2000 a răspuns:

Spune-i ca nu mai ai 5 ani, daca se enerveaza nu mai vorbi cu ea si isi va da seama ca greseste happy Asa fac si eu happy

| HowdidIgethere a răspuns:

Fa-i placerea. Oricum in vacante nu poate.

| FataCuScplici a răspuns:

Cu toate că este vacanţa, ţi-am râspuns la această întrebarelaughing
Deci, în primul rând va trebui să-i câștigi încrederea mamei tale.
Timp de o săptămână pregătește-ţi lecţiile în fiecare zi.
Mama ta nu o să te mai cicălească întruna.
Dacă faci asta, sigur îi vei câștiga încrederea.
Sper că ţi-am fost de ajutor.

| AlexandraCris a răspuns:

Buna! Depinde ce varsta ai, in ce clasa esti. Mie de exemplu, mama imi verifica temele doar in scoala primara (clasele I-IV). Apoi si-a dat seama ca mi le fac mereu si nu ma duc cu "lectia" neinvatata la scoala, luand note bune. Poate ca are motivele ei sa te verifice. Oricum sunt sigura ca iti vrea binele si de aceea iti verifica temele.

| LastKisss a răspuns:

Este foarte bine sa iti controleze temele nu inteleg de ce doresti sa scapi, in fine faza e ca esti condamnata nu ai cum sa scapi de mame iubitoare de verificat teme sunt ca o boala incurabila gen : cancer laughing))

| justfriend a răspuns:

Ar trebui in primul rand sa-i dovedesti cu argumente solide ca-i meriti increderea. Daca este de neinduplecat poti sa te impui(ai grija sa nu dai dovada de lipsa de respect)si sa-i spui din capul locului ca nu mai accepti asta.O sa se obisnuiasca cu situatia in final.

| Popescu_Darius_2000 a răspuns:

Sincer, eu am 12 ani crezi ca nu imi face asa si mie? sad De 2 ani. Dar am descoperit niste solutii de 3 luni care functionea-za! Uite ce ai de facut :
1. Cand vine la tine sa iti controleze temele, iti scoti toate caietele si cand pune mana pe caiet si nu-l deschide incepe sa povestesti ziua si intamplarile de la scoala. [ doar daca este ocupata gen o mancare ] Pentru ca ii vorbesti pana cand spune ea de buna voie : Asteapta-ma putin ca am mancarea pe foc, vasele de spalat rapid etc. Si dupa le bagi pe toate in ghiozdan pentru ca sigur 66-67 % nu va mai veni. Si daca este o intrebi daca poti iesi pe strada pentru ca poate a uitat sa te controle-ze! Si bucuriee! happy
2. Cand sti tu ca pe la o anumita ora trebuie sa te corecteze iesi la joaca u 30-40 de min inainte. big grin [ Asta-i foarte, foarte buna mi-a mers de fiecare data! Plus ca parinti vor ca sa nu ajunga copii lor cu ochii in PC si sa iasa pe afara la aer curat!
3. Doar in unele cazuri cand iti spune de mai dimineata gen 11 : 00 ziua sa o ajuti, la tot si ea fiind multumita ceea ce e greu, foarte, foarteee greu sa iti multumesti mama, ea iti va da bani $.$ sau te va **** dulce :* si se va pune in pat la TV pentru ca a terminat treaba mai devreme, si uita de corectat pentru ca a crede ca tu ai ajutat-o si nu mai are nimic pe cap.
Bafta! Sper ca te-am ajutat. Funda?