| DG_Daniela_1998 a întrebat:

Cum as putea scapa de verificatul temelor? Mama tine mortis sa imi verifice temele si ma enerveaza si nu vrea sa inteleaga ca nu am nevoie si se enerveaza aiurea.

461 răspunsuri:
| RosaRoSalia a răspuns:

1.Cati ani ai? 2.In ce clasa esti? 3.Stai linistita ca, cand eram in clasa a4-a si mama imi controla teleme, dar acum nu mi le mai controleaza ca am mai crescut. Tot ce face mama ta e in spre binele tau. happy

| DariaHàhaa a răspuns:

In clasele primare mama ma corecta la teme. Apoi cand am intrat la gimnaziu a spus ca sunt fata mare si nu mai trebuie sa ma corecteze. Asadar, ea s-a lasat de verificarea temelor. happy Dar mai bine sa te corecteze ea decat sa te corecteze profesoara ta.

| dada123 a răspuns:

Fa timp de cateva saptamani temele aproape perfecte si cu cat trece timpul o sa aiba incredere in tine ca le faci. Nu cred ca dupa ce o sa aiba incredere in tine ti le va mai corecta. Funda? happy

| Dani85422 a răspuns:

Fa-ti temele fi responsabile pentru o vreme sau cum se spune...udo..adica las-o sa vada ca te-ai schimbat o sa prinda incredere si tu dupa o vreme o sa poti sa zici Mai are rost? Oricum mi le fac dar asta nu inseamna sa no ai facuta daca insista trebuie so ai... dupa scapi usor(propria experienta)

| AleAlexandraIdk a răspuns:

Pai,fa-ti temele bine, si adauga si cateva in plus facute de tine, cateva zile. Dupa aceea mama ta isi va da seama ca esti de incredere si te va lasa in pace.winking

| Micăta2 a răspuns:

Eu iti zic asa....cand o vezi ca vine la tine, tu dut-e in bucatarie, prefa-te ca ti-e foame sau dut-e la toaleta si stai si tu vreo de min hai ca esti fata desteapta si gasesti tu o solute mai buna :*

| DenisaDeea26 a răspuns:

Fă-ți temele corect 100% de câteva ori, apoi spune-i:
-Dacă tot îmi fac temele corect, de ce mă mai verifici? Îți jur că așa voi face mereu!
Nu contează dacă nu mereu le faci total corecte, se iartă.

| AlisaBluMarin a răspuns:

Pur şi simplu biruiei încrederea! Fă ceva încît mama să înţăleagă că în fiica ei poate avea încredere şi ca verificarea temelor nu are sens!

| Angel16ms a răspuns:

Pai nu prea prea poti scapa!
Este o singura cale: continua sa iti faci temele si roag-o sa te controleze! Dar dupa un timp(cateva zile) spune-i ca a vazut ca iti faci temele intotdeauna si te tii de scoala si ca nu mai e nevoie sa te verifice asa des sau chiar deloc!
E cam singurul lucru care il poti face sad! Bafta!

| raducu79 a răspuns:

Ai putea sa incerci sa o lasi, sa vada ca esti capabila si singura.

| sayuriy a răspuns:

I-ai dat motive sa faca acest lucru? de exemplu nu ti-ai facut tema si ea a descoperit acest lucru. Incearca sa ii demonstrezi ca iti faci tema si apoi va avea incredere in tine si nu te va mai verifica

| Marya04 a răspuns:

Ii spui si tu:
-Nu im gassesc caietul cred ca l-am uitat la scoala.Sau:Azi nu n-ea dat teme.

| andra1980 a răspuns:

Te duci la dansa de cateva ori cu temele fara sa iti zica ea apoi o sa renunte

| Genessis a răspuns:

Intr-o oarecare masura face acest lucru ca tu sa ajungi cineva in viata. Isi doreste ce e mai bun pentru copilul ei. Incearca sa ii demonstrezi ca esti capabila sa le faci fara sa te verifice ea, incearca sa fii pe placul ei. Pana la urma nici tie nu iti strica cateva teme. Dar, revenind la subiectul problemei, ii poti explica ca esti destul de mare si ca e destul de jenant ca ea sa te verifice, lucru ce demonstreaza intocmai ca nu are foarte multa incredere in tine. Dar trebuie sa te asiguri ca nu are de ce sa iti faca reprosuri sau sa te verifice atata timp cat le faci tu de la sine. Nu e ceva complicat. Planifica-ti ca in fiecare dimineata de exemplu sa iti faci un numar de teme, sa faci ceva, nu conteaza ce. In felul asta va capata incredere in tine si nu va mai fi nevoita sa te verifice.

| liza5 a răspuns:

Eu zic ca e normal.
Pana la urma e mama ta.
Dar stiu, e enervant.
Si pe mine ma verifica! oh go on
Dar acum, a incetat brusc, fara sa ii spun nimic sau sa fac nimic.
Uneori imi ascundeam caietele in carti de benzi desenate. laughing
Daca nu cand imi spunea plecam repede la baie si ieseam cand era in alta camera.

| AlliyN a răspuns:

Pai nu stiu, ascunzi caietul si spui ca ai uitat unde l-ai pus ultima data. Iti sugerez sa il ascunzi foarte bine pentru ca o sa il caute caietul

| AndreiDum94 a răspuns:

Ai putea sa imi zici in ce clasa esti ca sa iti dau un raspuns?

| Darlenne a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu ea, spune-i ce te deranjeaza si ca nu e cazul sa faca asta si sa se mai si enerveze. Incearca sa-i spui asta cand e in toane mai bune si sa i-o spui intr-un mod frumos si dragut. Trebuie sa inteleaga, pana la urma e problema ta daca temele sunt sau nu lucrate corect si daca ti-ai dat sau nu interesul. Spune-i ca nu mai esti la gradinita si ca e ca o lipsa de incredere.

| MonstruletulDinBomboaneExpirate a răspuns:

Îți vrea binele, las-o să te controleze. happy

| Andrasexy123 a răspuns:

Pai draga Daniela spnei mamei tale ce simti si te va intelege

| NoRegretsxx a răspuns:

Nu poti. Decat daca o poti face sa inteleaga ca e absurda.

| marin81 a răspuns:

Pai in primul rand daca temele sunt facute nu ai de ce sa te stresezi/ totusi trebuie sa iti faci temele ca ele sunt date de catre profesori cu un anumit scop/ Singurul mod de a scapa de verificatul temelor este sa-i demonstrezi mamei tale ca poate sa aiba incredere in tine

| j1NNNx a răspuns:

Nu stiu daca esti la liceu. Eu ii zic asa (trec in clasa a 8-a). -Mama dar acum se ia 0% din media anuala, tot ce conteaza e examenul! big grin Deci poti sa iei 4 4 4 4 daca la examen ai 10/10 (am dat un exemplu) big grin

| konage a răspuns:

Spune-i ca leai facut si tiai pregatit ghizdanul si nu vrei sa mai umbli vezi daca merge.

| Andreea555012 a răspuns:

Si mama mea a făcut la fel dacă nu ai intrat încă in clasa a 5 ea omsa te mai verifice pe parcurs o sa vezi ca sunt unele probleme pe care rea nu știe sa le facă si nu se va mai baga doar întrebându-te dacă esti sigur ca ai făcut bine!

| RandomQuestionsAndAnswers a răspuns (pentru zurick):

Asa mi s-a intamplat si mie big grin

| Alexandraa2 a răspuns:

Buna!
Este posibil ca mama ta sa fie obișnuita cu tine nefăcându-ți temele. Adică, hai sa fim serioși... Nu cred ca te-ar deranja sa iți verifice temele dacă tu știi ca le-ai făcut corect sau dacă le-ai făcut măcar.
Un sfat iți dau, fa-ți temele o perioada, las-o sa ți le verifice, o sa vadă ca te descurci și nu o sa mai simtă nevoia sa te verifice. happy E nevoie doar de putina psihologie.

| CrRazZyYBoOyY a răspuns:

Pielea mea mai bine ii spui ca nu mai esti mica si nu mai ai nev de ajutorul esti mare si trebuie sa inteleaga

| Osyyy a răspuns:

Foarte bine face, este spre binele tau, chiar daca nu iti convine. Apreciaz-o ca altii nu au si tare e de greu.

| pufosenia999zuzu a răspuns:

Pai fa temele seara si dimineata trezeste-te tarziu, ascunde caietul cu tema undeva unde nu il gaseste
poti sa te duci la mama ta cu caietul de temesa ii arati TU ca iti faci temele, iar dupa cateva zile spune-i ca iti faci temele, ea nu te va mai controla
stai mai atasata de ea spunantu-i mereu ca o iubesti ia-o in brate ajut-o iar ea va incepe sa aiba incredere in tine
poti de asemenea sa ii zici ca te deranjeaza treaba asta
fundita? :**