Nu interveneam dar m-am cam simțit.
Și eu urmează sa fiu mama și nu sunt căsătorită legal și sunt foarte curioasa cam cu crezi tu, ca l-ar tine pe bărbatul meu lângă mine o bagnota de 500 de lei (ca atâta e un divorț la noi la săracii ce nu avem de făcut partaje cu palate și mașini de lux ca maria ta)? Sau tu ai senzația ca o hârtie cu, care te ștergi la c.ur îl face pe om sa nu te mai însele, sa nu mai plece, sa renunțe la ideile lui?
Noi astea mai tineri din păcate nu primim case pe moca, ca și voi astea bătrâni de pe vremea lui Ceaușescu.Doar eu,ca să nu mai zic de alți zeci de tineri am încercat și cu munca,și cu afacere, si cu împrumut, si cu chirie sa ne luam ceva al nostru dar cred ca tu nu te uiți la preturile de pe raft, la preturile terenurilor, a caselor.Arunca un ochi asa fugitiv și vezi de unde scoți madam bani aia si sa mai și trăiești.Sau nu ar mai trebui sa facem copii niciodată pana nu avem 100000 de euro pentru o casa plus cele necesare traiului de zi cu zi, facturi, mâncare etc...ca te superi tu.
Unora dintr-e voi decât sa va ceara omul un sfat mai bine se lipsește.
''Cum te poți descurca singura cu un copil, mai ales dacă nu ai un venit?''
Adevarul e ca nu te poti descurca fara venit. O sa-ti dea pensie alimentara 200 lei /luna (daca vrea sau daca-l forteaza justitia) si mai ai si alocatia 200 lei/luna. Ai 400 de lei/ luna venit, nu ai casa, nu ai bani, nu ai munca, nu ai haine, nu ai mancare.
Ajungi atarnatoare la ajutoare sociale. Ce-ti poti dori mai mult?
Vis.
Nu mai zic de altele bani aia sunt un nimic în România nu au nicio valoarea mai ales preturile la necesitățile la un copil și sa întreți o familie nu-i deloc un vis bani aia sunt un nimic.
Gandesti ciudat. Ai filozofie de viata gresita. Nu ma deranjez sa te aprob/ contrazic.
PS Eram minora in 1989 (pe timpul lui Ceausescu).
Tocma d-aia te uiti bine cu cine te ''cuplezi'' (sa inteleaga si tinerii) si mai important : iti iei o cutie de prezervative sa ai acolo daca chiar nu te poti stapani. Costa numai 3 lei/bucata si te scuteste de probleme.
Foarte corect. ''Unde nu-i cap, vai de picioare''.
Pentru tanti Amandina care ignora si se poate lua de mana cu Violeta: E rusinos sa arunci cu noroi in altii cand nu stii intreaga poveste.Eu am mai vorbit cu autoarea, am aflat mai multe decat a scris aici, si tot nu arunc cu noroi de parca sunt superioara ei, datorita alegerilor de viata diferite.
Abordezi situatia extrem de gresit.
Vrei sa pleci pentru ca, pe moment, devii dependenta de sot si nu mai poti sa "cresti". Dar acelasi lucru se intampla si cand te muti la ai tai acasa si devii dependenta de ei sa te intretina si sa iti creasca copilul pentru urmatorii cativa ani, pana il duci la gradinita, dupa cum spui tu.
Dar de ce in cazul in care pleci acasa iti iei in calcul o perioada de 2 ani in care incerci sa te pui pe picioare, dar in cazul in care iti mentii familia nu te gandesti ca in 2 ani se mai pot schimba lucrurile?
Si fix faptul ca intr-o situatie te gandesti la ce urmeaza sa se schimbe, iar in cealalta nu, este problema.
Pentru ca in 2 ani, poate il convingi sa va mutati intr-un cu totul alt oras. Poate pana atunci plecati si in strainatate cand constientizati ca nu va convine sa aveti nimic al vostru. Poate va mutati in Bucuresti unde gasiti amandoi de lucru si aveti si posibilitati pentru copil. Etc.
Cum sa gândesc greșit sau ciudat? Asa e.Nu te leagă un act de un ok pe viata chiar dacă unora asa le place sa creadă.
Dacă nu îl poate convinge propriul copil pe un bărbat de ceva, crezi ca îl convinge o hârtiuța?
Da femeia asta câți ani crezi ca are, 15? Dacă a spus ca e măritată.
Eu nu te-am jignit pe tine și nu știu tu de ce o faci.Nu am spus ca nu m-am protejat și nici ca am făcut copilul asta având neînțelegeri.Am avut masuri de protecție dar se mai intampla si accidente.
Nu am un venit acum.Dar asta nu înseamnă că pe viitor nu o sa am bani.Alocatia pana la 2 ani e de 600 și ceva de lei și oricum nu am de gând sa o folosesc decât în caz de nevoie pentru copil.Pentru ca pe tatăl lui nu trebuie sa îl forțez sa ii cumpere cele necesare. Daca noi nu ne mai înțelegem nu înseamnă că nu vrea copilul.O sa avem doar drumuri separate ca să ne putem face ambi o cariera și sa ne oferim ceia ce simțim fiecare ca avem nevoie, pentru ca asta e problema la noi.Fiecare vrea un alt mediu de trai și un alt statut social.
Eu ma gândesc daca fiind la distant unul de altul ca părinți și copilul la mine pentru ca cel puțin pana la un an doi depinde de mama e atât de dificil.Pentru ca el deși va veni la copil sa îl vadă probabil nu va avea cum sa stea cu mine in aceias casa.El muncind în alta parte nu va pute sa fie 24 din 24 acolo când are nevoie copilul.Iar legat de bani dacă am o urgenta cu el sa ma descurc pana trimite tatăl lui și tot restul.La asta ma refeream prin dificil nici de cum ca sunt o copila de nici 18 ani (am 30) ce habar nu are de viata sau nu vrea sa muncească sau mai stiu eu ce.
Gandesti ''bine''. Bravo!
E ok?
PS Nu te mai baga in seama daca nu te pricepi.
Suntem împreună de cătiva ani.De când am început cu planurile separate nu s-a schimbat nimic sau am ajuns tot în acelasi punct.Iar eu ca om nu mai pot sa suport stresul vieții pe care el o clădește.De acasă vrea sa plec pentru a nu mai sta încă doi ani în stres și făcând lucuri ce nu imi convin.Sau trăind ceva ce nu vreau.
''O sa avem doar drumuri separate ca să ne putem face ambi o cariera și sa ne oferim ceia ce simțim fiecare ca avem nevoie''
Ha ha ha ha! Penibil.
''trimite tatăl lui și tot restul''' Ha ha ha ha!
am 30? ha ha ha ha!
Cred ca ai probleme serioase femeie, dacă ești femeie, și sper ca admini și oameni de pe aici cu o fărâmă de creier sa se sesizeze și sa fi următoarea persoana suspendata pentru răspunsuri de rahat și spam.
Auzi la ea: nu ai o tigara ca mi-e foame si nu am unde sa dorm la noapte?
Stii cat ''costa'' cresterea dar mai ales educarea unui copil?
De crescut o sa creasca oricum dar... si buruienile cresc mari si nu folosesc la nimic. Si e plin de buruieni.
Educarea unui copil te poate ajunge si la 30.000 euro/an. Ea nu are nici unde sa doarma, nici ce sa manance iar ''sotul'' o ''vede '' prin corespondenta.
Vai de capul vostru.
Nu de buruieni este nevoie.
Tocmai am spus mai în sus ca și eu o sa am un copil și cred ca m-am interesat despre ce e vorba legat de creșterea unuia.
Sunt copii destul de bine educați ce ce nu au avut nevoie de zeci de mii de euro sa ia bursa, sa ajungă olimpici, sa dezvolte o pasiune, un talent.Nu ține doar de bani inteligenta și buna lui creștere.Dar tu nu ai de unde sa ști lucurile astea pentru ca ești extrem de superficiala.
Eu una nu am văzut ca spune ca nu are unde sa doarmă.Are și ea familie și doua mâini, doua picioare.
Sa ști ca în lumea asta mai sunt femei ce trăiesc și fără p...a.Iar tu daca ești femeie ar trebui dai un sfat de bine nu sa vorbești prost și fără rost.
Ce educatie faci la scoala publica? Bursa? 400 lei/luna. Nu merge asa. Fara resurse nu contezi.
''Cum te poți descurca singura cu un copil, mai ales dacă nu ai un venit?'' Te ''descurci'' cu siguranta! Ha ha ha ha ha!
Te poate costa si cateva milioane de euro pe an cresterea si educarea unui copil. Nu ai demonstrat nimic cu ce ai vrut sa zici.
Te poate costa si cateva milioane de euro pe an cresterea si educarea unui copil. De unde ai scos-o?
Uite aici:15.000 euro /an scoala I-VIII. Adaugam studierea unui instrument 1000 euro /.an, 600 euro cursuri inot, 3000 euro meditatii diverse materii, 5000 euro haine si pachet zilnic, incaltaminte inca 800 euro, mancare, dulciuri tabere si excursii inca 7000 euro. Astea fac cam 32.400 euro. Cam astea sunt cheltuielile sa nu ajunga ala mic buruiana.
Bună!
E greu dar mai important e ca tu și copilul sa fiți bine dacă ai nevoie de sprijin să ști că sunt multe fundati care sprijină mamele singure și nu doar din punct de vedere financiar!
Cat despre ceea ce spune lumea cel mai simplu este să ignori și să te prefaci ca nu te afectează ca dacă ii lași sa vadă că-ți pasa o sa fie și mai rău ști vorba aia "gura lumii nu o poți opri " dar poți sa îi ignori pe cei care te critică inclusiv aici
Stimata doamna unde scrie ca aceea bucata de hârtie o să-ți tina bărbatul lângă tine? Dacă vrea sa te lase nu-l oprește nimic cu atât mai puțin o bucata de hârtie de 2 lei
Bai femeie, ieși din filmele americane si revin-o cu picioarele pe pământ ca nu sunt toți romani milionari.Sunt foarte curioasa câți copii de la noi din tara studiază la privat.Sau câte scoli private sunt de toate în comparație cu cele de stat.
Nu ma mai contrazic cu tine ca tu deja ai avioane. Duci o discuție din viata de zi cu zi a milioane de oameni, în fantezii.
Adaugam vacanta exotica in Seychelles de 3 ori pe an, plus croaziera prin Atlantic pentru a reusi copilul sa inteleaga cat mai bine geografie si ajungem la cateva milioane de euro pe an.
Din nou, faptul ca *poate* sa coste 30.000 de euro pe an sau cateva milioane nu inseamna ca o si face.
Nu toti copii provin din familii destramate si ramasi la mamici divortate. 15000 euro este anul de studiu la Scoala Privata. La stat nu poti sa-ti educi copilul.
Bagi bani ai calitate.
Cam 30.000 de euro costa cresterea si educatia unui copil. Nu-ti permiti, nu faci copii.
Ba, da' cine **** **-** te crezi tu sa imi spui daca sa fac copii sau nu? Si de unde **** mea ai scos 30.000 de euro sa coste?
Anisia02 întreabă: