Hartia aia iti da un statut. Cum suna sotia d-lui x fata de concubina lui? Si cum e cu numele copiilor?
Daca nu poti intretine si educa un copil atunci nu-l faci. E normal. Iese acum legea lui Firea.
Sa inteleg ca tu ai ajuns o buruiana din moment ce nu ai fost data la o scoala privata.
Pe timpul ala nu erau scoli private. Sunt medic si profesor. Tu ce esti? Un nimic, nu?
Sunt căsătorită de 14 ani dar niciodată nu m-am bazat pe acel statut de soție oamenii ma respecta pentru ceea ce sunt nu pentru că m-am măritat cu mister muscle sau cu Brad Pit și apropo mi-am păstrat numele de fata și copilul meu poarta tot numele meu!
Felicitari! De ce nu ai ales concubinajul cum sustin unii de aici? Ca doar nu te ''tine'' o hartie!
Nu am ales noi ci practic am fost obligați pentru a ne finaliza planurile de viitor, daca era după mine nici în ziua de azi nu ne casatoream ca tot asa trăim și cu aceea hârtie și fără ea
Extraordinar. Numai ca nu prea puteai accesa multe lucrusi daca erai concubina (tziitoare). Nu te obliga nimeni sa ''faceti'' acte. Ce fel de ''oameni'' ''moderni'' sunteti voi?
ps aveti troti?
Nu mai vorbi despre un divorț sau o despărțire ca fiind o rușine.Ca se intampla si la case mai mari.Cam ce ai vrea? Dacă unul din ei o ia cu timpul pe aratura si insala sau devine violent, alcoolic sau mai stiu eu cum sa stea obligat fortat acolo și sa își f...ta viata?
Mama sau tatăl ce reușește după un divorț sau un deces sa își crească, chiar și singuri copii sunt eroi.Iar majoritatea dintr-e ei sunt mai educați decât tine.
Și mama mea a trecut printr-un divorț și si-a crescut copilul singura pana sa recăsătorit și e un om super ok.Are și el la rândul lui familie,copii,isi iubește și respecta soția, muncește, e curat și ordonat, a făcut școală, a învățat bine și e mult mai respectuos ca mulți mucosi de "bani gata" cu școala privata.
Hai lasă arfele astea de diva ce arunca cu miile de euro în stânga și în dreapta când poate acasa nu ai o chifla.
Programator.
Mhm, medic si profesor care sta toata ziua pe TPU. Buruiano.
Sa fii sanatoasa. Ce sari asa? Esti o ''eroina''... divortata. Nu s-a gasit barbatul care sa te merite, nu? ha ha ha ha ha ha!
Ce esti tu? Programator? ha ha ha ha ha! savantule!
Totuși o dată ce v-ați despărțit. Voi nu mai aveți răspundere nici sufletească, nici morală, nici nimic unul față de celălalt. Doar tatăl față de copilul vostru. Și o mică răspundere morală față de o relație amicală, asta doar dacă voi gândiți și doriți binele copilului vostru.
Din întrebare mă duce cu gândul la faptul că tu ai mai avea sentimente pentru el, poate el pentru tine doar de amiciție. Acum evident doar voi știți ce e între voi.
Clar pentru copil trebuie să faceți multe, o dată ce a apărut, trebuie. Cunosc o groază de părinți care o fac și după aruncă așa pur și simplu unul sau chiar mai mulți copii doar de dragul de a susține că e și el părinte în societatea asta, dar sunt praf, crede-mă.
Tu trebuie să comunici totul cu fostul soț și să luați decizii împreună față de copilul vostru, asta l-ar ajuta pe copil să vadă că indiferent ce decid părinții, divorțul nu este moartea a nimic, și el are părinții lângă el al greu.
Apoi ar trebui pentru copilul tău, dacă știi că singură nu-l poți crește să te aia pe ele de păreri și judecăți și da, să tai din ego și orgoliu și să mergi la ai tăi să te ajute cu un mediu ok pentru creșterea lui. Însă ai grijă, dacă sunt prea avocate sau judecătoare acolo în familia ta de baștină, șefiste și oameni certăreți ori care nu te lasă nici să fii mamă pentru copilul tău, recomand și plecare din sânul familiei. Nu ai idee cât de rău este iar să simți că tu nu ai putut fi mamă pentru copilul tău și să simți că el are influențe prea mari de la alți membri, care poate nu-l educă cel mai bine. Plus că frustrarea ta se va resfrânge asupra copilului tău toată viața. Nu cred că la final vrei să tragi linie și să spui că nu ai fost mamă pentru el.
Succes!
Pentru scumpa doamna Amandina Dragan! Dupa felul în care vorbești nu cred ca ești medic pana și florareasa de la coltul străzii are un limbaj mai adecvat decât tine! Sper doar ca bărbatul ala căruia ii ești soție sa nu vină într-o zi să-ți comunice ca vrea sa divorțeze ca atunci ai fi și tu la fel ca acele femei pe care le critici
Știu ca citești ce scriu, asa ca ia aminte ca oricând poți fi și tu în aceeași situație!
Nu ma intereseaza parerile tale femeie divortata cu un copil dupa ea. Ha ha ha ha ha!
Eu sunt divorțată și cu copil după mine? Abia acum ma căsătoresc și fac copil femeie .
Mai am ani de zile probabil pana sa divorțez dacă va fi cazul și sa am "copil după mine", cu toate ca nu vad nimic greșit la treaba asta.Mai de graba ma sperie bărbatul tău dacă ai, ca se complace sa stea cu asa specimen dor pentru ca "nu e voie" sa divorțezi dacă te-ai însurat.
Sigur ca da. E vorba de altcineva. Scuze! Ha ha ha ha ha!
Copil nu e clar! M-am gândit și eu ca ar putea fi Violeta având în vedere că a dispărut ca măgaru în ceață în ultimul timp și mai e și faptul că m-a blocat fără motiv deci tind sa cred că chiar ea e ca altfel nu ma bloca având în vedere că nici măcar nu am apucat sa intru într-o dispută cu ea poate știe ca dacă o iau tare îmi dau seama cine e
Deci daca anticipezi scandalul, nu te mai duci acolo din prima faza. PLECI.
Uite cineva sincer si pe subiect. Si eu am o afinitate spre mamicile singure care chiar se descurca singure si sunt normale la cap, pe cit posibil. Totusi cred ca esti prea optimist. Societatea noastra semi-medievala judeca femeile singure. Indiferent de modalitatea in care au ajuns singure, societatea per total le considera alea vinovate.
Eu sunt genul care nu permite păreri, nici măcar de la prieteni. Pentru că logica mea s-a dovedit a fi mult mai valabilă decât "opinia publică", iar cine e împotrivă, părăsește bula definitiv
Se teme lumea să mă judece, nu știu nici eu cum am reușit. Persoanele din bula mea o duc foarte bine dpdv al imaginii. Deci nu m-aș stresa deloc, dacă aș "adopta" o mămică.
A, era vorba doar de ea...
Da, ar judeca-o anumite categorii, în special femeile bătrâne și inculte.
Dacă trăiește într-o zonă fără asemenea personaje, va fi ok.
Culmea e ca te-ai mira cate si dintre astea mai tinere si aproape culte - sau chiar culte - judeca mai a naibii ca babetele.
Legat de pareri, depinde de cazuri. E normal ca lumea sa aiba pareri. E si normal ca tu sa mictionezi pe ele la orice ora.
Chiar mai judeca lumea? E plin orașul de oameni divorțați, mămici singure, femei singure sau bărbați singuri, cupluri care trăiesc fără acte de căsătorie adică concubinaj deși suna cam urat, oameni liberi care au alta viziune și oameni care asa i-a dus viata nu neapărat ca au făcut greșeli. Acum ăștia asa zișii normali cu familii funcționale sunt din ce în ce mai putini chiar dacă probabil sunt majoritari totuși nu mai e situația ca pe vremea părinților, bunicilor.
Judeca din cauza frustrarilor proprii. Se afiseaza ca familii fericite dar majoritatea sunt niste epave plutitoare ca si cupluri.
Indiferent de motivele pentru care v-ati despartit, cel mai important ramane copilul vostru, iar pentru el ambii ar trebui sa luptati pentru ca ambii sunteti responsabili de venirea lui pe lume! Ar fi frumos sa ramaneti o echipa ( chiar daca v-ati despartit ) si asta, pentru binele copilului vostru comun!
Intr-adevar cei mai dificili ani in cresterea unui copil sunt primii 2 ani din viata, deoarece neputandu-l inscrie la cresa, nu vei putea munci!
Daca parintii tai isi ofera ajutorul totul va fi mult mai usor!
Anisia02 întreabă: