Daca ar fi vorba despre mine... S-a spus deja cam tot ce s-ar putea face in ultima zi impreuna - excursii, jocuri, dragoste, mese romantice, picnicuri. Este greu sa te gandesti ca trebuie sa indesi in ultima zi toate amintirile sa le ia cu el. Sunt convinsa ca amintirile il vor urmari si fara aceasta ultima zi. Iubirea noastra va avea un greu hop de trecut. S-ar putea sa nu reziste acestui test. S-ar putea ca aceasta ultima zi petrecuta impreuna sa fie ultima fericita, sau ultima impreuna ca si cuplu. Timpul este un inamic incredibil, iar distanta un altul. Deci sunt doi inamici care ar lupta contra noastra si a dragostei dintre noi. Este, desigur, foarte usor sa comunici, exista net, telefonie fixa si mobila - se ajunge usor dintr-un capat de lume intr-altul, daca sunt bani, dar toate presupun multa munca, sacrificii, frustrari. Poate ca n-as stii sa-mi aleg cel mai bine ultimele cuvinte si mi-ar parea rau, daca relatia s-ar termina, tocmai din cauza ca nu am rostit altele, ca nu am tacut cand eram nervoasa, ca nu am putut sa fiu langa el cand avea indoieli. Ochii care nu se vad se uita... Sau depinde cat de intensa este privirea lor?
Din pacate, desi cred sincer ca noi am fi perechea care ar reusi sa treaca peste acest obstacol, am si cateva exemple dintre prietenii nostri care au reusit sa amane inevitabilul aproape 3 ani ca apoi sa se desparta, fiecare urmand un alt curs al vietii. Probabil ca se iubesc, sau ca s-au iubit foarte mult, dar la nevoie nu au putut fi unul langa altul si incetul cu incetul s-au distantat unul de altul si sufleteste, nu doar geografic. El a gasit pe altcineva de care s-a atasat, care a avut nevoie de el...
Asta ar fi motivul pentru care eu, desi as privi cat mai senina si optimista problema si as incerca sa raman cat mai calma, totusi in suflet as privi aceasta zi ca pe ultima zi fericita. Daca as stii ca maine vine sfarsitul lumii ce as face? M-as distra la greu, as iubi profund, privind in ochii dragi, as pregati cele mai bune mancaruri si as asculta muzica de dragoste pentru ca de maine oricum nu mi-ar pasa sau n-as mai simti nimic. Nu inseamna ca as pune cruce relatiei, dar cred ca as simti ca ating o culme - iar dupa culme urmeaza o panta de coborare. Desigur ca exista si drumuri cu mai multe culmi si mai multe pante - depinde cat rezisti sa le strabati fara sa obosesti, fara sa te apuce dorul de un popas linistit, de un camin impreuna cu cineva. Mai exista si alt aspect - daca timpul este stabilit - ca e doar 3 ani inca este bine, dar odata ajuns si obisnuit cu viata acolo poate va vrea sa ramana acolo. Atunci s-ar pune problema daca suntem sau nu impreuna... Daca ma iubeste ar face tot ce poate sa fim impreuna si eu, desi mi-ar fi foarte greu, as accepta sa-l urmez. Asta, cred eu, ar fi singura rezolvare.
Poate ca nu ti-am raspuns la intrebare - m-as distra, as incerca sa disimulez ce simt, as rade si mi-as face planuri razand, as pune masa, as verifica daca sunt toate lucrurile in bagaje, as lacrima putin atunci cand el nu vede, as incerca sa fiu curajoasa si sa privesc optimist zicand ca mi-a trecut aproape jumate din viata si nici n-am simtit-o, deci cei trei ani vor fi floare la ureche... As face multe, multe poze... ca sa-i prind toate reactiile. As fi extrem de ingrijorata de ce ii se poate intampla pe drum, dar as avea grija sa nu-l obosesc cu asta, ca tot nu-l ajuta la nimic... M-as simti incredibil de singura si parasita cand as vedea geamantanele pregatite si pe el gata de drum. Si mi-as pastra marea majoritate a lacrimilor pentru cand va fi plecat...
Pai eu una as sta toata ziua in brate lui pe pat, pe canapea sau pe un simplu fotoliu, cu cat mai mic cu atat mai bine pentru ca vom sta unul alaturi de altu si foarte apropiati, apoi l-as saruta de cate ori am ocazia pentru a putea pastra amintirea sarutului pana se va intoarce, i-as sopti vorbe dulci si i-as lasa o mica amintire care sigur va dura cateva saptamani,, o mica vanataie,, apoi i-as spune ce il asteapta daca cumva se gandeste sa priveasca la alta femeie, asta e secret ca am ideei foarte originale si cred ca el va spune cu siguranta ca nu se va uita pentru ca ma iubeste extrem de mult, si avem incredere totala unul in celalalt, si in plus o fata ca mine nu se poate uita foarte usor:X:X:X. iar un baiat ca el nici atat, nu conteaza distanta care va fi intre noi pentru ca daca tii cu adevarat unul la celalalt distanta va parea din ce in ce mai mica si daca nu mai poti te urci in avion si via catre el)pup
Pentru ca eu sunt cel care trebuie sa plec pentru trei ani in strainatate, mi-as lua iubita si as pasi cu ea in gradina viselor avand grija sa o tin la pieptul meu, mangaind parul matasos si moale si spunand incet si in mare taina la ureche vorbe dulci si pline de dragoste. Poezia iubirii se va revarsa din abundenta asupra inimii iubitei mele pentru a indulci cat mai mult clipa despartirii si ii voi canta pe strune chitara, esti iubita mea si nu te voi uita, ramai in amintirea mea pana ce iar ne vom revedea.
Nicidecum nu mi-as petrece ultima zi alaturi de el ca si cum ar fi ultima din viata noastra. Ne putem vedea in week-end, daca ne permite bugetul sau in vacante.Chiar daca el nu poate veni acasa, as merge eu la el si ar fi totul OK.
Nu as plange si nu as face capat de lume, pentru simplul motiv ca el pleaca...Pleaca cu un scop anume si ne putem revedea oricand dorim, vom vorbi la telefon sau pe net.
Daca dragostea este mare si ne-am intelege ok unul cu altul, ne-am completa intr-o oarecare masura, cu siguranta ca distanta nu ne ve afecta aproape deloc.chiar daca va exista o mica indoiala din partea fiecaruia.
Si apoi 3 ani, este o nimica toata...sotul meu va pleca pe termen nelimita, iar eu voi ramane cu fiul nostru de 3 ani acasa...am doar 25 ani si trebuie sa fiu increzatoare ca totul va fi OK.
Multa bafta si incredere!
Daca mie mi-ar pleca iubita in strainatate, as fi cel mai fericit om de pe pamant, nici un stres, nici o grija, i'm free to do anything, desigur despartirile pentru unii sunt mai grele, da treci peste ele destul de usor...
Liebe ist eine Hure
Daca iubitul meu ar pleca pentru 3 ani si ar fi ultima noastra zi impreuna i-as zice sa ramanem amandoi si sa ne bucuram de timpul cere ne-a ramas. dar sa nu uitam sa ne reamintim in primul rand cat de mult il iubim si in noaptea acea ma-s imbraca k ceva sexy pentru a nu uita nici dupa 20 de ani ultmele clipe petrecute impreuna si i-as sugera sa fakem un copil pentru al tine pe el cat mai aproape de mine
Buna, in primul rand nu ar fi ultima zi alaturi de el.Pleaca pentru 3 ani, nu pentru o viata. Si poate ca va veti intalni in acesti 3 ani, daca nu, exista mess-ul, internetul, telefoanele si ve-ti vorbi.Pana acum 2 ani nu l-as fi lasat nici macar din bratele mele, l-as fi bagat in sufletul meu sa nu-l pierd, dar acum i-as da mai multa libertate. Da! Daca ar vrea sa-si petreaca acea zi si cu prietenii lui l-as lasa sa se duca cateva ore si cu ei. Daca il iubesti cu adevarat si va iubiti cu adevarat da-i si libertate, incearca sa nu fii geloasa. De fapt tot cu tine in casa locuieste.Iti doresc tot binele din lume si sa fiti fericiti.
Poi as sta tot timpul k el si ia-s aminti cat de mult il iubesc si as profita de orele care ne-au ramas impreuna
Draga Leluc,
Daca iubitul tau pleaca de langa tine, presupun ca are motive intemeiate. Mai presupun ca v-ati consultat inainte, ca ti-a cerut parerea si tu i-ai spus "du-te". V-ati gandit bine? E neaparat nevoie sa plece? Poate ca gasiti o solutie sa rezolve problema si aici, in tara, daca va iubiti cu adevarat si tineti la aceasta relatie. Cred ca mi-as petrece acea ultima zi incercand sa-l conving sa nu plece. Sau sa ma ia cu el. Si daca totusi el trebuie sa plece, m-as consola cu ideea ca, totusi, nu pleaca pe luna. Ca exista avioane si trenuri si vapoare si telefoane si internet care ma vor tine aproape de el, desi el a hotarat sa plece. Si as plange mult, fara sa vada el, si m-as ruga la Dumnezeu ca lui sa-i fie bine acolo unde merge, sa nu ma uite, sa ma iubeasca chiar si-asa, de la distanta si sa mi-l aduca cu bine inapoi. Si-apoi, as avea grija sa-i fac aceasta ultima zi cu mine de neuitat, pentru ca, oricate fete straine l-ar ispiti acolo unde pleaca, sa se gandeasca mereu la mine.
As pregati foarte atent bagajul pentru calatorie dupa care as cauta sa petrec clipele pana la plecare cu multa dragoste, gingasie, unde si cum isi doreste el, pentru ai face sa-si aduca aminte cu placere de ultima zi petrecuta impreuna.
Nu trebuie aniversata cu fast ultima zi ar trebui sa fie normala. Ar trebui sa fie o zi senina si linistita, nu cu declaratii exagerate, nu cu imbratisari nesfarsite. Daca intr-adevar exista dragoste...atunci cei 3 ani nu vor fi decat 3 ani de dragoste la distanta, cu vacante scurte la el/ea si viceversa.
Oricum trebuie sa traim fiecare zi ca si cum ar fi ultima...caci nu stim cat de lung e firul fiecaruia din noi, dar in aceasta situatie cu atat mai mult! trebuie sa faceti totul si nimic daca pot sa spun asa, in asa fel incat fiecaruia dintre voi sa-i ramana impregnat celalalt in toata fiinta, senzorialul sa fie acaparat de persoana iubita cu totul, iar sufletul va avea atunci din ce sa se hraneasca in toata perioada in care veti fi departe fizic unul de celalalt!
Desigur, din principiu nu doresc a castiga concursuri, desi acesta este imbietor, nu-i asa pot castiga Carti, poate chiar placute mie, insa voi incerca dupa ce va fi declarat un castigator sa-mi arat iscusinta.
Va asigur ca o sa fie un raspuns firesc si frumos
petru b./Cluj
Draga Ioana, am sa incerc sa-ti raspund la aceasta intrebare, care nu este deloc usoara.
Acum sapte ani, am trecut si eu printr-o situatie oarecum asemanatoare si de aceea mi-am lasat toate treburile balta pentru a-ti scrie cateva randuri.Cred ca urasti ziua in care iubitul tau va fi nevoit sa se desparta de tine(fizic) pentru trei ani si de aceea trebuie sa transformi aceasta zi intr-una cat se poate de placuta.Nu cred ca trebuie sa-ti faci multe planuri pentru ziua respectiva pentru ca lucrurile vor veni de la sine.Cu ce-ai putea totusi sa-l surprinzi, ar fi sa faci o rezervare la un hotel cat se poate pe placul vostru(ar fi de preferat cu spa), sa iesiti la un restaurant unde sa se cante muzica romantica, iar dupa ce serviti masa si ciocniti un pahar de sampanie impreuna, mergeti la hotel unde nu va deranjeaza nimeni si petreceti restul zilei prin a va ruga pentru dragostea si reusita voastra.
Un alt lucru foarte important pe care trebuie sa-l faci, este sa-i cumperi iubitului tau un cadou mic, dar foarte insemnat, pe care sa-l poarte la pieptul sau zi si noape si care sa-i aline dorul de tine.Nu stiu sigur ce ar putea fi, dar poate un medalion cu chipul tau si de ce nu si un mesaj de dragoste inscriptionat pe el.
Mi-as lua o zi din concediu si am petrece toata ziua facand ce ii trece lui prin cap.
Ultima zi...as petrece-o ca si cum ar fi ultima zi din viata noastra! Cred ca atunci cand iubesti puternic, gasesti intotdeauna ceva nou in persoana iubita si tot dragostea ne ajuta sa trecem peste greutati impreuna.
Pai...
dimineata as pregati pentru noi micul dejun ca la carte (cafea, ziar, ambianta, servetele rafinate, muzica, soare-daca se poarte...) timp in care sa discutam programul zilei. Daca ar fi dupa mine, as sta numai cu el pana spre dupa amiaza, cand l-as lasa sa-si ia ramas bun (scurt) de la prieteni, mama, sora... dupa care l-as salta cu masina spre o plimbare mai lunga (cca 2-3 ore) undeva departe de oras (pe malul unui lac, la mare sau oricum in mijlocul naturii). Spre seara ne-am retrage acasa, unde sa ne dam sfaturi in tihna, pana spre zori, cand l-as duce la aeroport, sau gara...
cam asa ceva...
As incerca sa uit de toate problemele cotidiene, sa uit ca va pleca pentru o perioada atat de lunga iar apoi sa ma bucur de fiecare clipa alaturi de el. Cu siguranta o plimbare prin padure, urmata de o baie in doi, o cina romantica si o noapte de neuitat. Iar viitorul? Ramane de vazut...
... Daca iubirea dintre noi ar fi mare si reciproca, evident ca o sa fie greu pentru amandoi.bine, el daca pleaca acolo, pentru viitorul lui, inainte de plecare, el in sinea lui isi face planuri, etc. pentru mine ar fi mai greu, ca raman pe loc, suferind dupa el. de dorul lui... daca si el este foarte indragostit de mine, sufera la fel de mult ca mine... si atunci, vom cauta sa ne facem ziua cat mai placuta, sa profitam de timpul ramas, sa ne plimbam cu bicicletele. sa facem dragoste... sa-i spun cat de dor o sa-mi fie de el... evident. as face tot posibilul sa-i demonstrez ca iubirea mea e sincera, ca o sa-l astept... ramanand ca pe viitor, timpul sa decida pentru noi, pentru dragostea noastra...
In ultima zi l-as intreba daca nu vrea sa ramana cu mine avand in vedere ca dragostea noastra este mai importanta decat orice calatorie pe care trebuie sa o faca.
Ok in primul rand eu stiu pe pielea mea ce inseamna sa nu-ti vezi iubitul cu lunile asa ca pot spune ca daca este iubire si nu infatuare, se poate! Iubitul meu este englez si traieste deocamdata acolo in Anglia vizitandu-ma cat poate de des, dar de trei ani cam asa ne vedem o data la cateva luni.De obicei in ultima zi inainte sa plece in Anglia mergem in parc, in aer libe, plimbandu-ne tacuti de mana si incercand sa profitam de fiecare secunda ramasa...
Draga Ioana
In primul rand, nu stiu daca este vorba de ultima zi petrecuta cu iubitul tau deoarece in trei ani de zile sunt sigura ca va veti mai vedea, fie va veni el in tara, fie te vei duce tu acolo. In al doilea rand, daca as fi in locul tau, trebuie sa recunosc ca in relatia mea de 2 ani nu am petrecut decat o noapte unul departe de celalalt, intr-un weekend in care eu trebuia sa fiu la Bucuresti. In ceea ce ma priveste pe mine, nu cred ca as putea sa stau atat timp departe de prietenul meu deoarece suntem de nedespartit, asa ca parerea mea este ca in situatia data, as pleca si eu cu el. Eu stiu ca in ceea ce il priveste pe prietenul meu, el ar putea sa stea, sa zicem un an de zile, daca ar fi nevoie, departe de mine, iar relatia noastra ar continua la fel dupa aceea. Spun asta pentru ca am avut o discutie cu el despre acest aspect. Problema este ca nu stiu daca eu as rezista atata timp departe de el. Ideea e in felul urmator: eu stiu cum stau lucrurile in relatia noastra, tu insa trebuie sa te gandesti exact ce simte prietenul tau si ce simti tu. S-ar putea sa reziste relatia la distanta 3 ani de zile, insa eu nu as conta pe asta, chiar daca e vorba de o relatie solida, in timp se pot schimba o multime de lucruri. Ia o decizie si daca realizezi ca nu poti pleca cu el, atunci fa ultima zi alaturi de el memorabila. Plimbati-va in parc, pregatiti mancarea preferata impreuna, vorbiti, radeti cu pofta, sarutati-va cu patos si faceti tot ceea ce va face fericiti. Eu asta as face daca as fi in locul tau.
Mic dejun in pat cu de toate, o partida scurta de sex, mers in parcul de distractii cu prietenii, multa distractie pana cadeti lati de oboseala. si sa nu faci crize de nervi la plecare ca o sa-i strici ultima amintire placuta.
Inainte cu o zi m-as face frumoasa, cosmetica coafor poate mi-as schimba si freza, culoarea parului, pentru a soca putin, eu de obicei sunt o buna gospodina dar de data aceasta as alege un restaurant i-as face o dedicatie, iar in sfarsit noaptea aceea... in dormitor ar trebui sa fie, vorba aceea " la maxim" si la urma cand ar constata ce pierde, cine stie poate s-ar razgandi in privinta plecariii...
Intodeauna trebuie sa fi obtimista...pleaca el dar cu gandul la tine si cu o durere d inima ca nu o sa va mai vedeti.oricum...in vacantele de pasti si de craciun poate revenii in tara fara nici un doar si poate...
Ar pleca intr-o zi de duminica. Asa se intampla mai mereu. Sambata as opri acele ceasului care ticaie orele aunecand inevitabil inspre noapte si as alunga toate gandurile despre viitor. Fara timp si spatiu, intre noi nu ar mai ramane nimic in afara de simtire. Chiar daca in realitate nu as reusi sa opresc curgerea minutelor, in lumea mea timpul ar ramane in loc. Iar cand va fi sa ne revedem, ceasul va incepe iar sa ticaie, din ce in ce mai repede, semn ca timpul meu a renascut.