Daca ar fi vorba despre mine... S-a spus deja cam tot ce s-ar putea face in ultima zi impreuna - excursii, jocuri, dragoste, mese romantice, picnicuri. Este greu sa te gandesti ca trebuie sa indesi in ultima zi toate amintirile sa le ia cu el. Sunt convinsa ca amintirile il vor urmari si fara aceasta ultima zi. Iubirea noastra va avea un greu hop de trecut. S-ar putea sa nu reziste acestui test. S-ar putea ca aceasta ultima zi petrecuta impreuna sa fie ultima fericita, sau ultima impreuna ca si cuplu. Timpul este un inamic incredibil, iar distanta un altul. Deci sunt doi inamici care ar lupta contra noastra si a dragostei dintre noi. Este, desigur, foarte usor sa comunici, exista net, telefonie fixa si mobila - se ajunge usor dintr-un capat de lume intr-altul, daca sunt bani, dar toate presupun multa munca, sacrificii, frustrari. Poate ca n-as stii sa-mi aleg cel mai bine ultimele cuvinte si mi-ar parea rau, daca relatia s-ar termina, tocmai din cauza ca nu am rostit altele, ca nu am tacut cand eram nervoasa, ca nu am putut sa fiu langa el cand avea indoieli. Ochii care nu se vad se uita... Sau depinde cat de intensa este privirea lor?
Din pacate, desi cred sincer ca noi am fi perechea care ar reusi sa treaca peste acest obstacol, am si cateva exemple dintre prietenii nostri care au reusit sa amane inevitabilul aproape 3 ani ca apoi sa se desparta, fiecare urmand un alt curs al vietii. Probabil ca se iubesc, sau ca s-au iubit foarte mult, dar la nevoie nu au putut fi unul langa altul si incetul cu incetul s-au distantat unul de altul si sufleteste, nu doar geografic. El a gasit pe altcineva de care s-a atasat, care a avut nevoie de el...
Asta ar fi motivul pentru care eu, desi as privi cat mai senina si optimista problema si as incerca sa raman cat mai calma, totusi in suflet as privi aceasta zi ca pe ultima zi fericita. Daca as stii ca maine vine sfarsitul lumii ce as face? M-as distra la greu, as iubi profund, privind in ochii dragi, as pregati cele mai bune mancaruri si as asculta muzica de dragoste pentru ca de maine oricum nu mi-ar pasa sau n-as mai simti nimic. Nu inseamna ca as pune cruce relatiei, dar cred ca as simti ca ating o culme - iar dupa culme urmeaza o panta de coborare. Desigur ca exista si drumuri cu mai multe culmi si mai multe pante - depinde cat rezisti sa le strabati fara sa obosesti, fara sa te apuce dorul de un popas linistit, de un camin impreuna cu cineva. Mai exista si alt aspect - daca timpul este stabilit - ca e doar 3 ani inca este bine, dar odata ajuns si obisnuit cu viata acolo poate va vrea sa ramana acolo. Atunci s-ar pune problema daca suntem sau nu impreuna... Daca ma iubeste ar face tot ce poate sa fim impreuna si eu, desi mi-ar fi foarte greu, as accepta sa-l urmez. Asta, cred eu, ar fi singura rezolvare.
Poate ca nu ti-am raspuns la intrebare - m-as distra, as incerca sa disimulez ce simt, as rade si mi-as face planuri razand, as pune masa, as verifica daca sunt toate lucrurile in bagaje, as lacrima putin atunci cand el nu vede, as incerca sa fiu curajoasa si sa privesc optimist zicand ca mi-a trecut aproape jumate din viata si nici n-am simtit-o, deci cei trei ani vor fi floare la ureche... As face multe, multe poze... ca sa-i prind toate reactiile. As fi extrem de ingrijorata de ce ii se poate intampla pe drum, dar as avea grija sa nu-l obosesc cu asta, ca tot nu-l ajuta la nimic... M-as simti incredibil de singura si parasita cand as vedea geamantanele pregatite si pe el gata de drum. Si mi-as pastra marea majoritate a lacrimilor pentru cand va fi plecat...
Un mic dejun usor, in pat si o cafea pe terasa, balcon. o plimbare in parc, gradina botanica sau zoo; dupa, un pranz la un restaurant micut si finut. O dupamiaza la cinema iar seara obligatoriu acasa, singuri.
Nu as da prea mare importanta.
Insa l-as saruta continuu, i-as spune de n ori ca il iubesc, mi-as petrece intreaga zi alaturi de el (aceste lucruri sunt obisnuite in relatia noastra).
Cand ar fi timpul sa ne despartim i-as sopti la ureche ca "nu imi pot imagina 3 ani(o vesnicie) fara tine" si i-as arata biletul de avion cu aceeasi destinatie...
Nu as da importanta prea mare...insa i-as spune ca il iubesc, l-sa saruta continuu, as petrece toata ziua cu el(acestea fiind lucruri obisnuite in relatia noastra). Si cand l-as conduce la aeroport i-as arata biletul meu de avion din aceeasi destinatie soptindu-i la ureche ca: "Nu ma pot gandi la 3 ani (o vesnicie) fara el."
Daca l-as iubi cu adevarat, mi-as da demisia si as pleca cu el, daca nu, ultima zi ar fi o intalnire de ramas bun (definitiv)
In primul rand as incerca sa nu dramatizez, ultima zi ar trebui sa fie fara lacrimi, oftaturi si alte dude de gen. L-as duce in locurile care-i plac, i-as face o mie de poze, l-as tine de mana toata ziua. As pastra ziua in limitele obisnuitului, pe cat posibil. Seara poate o bere in crasma preferata cu toti oamenii dragi aproape. Rasete, buna dispozitie.ca doar n-o fi capat de lume. Pana la urma... Love conquers all!
Da... buna intrebare! Cred ca depinde de ce fel de relatie e intre mine si persoana respectiva. Daca lasi iubi mult asi pleca cu el, pentru ca "ochii nevazuti se uita"! Dar daca nu ar fi posibil sa plec cu el atunci ultima zi asi sta doar cu el si asi incerca sai arat ca il iubesc si daca el o sa vrea sa mai fim impreuna atunci asi avea o relatie la distanta si sigur am vorbi foarte mult la telefon, pe mess si asi incerca sa merg la el sau el sa vina acasa macar pentru scurt timp. Dar depinde de persoana, pentru ca el daca nu siar da interesul ca relatia noastra sa dureze atunci am pune punc relatiei dar am ramane amici. "DRAGOSTE CU DEA SILA NU SE POATE"
Oricum sper sa nu mi sa intample asa ceva!
As sta toata ziua cu ea in patutz, goi, nu neaparat facand sex toata ziua as vrea sa o tin la piept o zi intreaga sa o sarut, sa o iubesc, sa-i sarut fiecare particica a trupului spunandu-i ca o iubesc si o astept pana se intoarce
I-as pregatii o seara foarte speciala, ceva unic, ce l-ar surprinde. In opinia mea nu conteaza cat de bine este planuita o seara, atata timp cat exista sentimente sincere, pur si simplu lupta pentru ceea ce simti si totul va fi bine.
Cu toti avem momente in viata cand trebuie sa renuntam la ceva, chiar daca acel "ceva " e persoana iubita. Suntem asa de diferiti incat fiecare are modul lui de a reactiona. Insa cu toti avem un punct comun, tristete, nesiguranta, singuratatea si teama care vin peste noi ca o vijelie(daca iubim cu adevarat). Dar in tot "raul este un bine".
"The more l suffer, the more l love.
Danger would only increase my love.
Or sharpen it, or give it spice.
l'll be the only angel you need.
You will leave life even more
beautiful than you entered it.
Heaven will take you
back and look at you and...
...say only one thing can
make us so complete.
And that thing is love."
Daca as sti ca iubitul meu trebui sa plece si sa nu il mai vad 3 ani, ar fi o lovitura destul de dura pentru mine, m-as obisnui greu cu ideea. Cu siguranta toti am incerca sa concentram evenimentele, clipele, vorbele, insa sa le facem in asa fle incat persoana iubita sa nu le uite. In ceea ce ma priveste m-as axa pe lucrurile care ne-au unit, muzica si astronomia L-as duce pe un deal frumos in afara orasului, sa avem o chitara cu noi, un telescop, un album cu fotografiile noastre preferate si un aparat foto,(desigur si mancarea lui preferata, niste paturi si eventual un cort, deoarece ne vom petrece toata ziua, chiar si noaptea, acolo in liniste ). Cred ca am sta intreaga zi povestind si depanad amintiri, i-as darui un album foto cu noi, un cd cu piesele noastre preferate, i-as canta, l-as saruta mereu amintindu-i cat de important este pentru mine. Seara am sta imbratisati privind un apus minunat, apoi cerul instelat ne va astepta, vom urmari evolutia si maretia universului. Restul noptii e "secret" . Rasaritul va aduce o noua zi, o noua provocare, un nou tablou in care noi nu vom mai fi impreuna, insa timpul va avea grija de noi iar iubirea ne va aduce iarasi impreuna.
E grea intrebarea.cred ca m-as plimba cu el intr-un loc unde sunt putini omeni undeva in natura sa ne depanam amintiri, sa spunem vorbe dulci reciproc, chiar sa facem un plan de viitor. Dupa plimbare sa ne retragem in cuibusorul nostru unde ne tinem in brate unul p celalalt iar spre miezul noptii mergem in pat si...
Cred in astfel de momente cel mai important e sa lasi orice altceva pentru a petrece cat mai mult timp impreuna. In primul rand as inchide telefoanele, si i-as propune ca aceasta ultima zi sa se lase pe mainile mele. Trebuie sa profitam la maximum de ea. Cred ca as alege sa facem tot ceea ce am amanat pana acum, gesturi de teribilism, si l-as rasfata cu gesturi de iubire. M-as inregistra si i-as pune ca ton de apel vocea mea ca sa nu-mi simta lipsa.
Despartirea reprezinta cu adevarat cel mai important moment intr-o relatie si din pacate, si cel mai trist. Presupunand ca nu ai prea curand ganduri de impacare, acest moment marcheaza iesirea definitiva a unei persoane din viata ta (suna ca si cum ar fi murit, dar pentru tine este acelasi lucru).
Nimeni nu a spus vreodata ca ar fi usor, dar trebuie sa treci si peste acest moment.In primul rand nu uita vechiul proverb englezesc: "Cand iubesti pe cineva, trebuie sa il lasi sa plece... daca se va intoarce inseamna ca sunteti sortiti unul altuia". Ceea ce trebuie sa intelegi este ca, daca s-a terminat definitiv, atunci nu el este cel sortit tie. Daca totusi va face imposibilul pentru a salva relatia, poate ar trebui sa te gandesti mai bine la o noua sansa. Multe dintre noi am vrea sa avem ocazia de a-i mai da o alta sansa (dar frecvent nu avem cui).
Trebuie sa fi constienta ca timpul vindeca tot si sa gasesti cele mai eficiente metode de a-l face sa treaca mai repede...
M-as casatori. acum depinde de timpul ramas pentru a alege. civil sau nunta efectiv.
Cred ca nasi putea trai fara el dar totusi daca va pleca asi sta numai cu el zi si noapte si masi gandi numai la plecarea lui cum ne vom desparti cu inimile frante de durere asi plange zi si noapte 3 ani cat va sta plecat sil voi astepta pana cand se va Intoarce si mai presus de toate voi fi o sotie Inteleapta cuminte si o mamica buna pentru copii nostri va multumesc chiar este interesanta Intrebarea
Sincer am trecut si eu prin aceasta situatie din pacate... ultima zi am petrecut-o amandoi singuri savurand fiecare secunda care se scurgea tot mai rapid.am stat si ne-am amintit cum ne-am cunoscut, peripetiile prin care am trecut si ne-am aratat iubirea pe care ne-o purtam de 3 ani de zile unul altuia... a fost foarte greu cat a fost el plecat, am incercat intr-o zi sa stam unul langa celalat cat pentru restul...acum daca ar mai pleca as face la fel doar poate ca i-as face o cina romantica(pentru ca el este romantic)
L-as ajuta sa-si faca bagajele si in fiecare buzunar de la toate hainele i-as baga cate un mic biletel de dragoste pentru ca atunci cand le va gasi sa-si aminteasca de mine, l-as asigura ca dragostea ce i-o port nu se va stinge niciodata si ca eu il voi astepta sa se intoarca. Daca iubirea lui pentru. mine e pura sigur peste cei 3 ani vom fi iar amandoi.
Ultima zi as petrece-o ca si cum nimeni si nimic nu ar mai conta in jurul nostru, in afara de noi. Nu ne vom face nici o promisiune, nici vise desarte, in ceea ce priveste viitorul relatiei noastre. M-as iubi nebuneste cu el, as face toate acele lucruri care ne plac sa le facem impreuna, si cel mai important NU AS REGRETA ABSOLUT NIMIC DIN CEEA CE AM FACUT IN ACEA ZI.
Cred ca in mare parte daca as putea... m-as asigura ca aceasta relatie ar rezista timp de 3 ani la distanta... daca as fi sigur ca da cred ca mi-as petrece-o asigurandu-l si in acelasi timp asigurandu-ma ca exista fidelitate. daca nu ar fi posibila asigurarea as face orice sa ma simt fericita si sa-l fac fericit...pentru ca ar putea fi pentru ultima data.sincer nu as vrea sa fiu in postura ta.
Da... bună întrebare...eu, cred că voi sta cu el non stop fără să închid un ochi depănînd amintirile noastre, doar ale noastre...dor eu şi el la lumina lumînărilor parfumate de dragostea sinceră şi pură care ne-a unit. După care o cină romantică în doi! şi în continuare... o noapte deneuitat... facem dragoste peste tot...pentru că el pleacă şi vreau să-mi amintesc de el defiecaredata cînd voi intra în fiecare cameră. Dragostea la distanţă este mai puternică, te face să crezi în infinit, contează ce simte inima, distanţa nu e un obstacol. Dragostea adevărată nu cunoaşte cuvîntul "nu"! Dragă, leluc, fii optimistă! dragostea, încrederea şi fidelitatea invinge orice distanţă!
Gustand micile momente care ne au facut fericiti! Astea sigur nu le mai primeste de la altcineva