Cand intervin problemele medicale nu e de joaca. Atata timp cat o sarcina ar pune in pericol viata mamei sau a fătului, nu este de glumit si probabil cea mai cumpătată alegere ar fi întreruperea sarcinii. Adica eu vorbesc din punctul meu de vedere, nu as vedea rostul aducerii la viata a unui copil cu foarte grave probleme de sănătate, malformatii, care l ar împiedica să isi traiasca viata ca un om normal. Nu sunt Dumnezeu ca sa decid daca trebuie sau nu sa renunte la o sarcina, dar mi-ar fi si imi este mila cand vad copii cu probleme mari de sănătate, care nu mai au nici o sansă la viata, sau care sunt dependenti de spitale si de un om cate sa ii supravegheze încontinuu, nu as sti sa raspund de gandesc persoanele care aduc pe lume copii cu probleme, eu nu am fost insarcinată până acum dar probabil altii nu concep sa faca avort si nu pot lua dreptul la viata altui suflet pe care Dumnezeu a decis sa il aduca pe lume. Arata timp cat este o sarcina sanatoasa si mama este si ea nu vad motivul unui avort, asta desigur depinzand de varsta acesteia si situatia in care este pusa, nu stiu. Dar este bine ca totusi sa fii precauta si sa nu te culci pe o ureche ca " lasa, ca daca raman însărcinată ma duc si fac avort nu imi mai bat capul cu prezervativul etc" e bine sa folosesti metodele contraceptive totusi mai ales daca nu iti doresti o sarcina. In consecinta depinde de situatie, fiecare decide pentru el. Dar dupa cum am zis nu merita sa faci avort din motive banale ca lenea si comoditatea de a nu folosi metode contraceptive. Fiecare decide ce vrea oricum.
Si toti cu ochii strambi sunteti asa de reci la inima? Si mănânci câini?
Știu dar am crescut împreună îmi e ca o soră. Dacă ție țiar muri mama sau sora pentru că a vrut să dea naștere surori sau nepoatei tale și va lăsat pe toți în urmă și copilul ăla nici nu sa născut cum te-ai simți?
Nu mănânc câini. Și da toți suntem așa raționali și gândim cu cap nu cu inima.
Crimă că ce? Că ai omorât ceva ce nici nu exista fizic in afara corpului tău?
Pai vezi ca ei is reci sufleteste si gandesc cu cap nu cu inima! Eu nu as putea sa fiu asa de rece la inima nici de ma plătești
Nu exista fizic în afara corpului, dar exista fizic în corp. Deci tot exista.
Ști mă eu am venit aici așa să instig oameni. Varămea vrea copii și îi iubește dar trebuie să se gândească mai întâi la ei care sunt acum cu ea nu cel care o să moară oricum
Si voi sunteti învățați de mic sa fiti reci?
În Dumnezeu crezi?
Crăciunul sarbatoriti?
Colinde de Crăciun ascultați?
Va bucurați cand sunteti impreuna(adică familia)?
Las-o Bre, ca asa pot zice si eu ca is Rusoaica, dar eu sunt moldoveanca din Chisinau. Cunosc persoane venite din Vietnam la noi la studii la liceu, si sunt de 4 -5 ani in ro si nici acum nu nimeresc diacriticele
Și dacă mama moare? Varămea e deja cu sănătatea la pământ și nici pe picioare nu se mai ține. Crezi că e prea egoist să facă avort? Poate să-l facă să adopte un copil sai ofere viață noua. Știu nu e același din sângele tău dar trebuie să te gândești că lași o familie în urmă și nu aș spune asta că sunt eu fericită când femeile fac avort dar acel copil nu mai are șanse.
Avem sărbătorile noastre. Da sărbătorim Crăciunul. Și da ne iubim mult ca familie
Enervată.
Chestia asta cu "v-a lăsat pe toți in urma"e o dovada maxima de egoism.Tu ești ultima pe lista grijilor ei.Din nou, e decizia ei.Chiar dacă tie nu-ți convine(din motive egoiste).
Iti dai seama ca in China si Coreea au interzis bisericele si credinta in Dumnezeu, acolo nimeni nu crede in Dumnezeu.
Ba...n-as vrea sa fii asiatic, din Asia doar cu rusii n-am problema dar China, Japonia, Korrea nu suport! Mai ales Korrea de Nord cu grasu ala care se crede dumnezo
Da sunt egoistă. Dacă sorăta sau măta ar muri te-ai gândi la ele sau la persoana pentru care au murit? Nu fi ipocrit că se vede. Dacă nu aș fi egoistă aș dao d***u de soră să moară de proastă dar vreau să facă alegerea corectă pentru nu vreau să mă confrunt cu un rahat emoțional care poate fi evitat
Pai o mama ar trebui sa-si dea si viata pentru copilul ei, aici nu tine de religie. Tine de responsabilitate.
La fel cum o are si un barbat sa-si apere propria familie cu pretul vietii.
Dacã ea ca mama se gandeste macar o clipa sa facã avort, mai bine Îl face nu merita acel copil.
Dar Probabil e destul de puternica si nu-i proastã incat sa se lase influentata de ceilalti.
Nimeni nu-l suporta pe Kin Jun nu mai știu cum îl chiamă :')
Acuma nu stiu daca si in Korrea de Sud au interzis credința în Dumnezeu ca din cate am auzit e o tara asa mai democratică! Adică nu se compara cu Korrea de Nord
Nu a interzis nimeni crezinta în Dumnezeu. Dar sunt foarte puțin credincioși în religiile europene. Majoritatea ne rugăm la zei
Dar tu în momentul de față esti in Romania sau in Korrea?