| RowseRj a întrebat:

Deci m-am tot gândit. Ce părere aveți despre avortul medical? Dacă copilul vostru s-ar naște handicapat? Sau sarcina v-ar pune în pericol? Ați face avort? Sau ați păstra sarcina cu acest preț?

Răspuns Câştigător
| aaanamariaaa a răspuns:

Cand intervin problemele medicale nu e de joaca. Atata timp cat o sarcina ar pune in pericol viata mamei sau a fătului, nu este de glumit si probabil cea mai cumpătată alegere ar fi întreruperea sarcinii. Adica eu vorbesc din punctul meu de vedere, nu as vedea rostul aducerii la viata a unui copil cu foarte grave probleme de sănătate, malformatii, care l ar împiedica să isi traiasca viata ca un om normal. Nu sunt Dumnezeu ca sa decid daca trebuie sau nu sa renunte la o sarcina, dar mi-ar fi si imi este mila cand vad copii cu probleme mari de sănătate, care nu mai au nici o sansă la viata, sau care sunt dependenti de spitale si de un om cate sa ii supravegheze încontinuu, nu as sti sa raspund de gandesc persoanele care aduc pe lume copii cu probleme, eu nu am fost insarcinată până acum dar probabil altii nu concep sa faca avort si nu pot lua dreptul la viata altui suflet pe care Dumnezeu a decis sa il aduca pe lume. Arata timp cat este o sarcina sanatoasa si mama este si ea nu vad motivul unui avort, asta desigur depinzand de varsta acesteia si situatia in care este pusa, nu stiu. Dar este bine ca totusi sa fii precauta si sa nu te culci pe o ureche ca " lasa, ca daca raman însărcinată ma duc si fac avort nu imi mai bat capul cu prezervativul etc" e bine sa folosesti metodele contraceptive totusi mai ales daca nu iti doresti o sarcina. In consecinta depinde de situatie, fiecare decide pentru el. Dar dupa cum am zis nu merita sa faci avort din motive banale ca lenea si comoditatea de a nu folosi metode contraceptive. Fiecare decide ce vrea oricum.

117 răspunsuri:
| RowseRj explică (pentru RKBlue):

Exact

| RKBlue a răspuns (pentru RowseRj):

Unii barbati sufera de masculinitate toxica.(si din ce am vazut si rasism si misoginism)

| RowseRj explică (pentru RKBlue):

Mda

| TimmyTim a răspuns (pentru RowseRj):

Te-ai gandit ca poate nu sarcina/copilul este de vina?
Poate sunt alte probleme de sanatate pe care le are si nu stie de ele...
Eu personal nu cred ca simptomele ei au legatura cu copilul doar in proportie de 10% (care sunt normale: cateva ameteli/varsaturi/stari de greata)...dar restul vin de la alte probleme pe care, repet, poate le are si nu stie.
I hope that everything will be alright!

| RowseRj explică (pentru TimmyTim):

Tocmai mai sus am spus că are ea probleme de sănătate și că de aia trebuie să avorteze. Orcum deja șia programat un avort.

| AliGab a răspuns:

Am fost in ambele situatii si am ales sa pastrez sarcinile. Am un copil cu o boala genetic si unul sanatos, ambii prematuri datorita preeclampsiei

| AliGab a răspuns (pentru XKronstadt):

Nici macar in cazul in care viata mamei este pusa in pericol nu este scuzabil avortul unui fat viu. Daca sarcina este oprita din evolutie, este altceva

| AliGab a răspuns (pentru RowseRj):

Chestia aia este o fiinta

| troleibuz a răspuns (pentru anonim_4396):

Si daca pune viata mamei in pericol?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru troleibuz):

Dacă i-o pune în pericol nu înseamnă că va muri, ci este o probabilitate. Dacă doctorul spune că va muri fără îndoială, atunci atât i-a fost, copilul nu are nici o vină.

| RowseRj explică (pentru anonim_4396):

Da dar oricum nu-mi fac griji pentru că a avortat deja. Dar da probabilitatea ca ia sa moară era de 75% înainte de a naște. Mă bucur că a ales să se salveze pe ea. Că oricum copilul nu avea cum să-l salveze. Nu o lua personal nu am nimic cu copii dar oricum ar fi murit și copilul în luna a 6 sau a 7 după spusele a 4 doctori pe care famila noastră ia consultat.

| AliGab a răspuns (pentru troleibuz):

Si daca viata mamei este pusa in pericol, mama (ca de asta se numeste mama, altfel nu se poate numi asa) are obligatia sa se sacrifice pentru copilul ei. Viata mea a fost pusa in pericol si ca mai fi dacă voi mai ramane insarcinata, dar stiu clar ca voi face tot posibilul ca al meu copil sa traiasca. Viata mea trece oricum.

| AliGab a răspuns (pentru RowseRj):

Dupa luna a 6-a sau a 7-a de sarcina un copil poate fi salvat...asa au fost copiii mei si acum suntem bine cu totii.

| troleibuz a răspuns (pentru AliGab):

MI-e mila de sotia ta.

Eu am sot, nu sotie. Sotia sunt eu :-)

Mai grav ca esti femeie si gandesti asa. Misoginismul barbatilor il mai intelegi.

Ce este atat de grav sa te sacrifici pentru viata copiilor tai? Dar in egocentrismul tau nici nu ai cum sa gandesti altfel

Degeaba il nasti daca nu o sa fii langa el sa-l cresti. Embrionul nu are constiinta, nu sufera. O gramada de persoane ar suferi pentru mama mai mult decat pentru un bucatica de sperma evoluata. Nu e atat de greu sa ramai insarcinata ca sa merite să îți sacrifici viata pentru asta. Realism, nu egocentrism.

| Mosotti a răspuns:

Normal ca se face avort. Cum sa pastrezi o sarcina care poate sa-ti faca si tie sau copilului rau sau la ambii? Copii poti sa faci cati vrei, nu costa nimic, nu e cum ti-ai pierde toata averea, deci este okey.

| AliGab a răspuns (pentru Mosotti):

Habar nu ai nici tu pe ce lume traiesti...habar nu ai ca dupa un avort o femeie poate ramane sterila. Nou pentru tine nu? Cunosc cazuri personal

| Mosotti a răspuns (pentru AliGab):

Pai daca ar iesi copilul handicapat sau esti in pericol, nici nu mai conteaza, eviti si aia e, viata merge inainte si fara copii pana la urma, desi rar se intampla, nu e o regula ce zici tu, si da, corect, nou pentru mine, nu stiam asta, nu stiam tocmai ca se intampla f rar, altfel stiam.
Si asa chestia asta cu copiii a devenit cumva o obsesie, mai ales ca se risca si destructia relatiei, un psiholog zicea "aa copilul poate sa insemne 50 % divort". Ai partenerul te simti bine cu el, sunteti unul pentru altul si aia e, liniste si pace, daca e sa ne gandim asa. Chiar mereu m-am intrebat ce ati casunat asa pe copii, la general zic.

| troleibuz a răspuns:

Embrionul nu e greu de format. Te cracesti, intra sperma, asta e tot. Stii si tu, ca ai 2 copii. Nu e ceva extraordinar de rar sa faci copii ca sa merite sa-ti dai viata pentru ei. Daca ai stii ca spermatozoizii sunt vii... Macar esti abstinenta sau doar ipocrita?

| ania a răspuns:

Nu aș face avort pentru nici un motiv.

| mgtow a răspuns:

O las sa decida, un copil cu handicap iese destul de greu mai ales daca cei 2 au avut un stil de viata nesanatos cu droguri bautura si tigari sansele cresc. Altfel la oamenii sanatosi iese perfect nou nascutul, sa fie in varsta tineretii nu la 40 sau 50

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru RowseRj):

Ai dat funda unei proaste care sustine avortul crima.

| chris_7812 a răspuns:

Nu stiu...stiu doar ca am un verisor ce nu putea avea copil cu sotia si a facut in Ucraina tratamente de 50 de mii de euro sa aiba copil... dupa mai mult de 5 ani a reusit.

| chris_7812 a răspuns:

Si pacat ca nu esti mai maricica..Pe la Iasi nu vii? nu stiam ca asiaticele romance is asa dragute