| ianaslexfgg a întrebat:

"Nu sta nimeni cu tine, fara sa te culci cu el" este foarte adevarat într-o lume materialistă, plină de interese si perversiuni. Cum se zicea, să te păstrezi curat până la cununie. Nu mai este de apreciat asa ceva, ba chiar e de râsul lumii. Eu nu îmi doresc relații, dar anturajelee astea in care traiesc, in care nu e una neatinsă, în care toate rad de tine. Pentru ce? Pentru ca eu nu-s usor de fraierit? Si mama mea spune, că, daca eu o să le vad pe alea de la noi, in clasa a 12 a, ca ele au iubiți, si eu nu, si ele o să mă facă bleagă si chestii, pentru ce? Ca cică o să mă dau si eu dupa anturaj ca să le demonstrez lor. E ca și cum esti în masina cu unu si ala iti spune să bagi viteza si tu ii spui că nu, și el iti spune ba ce prost esti sau laș. Si uite asa bagi si tu viteza. Ce părere aveți?

207 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ianaslexfgg):

Lasa ca si tu poti sa rizi de ei ca au ramas la coada vacii peste citiva ani. Daca nu vrei sa iti pierzi timpul cu asta, nu o fa. Daca cumva s-a inteles din cele de mai sus zise de mine ca ti-as recomanda sa dai iama in lanul de castraveti, departe de mine gandul asta. Fa ceea ce te face sa te simti bine si mai ales fa tot ce iti sta in putinta pentru viitor. Ai 16 ani, e varsta cu un potential IMENS, nu o lasa sa se piarda cu timpeniile care ti se baga pe git la scoala. Liceul te scoate idiot, cu bac sau fara. Incepe sa te pregatesti solid pentru ce o sa faci DUPA. O limba straina, chiar doua, sunt BRATARI DE AUR. Ai calculator, sau macar telefon, poti sa inveti/faci o GRAMADA de chestii. Inclusiv sa convertesti cate 20-30 de lei lunar in diverse criptomonede mai mult sau mai putin exotice. Si BTC care acum e vreo 40.000 USD bucata era sub 1 dolar cindva. Ia si studiaza NLP, iti poate fi extrem de util in anii terminali de liceu. https://nlpmania.ro/despre/

Lol, da. Zise ala care a cunoscut o gramada de gagici, inclusiv pe nevasta-sa, pe net. Acum ~20 de ani. Deci da, stiu. big grin

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu daca as fi fata si ar veni unul cu povesti de maritis la mine din primele intilniri, l-as trimite in ma-sa. Casatoria e in majoritatea cazurilor pentru relatii sentimentale aceeasi ciuma care e religia pentru credinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Tu ești căsătorit cu acte sau doar așa cum e moda, în concubinaj?

| ianaslexfgg explică (pentru GabiDumitrescu):

M-as fi gândit să dau la drept sau la poliție.
Nu stiu ce sa zic
Am văzut asta cu criptomonedele. Nu ma descurc deloc, nu stiu despre ce e vorba, ma încurcă în cifre, nu le am cu matematica, trebuie cineva sa imi arate ce si cum. Nu prea stiu la calculator. Iar cu limbile străine, stiu, cat sa traiesc, doar. Ce înseamnă Nlp

Si, sincer ai inselat-o de atunci?! happy

Si daca ai fi baiat si ti ar propune una tot la primele întâlniri? Ai accepta

Cu acte, din pacate. Daca era concubinaj, o terminam de mult. Auzi tu, asa cum e moda. Care e problema? Iti place sa arati cu degetul pe aia care nu-s ca tine, nu?

Ti-am dat link apropos de NLP. In limba romana, de citi. E varianta stiintifica si testata/dovedita a povestii cu "M-am rugat lu' dumniedzau de 2530 de ori sa iau examenul, am invatat de am bubuit, si vai! Minune! Mi-a ajutat barbosul sa iau examenul!"

Nu, dar nici nu mai am absolut nici un interes apropos de ea. O suport. Pentru ca angajatorii si sotii sunt aia ciumati dpv legal in Romania si nu vreau sa o las pe aia mica cu ea. P.S. Inselat e cand esti intr-o relatie si calci pe linga. Din orice punct de vedere, mai putin locativ si legal, nu mai sunt in nici o relatie cu nefasta-mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Dacă spui că din păcate, înseamnă că o "iubești" mult.

Păi și ce trebuie să fac? Sa bag adesea de email si atat?
Cu monedele cripto cum e? Cum să încep? Am văzut pe tik tok, cei care s-au lăsat de facultate si au inceput cu monede de astea și acum sunt prin țări exotice. Nu am eu norocul asta

Aaa, ati divortat

| doctorandus a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu nu predic pasivitatea sau lipsa de a face alegeri.

Liberul arbitru libertarian este absurditate a la On Bullshit de Harry G. Frankfurt. Deci eu nu ii cer sa renunte la liberul arbitru: nu se poate renunta la ceva ce nu exista.

Persoana cu care m-am casatorit a murit, practic. Deci, sincer, in momentul asta mi-e la fel de importanta existenta ei ca cea a lui ion iliescu. Cu cit dispar mai repede, cu atit mai bine. Un motiv sa deschid sticla de whisky, chiar daca nu mai consum absolut deloc alcool.

Nope, din pacate nu am divortat. Inca. Nu pot sa o las pe asta mica cu ea.

V-ati despărțit?

Care asta mică?

Nu, nu, trebuie sa citesti pe acolo sa intelegi despre ce e vorba. Vezi ca ai sectiunea aia Gratuit cu niste exercitii psihologice. Legat de plecatul in tari exotice, in primul rind nu il lua pe nu in brate. In al doilea, poti sa te bagi la 2-3 intiative crypto/blockchain inca in stadiu incipient si sa acumulezi cate ceva gratis. In timp, ar putea sa ajunga sa faca niste bani frumosi. Ca o paranteza, si subliniez ca nu am stat ore intregi zi de zi cum stau unii, din trei airdrop-uri/oferte de lansare ale unor servicii crypto am ajuns la inceputul anului sa am niste monede in valoare de cam 1500 de dolari. Nu e o suma imensa, dar venea practic din nimic. Nu m-am aruncat sa vind nimic, astept sa mai urce. Semnale exista ca in termen de 3-4 ani sa poti face profit de 10-100 de ori pe unele monede (Shiba INU, de exemplu). E mai mult de povestit, iti pot da niste pointere in privat, sper sa am timp weekendul asta. Astazi sigur nu. Spor!

Copchiloo. Face 10 ani in mai putin de o luna.

Nu divortat, nu despartit, doar ca a facut ea niste chestii, mai multe chestii, care m-au facut sa am zero interes de ce mai face. Teoretic, ar trebui sa fie macar mama full time. Practic, nu e mai nimic.

NLP este o abordare pseudostiintifica. Nu se poate face nimic cu el, decat predat cursuri la fraieri.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru doctorandus):

Daca e sa o luam asa, si autosugestia e pseudostiintifica. Sau leacurile "babesti" care sunt etichetate astfel pentru ca ar atinge niste industrii de miliarde altfel. Un pic offtopic, dar totusi pe subiect - aseara ma suna maica-mea (junioara e la bunici) ca i s-a umflat maseaua, au au, inchis pe la stomatologi, ce facem. VARZA. Fix asta, foaie de varza, usor zdrobita sau crestata, tinuta acolo. Mai eficient decat mama algocalminului si-a ibuprofenului. A mers la mine, a mers la toti carora le-am recomandat, desi se uitau piezis la mine. Zero efecte adverse, actioneaza foarte rapid. Leac-minune, te miri cum de sute de mii de idioti baga in ei Ketonal, Ibuprofen, si alte mizerii, plus ca alea mai si COSTA. Cu varza de doi lei iti tratez cel putin o suta de "doctore, ma doare maseaua de mor". Bine, simptomele, ca mai devreme sau mai tirziu tot trebuie rezolvata caria care e de obicei la originea inflamatiei.
NLP-ul ca si multe alte abordari mai putin standardizate poate fi ok sau nu pentru o anume persoana. Intre rugaciune, medicatie, meditatie, si NLP, parca as merge pe ultimele doua.
https://inlpcenter.org/is-nlp-pseudoscience/

Nevalidat empiric conform:

Sharpley, Christopher.F. (1984). „Predicate matching in NLP: a review of research on the preferred representational system". Journal of Counseling Psychology. 31 (2): 238–48. doi:10. 1037/0022-0167.31.2.238.
Sharpley, Christopher F. (1 ianuarie 1987). „Research findings on neurolinguistic programming: Nonsupportive data or an untestable theory?". Journal of Counseling Psychology. 34 (1): 103–07. doi:10. 1037/0022-0167.34.1.103.
Heap. M., (1988) Neurolinguistic programming: An interim verdict Arhivat în 15 iunie 2007, la Wayback Machine. In M. Heap (Ed.) Hypnosis: Current Clinical, Experimental and Forensic Practices. London: Croom Helm, pp. 268–80.
Druckman, Daniel; Swets, John A. (1988). „Enhancing human performance: Issues, theories, and techniques". Human Resource Development Quarterly. 1 (2): 202–06. doi:10. 1002/hrdq. 3920010212.
Druckman, Daniel (1 noiembrie 2004). „Be All That You Can Be: Enhancing Human Performance". Journal of Applied Social Psychology. 34 (11): 2234–2260. doi:10. 1111/j. 1559-1816. 2004.tb01975.x.
von Bergen, C. W.; Gary, Barlow Soper; Rosenthal, T.; Wilkinson, Lamar V. (1997). „Selected alternative training techniques in HRD". Human Resource Development Quarterly. 8 (4): 281–94. doi:10. 1002/hrdq. 3920080403.
Witkowski, Tomasz (1 ianuarie 2010). „Thirty-Five Years of Research on Neuro-Linguistic Programming. NLP Research Data Base. State of the Art or Pseudoscientific Decoration?". Polish Psychological Bulletin. 41 (2). doi:10. 2478/v10059-010-0008-0.

Pseudoștiințific conform:

Witkowski, Tomasz (1 ianuarie 2010). „Thirty-Five Years of Research on Neuro-Linguistic Programming. NLP Research Data Base. State of the Art or Pseudoscientific Decoration?". Polish Psychological Bulletin. 41 (2). doi:10. 2478/v10059-010-0008-0.
Carroll, RT (23 februarie 2009). „neuro-linguistic programming (NLP)". The Skeptic's Dictionary. Accesat în 25 iunie 2009.
Beyerstein, B.L (1990). „Brainscams: Neuromythologies of the New Age". International Journal of Mental Health. 19 (3): 27–36 (27). doi:10. 1080/00207411. 1990.11449169.
Corballis, Michael C. (2012). „Chapter 13 Educational double-think". În Della Sala, Sergio; Anderson, Mike. Neuroscience in Education:The good, the bad, and the ugly (ed. 1st). Oxford: Oxford University Press. pp. 225–26. ISBN 978-0-19-960049-6. "The notion of hemisphericity is also incorporated into such cult activities as Neuro Linguistic Programming (NLP)... In any event, NLP is a movement that is still going strong, but has little scientific credibility."
Singer, Margaret, and Lalich, Janja (1997). Crazy Therapies. Jossey-Bass.
(Eds.) Lilienfeld, S., Lynn, S., & Lohr, J. (2004). Science and Pseudo-science in Clinical Psychology. The Guilford Press.
Della Sala, Sergio (2007). „Introduction: The myth of 10% and other Tall Tales about the mind and brain". Tall Tales About the Mind and Brain: Separating Fact from Fiction (ed. 1st). Oxford: Oxford University Press. p. xx. ISBN 978-0-19-856876-6.
William F. Williams, ed. (2000), Encyclopedia of Pseudoscience: From Alien Abductions to Zone Therapy, Fitzroy Dearborn Publishers, ISBN: 978-1-57958-207-4 p. 235
Lum.C (2001). Scientific Thinking in Speech and Language Therapy. Psychology Press. p. 16. ISBN 978-0-8058-4029-2.
Lilienfeld, Scott O.; Lohr, Jeffrey M.; Morier, Dean (1 iulie 2001). „The Teaching of Courses in the Science and Pseudoscience of Psychology: Useful Resources". Teaching of Psychology. 28 (3): 182–91. CiteSeerX 10.1.1.1001.2558 Accesibil gratuit. doi:10. 1207/S15328023TOP2803_03.
Dunn D, Halonen J, Smith R (2008). Teaching Critical Thinking in PsychologyAcces gratuit pentru testarea serviciului, necesită altfel abonament. Wiley-Blackwell. p. 12. ISBN 978-1-4051-7402-2.
Harris, Lauren Julius (1988). „Chapter 8 Right-Brain Training: Some Reflections on the Application of Research on Cerebral Hemispheric Specialization to Education". În Molfese, Dennis L.; Segalowitz, Sidney J. Brain Lateralization in Children: Developmental Implications (ed. 1st). New York: Guilford Press. p. 214. ISBN 978-0-89862-719-0. "NLP began in 1975 and has quickly achieved cult status."
For a description of the social influence tactics used by NLP and similar pseudoscientific therapies, see Devilly, Grant J. (1 iunie 2005). „Power Therapies and possible threats to the science of psychology and psychiatry". Australian and New Zealand Journal of Psychiatry. 39 (6): 437–45. doi:10. 1080/j.1440-1614.2005.01601.x. PMID 15943644.

Cred ca ar trebui sa fii constient ca o pseudostiinta nu vine niciodata singura...

E prea complicat

Aveti un copil deci. Ea te-a înșelat. Deci, nu tin relațiile de pe net

| Celestina003 a răspuns:

Eu sunt neatinsă, îmi place gândirea ta.

| ianaslexfgg explică (pentru Celestina003):

Tine-o tot asa. Cati ani ai?

Ai putea spune ca m-a inselat cu un prieten imaginar. Nu detaliez. Macar de m-ar fi inselat cu cineva pe bune...