Doamne, da tu ce esti, satanist? Logic ca mamA ta a procedat corect si macar din respect pentru es ar fi trebuit sa pupi icoana ca nu mureai daca lasa-i laptopul 2 minute.
Hei.Uite,o sa fac in asa fel incat sa nu te jignesc! Popa(Parintele)nu a venit,in niciun caz,"cu prostii",cum zici tu! El a venit sa iti sfinteasca casa,sa o fereasca de toate lucrurile rele,ca sa fie totul bine in casa si familia ta! Tu,ar fi trebuit sa pupi icoana, acesta este un gest pe care toti crestinii si credinciosii il fac! Este esential sa pupam icoana pe care Parintele o tine in mana, asa ca data viitoare, pentru binele tau, ar trebui sa faci lucrul asta! Cat despre credinta in Dumnezeu...Nici nu imi vine sa cred ca tu nu crezi in Dumnezeu! Eu, numai cu ajutorul lui am reusit sa trec peste o gramada de probleme! Vara trecuta, eram la o piscina.Eu am sarit in apa,si din greseala,cand eu eram la fundul apei,un copil a sarit si el in apa,si a aterizat direct peste mine! Nu puteam sa ma ridic,nu puteam sa respir,dar pana la urma,mi-am facut Semnul Crucii,si apoi,acel copil s-a ridicat de pe mine, si am iesit la suprafata, am tusit, imi intrase apa in plamani, cred.Prin urmare,fara credinta in Dumnezeu,nu poti sa faci nimic,oricat de inteligent ai fi,sau te-ai crede! Dumnezeu te ajuta in toate cele,chiar daca nu crezi in el,dar daca nu iti vei schimba atitudinea fata de credinta in Dumnezeu,si tot ce are legatura cu religia,pana la urma,cine stie,Dumnezeu le tine minte pe toate! Poate te "loveste" un necaz,o boala grava/incurabila! De-asta zic,ai grija,caci Dumnezeu e AtotPuternicul si AtotStiutorul! Gandeste-te ca El ne-a creat pe noi,oamenii! El a creat Viata!
Prin urmare, mama ta a procedat corect! Asculta-ti mama, si incepe sa crezi in Dumnezeu! Vei vedea, te vei simti un om mai implinit, mai cumpatat!
O zi buna!
A venit la cersit, ai procedat corect. cand o sa mai cresti o sa prinzi mai mult tupeu ca sa iei atitudine fata de astfel de specimene
Am aproape 18 ani ( fac in aprilie ), deci sunt mare. Nu am facut nici un gest urat pentru ca ai mei au un nume in comuna si ii faceam de ras.
Nu te poate obliga nimeni sa crezi in Dumnezeu sau in altceva, dar buna crestere trebuia sa te oblige sa lasi laptopul, sa saluti si sa-ti explici civilizat optiunea ta!(Parintii tai l-au primit in casa lor si tu macar atat puteai face:sa arati ca ai putin respect pentru ei si optiunea lor!)
Dovedeste-mi ca " dumnezeu " exista si nu-mi mai da exemple din viata ta sau a altora. Explica-mi cum au fost creati oamenii ( a facut X lucru... apoi..., dar gandeste LOGIC ). Si dupa ce ai terminat ce am spus mai sus, explica-mi si IMPOSIBILUL ( cum sa minti in halul asta ca un om ca toti oamnii a pus mana in capul altui om si lu' ala ia revenit vedere ).
Nu stiu daca mai are rost sa iti explic ceva.Se vede ca esti greu de convins Eu cred in Dumnezeu pentru ca asa am fost educata Nu trebuie sa te gandesti cum ne-a creat! Clar, n-am de unde sa stiu, dar daca nu ne-a creat el, atunci cine?! Asta-i parerea mea!
Puteai sa pupi icoana...mana nu, nu esti batrana cu multe pacate!
Data viitoare poarta-te mai frumos, iti faci parintii de rusine.
Adica? Eu daca nu cred in asa ceva, inseamna ca-s needucat? Si trebuie sa te gandesti cum te-a creat ca altfel nu vezi ca treiesti intr-o minciuna gandita foarte bine.
Mama ta nu trebuia sa il duca la tine daca stia ca tu nu vrei asta, iar tu, daca chiar a venit, macar din respect pentru un om, trebuia sa ii acorzi o minima atentie, sa il saluti macar si sa vezi ce vrea, iar mai apoi sa ii spui sau sa ii dai de inteles ca tu nu vrei sa pupi icoana si mina. Dar asa, a gresit si mama ta, si tu, si astfel l-ati pus pe popa intr-o situatie destul de delicata. E si el om, totusi.
Hei,n-am zis ca esti needucat! In niciun caz nu-i vorba de asta,dar eu de mica am fost asa,mai credula, si credincioasa! Asta am vrut sa zic! Tu esti educat! Si am inteles, nu crezi in Dumnezeu! Ok, asta-i treaba ta! E o tara libera, fiecare face ce vrea!
Se putea si asta. "La noblese oblige" zice o vorba frantuzeasca. Nobletea te obliga sa te cobori la nivelul celuilat si ai fi putut face si asta. Dar, tot atat de bine puteai sa iesi afara in prealabil stiut fiind ca preotul se anunta pe scari cu clopotul. Stiai ca vine si puteai pleca. Tu, nu. Din spirit de fronda si lipsa de educatie ai stat acolo si cu spatele jignind protul care nu-ti facuse nimic rau si parintii care s-au simtit jenati (cel putin) de situatie. Mai rau este ca nici acum nu-ti dai seama ca ai gresit. Se pare ca internetul va da voua tinerilor numai proasta educatie. Sa-mi spui, te rog, de cate ori ai cautat pe internet ceva despre cei sapte ani de acasa? Pot sa pun pariu ca nici macar o data. E greu!
Explica-mi tu, educatu', cu ce am gresit? Am stat cu ochii in laptop pentru ca aveam ceva mai bun de facut ( invatam pentru scoala de soferi ), si cred ca si daca scuipam seminte era mai bine decat sa pup icoana si mana lu' ala. x(
NU STII SA CITESTI? AM SPUS : " NU CRED IN DUMNEZEU SI ALTE PROSTII DINASTEA ", CITESTE SI TU INAINTE DE A-MI PUNE O INTREBARE. Si citeste si raspunsurile ca sa vezi ce am scris. Am fost intrebat daca sunt Ateu si daca citesti ce am mentionat dupa ce am pus intrebarea reiese ca sunt.
Pai, daca familia ta crede in D-zeu, ar fi bine sa faci si tu la fel! In viitor, poate o sa-ti schimbi credinta si atunci nu te va mai obliga nimeni sa faci asta!
Numai bine!
Pai, eu cred ca amandoi aveti dreptate, din punctul de vedere al fiecaruia. Mama ta incearca sa-ti impuna credinta ei, pentru ca ea crede ca asta e mai bine pentru tine. Apoi, tu ai avut drepate pentru ca nu crezi in Dumnezeu, deci esti liber/a sa nu faci astfel de lucuri.
Dar tinand cont ca ai o mama, trebuie sa o asculti, pentru ca e mama ta.
Tu ai procedat corect, daca tu nu crezi in Dumnezeu nu trebuie sa te prefaci ca crezi doar pentru a o face pe mama ta fericita.Dar trebuia sa fii si tu mai amabila cu popa si cu mama ta, puteai sa le spui intr-un mod mai frumos parerea ta.Si ma asteptam ca majoritatea raspunsurilor sa fie de genul "mama ta avea dreptate", dar asta nu este un lucru despre care poti spune ca tu sau mama ta aveati dreptate.In Dumnezeu ori crezi, ori nu.Nu inteleg de ce unii au spus ca esti "proasta" pentru ca n-ai chef sa asculti popa, voi sunteti aia prosti, deoarece nu puteti accepta ca altii au alte pareri.Si doar pentru ca mama ta crede nu inseamna ca si tu ar trebui sa crezi.
NIMENI nu te poate obliga sau nu te poate face sa crezi in Dumnezeu,asta e o alegere,si daca simti ca nu vei putea niciodata sa crezi in el, de ce te-ai preface ca crezi pentru a-ti face familia fericita? Daca cea care a pus intrebarea NU crede, nimeni nu o poate face sa creada, parintii ei nu pot decat sa o oblige sa mearga la biserica si sa se prefaca ca crede.Dar crezi ca asta e scopul religiei, sa te duci cu sila la biserica si sa-ti fie impusa de familie credinta?
Mama sa a procedat corect? Corect din punctul cui de vedere? Din al tau a procedat corect, poate din al altora el a avut dreptate.Religia voastra va invata sa va iubiti toti semenii, nu? Ce-i cu ura asta fata de oricine cu pareri diferite fata de ale voastre?