Exact asta am vrut sa spun si eu. Sunt sigur ca daca ar vedea toti acest documentar, multi dintre ei ar deveni vegetarieni. Acest documentar m-a ajutat sa devin vegetarian. Eu deja eram in pasul de a deveni vegetarian, dar dupa ce am vazut acel documentar (si am plans mult), am luat decizia de a deveni vegetarian, iar acum este deja un an si ceva de cand sunt vegetarian, si imi e mai bine asa.
La La Land,tot anul acesta,chiar e pentru toți.E frumos, dar e și trist, pe mine m-a amărât într-un fel și mă obsedeaza de când l-am văzut.În sensul iubirii, finalul l-aș fi vrut mai optimist. Poate că este, visătorii nu-l pierd niciodată.
Eu cred că mai degrabă ar deveni vegani, vegetarianismul referindu-se doar la un anumit regim alimentar, mai mult sau mai puţin inofensiv (majoritatea continuă să consume lactate, ouă, nemaivorbind de miere, ulei de palmier, carmin, chestii pe bază de gelatină şi altele), veganismul, în schimb, atinge toate domeniile în care este implicată suferinţa animalelor (industria vestimentară, cosmetică, a mobilei, divertisment, experimente pe animale, pet-shopuri, forţă de muncă gratuită şi alte forme de sclavagism), plus ecologismul şi altele. Vegetarianismul poate fi doar primul pas, unul mic.
Dar e bine că ai simţit să faci măcar acest prim pas. Mulţi nu ajung nici la el.
Hachito cred ca ar trebui vazut / revazut de cat mai multi oameni.
Putem invata de la acel caine despre prietenie si loialitate.
De acord cu tine, Angy. Este unul dintre acele filme, care chiar merită văzut de cât mai mulţi. O lecţie de viaţă predată umanităţii de un câine.
Auzi,sunt curioasa sa aflu care film intruneste cele mai multe,, voturi'' Nu evaluari.
Planuiesc, ca in viitor sa devin vegan, dar asta cand o sa traiesc pe proprii mei bani, deocamdata traiesc pe banii parintilor, si cu greu au acceptat faptul ca sunt vegetarian, daca le spuneam ca vreau sa devin vegan, ma dadeau afara din casa.
Am vrut sa devin vegan la cateva luni dupa ce am devenit vegetarian, dar am spus ca vara pot manca fructe, legume, leguminoase, cereale, etc. ca se gasesc peste tot in piata, dar iarma e mai greu sa le procuri.
Oricum, planuiesc sa devin vegan in viitorul apropiat.
Wall-E, Cars, Yu-Gi-Oh, Yuyu Hackusho, Naruto & Naruto Shippuden şi seria poate continua!
Îţi doresc să reuşeşti.
Iar alor tăi, pentru cultura lor generală, ai putea să le pui filmul (Earthlings). Este plin de argumente, care nu pot fi negate. Poate te vor înţelege şi nu îi vei mai folosi drept scuză (şi un copil poate să spună "nu" violenţei, da' păi un adult). Niciodată nu e prea devreme pentru a înceta să cauzăm suferinţa inutilă unor fiinţe nevinovate.
Dar Wall-E neapărat! Dacă nu greşesc acest film m-a făcut să mă "îndrăgostesc" iremediabil de animaţii!
Am mintea obosita
Voiam sa spun care film se repeta de cele mai multe ori in postarea ta.
Dar vad ca gusturile nu se discuta, iar parerile sunt impartite!
Mi-e cam greu sa aleg,, dar filmul care m-a socat cel mai mult a fost 'A Serbian film', nu stiu cum am dat de el si cum am rezistat sa-l vad pe tot,, reprezinta realitatea cu care se confrunta Serbia, cu retelele de criminali si pedofili care de acolo se extind in toata lumea.
Filmul ala este ca o trezire la reaitate si sa nu ai incredere in absolut nimeni!
Personal nu am putut sa ma uit la tot filmul. Vad prea multte animale chinuite in jurul meu...pe care nu le pot ajuta pe toate Earthlings este o inglobare a torturii abuzurilor si durerii asupra acestor suflete nevinovate.
Ar trebui vazut de cei ignoranti, ce trateaza animalele ca pe obiecte.
Si eu tot pe acesta l-as recomanda ca pe o trezire la cruda realitate.
"Gladiator", cu Russel Crowe, care arata ca lanturile nu pot lega onoarea si libertatea spiritului unui om.
"Hachiko", de care s-a mai zis aici, si care e singurul film fara actiune, dar care m-a tinut in priza de parca era unul, si care a putut sa scoata o lacrima din ochii mei, pentru ca scoate foarte bine in evidenta credinciosia ce o are un ciine pentru stapinul sau.
"Scent of a woman", cu un Al Pacino formidabil, film care arata cit de mult putem influenta in bine sau in rau prin ceea ce facem pe cei de linga noi.
Cred ca e de ajuns. Ai zis la urma urmei doar de un singur film. Dar mi-e greu sa aleg unul singur .
12 Angry Men
http://www.imdb.com/title/tt0050083/
Tata mi-a recomandat filmul si de cand l-am vazut, mi-a devenit favorit absolut. E exemplul perfect pentru "Ca raul sa triumfe, e de ajuns ca cei buni sa nu faca nimic". Chiar si un singur om bun poate schimba viziunea restului.
P.S. Problema mea cu Earthlings (si documentarele de genul) e ca e foarte selectiv. Se axeaza strict pe cazuri extreme bine colectate ca sa aiba efectul vizual dorit, si ignora in totalitate fermele/crescatoriile care respecta legea, si ofera o viata decenta animalelor. Prea one sided pentru mine.